Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

καλημέρα. το κλειδί για τα καρότσια των σ/μ σε διαφημιστικό μπρελόκ από τοπική επιχείρηση.

Attachments

• IMG_20170908_101822_1.jpg
    IMG_20170908_101822_1.jpg
    96.5 KB · Views: 139
Καλημέρα...

ΤΡΙΚ-ΤΡΑΚ... :flipout: Ωραίο όνομα...
Στη βόρειο Ελλάδα Παύλο τα γουστάρετε φαίνεται αυτά τα ονόματα. Τις προάλλες ένας Θασσαλονικιός ήθελε να πάρει ένα κανελάζ για τον τόρνο του κι ο άνθρωπος που τον εξυπηρετούσε δεν καταλάβαινε τι ήθελε γιατί του ζητούσε "ένα τίρι-τίρι"
Αφού σενενοηθήκαμε μας είπε οτι έτσι το λένε στη Θεσσαλονίκη, τίρι-τίρι. :worshippy:

Καλημέρα...

ΤΡΙΚ-ΤΡΑΚ... :flipout: Ωραίο όνομα...
Στη βόρειο Ελλάδα Παύλο τα γουστάρετε φαίνεται αυτά τα ονόματα. Τις προάλλες ένας Θασσαλονικιός ήθελε να πάρει ένα κανελάζ για τον τόρνο του κι ο άνθρωπος που τον εξυπηρετούσε δεν καταλάβαινε τι ήθελε γιατί του ζητούσε "ένα τίρι-τίρι"
Αφού σενενοηθήκαμε μας είπε οτι έτσι το λένε στη Θεσσαλονίκη, τίρι-τίρι. :worshippy:

χαχαχαχαχα... για φαντάσου να ζητούσε σουβλάκι ή πιτόγυρο.
εγώ πάλι δεν ξέρω ούτε το τίρι-τίρι ούτε το κανελάζ. αυτό είναι;
https://www.organametrisis.gr/collections/maneles-kanelaz/products/1z01-1-01
τι δουλειά ακριβώς κάνει;

εγώ πάλι δεν ξέρω ούτε το τίρι-τίρι ούτε το κανελάζ.
τι δουλειά ακριβώς κάνει;

Σε βοηθάει πχ να επιδιορθώσεις την πριονοκορδέλα σου και να αντικαταστήσεις τις σπασμένες πεταλούδες βακελίτη με νέες αλουμινένιες που θα φτιάξεις.
Θα μπορούσες βέβαια να αγοράσεις και καινούριες, με 2 τη μία, αλλά λέμε τώρα...:flipout:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    93.8 KB · Views: 138

Ναί, εντάξει, Κυριάκο ο τύπος είναι τουλάχιστον υπερβολικός.
Ξεκινάει από μια σωστή παρατήρηση αλλά το ξεχειλώνει.
Να στο πώ πιό απλά.
Εσύ γνωρίζεις τι κάνει το γαρμπίλι και οι φυτευτές πέτρες στα λάστιχα τιυ αυτοκινήτου;
Το γνωρίζεις.
Αρχίζεις τα "μη", "πρός Θεού", "μη πάτε ποτέ σε χωματόδρομο", "τους βλέπω και μου σηκώνεται η τρίχα" και διάφορες άλλες τέτοιες υστερίες;
Όχι βέβαια.
Σίγουρα, ο χωματόδρομος δεν είναι και ότι καλύτερο για τα λάστιχα και για το αυτοκίνητο γενικότερα, αλλά όταν χρειαστεί να το κάνεις, μια στο τόσο, δεν θα πάς μαλιοκούβαρα, έχεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό σου, ένα συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης.
Έτσι και στον τόρνο, για τις επίπονες δουλειές υπάρχουν και τεχνικές αλλά και τρόποι προφύλαξης του τόρνου και των κοπτικών, το "πετάξτε τα αλεζουάρ και τις μανέλες σχισίματος" δεν είναι λύση.

Μπάμπη λέω να ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα με όλη την ιστορία για τον τόρνο σου και τα σχετικά να δούμε πως θα πάει και αν υπάρχουν άλλοι να συνεισφέρουν στις γνώσεις.

Δεν μπορεί θα υπάρχουν πολλοί ...όταν πήγαινα εγώ στην Σιβιτανίδειο στο μηχανολογικό σπούδαζαν ένα κάρο παιδιά ...και είχαν και κάτι τόρνους στα εργαστήρια σαν δωμάτια.

Μπάμπη λέω να ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα με όλη την ιστορία για τον τόρνο σου και τα σχετικά να δούμε πως θα πάει και αν υπάρχουν άλλοι να συνεισφέρουν στις γνώσεις.

Νικόλα θα το έκανα αλλά έχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.
Είναι "δύσκολο" εργαλείο ο τόρνος, και δεν εννοώ το χειρισμό. Αρχίζει να ανεβαίνει, και σε τιμή και σε όγκο, πρός την μεγάλη κατηγορία εργαλείων κι εδώ ο χώρος είναι -σχεδόν- αποκλειστικά στη μικρομεσαία κατηγορία.
Εδώ δεν υπάρχει θέμα για ξυλότορνο θα υπάρξει ενδιαφέρον για μηχανουργικό;