Tο Καφενείο των Μαστόρων.

1 Δεν γνωριζω ακριβως το μοντελο που ανηκει αυτη η βαλβιδα κινητηρα. Μπορει απο Suzuki Ignis.
2 Τσοκ απο Σοβιετικο κρουστικο δραπανο ~late 60s
3 Εξαρτημα πτερυγιου ανεμογενητριας
4 σπανιο τεμαχιο μετεωριτη, κρατα το για Feng Sui
5 ταπα λουτρου απο την περιοδο των αρχαιων Αιγυπτιων, μπορει και των Φοινικων. Πουλα το στο ebay.
6 ατσαλινο σφαιριδιο απο ρουλεμαν ημιφορτηγου. Δεν αξιζει μια.

Μιχάλη μπέρδεψες τα 4&6 αναμετάξυ των.

1 πασιφανώς βαλβίδα κινητήρα.
2 μεταλλικό τσοκ από παλιό δράπανο? έχω ένα παρόμοιο στο παμπάλαιο AEG μου (από τότε που τα έφτιαχναν αντρικά)
3 πρέπει να είναι σύνδεσμος κάποιου είδους.

edit βέβαια το 2 με μπερδεύει γιατί από τη μία έχει ρουλεμάν κι από την άλλη βόλτες με παξιμάδι για σφίξιμο. Χμμμ...
edit2 το 4 μάλλον είναι ελαφρόπετρα, κάνει καλό αν έχεις σκληρές πατουσίτσες.
Edit3 εεε όταν έγραψα την αρχική απάντηση ο Μιχάλης είχε γράψει μόνο για τα 3 τελευταία! :damnyou: :grinning-smiley-043

Εδώ είχε παλιά σίδερα που κόπηκαν και έμειναν αυτά που είναι μέσα στην πλάκα τι να βάλω να γίνει μόνωση μην περνάει υγρασία
acb0877aea1fbca365f20a6b48ce9063.jpg

Τα σίδερα που έχουν μείνει μόνο καλό δεν κάνουν καθώς είναι πρόσωπο με το τοίχο...το λέω αυτό ως προς την επικάλυψη...( μια άλλη φωτο από άλλη οπτική γωνία Ίσως βοηθούσε περισσοτερο)..
Για εμένα, εαν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μεινουν ξήλωσε τα και τα υπόλοιπα και κλείσε τα με επισκευαστικο κονιασμα...
Εάν πρέπει να μείνουν θέλουν πολλά και διάφορα όπως λέει και ο Νεκτάριος που για να εφαρμοστούν σε αυτό το σημείο θέλει πολλά υλικά συνδυαστικά και φυσικά χρήμα...

Υ.γ...Εάν μπορούν να μεταφερθούν τα συγκεκριμένα μυνημα τα στο "Μάστορες τα φώτα σας" θα ηταν καλό...

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

5 ταπα λουτρου απο την περιοδο των αρχαιων Αιγυπτιων, μπορει και των Φοινικων. Πουλα το στο ebay.

:flipout: :flipout: :flipout:

Νεκτάριε επειδή βλέπω ρίχνεις τσιμέντα δεν το κρατάς για ζύγι όταν ξεκινήσεις και το χτίσιμο;

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

1 Δεν γνωριζω ακριβως το μοντελο που ανηκει αυτη η βαλβιδα κινητηρα. Μπορει απο Suzuki Ignis.
2 Τσοκ απο Σοβιετικο κρουστικο δραπανο ~late 60s
3 Εξαρτημα πτερυγιου ανεμογενητριας
4 σπανιο τεμαχιο μετεωριτη, κρατα το για Feng Sui
6 ατσαλινο σφαιριδιο απο ρουλεμαν ημιφορτηγου. Δεν αξιζει μια.

Μιχαλη φανταζομαι:flipout:
Μονο το 2 δεν ξερω τι ειναι και δεν μπορω να φανταστω, τα υπολοιπα γνωριζω. Περιμενω μερικες ωρες ακομη και θα δωσω τις λυσεις.
Αμα ειστε καλα παιδια θα δωσω και αυριο κουιζ.:grinning-smiley-043

Για να απασφαλιζεις -επανασυνδέες μια παροχή καυσίμου χωρίς εργαλεία. Τραβάς πίσω το χιτώνιο και αποσυνδέεις μετά πιέζεις και κουμπώνει.

1 βαλβιδα κινητηρα
2 ταχυσυνδεσμος αερα
3 ρυθμιση αερα αεροτροχου
4 ????? σφαιρα απο τους 3ους ολυμπιακους αγωνες
5 ζυγι καθετοτητας
6 μπιλια ρουλεμαν

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα από Πάτρα.

Χτυπήστε το, είναι σε καλή τιμή & χρειάζεται πολύ.
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/igia-kai-euexia/medisana-palmiko-oximetro/p51561

το χρειάζεται πολύ το λές για τους γιατρούς ή για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα προφανώς
20 άτομα συγγενείς (μή πώ παραπάνω) έως 85 χρονών που γνωρίζω δεν χρειάστηκαν ποτέ οξύμετρο στο σπίτι!

είναι απλά της μόδας όπως τα γάντια που δε προσφέρουν απολύτως τίποτα στον κορονοϊό και το lidl βρήκε ευκαιρία να τσεπώσει

ίσα ίσα ξέρω περίπτωση παιδιάτρου που δε το χρησιμοποίησε σωστά και φόρτωσε παιδάκι ένα σωρό φάρμακα που τελικά πνευμονολόγος απλά γέλασε και τα ακύρωσε όλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

το χρειάζεται πολύ το λές για τους γιατρούς ή για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα προφανώς
20 άτομα συγγενείς (μή πώ παραπάνω) έως 85 χρονών που γνωρίζω δεν χρειάστηκαν ποτέ οξύμετρο στο σπίτι!

είναι απλά της μόδας όπως τα γάντια που δε προσφέρουν απολύτως τίποτα στον κορονοϊό και το lidl βρήκε ευκαιρία να τσεπώσει

ίσα ίσα ξέρω περίπτωση παιδιάτρου που δε το χρησιμοποίησε σωστά και φόρτωσε παιδάκι ένα σωρό φάρμακα που τελικά πνευμονολόγος απλά γέλασε και τα ακύρωσε όλα

Καλό μεσημέρι. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ.

Quizzz!
What is what? Ενα νεο παιχνιδι προσφορα του καταστηματος!
Τι βλεπουμε στις φωτογραφιες?
Καποια γνωριζω τι ειναι, καποια οχι και περιμενω μηπως καποιος μας φωτισει εδω.

Λοιπόν κάποιοι με κάνατε και γέλασα. Κάποιοι τα βρήκατε. Και ο Βασίλης βρήκε τον άγνωστο Χ.
Λοιπόν το 1) είναι βαλβίδα μάλλον από μεγάλο τρακτέρ, παλαιών χρόνων. Έχω τρεις μάλιστα. Οι δύο είναι μαγνητιζομενες, η μια όχι 🤔
Το 2) όπως είπε ο Βασίλης πρέπει να είναι αυτόματος σύνδεσμος από σύστημα υδραυλικών, τραχτερ ή κάποιο άλλο μηχάνημα.
Το 3) είναι μπίλια από διακόπτη νερού 1/2'.
Το 4) είναι οβίδα προηγούμενων αιώνων από κάποιο κανόνι.
Το 5) το πέντε είναι νήμα της στάθμης, δεν ξέρω αν τα υλικά προέρχονται από κάποιο αρχαιότερο αντικείμενο γιατί δεν έχει ακίδα στην άκρη.
Το 5) είναι μπίλια μάλλον από κάποιο μεγάλο ρουλεμάν.

Συνεχίζεται...

Τo 1 κομμάτι από μηχανισμό συρταριού.
Το 2 καμπάνα από φωτιστικό
Το 4 τμήμα από φρένο ποδηλάτου

Μέχρι εκεί ................
Άλλαξες επάγγελμα ? ! ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλό μεσημέρι. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ.

Ελπίζω τότε να επισκέπτεσαι πνευμονολόγο οπότε και καλά κάνεις και το έχεις αγοράσει!

Πολύ καλησπέρα σας
Κάτι από τα παλιά καί θά επιβιώσουμε !!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τo 1 κομμάτι από μηχανισμό συρταριού.
Το 2 καμπάνα από φωτιστικό
Το 4 τμήμα από φρένο ποδηλάτου

Μέχρι εκεί ................
Άλλαξες επάγγελμα ? ! ?

Οχι δεν αλλαξα επαγγελμα, απλα τακτοποιω και οργανωνομαι οποτε ανακαλυπτω πραγματα που ειχα αλλα δεν ηξερα τι και που.
Το 4 επεσες πολυ μακρυα.
Αν θελετε κανουμε ενα τοπικ, σαν παιχνιδι και οποιος θελει να ανεβαζει αντικειμενα και να μαντευουμε τι ειναι.