Το καινουργιο μου PS3 τα εφτυσε !!!

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Μετα απο ενα μολις μηνα αγορας και ελαχιστη ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ χρηση, (μονο 1 ταινια Bluray ειχα δει, και ειχα τερματισει και το Heavenly sword), το Blu-Ray drive του 40GB PS3 μου τα "εφτυσε" έτσι ξαφνικά! :slapface:

Το προβλημα ειναι το πολυ γνωστο που εμφανιζεται σε 3 στα 10 PS3 που πωλουνται! :grandpa:

ΞΑΦΝΙΚΑ, και ενω ετοιμασα τον Dila για να ξεκινησω να παιζω, εκει που βαζω ενα παιχνιδι ή μια ταινια στο drive για να παιξει, εκει που υπο αλλες συνθηκες φορτωνει μεσα σε 4-5 δευτερολεπτα και ξεκιναει το παιχνιδι, ή δειχνει το εικονιδιο με την προεπισκοπηση του στο κεντρικο μενου, ΚΟΛΛΑΕΙ στο σημειο που φορτωνει και δειχνει πανω δεξια το στρογγυλο εικονιδιο ..... ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ!!!! :grandpa:

Ο καταστηματαρχης μου ειπε μολις τον πηρα τηλ. ότι το προβλημα αυτο εμφανιστηκε σε αλλα 4 ατομα ΕΚΤΟΣ απο μενα , απο τα 20-25 που εχει πουλησει PS3 τους τελευταιους 2 μηνες! (Το προβλημα εχει εμφανιστει και στο 60αρι PS3 και εχει να κανει με το Blu-Ray drive της κονσολας και ΟΧΙ με την εκδοση του μηχανηματος) !!!

Η διδικασια αντικαταστασης ΕΥΤΥΧΩΣ ειναι απλη!

Πακεταρουμε την κονσολα στο κουτι της ΧΩΡΙΣ τα καλωδια και τα χειριστηρια (ΜΟΝΟ η κονσολα) , μαζί με ενα επικυρωμενο αντιγραφο της αποδειξης αγορας, και την στελνουμε μεσω της Speedex courier στη Sony Hellas (με δικα τους έξοδα μεταφορας) και κατα τα λεγομενα του καταστηματαρχη παντα σε 3-4 μερες μας στελνουν ΝΕΑ ΚΟΝΣΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ με τον ιδιο μεταφορικο τροπο (και παλι με δικα τους εξοδα)!

ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :

1) Αφου ξερουν ότι συμβαινει αυτο ΓΙΑΤΙ δεν το διορθωνουν και μας ταλαιπωρουν???

2) Φανταζεστε τι θα γινοταν αν ΔΕΝ ειχα παρει την κονσολα απο Ελλαδα, αλλά απο κανενα E-bay, η κανα site του εξωτερικού ?????

ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΑΓΟΡΑ ΚΟΝΣΟΛΩΝ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ 100 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ!!!! ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !!!!

Ας ελπισουμε να πανε ολα καλα και να μην υπαρξει αλλο προβλημα!

Καλη συνεχεια σε ολους! :ernaehrung004:

Last edited:
Προφανώς κάποια ελαττωματική παρτίδα στα BDD.

ΟΧΙ!

Γιατι, και τα 4 (5 μαζι με το δικο μου) ελλατωματικα PS3 που πουλησε το μαγαζι ηταν απο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ παρτιδες !

Επισης το ΙΔΙΟ προβλημα εχει συμβει και σε παρτιδες του εξωτερικου, αλλα και σε μοντελα 60αρια και 40αρια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!! :drummer:

Διονύση, τι έγινε τελικά, έβγαλες καμιά άκρη? Γιατί κι εγώ σκέφτομαι το PS3 σαν πηγή HD ταινιών και με ενδιαφέρει πολύ η περίπτωση που αναφέρεις...

ειναι καθαρα θεμα τυχης (ατυχιας μαλλον).Το προβλημα φανερωνεται απο την αρχη και η σονυ το εχει αναγνωρισει.Δεν υπαρχει κατι αλλο.

Για τα ευρωπαϊκά PS3 θα μιλάς, γιατί τα αμερικάνικα δεν καταλαβαίνουν τίποτα...

Ναι! Απο Ευρώπη ΔΥΣΤΥΧΩΣ που βαζουν πιο φθηνα υλικα κατασκευής γιατί μας γράφουν κανονικά τους Ευρωπαίους!!!
Και σαν να ΜΗΝ έφτανε αυτό μας βαζουν και καπελο παραπανω στην τιμη σε σχεση με την Αμερική! :damnyou:

by panosxgr
Διονύση, τι έγινε τελικά, έβγαλες καμιά άκρη? Γιατί κι εγώ σκέφτομαι το PS3 σαν πηγή HD ταινιών και με ενδιαφέρει πολύ η περίπτωση που αναφέρεις...
To PS3 έφυγε σημερα για Χαλανδρι Sony Hellas με Speedex courier και έξοδα παραληπτη προς αντικατασταση!
Φίλος που επαθε το ιδιο προβλημα πριν 2-3 εβδομαδες και ειχε παει ο ιδιος να το παραδωσει στο service, μου είπε ότι σε μια ακρη ειχαν παραπεταμενα καμια 100στη κομματια PS3 με το ΙΔΙΟ ακριβως προβλημα, έτοιμα για να τα στειλουν Ευρωπη και να αλλαχτει το Blu-Ray drive τους για να τα ξαναπουλησουν μετα σαν καινουργια! :grandpa:

Γενικα, η κονσολα είναι Ο,τι καλύτερο σαν μηχανημα, και σε επιδοσεις και σε τιμη, και απο τη στιγμή που εχεις ενα χρονο εγγυηση, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ! Ο,τι και να παθει, σε 2-3 μερες εχεις καινουργια κονσολα σπίτι σου! :antlers:

ΑΡΚΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ!!! -bye-

Υ.Γ. Το προβλημα ειναι στα lens απο το Blu-ray drive , και απαιτειται αλλαγη του. Δεν εχει να κανει με το ποσο πολυ εχει χρησιμοποιηθει το μηχανημα, μιας και τα περισσοτερα απο αυτα που παρουσιασαν το συγκεκριμενο προβλημα, ήταν ΣΧΕΔΟΝ καινουργια με πολυ ελαχιστη χρηση...

Last edited:
Πάντως ότι έχω διαβάσει για προβλήματα κ αντικαταστάσεις, αφορά κατά κόρον τα 40άρια...έπρεπε με κάποιον τρόπο να πέσει η τιμή...

Ναι! Απο Ευρώπη ΔΥΣΤΥΧΩΣ που βαζουν πιο φθηνα υλικα κατασκευής γιατί μας γράφουν κανονικά τους Ευρωπαίους!!!
Και σαν να ΜΗΝ έφτανε αυτό μας βαζουν και καπελο παραπανω στην τιμη σε σχεση με την Αμερική! :damnyou:

To PS3 έφυγε σημερα για Χαλανδρι Sony Hellas με Speedex courier και έξοδα παραληπτη προς αντικατασταση!
Φίλος που επαθε το ιδιο προβλημα πριν 2-3 εβδομαδες και ειχε παει ο ιδιος να το παραδωσει στο service, μου είπε ότι σε μια ακρη ειχαν παραπεταμενα καμια 100στη κομματια PS3 με το ΙΔΙΟ ακριβως προβλημα, έτοιμα για να τα στειλουν Ευρωπη και να αλλαχτει το Blu-Ray drive τους για να τα ξαναπουλησουν μετα σαν καινουργια! :grandpa:

Γενικα, η κονσολα είναι Ο,τι καλύτερο σαν μηχανημα, και σε επιδοσεις και σε τιμη, και απο τη στιγμή που εχεις ενα χρονο εγγυηση, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ! Ο,τι και να παθει, σε 2-3 μερες εχεις καινουργια κονσολα σπίτι σου! :antlers:

ΑΡΚΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ!!! -bye-

Υ.Γ. Το προβλημα ειναι στα lens απο το Blu-ray drive , και απαιτειται αλλαγη του. Δεν εχει να κανει με το ποσο πολυ εχει χρησιμοποιηθει το μηχανημα, μιας και τα περισσοτερα απο αυτα που παρουσιασαν το συγκεκριμενο προβλημα, ήταν ΣΧΕΔΟΝ καινουργια με πολυ ελαχιστη χρηση...

To δικό μου 60αρι που παίζει μίνιμουμ 3-4 ώρες κάθε μέρα από μέσα Δεκέμβρη, ευτυχώς δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Του δίνω τα πάντα να μασήσει αλλά δεν μασάει (παιχνίδια ps2 και ps3, blue ray, dvd, cd μουσικής).

Το θέμα είναι θα συνεχίσει έτσι ή... φτου κακά? Ή μόνο στην αρχή βγαίνει το πρόβλημα?

To δικό μου 60αρι που παίζει μίνιμουμ 3-4 ώρες κάθε μέρα από μέσα Δεκέμβρη, ευτυχώς δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Του δίνω τα πάντα να μασήσει αλλά δεν μασάει (παιχνίδια ps2 και ps3, blue ray, dvd, cd μουσικής).

Το θέμα είναι θα συνεχίσει έτσι ή... φτου κακά? Ή μόνο στην αρχή βγαίνει το πρόβλημα?

Συνηθως ό,τι προβλημα ειναι να παρουσιαστεί, εμφανιζεται μεσα στο πρωτο εξαμηνο χρησης!
Οποτε αφου εχεις 1 χρονο εγγυηση εισαι καλυμενος και σου το αλλαζουν! :grandpa:

Τωρα, αν παθει κατι μετα τον πρωτο χρονο, θα τα εχεις βγαλει τα λεφτα του και με το παραπανω, απο τη χρήση που θα κανεις, και σε συνδυασμο και με την πτωση των τιμων στο PS3 μεχρι τοτε, αγοραζεις μια καινουργια κονσολα με τα μισα λεφτά! -bye-

Χθες νοίκιασα το warhawk και δε το φόρτωνε κολλούσε στο loading, μετά έβαζα δικά μου games και παίζανε.Εχω παίξει αρκετά παιχνίδια και έχω δει και ταινίες Blu-ray και όλα παίζουν κανονικά μόνο μαι φορά στο Assassins creed κόλλησε κατά τη διάρκεια του gameplay αλλά δε μου το ξαναέκανε στη συνέχεια.Mηπως φταίνε και κάποιες παρτίδες παιχνιδιων? Έχω παίξει τουλάχιστον 20games και δεν διαπίστωσα ποτε πρόβλημα.Στο warhawk ήμουν ο πρώτος που το νοίκιασα δεν υπήρχε περίπτωση για γρατζουνιά του δίσκου που ίσως είχε το Assassins.(γνωρίζω ότι το warhawk παίζεται μόνο online)

ρε παιδια η ποιοτητα ταινιων blue ray στο ps3 ειναι ιδια με ενα blue ray player.οταν το εωαλα στην τηλεοραση μου μου φαινεται οτι υστερουσε

ρε παιδια η ποιοτητα ταινιων blue ray στο ps3 ειναι ιδια με ενα blue ray player.οταν το εβαλα στην τηλεοραση μου μου φαινεται οτι υστερουσε
Σε τι τηλεοραση το συνδεσες???

Και με ποιο τροπο ???

HDMI φανταζομαι..... και ΟΧΙ απλο scart.... :smash:

Μετα απο τηλεφωνημα μου σημερα το πρωι στην COMETRON στο Χαλάνδρι, μου ειπαν οτι το PS3 μου βρισκεται στη διαδικασια αντικαταστασης και απο Δευτερα -Τρίτη θα μου το στείλουν στο σπίτι με κούριερ.... :Banane0:

Παντως, εκανε κατι περισσοτερο απο μιαμιση εβδομαδα απο οταν το εστειλα...:HTEHETH63:

Κι αυτο γιατι οπως μου ειπαν στο τηλεφωνο, ειχαν ξεμεινει απο 40αρες κονσολες για αλλαγη και περιμεναν απο τη Sony να τους στειλει καινουργιες, σε αντιθεση με τα 60αρια PS3 που ειχαν στοκ και τα αλλαζαν μεσα σε 2-3 μερες μονο...:smash:

Re: Απάντηση: Το καινουργιο μου PS3 τα εφτυσε !!!

δεν νομιζω μονο τα 40αρια να εχουν προβληματα κατα κορον.νομιζω οτι ποιο πολυ ειχαν τα 60αρια.πρωτη μερα κυκλοφοριας και παιρνω ενα απο γερμανο παω σπιτι και ολα λειτουργουσαν πολυ καλα μεχρι που 20 λεπτα αργοτερα αναβικε η σκαλα του ανεμιστηρα στη θεση 2 οχι και πολυ ενοχλυτικο.μετα απο αλλα 20 λεπτα στη θεση 3 αρκετα ενοχλητικος θορυβος και μετα απο 30 λεπτα φορμουλα 1 στη 4 θεση και ηταν τρομερα ενοχλητικος θορυβος.βγαινοντας στο xmb επρεπε λογικα συμφωνα με τη σονυ να κατεβει στη 1 σκαλα αφου δεν εκανα καμια βαργια λειτουργια.συνεχειζε ετσι μεχρι να το κλισω.3 φορες εστιλα στη κομετρον και εγινε αμεσως αντικατασταση.τις 2 πρωτες ειχαν το ιδιο προβλημα και την 3 ευτηχως δεν ειχε κανενα προβλημα .εσεις το εχετε κοιταξει αυτο?αν δηλαδει λειτουργει το step down του ανεμιστηρα?
Πάντως ότι έχω διαβάσει για προβλήματα κ αντικαταστάσεις, αφορά κατά κόρον τα 40άρια...έπρεπε με κάποιον τρόπο να πέσει η τιμή...

κατά τα άλλα το PS3 είναι "αθόρυβο" όπως αναφέρουν μερικοί σε άλλα thread και μας το έχουν και σαν επιχείρημα για να πάρουμε PS3 γιατί το XBOX 360 "λέει" κάνει θόρυβο !!! Άκουσον - άκουσον !!!!

:rifle::rifle::rifle: