Το καλύτερο setup που έχουμε ακούσει

akis76

AVClub Enthusiast
30 June 2006
829
Ιωάννινα
Δεν ξέρω αν έχει ξανακουβεντιαστεί το συγκεκριμένο θέμα στο forum, όποιος το γνωρίζει απλά απαντά και το κλείνω το θέμα. Απλά νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Από πιτσιρικάδες πάντα δε λέγαμε μεταξύ μας ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχουμε δει ή που έχουμε μπει, και η κουβέντα κράταγε ώρες ατέλειωτες. Διαφωνίες, τσακωμούς και ένα σωρό άλλα. Και αν το έχουμε οδηγήσει κιόλας, τότε ποιος τη χάρη μας. Οπότε γιατί να μη μοιραστούμε την ίδια εμπειρία με τα στερεοφωνικά; Και ιδίως αν το καλύτερο setup που έχουμε ακούσει το έχουμε αποκτήσει κιόλας, ποιος τη χάρη μας!

Κάνοντας την αρχή θα πω για τις 2 καλύτερες περιπτώσεις που με συγκίνησαν. Και θα αναφέρω 2 γιατί το άκουσμα ήταν τόσο καλό στα αυτιά μου αλλά και διαφορετικό ταυτόχρονα:

SETUP 1

Ενισχυτής:
Vitus Ssignature SIA-025 (τιμή αν δεν κάνω λάθος ~12.000 )
http://www.vitusaudio.com/en/79986-SIA-025
sia025.jpg

Ηχεία:
Mythos Audio Ligeia (τιμή ~6.300 )
http://www.mythosaudio.com/Product/View/1010:10000:SF/
556-931-thickbox.jpg

Πηγή:
Roksan Caspian M2 (τιμή ~1.500 )
http://www.roksan.co.uk/caspian-m2-cd-player.html
m2%20big%20cd.png

SETUP 2

Ενισχυτής:
Unison Research S8 (τιμή ~5.600 )
http://en.unisonresearch.com/138/s8/
s8b.jpg

Ηχεία:
Tannoy Turnberry SE με έξτρα το SuperTweeter (τιμή ~6.000 )
http://tannoy.com/Residentialsummary.aspx#&&WzwS/dFoaD0dIWVzQsBsD5YhjpwaN6NtsE6ctyMVi19W7Lnk1M6mQsCVUfBKtjGDRH+9aQ8Ars4gRYV2xHTxQFrb2J7WQp2UXD9YOQ4R2S5veD6GUg8dHMAS3UwNOPr0o3LMzYoNjqfC0cgiZAQM/9wpreUViKeEHObg34fB/vBGWuFNuCwRDm9izVoSMo2JDNGd2fBbfSbSTARjOTaz3g==
133-large-1.jpg

Πηγή:
Unison Unico CD (τιμή ~2.000 )
http://en.unisonresearch.com/120/unico-cd/
unicocdb.jpg

Ξεχωριστά, έχω ακούσει και κάποια καλύτερα ηχεία και πηγές, αλλά σαν setup, τα παραπάνω μου κάνανε τρομερή εντύπωση.

Θα έχει ενδιαφέρον η κουβέντα πιστεύω...

Μάλλον στο 2004 σε ένα περιπτερο του ορφέα έπαιζε το πικάπ Master Reference της Clearaudio με Αcapella ηχεία και έναν Kronzilla για τελικό. Τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι αου τότε δεν είχα εντρυφήσει τόσο πολύ στις Hi-End συσκευές.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ο ήχος που άκουσα να βγαίνει απο έναν ταπεινό δίσκο των Yello, πραγματική εμπειρία ζωής. Δεν ήμουν φυσικά ο μόνος αφού το δωμάτιο ήταν γεμμάτο ασφυκτικά απο αποσβολωμένους θαμμώνες..

Αυτός ήταν καλύτερος ήχος που έχω ακούσει ποτέ.

Και γω σε έκθεση, πριν 3-4 χρόνια άκουσα ένα σύστημα που είχε στήσει ο Μιχάλης Φουάσης, με Lamm ενισχυτικά και κάποια θηριώδη Rockport ηχεία ... έπαιξε ένα κανονικής εμπορικής παραγωγής δισκάκι με συλλογή δημοφιλών αριών (και συγκεκριμένα το la donna e mobile με τον Λουτσιάνο) σε ένα συνηθισμένο cd player χαμηλής αξίας... πρέπει να έκανα κανένα διήμερο για να ξαναβρώ το χρώμα μου ... απίστευτο άκουσμα ...

Και γω σε έκθεση, πριν 3-4 χρόνια άκουσα ένα σύστημα που είχε στήσει ο Μιχάλης Φουάσης, με Lamm ενισχυτικά και κάποια θηριώδη Rockport ηχεία ... έπαιξε ένα κανονικής εμπορικής παραγωγής δισκάκι με συλλογή δημοφιλών αριών (και συγκεκριμένα το la donna e mobile με τον Λουτσιάνο) σε ένα συνηθισμένο cd player χαμηλής αξίας... πρέπει να έκανα κανένα διήμερο για να ξαναβρώ το χρώμα μου ... απίστευτο άκουσμα ...

6 μηνες ban για να μην ξύνεις πληγές!!:rifle::argue::violent-smiley-030:

Ένα σύστημα που με είχε γοητεύσει και ακόμα το θυμάμαι, το είχα ακούσει στο χώρο της Solid Foundation.
Αυτό που επέτεινε ακόμα περισσότερο την έκπληξή μου, ήταν ότι αποτελείτο από εταιρείες ως επί το πλείστον πολύ χαμηλού προφίλ που μόλις και μετά βίας είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου.
Έχουμε και λέμε:
Ηχεία της γερμανικής FJ (δε θυμάμαι ποια, αλλά κόστιζαν περίπου 13.000 ευρώ).
Σετ προ - τελικού της επίσης γερμανικής Bonnec. Δε θυμάμαι μοντέλα, αλλά ξεχώριζε ο τελικός με την περίεργη τοποθέτησή του καθώς εδραζόταν κάθετα. Τιμή δε γνωρίζω.
Πλατό το DPS 3 με το δικό του unipivot βραχίονα και μια κεφαλή zyx περί τα 2.800. Δε θα είχε καμιά 14.000 - 15.000 ευρώ;
Phono το φοβερό και τρομερό της Kondo που στοιχίζει περί τα...20.000 ευρώ!
Οι καλωδιώσεις πρέπει να ήταν της acoustic revive αλλά δεν παίρνω και όρκο.
Το αποτέλεσμα ήταν επιεικώς jaw dropping, με τεράστια σκηνή, δύναμη, μουσικότητα, ανάλυση, κοντολογίς δεν του έλειπε τίποτα.
Αν είχα μαζί μου το καρνέ επιταγών, θα το είχα πάρει μονοκοπανιά χωρίς να ακούσω οτιδήποτε άλλο. :flipout:

Χωρίς σειρά προτεραιότητας, το καθένα με τις δικές του χάρες:

Μπουλαμάτσης, Μιχαηλός, Καπετάνιος.
Όσον αφορά το Νίκο "κλέβω" λίγο, μια και δεν είναι μόνο ένα...

Ο χώρος που ό,τι και να βάλεις θα παίξει, ανήκει στο Στέργιο τον Κακαλιό, και χωρίς να κάνει και πολύ treatment.
Τέλος, ειδικό έπαινο στο Βασίλη τον Τσάκωνα, μια και είναι ίσως το πιο οικείο περιβάλλον, μετά το σπίτι μου...

Καμιά 30αριά εκθέσεις απ´το 87,αρχειοθετημένα ανά δωμάτιο και έτος πολλά συστήματα,2 εξ αυτών αναφέρθηκαν και πιο πάνω ,πολλές επισκέψεις σε καταστήματα κυρίως εξωτερικού αλλά εμπειρία ζωής η οδήγηση των Infinity IRS BETTA REF από συστοιχία ενισχυτικών Accuphace με πλατώ Well Tempered παράλληλης μετατόπισης βραχίονας,CD-P λαμπάτο Luxman (χωρίς μεγάλη εμπορική επιτυχία ) σε μεγάλη αίθουσα...Aν θυμάμαι κεφαλή μάλλον Urushi ,έπαιζε με πολυενίσχυση ξεχωριστά τα twitteers -τα μεσαία-μπάσα.
Απλά απίστευτο.
Από τότε όμως η ψαλίδα έκλεισε..

Το σύστημα που όντως σε μεταφέρει σε αίθουσα συναυλιών και δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο, παρά απλά απολαμβάνεις (συμπεριλαμβανομένου του χώρου) είναι του Λουκά του Στεφανίδη. Ενα πακέτο σύστημα-χώρος που πολύ θα ήθελα, αλλά δυστυχώς αποτελεί όνειρο απατηλό. Ευτυχώς όμως ο Λουκάς είναιο φιλόξενος!!!. Υπήρξαν και άλλα συστήματα, αλλά η επαφή ήταν ωρών σε εκθέσεις που δεν αποτελεί δυστυχώς καλό σύμβουλο π.χ. τα μεγάλα ΜΒL προπέρυσι, πέρυσι τα Quad 2912 κλπ.
Ενα επίσης εκπληκτικό σύστημα είναι στην Λάρισα και αποτελείται απο την κορυφαία σειρά της Ναιm, cd 555-555ps, pro 552-552ps, power 2x500-500ps, phono superline με supercap, pickup TW Reference με βραχίονα Triplanar και κεφαλή Clearaudio DaVinci kai ηχεία ATC 100.

Απάντηση: Re: Το καλύτερο setup που έχουμε ακούσει

Μιάς και το θέμα προσφέρεται γιά οφθαλμόλουτρο . . .

matrix 800.jpg
Magnepan.jpg

Δύο από τα καλύτερα που έχω ακούσει . . .

Κάτι με Quad δεν πρόκειται να βάλω ή να αναφέρω μιάς και μπορώ να θεωρηθώ (και είμαι δλδ) προκατειλημένος :2thumb22sup:

Last edited:
Απάντηση: Re: Το καλύτερο setup που έχουμε ακούσει

Χωρίς σειρά προτεραιότητας, το καθένα με τις δικές του χάρες:

Μπουλαμάτσης, Μιχαηλός, Καπετάνιος.
Όσον αφορά το Νίκο "κλέβω" λίγο, μια και δεν είναι μόνο ένα...

Ο χώρος που ό,τι και να βάλεις θα παίξει, ανήκει στο Στέργιο τον Κακαλιό, και χωρίς να κάνει και πολύ treatment.
Τέλος, ειδικό έπαινο στο Βασίλη τον Τσάκωνα, μια και είναι ίσως το πιο οικείο περιβάλλον, μετά το σπίτι μου...

Στέργιο νομίζω ότι υπερβάλλεις. Έχω μεγάλο χώρο με ικανοποιητική απόσβεση αλλά είναι δύσκολος με τους ρυθμούς δωματίου. Βλέπεις επειδή είναι σαλόνι δεν είναι τελείως συμμετρικό.

Είμαι σε καλό δρόμο πάντως!

Ειλικρινά δε θυμάμαι κάποιο άκουσμα που να μου έκανε πολύ μεγάλο κλικ, σίγουρα θα αδικήσω συστήματα που άκουσα αλλά νομίζω ότι το Νο1 ήταν:

1)meridian 507 cdplayer
2)λαμπάτο buffer ιδιοκατασκευής
3)Τελικός τριπάθιος με πολλά βάτια
4)Ηχεία magnepan MGIIIa

Είχα πάθει πλάκα. Μπορεί βέβαια να έφταιγε και το ότι ήταν το πρώτο ΣΟΚ που πάθαινα με τα magnepan...

Αν θυμάμαι καλά το 2010,ήταν στημένο στο ισόγειο στο παλιό στέκι των Εκθέσεων στην πλατεία ,και πραγματικά δεν μπορείς να μην το θαυμάσεις,ακόμα και άσχετοι που έμπαιναν ...έμεναν με το στόμα ανοικτό.
Έχω φωτός απ όλα σχεδόν τα δωμάντια στούντιο απ το 2003 και μετά,αλλά δεν έχω απ αυτό που ανέφερα λόγω...εποχών,αρχές των 90'ς.

Αν θυμάμαι καλά το 2010,ήταν στημένο στο ισόγειο στο παλιό στέκι των Εκθέσεων στην πλατεία ,και πραγματικά δεν μπορείς να μην το θαυμάσεις,ακόμα και άσχετοι που έμπαιναν ...έμεναν με το στόμα ανοικτό.
Έχω φωτός απ όλα σχεδόν τα δωμάντια στούντιο απ το 2003 και μετά,αλλά δεν έχω απ αυτό που ανέφερα λόγω...εποχών,αρχές των 90'ς.

Σχεδόν σωστά θυμάσαι...Τα μεγάλα Rockport ( Aquila) είχαν παρουσιαστεί το 2009 στην Εκθεση στο αείμνηστο Imperial..

Την επόμενη χρονιά η MF Audio είχε κατεβάσει στον ίδιο χώρο το μικρότερο, Ankaa...

Living Voice Airscouts με τα subs τους...

airscout2_small.jpg

οδηγούμενα από ολιγόβατη λάμπα ακουμπισμένη μάλιστα πάνω στα subs!!!
Είχαν έρθει στην Ελλάδα περί το 2000, ειδικά για την έκθεση.
Tιμή ~20.000 τότε, πέσαν πολλά σαγόνια στο πάτωμα αλλά κανείς δεν τα πήρε.
Έφυγαν για Ιταλία κι αγοράστηκεν εκεί.
Από τότε μέχρι σήμερα... απλά δεν...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Το καλύτερο setup που έχουμε ακούσει

Μιάς και το θέμα προσφέρεται γιά οφθαλμόλουτρο . . .

View attachment 95510

Δύο από τα καλύτερα που έχω ακούσει . . .

Κάτι με Quad δεν πρόκειται να βάλω ή να αναφέρω μιάς και μπορώ να θεωρηθώ (και είμαι δλδ) προκατειλημένος :2thumb22sup:

Αν πουλήσω ένα νεφρό, τι παίρνω από το setup παραπάνω?