Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ε μα... Αυτό λέω κι εγώ...
Αν δεν καθαριςτεί τι να βερνικώσω; Τη βρώμα, το καμμένο χρώμα και τα γατο-κάτουρα;

Δεν διαφωνούμε σε τίποτα.Ιδεες λέμε για να βοηθήσουμε. Την αλοιφή δεν την ξέρω,απλά με την λογική ότι αφήνει κατάλοιπα την απέρριψα Αν δεν αφήνει,Ακόμα καλύτερα
Αλλά για να γίνεται τόσο λεία...κάτι αφήνει πάνω στην πόρτα όπου πιθανόν να δυσκολέψει το βερνίκι στο να πιάσει.Απο εκεί και πέρα,όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος .

Πάνο τίποτε δεν ξέρει ο νοικοκύρης, στα τυφλά πάω κι εγώ.
Και εννοείται οτι απόψεις καταθέτουμε προσπαθώντας να βοηθήσει ο ένας τον άλλον.
Την συγκεκριμένη αλλοιφή την έβαλα γιατί εφ´ ενός καθαρίζει και γυαλίζει κι αφ´εταίρου προστατεύει και το MDF λόγω κεριού που περιέχει. Σε ένα χρόνο θα μου είναι πολύ πιο εύκολο να επαναλάβω τη διαδικασία χωρίς το πρόβλημα της κρούστας του βερνικιού.
Όλα αυτά βελβαια θεωρητικά γιατί στην πράξη είναι η ορώτη απόπειρα που κάνω.

Το ξέρει ο νοικοκύρης πάει στο ότι αυτος βλέπει το υλικό του.
Το βερνίκι θα τη βγάλει πολυ περισσότερο απ το κερί και δεν θα πιάσει πάνω στο κερι.Για αυτό είπα χωρίς αλοιφή.
Αν υποθέσουμε ότι από καινούργια έβγαλε 10 χρόνια βερνικωμενη τότε πιθανόν και 5 να βγάλει μετα με βερνίκι ίσως να αξίζει.Και λογικά υπάρχουν δυνατά βερνίκια για τέτοιες αντοχες...
Τέλος πάντων.

Καλημερα στην παρέα.

Ε μα... Αυτό λέω κι εγώ...
Αν δεν καθαριςτεί τι να βερνικώσω; Τη βρώμα, το καμμένο χρώμα και τα γατο-κάτουρα;

Εννοείτε ότι ο σωστός καθαραρισμος προηγείται ένος βαψιματος....Δεν είπαμε να μην γίνει....
Απλώς αυτό που λέει ο Πάνος...Δεν υπάρχει περίπτωση πάνω από το κερί να πιάσει το βερνίκι...δεν θα υπάρχουν πόροι να γανζωσει το υλικό...
Εάν θες να καθαριστει από τις βρωμιές βάλε σκληρό καθαριστικό,αστην να αναπνεύσει 2-3 μέρες και μετά την βερνικωνεις..

Εάν θες να καθαριστει από τις βρωμιές βάλε σκληρό καθαριστικό,αστην να αναπνεύσει 2-3 μέρες και μετά την βερνικωνεις..

Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα.
Δέν θέλω να τη βερνικώσω επειδή, όπως είπα πιο πάνω, τη χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος και το φοβάμαι.

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Χρόνια πολλά λοιπόν στους παππούδες του φορουμ ΚΑΙ στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας/σας και των παιδιών μας/σας!!!!

:grandpa::grandpa::grandpa:

:party::party::party: