Το Κάλεσμα – The Conjuring

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: The Conjuring (2013)

Ως συνηθως βεβαια ειμαστε οφ τοπικ, καθοτι δεν προκειται για θριλερ, αλλα δες το και θα με θυμηθεις.

Φανούρη; Εσύ;

Ευτυχώς η αισθητική της ταινίας σεβόταν το θεατή και δεν κατέφευγε σε καγκουριές στυλ σπλατεριές και τρελές αηδίες που έχουν ρημάξει το πολυπαθές είδος ταινιών τα τελευταία χρόνια.

Α γεια σου!
Ένα είδος ταινιών που η εξέλιξη των εφέ μόνο κακό του έκαναν.

Από αυτά που διάβασα εδώ, κάθισα και είδα την ταινία και δεν απογοητεύθηκα , το αντίθετο.

Το εμπορικό σινεμά στα καλύτερά του. Έτσι δηλαδή όπως θα έπρεπε να είναι, γιατί τα τελευταία 15 χρόνια χορτάσαμε ψηφιακά (κενά) εφέ, χοντράδες και βαρεμάρα
και συχνά-πυκνά νιώθω ότι κατάντησα να βλέπω ταινίες για την ηχητική τους μπάντα και τα εφέ περιβάλλοντος ήχου.

Την ιστορία την έχουμε ξαναδεί, αλλά με τον τρόπο αυτό όχι. Από την εποχή του εξορκιστή είχα να καθηλωθώ έτσι.

Ατμοσφαιρική φωτογραφία πολύ υψηλού επιπέδου. Ειδικά όταν μπαίνει λιγοστό φως ημέρας στις κρεβατοκάμαρες μιλάμε για αριστοτέχνη διευθυντή φωτογραφίας.
Μουσική που σε παρασύρει στο απόκοσμο κλίμα , στον αλλόκοσμο και στον φόβο.
Σκηνοθέτης συγκροτημένος και επιτέλους εντελώς συναρμολογημένος. Δεν του λείπει καμία βίδα. Δεν παριστάνει, δεν καμώνετε. Ξέρει τι κάνει και πώς να το κάνει,
ξέρει τις δόσεις. Υπερβολές και εξυπνάδες αποφεύγονται. Κατανοεί ο ίδιος ότι η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή και δεν πέφτει στην παγίδα του εντυπωσιασμού.
Σέβεται το σενάριο ακόμα και όταν περιέχει κλισέ και αυτά ειδικά τα στηρίζει με μαεστρία αντί να τα περιγελάσει. Σε οδηγεί να σφιχτείς κάποιες στιγμές, χωρίς να το καταλάβεις,
αφού και ατμόσφαιρα δημιουργεί και μέσα της σε βάζει και με τους ήρωες σε δένει.
Το σενάριο παρά τα όποια κλισέ είναι στέρεο. Έχει αρχή, μέση τέλος, κορυφώσεις, δεν έχεις χαζοανατροπές και χαζοευρήματα. Ωστόσο θεωρώ έξυπνο εύρημα την προσωπική εμπλοκή
των ερευνητών και της απόκτησης δεσμών με την απειλούμενη οικογένεια.
Οι ηθοποιοί υποστηρίζουν πολύ καλά τους ρόλους τους.
Μιά άρτια παραγωγή που σέβεται τον εαυτό της και το θεατή και από τις σπάνιες ταινίες του είδους, που σου αφήνουν την αίσθηση ότι παρακολούθησες καλό σινεμά.
Επίσης μπορεί να ψάξεις να βρεις πού έβαλες τον σταυρό σου και να τον ξαναφορέσεις.

Last edited:

Νίκο, στο Youtube υπάρχουν αρκετά βίντεο για την υπόθεση με συνεντεύξεις της οικογένειας. Νομίζω έχει βγει και βιβλίο.

Είχα δει κάποια στιγμή Κώστα ένα ντοκυμανταίρ για ένα σπίτι με πολλές κόρες,η μία εκ των οποίων "δαιμονίστηκε" ενώ στο σπίτι συνέβαιναν διάφορα φαινόμενα poltergeist.Οι ειδικοί που πήγαν κατέγραψαν διάφορα σε μαγνητόφωνα και κάμερες.Αυτό είναι;

Respect φίλτατε Artman!Και μια ερώτηση:Γνωρίζει κάποιος σε ποιό βαθμό φτάνουν τα "αληθινά γεγονότα" στα οποία στηρίζεται;Δεν πρόλαβα να googleάρω..

Σ'ευχαριστώ πολύ και αν γκουγκλάροντας βρεις κάτι συνταρακτικό, αναμένουμε.

Συμφωνώ με τον artman αν και κάποια πράγματα θα μπορούσαν να λείπουν από την ταινία...
Ή να προστεθούν... :p

π.χ.
Το όλο σκηνικό "δεν προλαβαίνουμε, ας κάνουμε έναν εξορκισμό στα γρήγορα, βγάζω το βιβλιαράκι από την τσέπη και τίποτα δεν πάει στραβά" νομίζω ότι θα έπρεπε να λείπει...
Ή αν δεν έλειπε, θα έπρεπε ΙΜΗΟ να πάει κάτι πάρα πολύ στραβά.

Επίσης, την δεύτερη φορά που την είδα (αυτή τη φορά από τον θείο στην Αμερική) μου φάνηκε λίγο αργή και τραβηγμένη.
Το όλο miniplot με την κόρη Μάρθα Βούρτση (μου λείπει ο μπαμπάς μου) και την κούκλα (μικρός ήθελε κούκλα και δεν του τη φέρνανε; βρε μανία!) θα μπορούσε να λείπει και να έκανε την ταινία πιο "δεμένη".

Να πω την αλήθεια, αυτά τα δύο ούτε σε μένα άρεσαν. Για το πρώτο περίμενα να κρατήσει λίγο περισσότερο ενώ το δεύτερο μου φάνηκε περιττό. Υπέθεσα οτι η κούκλα ήταν απλά "εργαλείο" της εισαγωγής για να γνωρίσουμε τους Warren.

Απάντηση: The Conjuring (2013)

Εμενα παλι, που ειχα υποθεσει το ιδιο, μου αρεσε που με εξεπληξε, χρησιμοποιωντας την ξανα.
Εδινε στο σκηνοθετη την ελευθερια να κινηθει και σε ενα αλλο χωρο με αλλα προσωπα και διαφορετικη απειλη.
Και στο Insidious μου αρεσε που δεν αντιμετωπιζαν μονο μια εκφανση του Κακου, αλλα αντιθετα τους την ειχε πεσει ολο το συμπαν!

Για το πρώτο περίμενα να κρατήσει λίγο περισσότερο ενώ το δεύτερο μου φάνηκε περιττό.

Εμ...
Δεν είναι εξορκισμός αυτός... Ξεμάτιασμα είναι! Και με τη βοήθεια του κοινού!

Απάντηση: The Conjuring (2013)

1eda.jpg

Χθές κατάφερα και την είδα. Μου άρεσε αρκετά. Ξεχώρισε μέσα απο τη σαβούρα του είδους.

Ξεχώρισε μέσα απο τη σαβούρα του είδους.

+1

Νομίζω ότι θα είναι μέσα στα πέντε καλύτερα θρίλερ της τελευταίας δεκαετίας !! Φοβερές ερμηνείες και καταπληκτική ατμόσφαιρα ! Εξαιρετικό !!