Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Κύριοι καλημέρα μας και καλή χρονιά σε όλους με υγεία, μιας και δεν τα είπαμε αυτές τις μέρες!!! Πολλά από και καλά μαστορεματα!

@enduras1 Κυριάκο περαστικά και σιδερένιος εύχομαι!

@AFam Αντώνη θα έλεγα το ίδιο αλλά από ότι διάβασα είσαι πλέον ΟΚ. Σιδερένιος κι εσύ εύχομαι!

• Like
Reactions: enduras1
Την καλημέρα μου.
Κυρ πως τα πας με τον ιό; Όλα εντάξει;
Τώρα έχει παρασει σε πονολαιμο και λίγο αυτιά.
Το χειροτερο ειναι πως το μικράκι μου είχε πυρετο από χθες ξημερώματα και έφτασε στο 39. Σήμερα ευτυχώς έχει μόνο δεκατακια.
Εκεί τα χρειάστηκα.
Δόξα Στον Υψιστο του περναει.

Τώρα έχει παρασει σε πονολαιμο και λίγο αυτιά.
Το χειροτερο ειναι πως το μικράκι μου είχε πυρετο από χθες ξημερώματα και έφτασε στο 39. Σήμερα ευτυχώς έχει μόνο δεκατακια.
Εκεί τα χρειάστηκα.
Δόξα Στον Υψιστο του περναει.
Φιλαράκο, περαστικά σε όλους σας..... ✌️

• Like
Reactions: enduras1
Εχεις δικιο Μιχαλη...αλλα θεωρησα οτι θα ετρωγε τρελλο ζορι και δεν το δοκιμασα...ισως απο φοβο....:rolleyes:
Επειδη ομως θα κοπει εντελως η συκια και θα γινει συγουρα αλλη μια η δυο κοπες θα την δοκιμασω....

Ερωτηση....να ριξουμε πετρελαιο για να μην ξαναβγει....;..η θειαφη οπως μας ειπαν μερικοι...;

Έχω ακούσει για πετρέλαιο που πρέπει να φθάσει στις ρίζες, χωρίς να το έχω δοκιμάσει.
Αυτό που έχω δει με τα μάτια μου είναι να σκεπάζεις καλά τον κορμό ώστε να μην περνάνε οι ακτίνες του ηλίου. Αργεί βέβαια πάρα πολύ να ξεραθεί.

• Like
Reactions: KOSSTV
Kαι εγω συμφωνω οτι το σκεπασμα του κορμου ειναι η καλυτερη λυση.
Διαχρονικα που σκεφτομαι τωρα, τα χημικα στις ριζες ποτε δεν εφεραν αποτελεσμα σε μεγαλο δεντρο.

Ασε που με τα τα χημικα μπορει να σε δωσει κανενας καλοθελητης στις δασικες αρχες για ειδεχθη δηλητηριαση φυτου, φονο εκ προμελετης και εκ προθεσεως δηλαδη o_O

Η συκιά πετάει πολλές κωλόριζες…
Κόψτη όσο πιο χαμηλά μπορείς, κάνε ένα βαθούλωμα στον κορμό και με μερικά ξυλαράκια άναψε φωτιά.
Μικρή φωτιά, ίσα-ίσα να καίνε πάνω στον κορμό καρβουνακια σαν μαγκάλι.

• Like
Reactions: KOSSTV
Στο σημειο θελουμε να ριξουμε μπετο απο πανω γιατι θα γινει αποθηκη...
Λέμε να κατεβούμε στους 30-40 πόντους χαμηλά στο χωμα και επειτα να ριξουμε πρώτα μάλλον πετρελαιο και επειτα να το κλείσουμε...
Μπάμπη το tip που αναφέρεις δεν το ήξερα...θα το πώ στο ιδιοκτητη να το κάνουμε...

Ακόμα καλύτερα…
Άσε τα πετρέλαια… Αν σκάψεις γούρνα βάλε μερικά ξύλα και κάψτα πάνω στον κορμό, να καεί κι αυτός από πάνω και μετά ρίξε ότι θές.

Καλημέρα σε όλους...!!!
Όντως αρκετή βροχή εχθές το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες..!!!
Καλά είναι.. χρειάζεται που και που να ξεπλένεται ο τόπος...χωρις βέβαια να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα..