To καλύτερο σύστημα.....

Re: Απάντηση: Re: To καλύτερο σύστημα.....

τη μερα που πηγα εγω ηταν το sarastro.

το parsifal δεν εχει ribon tweeter.

A ναι. Πάντως ο ήχος και των ηχείων ήταν κοντά στο προσωπικό μου nirvana, χωρίς φρου φρου κόρνας και μετατόπιση ορχήστρας "βούρ εμπρός κι αέρααα" στα δυναμικά ξεσπάσματα .Εκπληκτική αληθοφάνεια. Αυτή η 6C33 , τα Lamm, τo sarastro. Ρεαλισμός, λεπτομέρεια και ευγένεια, μουσικότητα και σωστή παρουσία + ηχοχρώματα που λείπουν από πολλά πανάκριβα combos.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: To καλύτερο σύστημα.....

τη μερα που πηγα εγω ηταν το sarastro.

το parsifal δεν εχει ribon tweeter.

Ακριβώς γι αυτό θεωρώ ότι το parsifal είναι το ομοιογενέστερο και πιό σπουδαίο ηχείο που έφτιαξε η Verity.

Re: Απάντηση: To καλύτερο σύστημα.....

Mea culpa τοτε...:a0210:

Αποψε ακουσα το συστημα του Kharmacoma οπως ειναι αυτη τη στιγμη. Μου εκανε τοσο καλη εντυπωση οσο και αυτο που αναφερα προηγουμενως. Απλα κορυφαιο!!!!!

Πριν από 20 χρόνια, λαμπάτο ραδιόφωνο του 1930 χεριασμένο να πιάνει FM...
Όχι, δεν κάνω πλάκα!

Έτσι ακριβώς, όπως τα λες, είναι Θέμη. (post 24)

Και μάλιστα το Encore. (το οποίο και έχω ακόμα)

Το Ovation δεν μπόρεσα να το πολυσυμπαθήσω.
Δέχομαι -και παραδέχομαι, αν θέλετε- τα 'πιο ελεγχόμενα χαμηλά' (μπάσο) του Ovation, αλλά οι μεσαίες (ειδικά)
και οι υψηλές, χωρίς να είναι κακές,
δεν είναι σαν του Encore.

Δεν ξέρω και πόσο ρόλο έπαιξε η αύξηση του εύρους των συχνοτήτων από 25kHz (Encore) σε 50 kHz (Ovation)
το οποίο (εύρος) πλησίασε του
Sarastro (60 kHz) που χρησιμοποιεί ribon.
Σίγουρα πάντως το Ovation είναι πιο 'φωτεινό'.

(Ναι. Δεν συμπαθώ τα ribon tweeter. Ούτε και τα τιτανοδιαμαντοειδή. Μόνο τα μαλακού θόλου.
Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είναι καλύτερα ή να διεκδικώ το αλάθητο, αυτά συμπαθώ.)

Τέλος, η άποψη μου αυτή δεν είναι 'κατόπιν εορτής'.
Αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι είχαν συνομιλήσει μαζί μου στο παρελθόν, αλλά και μέλη που γράφουν στο παρόν thread.

_

Last edited:
Θεωρω οτι τα καλυτερα των καλυτερων συστηματα επονται στην ζωη μας...... τουτεστιν ΔΕΝ τα εχουμε ακουσει ακομα κι αυτη ειναι η ομορφια του hobby της διαρκους αναζητησης του τελειου.

Παντως θα διατυπωσω την γνωμη μου οτι το συστημα του kharmacoma ειναι μακραν καλυτερο απο το συστημα με τα Verity της εκθεσης.

Επισης θα δηλωσω το προσωπικο μου the best until now:

1) Von Schweikert VR5 Anniversary + Edge 1.1 Signature + Edge NL12.1 SE + Emm Labs CDSA SE με καλωδιωση full Acoustic Zen Absolute

2) Gryphon Atlantis + Aesthetix Calypso + Aesthetix Atlas + Emm Labs CDSD SE + Emm Labs DCC2 SE επισης με καλωδιωση full Acoustic Zen Absolute

3) Kharma CRM 3.2F reference + Lamm ML2.1 + MBL 6010 D reference + Emm Labs CDSD SE + Emm Labs DCC2 SE + full Nordost Valhalla καλωδιωση

4) Full top of the line Gryphon system με ηχειο το Trident

5) Full top of the line MBL system

6) Ful Reimyo system με το παλιο καλο (το πρωτο) B&W 800

7) Kharma Midi Exquisite + Kharma Exquisite Sub + top of the line Wavac ενισχυση + Emm Labs CDSA SE

8) Kharma CRM3.2F reference + Kharma ceramique Sub + Audio Research Ref 3 + Audio Research Ref 110 + Emm Labs CDSA SE + Emm Labs DAC 2

H σειρα ειναι τυχαια κι οχι σειρα αξιολογησης.

Φίλε Music lover μήπως σας είναι εφικτό να διευκρινήσετε για το σύστημα του Μιχάλη, αν η γνώμη σας είναι πως ο ενισχυτής του είναι καλύτερος από τους Ml2, αν ο ήχος του σπιτιού είναι καλύτερος από αυτόν στην έκθεση ή αν ματσάρει καλύτερα αυτό το setup με κείνο της έκθεσης;

Ευχαριστώ.

Φίλε Music lover μήπως σας είναι εφικτό να διευκρινήσετε για το σύστημα του Μιχάλη, αν η γνώμη σας είναι πως ο ενισχυτής του είναι καλύτερος από τους Ml2, αν ο ήχος του σπιτιού είναι καλύτερος από αυτόν στην έκθεση ή αν ματσάρει καλύτερα αυτό το setup με κείνο της έκθεσης;

Ευχαριστώ.

Οι συγκεκριμενοι Lamm (2.1 τελικοι) ειναι εξαιρετικοι ενισχυτες, κορυφαιοι στο ειδος τους, μεσα στα πλαισια ικανοτητων οδηγησης που διαθετουν και εννοειται πως τους σεβομαι.

Πιστευω οτι το καλυτερο αποτελεσμα που εχει ο Μιχαλης οφειλλεται σαφως στο καλυτερο ματσαρισμα ηχειου-ενισχυτη και φυσικα στην πηγη.

αν θυμαμαι καλα στην εκθεση ειχε διπλοενισχυση ( ML 2 + ML2.1 ) στα Sarastro, δεν θυμαμαι την πηγη...

Ναι έτσι πρέπει.
Και μάλιστα αν θυμάμαι καλά η πηγή ήταν το sati που το θεωρώ κορυφαίο player.
Αν ισχύουν τα παραπάνω, η προσωπική μου άποψη είναι ,ότι πιθανότατα το set up της έκθεσης, θα έπαιζε Αρχιμαδρίτες σε κάποιο πιο κατάλληλο χώρο.

Αλλά παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο. Ο Χώρος κ.τ.λ. γνωστά.

Επίσης αυτό που λέει ο musiclover για το ματσάρισμα είναι πολύ ουσιαστικό.

Τα Rockport που έχει τώρα η αντιπροσωπεία παίζουν σαφώς καλύτερα με τα μηχανήματα της από τα verity. Χωρίς να υποστηρίζω ότι είναι καλύτερα.

Στο προσωπικό μου γούστο βέβαια τα έχω κατατάξει πολύ ψηλότερα. Αλλά μιλάμε για γούστα.

Ιδού τρείς αξιομνημόνευτες εμπειρίες χωρίς σειρά αξιολόγησης.

(*) Πλήρες σύστημα CD & ενισχυτικών της MBL με τα MBL-101 radialstrahler.

(*) Πολυκάναλο σύστημα SACD απαρτιζόμενο από ηχεία της SONY, ηλεκτρονικά της BAT και πηγή custom σύστημα της Philips.

(*) Πλήρως ενεργό σύστημα απαρτιζόμενο από Αγγλικά ηχεία και ενισχυτικά Καναδικής προέλευσης.

(*) Πλήρως ενεργό σύστημα απαρτιζόμενο από Αγγλικά ηχεία και ενισχυτικά Καναδικής προέλευσης.

Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες γι΄αυτό ( μάρκες-μοντέλα) Κε Χουρμουζιάδη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: To καλύτερο σύστημα.....

Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες γι´αυτό ( μάρκες-μοντέλα) Κε Χουρμουζιάδη?

Nautilus - Classe.

Να σημειώσω ότι οποιαδήποτε αντικειμενική κρίση πάει περίπατο διότι :

(1) Οι Ναυτίλοι είναι καθηλωτικοί εμφανισιακά και εγώ επηρεάζομαι από τα όμορφα πράγματα.

(2) είχα άμεση επαγγελματική εμπλοκή με το συγκεκριμένο σύστημα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To καλύτερο σύστημα.....

Nautilus - Classe.

Να σημειώσω ότι οποιαδήποτε αντικειμενική κρίση πάει περίπατο διότι :

(1) Οι Ναυτίλοι είναι καθηλωτικοί εμφανισιακά και εγώ επηρεάζομαι από τα όμορφα πράγματα.

(2) είχα άμεση επαγγελματική εμπλοκή με το συγκεκριμένο σύστημα.

Ναι, παρολαυτα σιγουρα και αντικειμενικα ειναι κορυφαια μηχανηματα.