Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα σε όλους και όλες!!

Καλό μήνα να έχουμε.

Κύριοι μου στείλανε την παρακάτω φωτογραφία...
Μιας και δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου, ξέρουμε τι φίδι είναι αυτό;

IMG-262dd0c43bee447439c63d7ae04889d5-V.jpg

Last edited by a moderator:

ετσι οπως το βλεπω απο το σχημα του κεφαλιου, πρωτα το κοβεις με τη σπαθοσεγα και μετα το ψαχνεις ;)

ετσι οπως το βλεπω απο το σχημα του κεφαλιου, πρωτα το κοβεις με τη σπαθοσεγα και μετα το ψαχνεις ;)

Αυτό με το κεφάλι το ξέρω κι εγώ...
Ναι ναι...κάτσε μια στιγμή να σε κόψω βρε παιδί μου...μη φεύγεις...!!!

Καλημέρα σε όλους και όλες!!

Καλό μήνα να έχουμε.

καλημερα και καλο Φθινοπωρο

δεν βοηθαει η φωτο, εαν οι βουλες στη ραχη δεν ενωνονται κατα μηκος τοτε δεν ειναι οχια αρα δεν ειναι επικινδυνο, για τους ενηλικες.
δεν μπορω να διακρινω καλα, αλλα μαλλον ισως ειναι σπιτοφιδο.

εαν σου προκαλει αναστατωση, τοτε βαλτω μεσα σε ενα τσουβαλι και απελευθερωσε το στο βουνο

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

καλημερα και καλο Φθινοπωρο

δεν βοηθαει η φωτο, εαν οι βουλες στη ραχη δεν ενωνονται κατα μηκος τοτε δεν ειναι οχια αρα δεν ειναι επικινδυνο, για τους ενηλικες.
δεν μπορω να διακρινω καλα, αλλα μαλλον ισως ειναι σπιτοφιδο.

εαν σου προκαλει αναστατωση, τοτε βαλτω μεσα σε ενα τσουβαλι και απελευθερωσε το στο βουνο

Δεν είναι δικές μου οι φωτογραφίες.
Μου τις έστειλε ο φύλακας απο τον εξωτερικό χώρο εργασίας μου (πανεπιστήμιο).
Απο οτι μου λένε έχουν μαζευτεί αρκετά.
IMG-5559b2042e1e83827cd6f16e65e28be6-V.jpg

Καλημέρα και καλό φθινόπωρο από την όμορφη Χιοοοοο!!!!!!

tmp-4857-20200901-121117-1477017144.jpg

Γιαννη άκακο είναι και μάλιστα είναι πολύ ευεργετικά για την Γεωργία και τους ανθρώπους τα συγκεκριμένα.
Δεν θυμάμαι το όνομα αλλά οι δύο γραμμές στην ράχη του είναι χαρακτηρίστικο του είδους του.

Κλίνω προς το νερόφιδο, μιας κι απο οτι μου λένε έχουν καιρό τώρα πρόβλημα με λιμνάζοντα νερά (μέχρι το γόνατο) απο διαρροή ή μπορεί κι απο την θάλασσα, μιας και είμαστε στα 50μ περίπου

Δενδρογαλιά είναι.
Δεν είναι επικίνδυνο, δεν έχει δηλητήριο, κυρίως ποντίκια κυνηγάει και φωλιές πουλιών.

Για αγιόφιδο μου κάνει που πάλι είναι ακίνδυνο. Δεν είμαι ειδικός οπότε μπορεί να κάνω λάθος!
Έχει δηλητήριο αλλά στα μέσα δόντια δηλαδή μόνο αν βάλεις το δάχτυλο στο στόμα του.
Και το δηλητήριο δεν είναι δυνατό.

http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=163

Αυτό με το κεφάλι το ξέρω κι εγώ...
Ναι ναι...κάτσε μια στιγμή να σε κόψω βρε παιδί μου...μη φεύγεις...!!!
:flipout: :flipout:
αφου δεν ειναι ενα αλλά πολλα, και να το σκοτωσεις δεν κανεις κατι. θα ξερουν στο πανεπιστημιο καλυτερα

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Για αγιόφιδο μου κάνει....

Αγιόφιδο (ιερόφιδο) και δενδρογαλιά είναι διαφορετικές ονομασίες για το ίδιο φίδι.
"Δενδρογαλιά, Hierophis gemonensis"
Είναι σχεδόν άκακο, απλά "καθαρίζει" το τόπο, γι'αυτό πολλοί το λένε και "σπιτόφιδο".

Καλά μην τσακωθούμε κιόλας...είναι φίδι ακακο πάντως αυτό νομίζω μας ενδιαφέρει περισσότερο αυτή τι στιγμή...!

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Αγιόφιδο (ιερόφιδο) και δενδρογαλιά είναι διαφορετικές ονομασίες για το ίδιο φίδι.
"Δενδρογαλιά, Hierophis gemonensis"
Είναι σχεδόν άκακο, απλά "καθαρίζει" το τόπο, γι'αυτό πολλοί το λένε και "σπιτόφιδο".

http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=163
http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=158

Διαφορετικά τα έχει στο παραπάνω σιτε.

Μάλλον έχω στον κήπο μου τουλάχιστον ένα τα τελευταία 5 χρόνια.
Και το έχω δεί να κάνει βόλτες και βρίσκουμε και το δέρμα που αλλάζει πού και πού.

Φέτος βγήκε μέρα μεσημέρι στον κυβόλιθο και διένυσε 10 μέτρα κάνοντας και θόρυβο.

Αλλά δε μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί μοιάζει πάρα πολύ με την οχιά και δεν το έχω προλάβει να το δώ καλά.