Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα συναδελφοι και καλο μηνα να'χουμε!!

50063710078_4d91ff4f7e_b.jpg

50064263001_bde0985463_b.jpg

Μας εφερε στο νησι τo ομορφο και ασφαλεστατο Καναδεζικο Bombardier Q400!

Καλησπέρα παρέα, θα μπορούσε κάποιος παλιός (όχι και τόσο βεβαια) μάστορας να μας πει εάν στις κατασκευές του 2000-2001 χρησιμοποιούσαν αμιαντοτσιμεντοσανιδες;

Ρωταω διότι υπάρχει μια κατασκευή στο πίσω μέρος του σπιτιού μου (20ετών) η οποια έχει μεταλλικό σκελετό, πλέγμα οικοδομής καθώς και μια σανίδα πάχους 2cm η οποια δε φαίνεται με γυμνό μάτι να φέρει ίνες.

Τα είδα όλα αυτά καθώς μια από τις κρυμμένες σωλήνες βούλωσε και σήμερα αναγκαστηκαμε να ανοίξουμε μια οπη στη σανιδα με διάμετρο 10cm για να μπει το πιεστικό μηχάνημα απόφραξης.

Η δουλειά έγινε αλλα θα ηθελα προληπτικά αφού μπήκα στη διαδικασία να αλλάξω και την Φ100. Απλά φοβάμαι τι υλικό είναι αυτό καθως δε μοιάζει με τις κλασσικές τσιμεντοσανιδες.Υπηρχαν πριν 20 χρόνια αυτά τα υλικά;

Λέτε να το αφήσω στ αυγά του;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

15 τσιμμεντολιθουσ 3 σακιά άμμο θαλάσσης βάψιμο και έτοιμο το νησιώτικο παγκάκι μας.
c4da8e68b04348bbc04b926ba8d0cdbd.jpg

Ευχαριστω συναδελφοι!
Ωραιο πραμα να βρισκεσαι στα πατρογονικα νησιωτικα εδαφη!

Φίνο το παγκακι Κούλη, γεια στα χερια σου! Καλες δουλειες ευχομαι!

Ανεφοδιασμος..
50063705603_1fa83d8435_b.jpg

Αυτο που φαίνεται στη φωτο δεν είναι ανεφοδιασμος. Ειναι η εξωτερική παροχή ρεύματος του αεροπλάνου. Επιπρόσθετα υπάρχει και καλωδιο ενδοεπικοινωνιας του πιλοτου με τον ανθρωπο που κουμανταρει το αεροπλάνο στο εδαφος.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nαι προφανως δεν ειναι ανεφοδιασμος με καυσιμα, ειναι το καλωδιο του GPU, o εφοδιασμος/παροχη του αεροπλανου με ηλεκτρισμο.

Νομιζω ομως οτι αυτο ειναι ησσονος σημασιας καθως η εμφαση ειναι στην ιδιαιτερη γωνια ληψης φωτο και οχι στο καλωδιο, απλα εβαλα ενα τιτλο.. :)

50063704553_b06be6aca2_c.jpg

Φαινεται οτι ειναι περιοδος εκβαθυνσης και αναπλασης μικρων λιμανιων σε μικρα νησια (Φουρνοι) αλλα και σε απομακρυσμενα χωριά μεγαλυτερων νησιων (Χιος).
Σε καθε περιπτωση ειναι πολυ καλο για την ντοπια οικονομια αλλα και ευημερια των κατοικων.

Στο απομακρυσμενο χωριο μας γινεται επεκταση της προκυμαιας μεσα στην θαλασσα για 8 μετρα και εκβαθυνση του λιμενα για να δεχεται μεγαλυτερα καραβια και περισσοτερα σκαφη.
50067301218_8dfc6245d8_c.jpg

Πατριωτακι να σου κρατησω ενα θαλασσοξυλακι? :)
50067852916_c81276238e_b.jpg

Πολυ καλο! Ειναι πραγματικά κριμα σε μια παραθαλάσσια χωρα σαν τη δικια μας τα νησια κατα κυριο λογο αλλα και ολες οι πολεις να μην εχουν σωστους χωρους ελλιμενισμού.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk