Το καλύτερο cd που έχω ακούσει στο σύστημά μου είναι...

kgian

Senior Member
5 June 2008
442
...B&W - Very Audiophile New Recordings

Πραγματικά εντυπωσιακότατο σε έαν απλό σύστημα σαν το δικό μου, Onkyo 607 και Teufel concept S.

Δεν ξέρω αν το έχετε ακούσει και τι άποψη έχετε. Θα ήθελα προτάσεις ανάλογης ή και αν είναι δυνατόν (είναι άραγε;) καλύτερης ποιότητας.

CD μόνο ή και δίσκους βινυλίου;

Από ψηφιακά, για μένα το γιαπωνέζικο Digipack του "Into the Labyrinth", των Dead Can Dance. Και να σκεφτείς ότι δεν έχω SACD player, οπότε μιλάμε μόνο για το 16μπιτο κομμάτι...

Αυτό:
http://www.avmentor.gr/refrecs/titanic.htm

Το απέκτησα πριν μερικούς μήνες με 8 περίπου από το Metropolis. Εξαιρετική δουλειά!

Από αυτά που αναφέρει ο μέντορας ως δίσκους αναφοράς, έχω και το The dark side of the moon των Pink Floyd, αλλά από πλευράς ποιότητας ήχου μπροστά στον Τιτανικό, είναι τίποτα.

Επίσης, πάρα πολύ καλή ηχογράφηση, έχει και η τέταρτη συλλογή του σταθμού ΚΟΣΜΟΣ και ειδικά το τελευταίο κομμάτι από κάποιο από τα δύο CD που είναι σάλσα. Οι κουδουνίστρες που χτυπάνε οι μουσικοί (έτσι τις λέω εγω) σε αυτά τα κομμάτια πραγματικά περικυκλώνουν τη θέση ακρόασης από ένα έως και τρία τέσσερα μέτρα μακριά από τα ηχεία και δίνουν την αίσθηση ότι ο ακροατής βρίσκεται ακριβός στο κέντρο και οι μουσικοί έχουν κάνει ένα ημικύκλιο μπροστά, δεξιά και αριστερά του!

Last edited:
...B&W - Very Audiophile New Recordings

Πραγματικά εντυπωσιακότατο σε έαν απλό σύστημα σαν το δικό μου, Onkyo 607 και Teufel concept S.

Δεν ξέρω αν το έχετε ακούσει και τι άποψη έχετε. Θα ήθελα προτάσεις ανάλογης ή και αν είναι δυνατόν (είναι άραγε;) καλύτερης ποιότητας.

To CD που αναφέρεσαι kgian( B&W - Very Audiophile New Recordings)
είναι μια συλλογή της Γερμανικής Stockfisch Records.
Από το 2002 και όταν η B&W σπονσονάρησε τη σειρά Nautilus με ηχογραφήσεις
της Stockfisch οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά.
Εχω σχεδόν όλη τη σειρά της Stockfisch, και μπορώ να πώ ότι είναι εξαιρετική
και σαν ηχητικό και σαν καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Μπορείς να τα βρείς σε πολλά διαδικτυακά μαγαζιά αλλά προσωπικά προτιμώ
το γερμανικό JPC η κατευθείαν από το site της εταιρείας

Υπάρχουν πάρα πολλά που έχουν κορυφαίο ήχο. Τώρα τελευταία ακούω αυτό:

1257003145_cover.jpg

Kαι κάποια του Johnny Cash που τραγουδάει κλασικά κομμάτια. Είναι μία σειρά με 5 cds νομίζω.

Πιστευω βεβαια οτι μιλατε καθαρα απο τεχνικη σκοπια κ απο την πλευρα της ηχογραφησης, απλα θα προσθεσω κ καποια αλμπουμ ΚΑΙ με ωραιο περιεχομενο.

Buena VIsta Social Club
Jacintha ολα τα album
Patricia Barber επισης ολα τα αλμπουμ
Muddy Waters - Folk Singer
Dhafer Youssef - Malak
Usher Audiophile cd
Firebird - Stravinsky
Reference Rec. Sampler
Burmester Samplers

Απάντηση: Re: Το καλύτερο cd που έχω ακούσει στο σύστημά μου είναι...

Πιστευω βεβαια οτι μιλατε καθαρα απο τεχνικη σκοπια κ απο την πλευρα της ηχογραφησης, απλα θα προσθεσω κ καποια αλμπουμ ΚΑΙ με ωραιο περιεχομενο.

Buena VIsta Social Club
Jacintha ολα τα album
Patricia Barber επισης ολα τα αλμπουμ
Muddy Waters - Folk Singer
Dhafer Youssef - Malak
Usher Audiophile cd
Firebird - Stravinsky
Reference Rec. Sampler
Burmester Samplers
ειναι θεμα δισκογραφικης....αν ακουσεις και αλλα σιντι απο αυτες που γραφεις ειναι καλα...

1105753.jpg

Αυτή η εκτέλεση αλλα σε έκδοαση της FFSS London. Δεν μπορώ να βρω φωτο...

orange-bleu.jpg

Ηχογραφημένο με μηχανήματα της Nagra.

Senem Diyici Quartet
"Divan" (Artalent ART951)
Φωτο δεν μπορώ να βρω...
http://progressive.homestead.com/SENEMDIYICI.html

Αυτό δεν εννοείς;

attachment.php

το έχω κι εγώ:D

Attachments

• 120460997293.jpg
    120460997293.jpg
    66.9 KB · Views: 384
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διάλεξης του geopolitis για την ανωτερότητα του mac (καθότι προσπαθούσαμε δύο ώρες στα win 7 να εγκαταστησουμε ανθρώπινα ενα file server και στο τέλος λόγω wireless router σερνότανε) του βάζω στον Jriver το cd αυτό και ξαφνικά εκεί που ψαχνότανε με το σερβερ γυρνάει ξαφνιασμένος να δει τον πιανίστα .....:BDGBGDB55:

Μέχρι που ξέχασε και τα Tidal :party:

Αυτό δεν εννοείς;

attachment.php

το έχω κι εγώ:D

Ακριβώς αλλά εγώ το έχω σε cd... φαντάζομαι οτι με το βινύλιο σε καλό πικαπ θα είναι αλλού... σε κάτι τέτοια βλέπεις το πόσο σπουδαία υπόθεση είναι το HiFi... πως αλλιώς θα ακούγαμε αυτούς τους ανθρώπους να παίζουν αυτες τις μουσικές;;;!!!!!
Βέβαια εδώ πέρα απο την ηχογράφηση που σαφώς και είναι εξαιρετική παίζει ρόλο και η εκτέλεση που είναι απλά η απόλυτη αναφορά (μαζί με του Heifetz)!!