Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

είναι αντίστοιχο αυτού εδώ που είναι για ξυλότορνο δηλ.
https://www.google.gr/search?q=deco...x-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=TM6yWYHrGpP38AedkJqoDQ

:a0210:

Ναι.
Αλλά τον μηχανουργικό τόρνο τον καταπονούν πολύ τα κανελάζ κ η συχνή χρήση με σκληρά μέταλλα (κοπανάει τις φωλιές κ τα ρουλεμάν η εργασία αυτή) θα σε κάνει να χάνεις μετά σε ακρίβεια όταν θες να κάνεις σοβαρές συναρμογές.

Παιδιά,εσείς της μή νησιωτικής χώρας θα μπορούσατε να διοργανώνατε κάθε τόσο συναντήσεις-σεμινάρια.Νομίζω πως και τέλεια θα περνάτε,και σοβαρή γνώση θα μπορούσατε να ανταλλάσσετε.Και που ξ3ρετε,ίσως εμφανιστεί και κάποιος απο εμάς τους νησιώτες!

Ναι.
Αλλά τον μηχανουργικό τόρνο τον καταπονούν πολύ τα κανελάζ κ η συχνή χρήση με σκληρά μέταλλα (κοπανάει τις φωλιές κ τα ρουλεμάν η εργασία αυτή) θα σε κάνει να χάνεις μετά σε ακρίβεια όταν θες να κάνεις σοβαρές συναρμογές.

θενκς παππού Κώστα, το διάβασα για την καταπόνηση αλλά ώρες ώρες ακούω κάποιες λέξεις τελείως άγνωστες κάτι σαν τα κινέζικα να πούμε.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα καί καλό Σαββατοκύριακο νά έχουμε ολοι.

Καλημέρα! Σωστή δεν είναι η παρακάτω σύνδεση ηλιακού;

07f67f748f281067e42f1f6d58d8a6f7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Kαλη σου μερα!

Δυστυχως τετοιες ερωτησεις δεν ειναι σωστο ουτε ασφαλες να διδονται ετσι απλα.
Τετοιου ειδους ηλεκτρικες εγκαταστασεις και συνδεσμολογιες απαιτουν την φυσικη παρουσια ηλεκτρολογου με αδεια ασκησεως επαγγελματος.

Σωστη ειναι. Αλλα μαλλον στη διατομη του καλωδιου καποιος τσιγγουνευτηκε.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Σωστη ειναι. Αλλα μαλλον στη διατομη του καλωδιου καποιος τσιγγουνευτηκε.

1.5 είναι αυτό Νεκτάριε;
Αν ναί,τι θα ήταν καλύτερο (πιο ασφαλές);2.5;

1.5 είναι αυτό Νεκτάριε;
Αν ναί,τι θα ήταν καλύτερο (πιο ασφαλές);2.5;

2,5αρη μου φαίνεται στην φώτο και είναι οριακό...καλύτερα το 4αρη για θερμοσίφωνες.

Και γω για δυομισαρι το βλεπω.
Η διατομη για θερμοσιφωνο και ηλιακο παει αναλογα της ισχυος.
Επειδη συνηθως οι ηλιακοι ειναι 4000w το καλωδιο πρεπει να ειναι 3x4mm2 ασφαλιζομενο με 20Α ασφαλεια και διακοπτη και ξεχωριστο διπολικο διακοπτη χειρισμου, συνηθως 2x32A. Λοιπες ιδιαιτερες περιπτωσεις συσκευων για τις καλωδιωσεις μελετωνται αναλογα.

Σωστή είναι.
Δυομισαρη φαίνεται,δύσκολα να δεις μεγαλύτερο,τσεκαρε να μη πιάνει η ροδέλα μόνωση απ το μπλε...

Σωστή είναι.
Δυομισαρη φαίνεται,δύσκολα να δεις μεγαλύτερο,τσεκαρε να μη πιάνει η ροδέλα μόνωση απ το μπλε...
εγώ πάντως όσους θερμοσίφωνες έχω δει έχουν 4αρη.