Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ωραία συμφωνήσατε την τιμή και θα έπρεπε λογικά να σου δώσει έναν κωδικό να πας στην Τράπεζα να τα πάρεις.
Πας λοιπόν έξω από ένα ΑΤΜ της τράπεζας σου στέλνει τους κωδικούς στο κινητό σου τους βάζεις στο μηχάνημα και σηκώνεις τα λεφτά ...έτσι δεν έπρεπε να δουλεύει ???
Επειδή όμως στην περιοχή σου δεν υπάρχει αυτή η τράπεζα σου είπε να μπεις μέσα από τον δικό σου λογαριασμό στην Πειραιώς και να ζητήσεις μεταφορά από άλλον απ´ότι κατάλαβα ...και εκεί αρχίζει και γίνεται ύποπτο το θέμα.... κάπως έτσι δεν είναι Παύλο ???

Κάπως έτσι Νικόλα. Σε μένα δεν έκανε αυτή την διαδικασία του λεπτά στο λεπτό. Αυτό συνέβη σε άλλους.
Αυτός υπέθεσε ότι είμαι ανίδεος με εμβάσματα μέσω winbank και προφανώς ήξερε πως λειτουργεί η εφαρμογή της Πειραιώς, καθώς με καθοδηγουσε να του βάλω χρήματα, λέγοντας μου ότι μ αυτόν τον τρόπο θα τα πάρω από αυτόν.
Νεκτάριε, τώρα που το ξανασκεφτομαι, την αγγελία την βρήκε από το car.gr μάλλον, γιατί εκεί έχω βάλει τηλέφωνο. Στο fb δεν έχω βάλει και θα έπρεπε να συνομιλήσει με γραπτό μυνημα.
Δεν πήγε το μυαλό μου καθόλου στο πονηρό, γιατί μ έπεισε ότι πραγματικά το ήθελε και η όποια επιφυλακτικοτητα θα μπορούσε να υπάρχει από εμένα για την συναλλαγή, εξαφανίστηκε.
Πάντως, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα προσπαθήσουν να σ εξαπατήσουν. Τ ακούμε κάθε μέρα στην τηλεόραση, συμβαίνουν σε γνωστούς μας.
Δεν θα ξεχάσω μια περίπτωση πριν λίγα χρόνια. Πουλούσα έναν εκτυπωτή και με παίρνει κάποιος τύπος και μετά από δύο λεπτά συνομιλία συμφωνούμε και μου καταθέτει το ποσό στον λογαριασμό μου. Έπαθα πλάκα... Όταν τα είδα τα χρήματα στον λογαριασμό μου, τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω, καλά πως μ εμπιστευτηκες χωρίς καν να με γνωριζεις;
Του το έστειλα την ίδια μέρα μ έξοδα δικά μου.

εμενα βρε παιδια συγχωρατε με αλλά δεν εχω καταλαβει.
θα εμπαινες με το λογαριασμο σου στο συστημα και θα ελεγες θελω απο τον ταδε λογαριασμο, με τον κωδικο αυτο, να μεταφερθουν στον δικο μου αυτα τα λεφτα
βεβαια το λογικο θα ηταν, αυτος να μπει και να δωσει εντολη να μεταφερθουν τα χρηματα στον δικο σου λογαριασμο.
αλλά ακομα κι ετσι, αν αυτο γινεται, που ειναι η απατη?

εμενα βρε παιδια συγχωρατε με αλλά δεν εχω καταλαβει.
θα εμπαινες με το λογαριασμο σου στο συστημα και θα ελεγες θελω απο τον ταδε λογαριασμο, με τον κωδικο αυτο, να μεταφερθουν στον δικο μου αυτα τα λεφτα
βεβαια το λογικο θα ηταν, αυτος να μπει και να δωσει εντολη να μεταφερθουν τα χρηματα στον δικο σου λογαριασμο.
αλλά ακομα κι ετσι, αν αυτο γινεται, που ειναι η απατη?
Αυτό δεν γίνεται με τίποτε. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μπω εγώ από μια τραπεζική εφαρμογή που έχω και να πάρω χρήματα από τον δικό σου λογαριασμό. ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ. Την μόνη δυνατότητα που έχεις είναι να στείλεις χρήματα, να πληρώσεις διάφορους λογαριασμούς όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. Άρα ακόμα και να γνωρίζω το iban σου δεν μπορώ να τραβήξω χρήματα από σένα, μόνο να σου δώσω μπορώ.
Αυτός ήθελε να με πείσει ότι γίνεται αυτό.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός Νικόλα γιατί με τον γραπτό λόγο δεν τα πάω καλά.

Ναι ηθελε να σε πεισει οτι στον λογαριασμο χρεωσης μπαινει ο δικος σου λογαριαμος και στον λογαριασμο πιστωσης μπαινει το IBAN το δικο του. Γενικα ηθελε να σε πεισει οτι μπορεις να λαβεις λεφτα χρησιμιοποιωντας το ebankng.
Παρα πολλοι δεν ειναι εξοικιωμενοι με την τραπεζικη ορολογια, με το τι ακριβως σημαινει πιστωτικος λογαριασμος, και μπορει να μπερδευτουν και να στειλουν λεφτα ενω νομιζουν οτι θα λαβουν, ιδιως αν δεν γνωριζουν καλα το e-banking.

Πριν κάνα χρόνο πούλαγα με αγγελια ένα φορητό a/c.Με πηρε ένας αθιγκανος και μου λέει ότι θέλει να έρθει να το παρει (χωρίς να ασχοληθεί με την τιμη) απ το σπίτι θέλοντας την διευθυνση μου επιμένοντας φορτικά.Αφου δεν του την έδινα,εβαλε άλλους πέντε να πάρουν τηλέφωνο με τον ίδιο σκοπό...Αφου μιλησαμε λίγα "γαλικα" τους έβαλα σε φραγή και ησυχασα.
Προσοχή,ποτε την διευθυνση σε αγνώστους.

χωρις κορδονια δεν εχω καταλαβει πως μπορει ενα παπουτσι να ειναι σωστα επανω στο πόδι αλλά και να μπαίνει-βγαίνει ευκολα?

Ω μον ντιέ, παλι σε τουτο το λαϊκο φορουμ βρεθηκα? ;)

Attachments

• 155238873_2000168300123327_2274089254494351561_o.jpg
    155238873_2000168300123327_2274089254494351561_o.jpg
    111.9 KB · Views: 63