To καλύτερο μπάσο

Θεωριτικά: Aπεριόριστης μπάφλας.

Πρακτικά: Eνα καλοσχεδιασμένο bass reflex με δυνατότητα ρύθμισης των ports για καλύτερη προσαρμογή στον εκάστοτε χώρο.

Θεωρητικά, ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο μεγάφωνο σε κλειστή καμπίνα. Πρακτικά, οι reflex σχεδιάσεις των B&W 800 Sign και τα ενεργά της ATC το έχουν τελειώσει το ζήτημα.

Χωρίς να έχω ακούσει ανοικτή μπάφλα συμφωνώ με τον Κώστα με καλύτερη εφαρμογή της θεωρίας το πρώτο 801.
Νομίζω πάντως οτι ειδικά το 50άρι της ATC είναι μπας ρεφλέξ. Πάντως για τα ηχεία αυτά (ενεργά και παθητικά) τί να πώ...:grinning-smiley-043

Αν και έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων από ηχεία ανοιχτής μπάφλας (p.h.y., crystal audio dipole) αν μιλάμε για μπάσο και όχι για όλο το φάσμα τότε ψηφίζω ακουστική ανάρτηση.

Οπως εγραψα και στο avsite...

Τεχνικα, "απολυτο" πρεπει να ειναι το σερβοελεγχομενο σε πολλες ιντσες!

Χωρίς να έχω ακούσει ανοικτή μπάφλα συμφωνώ με τον Κώστα με καλύτερη εφαρμογή της θεωρίας το πρώτο 801.
Νομίζω πάντως οτι ειδικά το 50άρι της ATC είναι μπας ρεφλέξ. Πάντως για τα ηχεία αυτά (ενεργά και παθητικά) τί να πώ...:grinning-smiley-043

Θα διαφωνησω λογω πολυχρονης συμβιωσης με ενα 801 fs , με ενισχυμενη καμπινα (με μικρες τραβερσες) της οποιας η ακαμψια ισοφαρισε αυτη των 801 matrix 3 (τα οποια επισης διαθετω) .

Στις χαμηλες συχνοτητες εχανε με διαφορα στην ακριβη περιγραφη απο τα TANNOY TD-12 (+ Makintosh) και B&W 802 Nautilus (+ Classe) . Το προβλημα οπως ειχα υποψιαστει ηταν το βαρυ και αργο λογω αδρανειας woofer .

Τα CHARIO ACADEMY 3 με τα 2 10ιντσα σε ισοβαρικο θαλαμο αμεσως ξεπερασαν τους παραπανω συνδυασμους καθως και τα 801 fs βεβαιως . Αν σκεφτει κανεις την εμφανως κατωτερη κατασκευη των 10ιντσων woofer (τα ανοιξα εννοειται!! ) απο τα 8ιντσα των 802 nautilus τοτε μαλλον η σχεδιαση με ισοβαρικο θαλαμο φαινεται να υπερτερει κατα πολυ των αλλων σχεδιασεων .

Last edited:
Θα διαφωνησω λογω πολυχρονης συμβιωσης με ενα 801 fs , με ενισχυμενη καμπινα (με μικρες τραβερσες) της οποιας η ακαμψια ισοφαρισε αυτη των 801 matrix 3 (τα οποια επισης διαθετω) .

Στις χαμηλες συχνοτητες εχανε με διαφορα στην ακριβη περιγραφη απο τα TANNOY TD-12 (+ Makintosh) και B&W 802 Nautilus (+ Classe) . Το προβλημα οπως ειχα υποψιαστει ηταν το βαρυ και αργο λογω αδρανειας woofer .

Τα CHARIO ACADEMY 3 με τα 2 10ιντσα σε ισοβαρικο θαλαμο αμεσως ξεπερασαν τους παραπανω συνδυασμους καθως και τα 801 fs βεβαιως . Αν σκεφτει κανεις την εμφανως κατωτερη κατασκευη των 10ιντσων woofer (τα ανοιξα εννοειται!! ) απο τα 8ιντσα των 802 nautilus τοτε μαλλον η σχεδιαση με ισοβαρικο θαλαμο φαινεται να υπερτερει κατα πολυ των αλλων σχεδιασεων .

Αυτό το Chario Academy πρέπει να παίζει φανταστικά! Θα ήθελα πολύ να το ακούσω! :ears:

Πότε θα το ακούσουμε μαζί το Academy ?
Μπορείς την επόμενη εβδομάδα ; , αν είναι στείλε μου p.m.
θα το ακούσουμε και με το τροποποιημένο Audio Nemesis DC-1 που προμηθεύτηκα από εσένα. Φρόντισε να έχεις και ένα απείραχτο να τα συγκρίνουμε γιατί με ενδιαφέρει η άποψή σου.

Θέλω μπάσα, θέλα δυνατά και γρήγορα μπάσα με τρομακτική απόσβεση. Ζητάω πολλά ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: To καλύτερο μπάσο

οχι δε θες πολλα. Θες μια κορνα....

Υπάρχει στην αγορά κάποιο subwoofer με κόρνα ;;

Οι σοβαροί επαγγελματίες τι μεγάφωνα χρησιμοποιούν στις συναυλίες για την αναπαραγωγή των χαμηλών ;
Μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί ?

Θα μου πείτε τώρα είναι άλλες οι απαιτήσεις του live σε εξωτερικούς χώρους και άλλες οι απαιτήσεις σε κλειστούς χώρους. Το καλό μπάσο όμως ακούγεται παντού καλά, έστω και σε χαμηλότερη ένταση. Το είδος των μεγαφώνων μας ενδιαφέρει. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν κόρνες ή κλασικά μεγάφωνα ?

Πολυ ευχαριστως να τα ακροαστουμε ολοι ....αλλα δυστυχως στις υπολοιπες συχνοτητες του εχουν γ@μησει το κερατο στη μετατροπη , καλωδια , πυκνωτες και το αποτελεσμα δεν ειναι το πρεπον .
Εχω ηδη ζητησει απο την Chario το service manual (με το σχεδιο του crossover) για να δω το μεγεθος και την ποιοτητα της μετατροπης και φυσικα για να το επαναφερω στην προτερη κατασταση και μετα .....να του αυτωσω εγω το κερατο !!!

Καντε λιγη υπομονη και σας υποσχομαι super ακροασεις !
Βεβαια οταν μετατρεπεις κατι ανελεητα και μετα χανεις την μπαλα καταληγεις να πουλας τσαμπα , ετσι μονο παραπονουμενος δεν ειμαι για την τιμη που το αγορασα !! (2700 ευρωπουλα)

Το κάνουν όλοι αυτό...

Και αν δεν υπάρχει υπόγειο, νοικιάζεις το από κάτω διαμέρισμα...

00.jpg
http://www.royaldevice.com/00.jpg

Απλά πράγματα είναι αυτά!

Κι αν δεν εχεις υπογειο αλλα εχεις αυλη παλι αρχηγος εισαι..........

Attachments

• ALE kbrooks_basshorn_installation_01.jpg
    ALE kbrooks_basshorn_installation_01.jpg
    83 KB · Views: 84
  • ALE kbrooks_basshorn_installation_02.jpg
    ALE kbrooks_basshorn_installation_02.jpg
    74.2 KB · Views: 85