Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση φαίνεται, λόγω λεπτού kerf (αν δεν με ξεγελά η φωτογραφία). Γιατί δεν τον κρατάς, πχ για να κόβεις μικρά κομμάτια με λιγότερη απώλεια υλικού;
Καλήμερα Δημήτρη
με διάμετρο άξονα 16mm, δεν ταιριάζει σε κανένα δισκοπρίονο από αυτά που έχω, οπότε ή σουβέρ θα το κάνω ή θα το πάρει κάποιος που το χρειάζεται. Αν σε ενδιαφέρει, πες μου να μετρήσω και το πλάτος κοπής.

• Like
Reactions: dk31
Ούτε κι εγώ έχω, αλλά δεν γίνεται - κάπου θα υπάρχει να το δώσεις για να μεγαλώσουν την τρύπα. Κάνε έναν κόπο να μετρήσεις το πλάτος κοπής, έτσι για να ξέρουμε.
Με ενδιαφέρει, αλλά αν βρεθεί συνάδελφος που να έχει δ/π με άξονα 16mm θα πάω πάσο.

Ούτε κι εγώ έχω, αλλά δεν γίνεται - κάπου θα υπάρχει να το δώσεις για να μεγαλώσουν την τρύπα. Κάνε έναν κόπο να μετρήσεις το πλάτος κοπής, έτσι για να ξέρουμε.
Με ενδιαφέρει, αλλά αν βρεθεί συνάδελφος που να έχει δ/π με άξονα 16mm θα πάω πάσο.
Δεν νομίζω ότι είναι κάποιος αξιόλογος δίσκος, αλλά λόγω του ότι είναι αχρησιμοποίητος είπα να μην πάει χαμένος.

Το πλάτος χωρίς τα δόντια.
1706609254649.png

Το πλάτος στο ύψος των δοντιών (τσαπράζι?)
1706609361482.png

20240130_114722.jpg

• Like
Reactions: dk31 and nikfor
Νίκο, ευχαριστώ πολύ για τις μετρήσεις. Τελικά έχει πλάτος κοπής λίγο πιο λεπτό από τους στάνταρ thing-kerf, οπότε δεν μου κάνει. Για την ποιότητα που έγραψες, έχεις δίκιο αλλά χρειάζεται να υπάρχει και ένας δίσκος Β'ποιότητας για τις περιπτώσεις που φοβόμαστε μην χαλάσουμε τον καλό.

Πάντως, ευχαριστώ για την προσφορά.

• Like
Reactions: newbie
Να θυμηθουμε τα παλια απο την κατηγορια των φακων, πριν να δημιουργηθει η κατηγορια των εργαλειων.

Μια ρετρο φωτο με τον πιο πολυπλοκο σε προγραμματα φακο που δουλευε ειτε με μια ΑΑ επαναφορτιζομενη ειτε μια κοινη αλκαλικη ειτε με μια Λιθιου 3.7v.
Χρειαζοσουν PhD στη φακουδολογια για να μπορεσεις να τον προγραμματισεις σωστα :)

8436498596_25387c4c11_b.jpg

Εδω η νεα εκδοση γιατι η παραπανω εχει καταργηθει.