Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ποιό είναι το Κινέζικο μπουλονόκλειδο;

Για δες Σωκράτη στο πιο κάτω

ολο το βιντεο ειναι μια ΤΥΡΑΝΙΑ....η μεγαλη τυρανια ομως αρχιζει απο το 39:10

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για δες Σωκράτη στο πιο κάτω

Σ'ευχαριστώ πολύ.

Σήμερα πήγα απ’το μηχανουργείο του φίλου μου να δοκιμάσουμε το καινούριο μηχανάκι επαγωγικής θέρμανσης που παρέλαβα προχθές από Κίνα.

Εκεί είδα και κάποια μεταχειρισμένα , αλλά πλήρως λειτουργικά, μηχανήματα που είχαν αγοράσει από άλλο μηχανουργείο που δεν τα δούλευε πλέον.
Μιλάμε για τιμές σκότωμα, σχεδόν με το κιλό.
Αυτά τα δύο δράπανα μου έκαναν εντύπωση, πολύ στιβαρά εργαλεία, καθαρά επαγγελματικά και βεβαίως τριφασικά.

794EE845-235E-442F-BA0C-FD2446D27E63.jpeg

Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ένα άλλο παρόμοιο μηχανάκι που όμοιό του δεν έχω ξαναδεί.
Ένα στιβαρότατο δραπανάκι που έκανε μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά, άνοιγε τρύπες σε μπέκ υγραερίου.
Αν δείτε το τρυπανάκι από κοντά δεν θα το πιστεύετε οτι αυτή η τρίχα μπορεί να κάνει τρύπες σε μπρούτζο στις 7.000 στροφές χωρίς να σπάει!

C3BF0AD3-4226-49AA-97BB-5BFE8999E8B9.jpeg2080C4AA-81ED-459C-B853-34E29F76B47A.jpeg0BBAE471-299B-45D1-A827-50F596ACE310.jpeg

Ο μεγάλος μου έρωτας όμως είναι άλλο, μηχάνημα, το είχα ξαναβάλει πρίν 1-2 μήνες όταν το αγόρασαν.
Σήμερα το είδα σε λειτουργία και έμεινα παγωτό.
Δεν βάζει το μυαλό σου τι μπορεί να κάνει ένα τρομερά λεπτό μπρούτζινο συρματάκι σε συνδιασμό με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Κόβει μασίφ σίδερα με τόση ακρίβεια και τόση λεπτομέρεια που, ακόμα και τα πιο σύγχρονα laser, δεν μπορούν καν να πλησιάσουν. 😳

Εδώ το πίσω μέρος του μηχανήματος
7DA20738-137C-43A9-A0A9-5B647133AD27.jpeg

Εδώ το μπροστινό με ανοιχτή την πόρτα στο σημείο που κόβει. Σταματημένο εννοείται.
Το σύρμα είναι στο βάθος, δεν φαίνεται, αλλά φαίνεται η πλάκα που κόβει και είναι δεμένη στον πάγκο.
19C05ED3-4C7C-47D4-8C9D-6913C290D6D5.jpeg

Εδώ το εσωτερικό κομμάτι του πρός κοπήν εξαρτήματος.
Δείτε λεπτομέρεια…
A7B15328-51AA-4E42-8116-83C09FB7E353.jpeg5D8AD3FB-4AC2-4863-B6D8-A5FD7768AF4A.jpeg

Κι εδώ σε σχέδιο το εξάρτημα που, τελικά, θα βγεί.

6453034F-F3C8-40A5-B2C3-80BBB5BF6B21.jpeg

Άλλα κόλπα αυτά… για μεγάλα παιδιά!

Last edited:
Μοσχομυρισε ολο το εργαστηριο με το πριονιδι απο ενα δοκαρακι πευκου που τρυπησα.
Y0nd0Csh.jpg

Δεν το μαζεψα, το αφησα να αρωματιζει το χωρο :)

Αυτη η Gentleman ειναι μια κατηγορία από μόνη της. Δεν νομιζω να εχει εφευρευθεί τέτοιο μοναδικό άρωμα ξανά! Πωλείται ακόμα αλλά στα ξένα φόρουμ λένε ότι δεν είναι ίδια η ποιότητα σαν τις παρτίδες των δεκαετιών 70-80 που την είχε ο πατέρας μου και ήταν τρομερή! Δυστυχώς δεν εχω δοκιμάσει τις παρτίδες από τέλη 90ς και μετά.

Καλημέρα συνάδελφοι από την ωραία Ήπειρο :)

Είχα να έρθω πολύ καιρό, οπότε εκμεταλλεύτηκα λίγες μέρες άδειας που έχω για να επισκεφθώ τα υπέροχα γεφύρια, τα χωριά και τα ποτάμια.
Κοιτάζω τα γεφύρια, διαβάζω για το πως τα έφτιαξαν και νιώθω απέραντο σεβασμό στους μαστόρους που τα έχτισαν κάποτε.

View attachment 211553

View attachment 211554

Να και ένας χρήσιμος χάρτης αν θέλετε κάποια στιγμή να τα επισκεφθείτε:

Δίκτυο Γεφυριών

Αλλά και η φύση είναι συγκλονιστική, όπως το περπάτημα δίπλα στον Βοϊδομάτη που είναι από τα πολύ ωραία πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος εδώ.

:)
Μήπως πήγες από Κόνιτσα προς Βασιλίτσα;

Μήπως πήγες από Κόνιτσα προς Βασιλίτσα;

Ακριβώς αυτό έκανα την προτελευταία μέρα.
Ξεκίνησα από Κόνιτσα και πήγα Βασιλίτσα (χαμός στο χιονοδρομικό) και μετά στη Σαμαρίνα

(μην φρικάρετε, πάω με 10χλμ και μόλις έχει αρχίσει να ρίχνει το χιόνι στο δρόμο)

Στην επιστροφή (προς Κόνιτσα) λίγες ώρες αργότερα, η μέρα εξελίχθηκε έτσι!

Image8787132812479658880.jpg

Ακριβώς αυτό έκανα την προτελευταία μέρα.
Ξεκίνησα από Κόνιτσα και πήγα Βασιλίτσα (χαμός στο χιονοδρομικό) και μετά στη Σαμαρίνα

(μην φρικάρετε, πάω με 10χλμ και μόλις έχει αρχίσει να ρίχνει το χιόνι στο δρόμο)

Στην επιστροφή (προς Κόνιτσα) λίγες ώρες αργότερα, η μέρα εξελίχθηκε έτσι!

View attachment 211871
Ωραίος!!!

Το βίντεο θυμάσαι σε πιο σημείο είναι;

Το ποτάμι είναι Κόνιτσα ή Παλαιοσέλλι;

Screenshot_20230310-215458_Maps.jpg

Δεν νομίζω να το θυμάσαι αυτό,το έφτιαξε ο παππούς μου , πρωτομάστορας πέτρας και το συντηρούμε στα χρόνια...:)

Καλά να είστε να ξαναπάτε.

Καλημερα συναδελφοι και χρονια μας πολλα!!

Ω μαστορες απανταχου της οικουμενης, ημερα λατρειας των εργαλειων σημερα 11 Μαρτιου!!! (y) 😬 :love:

7516d9f5c240b51fbb05e9ffd9db1ed9--international-holidays-tool-kit.jpg

Mπραβο στους Αμερικανους, μετα απο δεκαδες αστειες εορτες που γιορταζουν, πετυχαν και μια που αξιζει 🛠️⛏️🔪🔧

Οπως γραφεται σοφα και παρακατω, τα εργαλειακια ειναι οι αφανεις ηρωες που δυστυχως δεν λαμβανουν την εκτιμηση που τους αναλογει.
Αγαπηστε τα, ανανεωστε τα, οργανωστε τα και αγοραστε καινουρια να κανουν παρεα στα παλια!!

Worship of Tools Day is celebrated annually on March 11. Tools are really the unsung heroes. Unfortunately, we don’t give them enough commendation. There are so many different types of tools, and this day is meant to worship each one of them. Upgrade them, organize them, or buy new ones. They come super handy when you need to build or fix something. Eδω το λινκ για αυτους που διψαν για παραπανω πληροφοριες :)