Το καταφύγιο

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Αθήνα - Χολαργός
Στήνουμε με κόπο ένα σύστημα, το βελτιώνουμε, το ψάχνουμε, αλλά δεν γινεται ν'ακούμε πάντα μουσική απο αυτό. Είτε λόγω κατάληψης του χώρου από την υπόλοιπη οικογένεια, είτε για άλλους λόγους, καταφεύγουμε συχνά σε κάτι πιο "βολικό". Πόσοι απο εσάς έχετε τετοιο "καταφύγιο"; Και τι είναι; Πώς σας φαίνεται το άκουσμά του;

Παρόλο που δεν εχω σπουδαίο σύστημα, το απολαμβάνω ιδιαίτερα σε αναπαραγωγή βινυλίου. Εντούτοις όταν λόγω κούρασης δεν μπορώ να ακούσω από αυτο, ακούω από δυο μικρούς δορυφόρους της Crystal Audio(System 2) συνδεδεμένους σ'εναν Super T-Amp. Οσο κι αν φαίνεται αστείο, το άκουσμα , σε αποστάσεις 40cm απο τα ηχεία με το κλασσικό στήσιμο του τριγώνου πάνω στο γραφείο, ειναι ιδιαίτερα ξεκούραστο για κάποιον που σερφάρει, διαβάζει ή απλά ακούει μουσική σωριασμένος στην καρέκλα του γραφείου. Αν παίζει και καμιά καλή ηχογράφηση, τοτε υπάρχει και εικόνα.

Στο γραφειο. Εχω εναν Trends και Epos M5 εκατερωθεν της οθονης. Τα ευχαριστιεμαι παααααρα πολυ.

Στο εξοχικό.Παίζουν Yamaha dvd S1700,Cairn 4808 T2,Monitor Audio 703 pmc
Mε δεδομένη την υπεροχή του χώρου ακρόασης(ασύμμετρη κεραμοσκεπή κ.λ.π.)τις περισσότερες φορές αναρωτιέμαι μήπως αυτό είναι το καλό μου σύστημα...:chinscratch:

Επειδη το κυριως συστημα (βασισμενο σε πολυκαναλο av δυστυχως) ειναι στο σαλονι ... οπου και εκει τελικα καταληγουν ολοι για να δουν tv ... δεν υπαρχει αρκετος ελευθερος χρονος/χωρος για ν' ακουω τα βινυλια μου (...ναι και τα πικαπ μεσω του av δυστυχως λογω χωρου). Αρα λοιπον η τους διωχνω ολους (ναι μπορω να γινω και αντικοινωνικος πολλες φορες) η παω στο δωματιο του γιου μου οπου υπαρχει ενα αμιγως δικαναλο συστηματακι στη βιβλιοθηκη του με πηγη ενα pioneer dvd, ενισχυτη arcam a65+ και ηχεια mission 780.

Λεω τελικα να μεινω μονιμα εκει...:flipout:

Σύνηθες καταφύγιο όλων … το αμάξι.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι studio ή ο ιδανικός χώρος ακρόασης… αλλά κάποιες φορές έχω βρεθεί μέσα στην κίνηση να κάνω party ;-)
(ΥΓ… όχι δεν με ακούει όλο το τετράγωνο)

Σύνηθες καταφύγιο όλων … το αμάξι.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι studio ή ο ιδανικός χώρος ακρόασης… αλλά κάποιες φορές έχω βρεθεί μέσα στην κίνηση να κάνω party ;-)
(ΥΓ… όχι δεν με ακούει όλο το τετράγωνο)

Πολυ σωστο κι αυτο, σημερα το πρωι στο δρομο για το γραφειο ακουγα ... king crimson και ξαφνικα πηρα χαμπαρι οτι πηγαινα για το πεζοδρομιο....:flipout: οποτε το εκλεισα για να φτασω σωος στον προορισμο μου.

Μιχαλη ακουουουους???

Στο Carmagedon αν θυμάμαι καλά είχε Heavy Metal για υπόκρουση! Όχι King Crimson! :flipout:

Εγώ sorry αλλά γίνομαι αντικοινωνικός...
Όταν θέλω να ακούσω μουσική αδειάζει το σαλόνι, τα γυναικόπαιδα φεύγουν από το σπίτι, κατ' ανάγκη κοιμούνται αλλού και ο χώρος είναι απόλυτα δικός μου!

Αυτό κατά βάση γιατί δεν μπορώ να δουλεύω και να ακούω μουσική και στο αυτοκίνητο ακούω κατά βάση ειδήσεις για να ξέρω τι γίνεται στον κόσμο (η τηλεόραση παίζει διακοσμητικό ρόλο στο σπίτι).

Εδώ είναι που βολεύει να έχεις μεγάλο υπνοδωμάτιο (δεν το έχω μετρήσει ακριβώς, αλλά είναι κάπου 23-25 τ.μ. - το 1/4 του σπιτιού!).

Μέχρι να την κάνω από το πατρικό μου, καλά είμαι...

εδώ και κάπου 5 χρόνια έχω αποσυρθεί σε κάπου 10 τμ μιάς μικρής επικλινούς σοφίτας (που διαθέτει και δικό της μπαλκόνι παρακαλώ....)

Είναι ένας χώρος που τον φοράω και επιτρέπει να ακούς και την αναπνοή σου.

Έτσι το σύστημα του σαλονιού κληροδοτήθηκε στην τηλεόραση.
Βέβαια περισσότερο χρόνο της μέρας ξοδεύω στο γραφείο μου.
Ετσι ακούω από ένα midi της denon ud-m31 με ηχεία dantax octava-1.
Παραδόξως έχει δέσει εξαιρετικά με το χώρο.
Μόνο μου πρόβλημα ένας server και ένα pc που πρόσφατα θέλουν να είναι περισσότερο θορυβώδη από οσο πρέπει...

εδώ και κάπου 5 χρόνια έχω αποσυρθεί σε κάπου 10 τμ μιάς μικρής επικλινούς σοφίτας (που διαθέτει και δικό της μπαλκόνι παρακαλώ....)

Είναι ένας χώρος που τον φοράω και επιτρέπει να ακούς και την αναπνοή σου.

Έτσι το σύστημα του σαλονιού κληροδοτήθηκε στην τηλεόραση.
Βέβαια περισσότερο χρόνο της μέρας ξοδεύω στο γραφείο μου.
Ετσι ακούω από ένα midi της denon ud-m31 με ηχεία dantax octava-1.
Παραδόξως έχει δέσει εξαιρετικά με το χώρο.
Μόνο μου πρόβλημα ένας server και ένα pc που πρόσφατα θέλουν να είναι περισσότερο θορυβώδη από οσο πρέπει...

Στο εργαστηριο με τα BBCια (αλλο κρος Δημητρη) δεξια και αριστερα περιπου στο 1 μετρο, προενισχυτης Pass 4 Clone και τελικος gainclone LM1875.

Στο σπίτι δεν υπάρχει χώρος για δικό μου καταφύγιο, αλλά στη δουλειά περνάω τη μισή εργάσιμη μέρα μόνος μου σε ένα υπόγειο (είμαι αρχιταμίας σε τράπεζα και πηγαινοέρχομαι στο υπόγειο όπου φυλάμε τα λεφτά). εκεί ακούω μουσική από το κινητό μου ΝΟΚΙΑ 7500. στα 30 εκ. κάτι λέει...

Απάντηση: Re: Το καταφύγιο

Στο σπίτι δεν υπάρχει χώρος για δικό μου καταφύγιο, αλλά στη δουλειά περνάω τη μισή εργάσιμη μέρα μόνος μου σε ένα υπόγειο (είμαι αρχιταμίας σε τράπεζα και πηγαινοέρχομαι στο υπόγειο όπου φυλάμε τα λεφτά). εκεί ακούω μουσική από το κινητό μου ΝΟΚΙΑ 7500. στα 30 εκ. κάτι λέει...

κεντρικος ταμειας και εισαι συνεχεια στο υπογειο?μου μυριζει λουφα..
(πλακα κανω,μη με παρεξηγησεις -bye-)

Αααααχχ! Αυτό το καταφύγιο λείπει.....
Για τις πολύ προσωπικές ακροασεις , αλλά και γιατι ενα δεύτερο συστηματάκι δεν εβλαψε ποτε κανένα.... :Banane0:

Το δικο μου καφυγιο ειναι το υπνοδωματιο.....βεβαια το εχω μονο για να ακουω μουσικη και να βλεπω ταινιες....βλεπετε ειμαι απο τους λιγους τυχερους που εφυγε το ενα το αδερφακι του απο το σπιτι για να φτιαξει δικια του οικογενεια...ετσι εμεινε το ενα το δωματιο και εγινε playroom...εκτος απο το pc..εχω επισης εναν YAMAHA RX-V459, CD-p KENWOOD DPF-3010, B&W 685 main, B&W M-1 surround, YAMAHA YST-SW515 SUB, και καρτα ηχου soundblaster X-Fi audio....μετρια πραγματα αλλα πραγματικα το απολαμβανω!!!!

headphones.jpg

Βλέπω οτι είτε σε ακουστικά καταφύγετε είτε σε nearfield, το ευχαριστιέστε. Κι αυτο λέει οτι την επόμενη φορά που θα σκεφτούμε να ρίξουμε κάμποσα ευρώ στο 'καλό' σύστημα, μπορεί να αξίζει τον κόπο να φροντίσουμε λίγο παραπάνω και το "καταφύγιο" ;)