Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Η Λευκάδα δεν παλεύται από τον υπερβολικό τουρισμό Ιούλιο & Αύγουστο. Μια τέλεια εποχή είναι είτε τον Μαίο είτε Σεπ & Οκτώβριο.

Το χρώμα των νερών στην δυτική πλευρά του νησιού .... δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο

53913300439_8f12ce2d49_b.jpg

Πράγματι. Βεβαια τα επόμενα 10-15 χρόνια θα αλλάξει τελείως και αυτό το νησί. Ηδη το 2025 θα τελειώσει και ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Λαυκάδα ενώ στα σχέδια είναι και μια νέα μαρίνα στο Βλυχό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κι όταν τελειώσει ο δρόμος το μποτιλιάρισμα θα μεταφέρεται μέσα στην πόλη.
Δυστυχώς οι υποδομές της Λευκάδας είναι ανύπαρκτες.
Σε μια πόλη, που ούτε όμορφη είναι αλλά ούτε καθαρή, χωρίς νερό χωρίς δρόμους χωρίς σχεδόν καμία σοβαρή υποδομή, εκτός από μαρίνες, την έχουν δει Μύκονος και θέλουν να πλουτίσουν σε δύο σεζόν.
Με 15€ τη σαλάτα. :(
Εντάξει… κάπου όπα. Και δεν το λέω μόνο για τη Λευκάδα, δυστυχώς είναι γενικευμένο το φαινόμενο σε όλη την επικράτεια.

Το πλάνο είναι να περάσουμε ~10 μέρες οδικώς Ήπειρο συν κάποιο παραθαλάσσιο μέρος και είπα να πάμε Λευκάδα χωρίς να το έχω ψάξει.

Πέρυσι πήγαμε Σύρο και περάσαμε καταπληκτικά. Δεν ήταν φουλ τουριστική αν και το είδα ότι χαλάει το πράγμα και εκεί.
Η Λευκάδα το Σεπτέμβρη δεν θα είναι χαλαρά?

€15 ευρώ τη σαλάτα δύσκολο να την πληρώσω πάντως
Κρήτη είμαι και έχει και εδώ γκουρμεδιές του κ0λου αλλά τις αποφεύγω γιατί δε μου αρέσουν.
Προτιμώ μικρά χωριά και μικρά ταβερνάκια. Δεν θα βρώ? Στην Κάρπαθο δυσκολεύτηκα είναι η αλήθεια! Ακόμα και γιαγιάδες >70 ετών είχαν γίνει φοβερές πωλήτριες!!!

Η Σύρος είναι μια κατηγορία μόνη της.
Το Ιόνιο όμως είναι διαφορετικό από το Αιγαίο, όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με τα τοπία αλλά καί στην νοοτροπία των κατοίκων και των τουριστών. Πάντα ήταν πιο ήσυχο, πιο οικογενειακό, πιο ακριβό, με διαφορετικού είδους "πελατεία" από την πλειοψηφία των νήσων του Αιγαίου. Κάτι αντίστοιχο στην άλλη μεριά είναι μόνο η Σκιάθος από τα νησιά που έχω πάει.
Στην Λευκάδα θα βρείς σχεδόν τα πάντα. Έχει και χωριουδάκια που αξίζει να επισκεφτείς, όπως τα Σύβοτα (μην τα μπερδέψεις με τα Σύβοτα που βρίσκονται στην Θεσπρωτία). Όρεξη να έχεις να γυρνάς...
Τώρα, αν θα κρατήσουν κι αυτοί "την μύτη ψηλά“ δεν το ξέρω.
Για μένα πάντως η Λευκάδα είναι το καλύτερο νησί στο Ιόνιο, με εξαίρεση την Ιθάκη στην οποία δεν έχω πάει και δεν έχω άποψη.
Φυσικά όλα αυτά είναι πάντα υποκειμενικά. Κάτι που λατρεύω εγώ εσύ μπορεί να το μισείς.

• Like
Reactions: teodor_ch
Ευτυχώς ή δυστυχώς η Λευκάδα είναι ένα νησί των άκρων, δηλαδή :

Συν :
- Εχει τις καλύτερες παραλίες σε όλο τον κόσμο. Εγκρεμνοί, κάθισμα, πόρτο κατσίκι, Αι Γιαννης κλπ είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ. Ειδικά εαν είσαι φυσιολάτρης και αναζητάς κάτι αυθεντικό, κάτι απόλυτα όμορφο και μια υπέροχη φύση τότε οι παραλίες της Λευκάδας είναι ένα όνειρο.
- Εχει πανεύκολη πρόσβαση και πλέον είναι ακόμα ποιό κοντά στην Αθήνα. Πράγματι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι έχουν φτάσει μέχρι την Βόνιτσα και του χρόνου μέχρι και την Λευκάδα. Ετσι η διαδρομή Αθήνα - Λευκάδα γίνεται σε 3.5 ώρες με άριστους και υπερασφαλείς δρόμους
-Εχει γραφικά μέρη που πρέπει να επισκευθείς. Αξίζει ο γύρος του νησιού για να δείς χωριά και παραθαλάσσια μέρη με εκπληκτικές παραλίες και πολύ πολύ πράσινο. Μιλάμε για πάρα πολύ πράσινο μέχρι το νερό.
-Kite Surf στον Αι Γιάννη, ηλιοβασίλεμα στις Ράχες, επίσκεψη στον νότιο φάρο κλπ κλπ

Μείον:
- Δεν έχει καλό φαγητό. Είναι πασίγνωστο ότι η Λευκάδα δεν φημίζεται για το καλό φαγητό. Δυστυχώς δεν έχει κάτι αξιόλογο και όλη η προβολή στο συγκεκριμένο θέμα έχει εξαντληθεί στην Καρυά και την ταβέρνα το παρδαλό κατσίκι και κάτι παρόμοια. Στην πράξη δεν θα βρεις κάτι καλό. Προσωπικά προτιμώ την ταβέρνα του Πανταζή στην Νικιάνα και δεν μπορώ να ξεχωρίσω τίποτα περισσότερο.
- Είναι ένα υπερκορεσμένο νησί από τον τουρισμό. Παντού και όλα σχετίζονται με τον τουρισμό. Βλέπεις δωμάτια & ενοικιαζόμενα ατελείωτα, καθώς και πινακίδες αυτοκινήτων από βαλκάνια και από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.
-Οι Λευκαδίτες είναι εντελώς αλλοτριωμένοι. Είναι το μοναδικό νησί του Ιονίου που δεν ακούς μουσική του Ιονίου (καντάδες, μαντολινάτες, χορωδίες κλπ). Στα πανηγύρια ακούς κλαρίνα Αγρινίου, ηπειρώτικα και κάτι σουξέ για να ξενερώνεις !!

-Οι Λευκαδίτες είναι εντελώς αλλοτριωμένοι. Είναι το μοναδικό νησί του Ιονίου που δεν ακούς μουσική του Ιονίου (καντάδες, μαντολινάτες, χορωδίες κλπ). Στα πανηγύρια ακούς κλαρίνα Αγρινίου, ηπειρώτικα και κάτι σουξέ για να ξενερώνεις !!

Αυτό είναι ένα απ’τα κακά του να είσσι σχεδόν κολλητά με την ηπειρωτική χώρα.
Κι επειδή η Λευκάδα, προ τουρισμού, ήταν απ’τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας, οι επαφές σου είναι με τους «βλάχους» απέναντι που σου έδιναν μεροκάματο στα βαμπάκια και στα σιτάρια.

να βάλω και μια φωτογραφία από το νησί απέναντι. Οτι βλεπετε στην φωτογραφία από το μεγανήσι, σε 5 εως 10 χρόνια το πολύ θα έχει μετατραπεί σε Γαλλική ριβιέρα, Μονακό, Κάννες ... κάτι τέτοιο τέλος πάντων, για αποκλειστική χρήση των πλουσίων και των μεγιστάνων. Χωρις μπάρ, χωρίς ταβέρνες, χωρίς περαστικούς τουρίστες κλπ

53862931716_198541d71c_b.jpg

Προσωπικά όλα τα μείον που σναφέρεις τα βρήκα στην Ζάκυνθο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς τα θετικά. Και αρκετά από αυτά στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα. Αλλά είπαμε, περί ορέξεως...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η στροφή προς τον τουρισμό έχει μεταμορφώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την χώρα μας και ειδικά τα νησιά. Ελάχιστα μέρη έχουν απομείνει που να θυμίζουν τις προηγούμενες δεκαετίες. Η Σύρος, η Νάξος, τα Κύθηρα, κάποια μέρη της Κρήτης. Η Ικαρία - απ' ότι ακουώ. Και ειδικά το Ιόνιο πάντα είχε άλλου είδους τουρισμό, πιο φραγκάτο. Όταν εσκαγαν οι μπρούκληδες Ιταλοί και Γάλλοι με τα σκάφη στο Ιόνιο η υπόλοιπη Ελλάδα ήταν ακόμα στην οικοδομή και τα χωράφια, με εξαίρεση τη Μύκονο και την Τζια.
Τι να κάνουμε, έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Last edited:
Όταν εσκαγαν οι μπρούκληδες Ιταλοί και Γάλλοι με τα σκάφη στο Ιόνιο η υπόλοιπη Ελλάδα ήταν ακόμα στην οικοδομή και τα χωράφια, με εξαίρεση τη Μύκονο και την Τζια.
Τι να κάνουμε, έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Μια φορά κι έναν καιρό…
Τωπρα έχουν κατέβει όλα τα Βαλκάνια με τα πορτμπαγκάζ γεμάτα, ακόμα και νερά εμφιαλωμένα κουβαλάνε.

Πέρασα από το Lidl της Λευκάδας για να πάρω κάτι και έπαθα την πλάκα μου. Ορδές από Βούλγαρους, Σκοπιανούς, Σέρβους, Ιταλούς κλπ να έχουν πέσει σαν ακρίδες για φθηνές προμήθειες, τρόφιμα και ποτά. Υποθέτω ότι ανάλογες καταστάσεις επικρατούν και όπου αλλού μπορούν να φτάσουν οδικώς και οικονομικά επισκέπτες από γειτονικές χώρες.