Όποτε πάω στο χωριό πάντα κάτι θα με περιμένει…,
Αυτή τη φορά με περίμενε «ένα εργαλείο που δεν ξέρω τι δουλειά κάνει» όπως μου είπε ο φίλος.

Πήρα το καφεδάκι μου κι άρχισα το σενιάρισμα.
Αμερικάνικο προιόν στα 120V. Κακό αυτό.
Δε πειράζει όμως, αφού είναι τσάμπα μια χαρά είναι και στα 120V.
Καθαρίστηκε λίγο να φύγουν τα πριονίδια και οι σκουριές που είχε απ’την εγκατάλειψη και ήρθε η σειρά της δοκιμής.
Εδώ όμως έγινε μεγάλη πατάτα κι ο υπεύθυνος είμαι εγώ.
Για να λειτουργήσει ζήτησα απο φίλο ένα μετασχηματιστή από 220V στα 110V αλλά δεν πρόσεξα οτι ο συγκεκριμένος μετασχηματιστής έχει επιλογέα στο output 1 και 2, στη μια θέση βγάζει 110V και στην άλλη 220V.
Αυτός ήταν στα 220V κι όταν άνοιξα το μηχάνημα έκανε ένα τίναγμα και μύρισε ο τόπος καμμένο.

Αμάν, λέω, την έκανα τη λαλακία μου!!!
Ανοίγω το μηχάνημα και βλέπω την πλακέτα σε ένα σημείο καρβουνιασμένη.
ΟΚ, λέω, κρίμα το μηχάνημα… που να βρείς τώρα καινούρια πλακέτα και πόσο να κοστίζει αυτή…
Συναρμολογώ ξανά το μηχάνημα και πρίν το αποθηκεύσω λέω δε το δοκιμάζεις πάλι;
Τι να δοκιμάσω δηλαδή… με την πλακέτα σ’αυτό το χάλι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δουλέψει.
Καμία; Σίγουρα;

Κι όμως υπάρχει!!!!
Με το που πατάω το ON το μηχανάκι άρχισε να γουργουρίζει υπέροχα κι εγώ να το κοιτάζω σα χαζός

Μα είναι δυνατόν;
Κι όμως είναι.
Έκανα και μερικές κοπές να δω τι θα συμβεί αν το ζορίσω λίγο και δε μάσησε πουθενά! Σα να μην έγινε τίποτε.
Το μόνο που δεν δούλεψε ήταν ο αέρας αλλά δεν είμαι και σίγουρος οτι δούλευε πρίν.
Λογικά μάλλον θα δούλευε.

Τέλος (σχεδόν) καλό όλα καλά… Όποιος καταλαβαίνει τι συνέβει σ’αυτή τη πλακέτα και τι δουλειά έκαναν τα πυκνωτάκια που καρβούνιασαν ας μας πει, εγώ δεν έχω ιδέα.