Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μπορει να μην φτιαξαμε αληθινο αετο φετος, αλλα ετοιμασαμε μινιατουρα σε ακριβεις μαλιστα αναλογιες με κανονικο χαρταετο!! :)

Mη σας πω οτι πηρε σχεδον την ιδια ωρα σαν να εφτιαχνα αληθινο! Αντι κολλας/λαδοκολλας χρησιμοποιηθηκε κολλα απο το διαφημιστικο του Lidl :)
49609711527_fcd2c1a3ef_c.jpg

Kαι εδω το διοραμα, ο ανθρωπος της Stihl πεταει χαρωπα στον κηπο τον χαρταετο του Lidl! Διαστασεις χαρταετου, 6 εκατοστα.
49609670147_27685b390f_c.jpg

Kαλη Καθαρα Δευτερα συναδελφοι, και του χρονου να'μαστε καλα!

Χρόνια πολλά μαστόρια. Καλή Σαρακοστή.
Σήμερα πήγα παραλία... Ήπια τα τσιπουράκια μου με φίλους και μετά γύρισα σπίτι.
Πήγα άδειος και γύρισα φορτωμένος.
Ο φίλος μου μου χάρισε ένα περίεργο μηχανάκι σπαστό, το οποίο το έβλεπα για πρώτη φορά. Μην το βλέπετε έτσι, είναι εντελώς αχρησιμοποίητο απλά λείπουν κάποια κομμάτια του που δεν έχουν συναρμολογηθεί ακόμα, φώτα καπάκια κλπ.
Ο κινητήρας παίρνει μπρός με κορδόνι και στο αλσπρο δοχείο παίρνει βενζίνη mix με λάδι για δίχρονες. Αναλογία δεν ξέρω, θα το ψάξω.
Αν έχει δεί κανείς κάτι παρόμοιο πάσα πληροφορία δεκτή.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    115.4 KB · Views: 145
  • image.jpg
    image.jpg
    142.7 KB · Views: 144
  • image.jpg
    image.jpg
    102.4 KB · Views: 141
Τρελη απνοια σημερα, αλλα μολις βρηκαμε το 1,5 μποφορ τον σηκωσαμε τον μικρο

Καλη Σαρακοστη

Γβ€‘ΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒΏΓβ€š.jpg

Μπαμπη, ωραιο το εργαλειο!

Ναι, ωραίο είναι, παραλλαγής...
Βέβαια είδα κι ένα άλλο εργαλείο που το ζήλεψα. Δυστυχώς όμως δεν βγαίνει πλέον...
Απόσταση κορδέλας λαιμού 33 cm... Απίστευτο!
Όταν η Black & Decker έβγαζε εργαλεία. Black & Decker DN339

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    145.8 KB · Views: 107
Τι ωραια γκατζετακια, ενα μηχανακι μινιατουρα με μοτερ 'αλυσοπριονου' και ενα εντυπωσιακο αλλα και πρακτικοτατο vintage πριονοκορδελακι! Πολυ ιδιομορφο το μηχανακι παντως!

Βεβαια παρ'ολο που ειναι πρακτικος ο μεγαλος λαιμος, το οτι διπλωνει η κορδελα σε 5 αντι 4 σημεια την κανει σαφως πιο ευαλωτη και μαλλον γι αυτο δεν εχει αντιγραφτει ευρεως.

Εντυπωσιακος ο χαρταετος Θαναση, και του χρονου!!

Ίδια μοτεράκια είναι... Ίδια πατέντα.
Βέβαια μπορεί να γίνει πανεύκολα και ηλεκτρικό, με το κιτ που πήρα αρχές του χρόνου από Κίνα.
Έχω πολύ δουλειά στο χωριό μου φαίνεται...

ef5d26fd-2075-47ae-818e-525d667e5326.jpg

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Βεβαια παρ'ολο που ειναι πρακτικος ο μεγαλος λαιμος, το οτι διπλωνει η κορδελα σε 5 αντι 4 σημεια την κανει σαφως πιο ευαλωτη και μαλλον γι αυτο δεν εχει αντιγραφτει.

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι εννοείς με τα 4 και 5 σημεία, για να πετύχει αυτή η κορδέλα την απόσταση αυτή χρησιμοποιείται ένας επιπλέον τροχός.
Δεν ξέρω τι καταπόνηση μπορεί να προκαλέσει αυτό, νομίζω όχι ιδιαίτερη, την καταπόνηση την τρώει στο ζόρι που τραβάει στο κόψιμο.

hqdefault.jpg

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Αναφερομαι στην υπαρξη του τριτου ραουλου το οποιο εκ των πραγματων καταπονει πολυ παραπνω κορδελα.

Καλημέρα από το Βελιγράδι. Κάθοδος πλέον....................

Φρούριο του Βελιγραδίου (Beogradska Tvrdjava). Μια πόλη μια Ιστορία..........