Tο Καφενείο των Μαστόρων.

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Καλημερα μαστορες!

Ηuge respect στους καπεταναιους και στιβαδορους των Container Ships. To παραμικρο λαθος στο 'κουμπωμα' μπορει να αποβει μοιραιο σε μια φουρτουνα.
ViMIKkRh.jpg

Φωτο απο το λιμανι του Πειραια.

Δουλεια των καπετανεων ειναι η κατανομη φορτιου κατα την φορτωση/εκφορτωση. Το "κουμπωμα" των κοντεινερς ειναι δουλεια του εργοστασιου κατασκευης. Βεβαια υποχρεωση του πληρωματος να ελενξει αν εχουν ασφαλισει σωστα τα "κουμπωματα"
Chief Enginιερος σπικινγκ

Χειμώνα 2021 και 2022 είχε κάνει και Αττική κάποιες αξιόλογες χιονοπτώσεις. Από τότε βέβαια έχουν περάσει και 4 χρόνια...

• Like
Reactions: KOSSTV
Χειμώνα 2021 και 2022 είχε κάνει και Αττική κάποιες αξιόλογες χιονοπτώσεις. Από τότε βέβαια έχουν περάσει και 4 χρόνια...

Που δυστυχως συνοδευτηκαν με μεγαλη καταστροφη δεντρων που δεν μπορουσαν να αντεξουν το βαρος του χιονιου.
Σε εμας επαθαν ζημια δυο πευκα και δυο κουκουναριες μεσα στο οικοπεδο. Η ζημια ενος πευκου ηταν μεγαλη, στο οριο για να μην το κοψουμε εντελως.

Παντως να πουμε οτι σε φθινοπωρα/χειμωνες βορειοτερων χωρών, κανουν να δουν ηλιο ακομα και μηνες!!!!
Θυμαμαι ποσο μεγαλη εντυπωση μου ειχε κανει πριν χρονια, οταν ερχομενος απο Ρουμανια, ειδα γαλαζιο ουρανο στο αεροδρομιο τον οποιο τον ειχα ξεχασει!!!
Μηνες ολοκληρους μεσα στη συννεφια, το συνηθιζεις βεβαια, αλλα οταν βλεπεις τον καταγαλανο ουρανο στο καταχειμωνο, εκτιμας τα μεγιστα το τοπο σου!

Χαχαχα! Και γελουσε μαζυ μας, ολη η Ελλαδα απο Κωπαιδα και πανω που ειχαμε εγκλωβιστει σε 10 εκατοστα χιονι.

Μετεωρα στο βαθος!
kEvCIXgh.jpg

Συγκριτικο λαγάνων και το καλυτερο χαλβαδακι που εχω δοκιμασει ποτε!!!
MnjVMmLh.jpg

Μπορει να φαινεται παραδοδο/παραξενο αλλα η γευση της bugdet λαγανας του Lidl υπερτερει των αλλων και θυμιζει περισσοτερο την παλια καλη ιδιαιτερη γευση!!

Δεν ξερω πως ακριβως τον φτιαχνουν αλλα αυτος ο μαστιχωτος λουκουμοχαλβας ειναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ εχω φαει ποτε σε χαλβα!!!!
dWKOHbrh.jpg

Οποιος περναει απο Καλαμπακα ας σταματησει στο Χαλβαδοπωλειο Ολυμπος για τον χαλβα της ζωης του!!!

Εμένα δεν μου άρεσε ποτέ αυτός ο χαλβάς. Μέχρι που μου φέρανε ένα κομμάτι, δεν νομίζω να ήταν από τον Όλυμπο, αλλά από άλλο ονομαστό μαγαζί.
Άλλαξα γνώμη σε 2 δεύτερα.
Εξακολουθώ όμως να έχω κακή γνώμη για το 90% αυτών των χαλβαδων

• Like
Reactions: Babis K.
Οχι οτι ο απο εργοστασια παραγωγης χαλβα με χ;αλαει, αλλα οτι χαλβα κι αν εχω δοκιιμασει απο μικρες βιοτεχνιες η εργαστηρια, σε ολη την Ελλαδα, με εχει ξετρελανει. Οσο για τον παραδοσιακο συμιγδαλενιο χαλβα, τον πολιτικο που λενε, αυτος που εφτιαχνε η μανα μου και οι θιαδες μου, αλλο πραμα. Το κολπο απο οτι λεγανε, μισο συμιγδαλι ψιλο, μισο χοντρο. Γιατι μονο με ψιλο γινεται σαν λασπη και μονο με χοντρο τριβεται. Ρε θα παρω μια μερα που θαχω κεφια δυο συμιγδαλια και θα δοκιμασω να φτιαξω, τι διολο το κατφερναν οι νοικοκυραδες κι εγω ολοκληρος μηχανικος δεν θα το καταφερω? Ολοκληρες μηχανες diesel και τουρμπινες μεχρι 60000 ιππους εχω μανατζαρει και θα μου ξεφυγει ο χαλβας

Καλή Σαρακοστή!

Παρομοίως…
Ποτέ δεν μου άρεσαν οι σιμιγδαλένιοι χαλβάδες.
Είμαι όμως φανατικός οπαδός και καταναλωτής του χαλβά «Κοσμίδης». 👏

View attachment 267166
Χθες πήρα από φούρνο στα Καλύβια χύμα του Κοσμίδη.
Ίσως ο καλύτερος χαλβάς από όσους έχω δοκιμάσει!

• Like
Reactions: lazarefa
προσοχή στα ονόματα καθώς στην δραπετσωνα ειναι ο γνωστος χαλβας "Κοσμιδη - Γαβριλη" (τρέχει απο τους Γαβριληδες) ενω υπάρχει spinoff "Κοσμιδη" στην Αγ. Βαρβάρα (τρεχει απο τους κοσμιδηδες).

Λογικά κάπου στο 2002 τα παιδιά τους τα σπάσανε.

Και οι δυο πολύ καλοί

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV