Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsung 55F8000

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Παιδιά όπως λέει κι ο τίτλος, χρειάζομαι τις συμβουλές σας για το πιο κατάλληλο καλώδιο HDMI για διασύνδεση του Oppo BDP-103D με την τηλεόρασή μου Samsung 55F8000.

Χρειάζομαι κάτι που να μεταφέρει την εικόνα απαράμιλλη από το Oppo στην TV. Να μην υστερεί καθόλου σε αντίθεση, απόχρωση του μαύρου, χρώματα, ταχύτητα...

Budget maximum στα 150 - 200 στα 2m.

Σας ακούω!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,078
ΑΘΗΝΑ
αυτο θεωρηται κορυφαιο http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=1364
προσωπικα δεν θα πηγαινα ομως σε ενα τοσο ακριβο καλωδιο,ειδικα στην περιπτωση σου,που η αποσταση-προφανως-ειναι μικρη(1-2μ).
σε 1.4 καλοκατασκευασμενα με ακριβα υλικα,υπαρχουν παρα πολλες λυσεις.

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Απάντηση: Re: Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsung 55F8000

Σε αυτά τα χρήματα εγώ θα προτιμούσα αυτό.

http://www.audioquest.com/hdmi/carbon

Με 5% ασήμι στο μέταλλο και διηλεκτρικό από πολυαιθηλένιο νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές.

Τόλη που την είδες την τιμή για αυτό?? Πόσο κάνει?

προσωπικα δεν θα πηγαινα ομως σε ενα τοσο ακριβο καλωδιο,ειδικα στην περιπτωση σου,που η αποσταση-προφανως-ειναι μικρη(1-2μ).
σε 1.4 καλοκατασκευασμενα με ακριβα υλικα,υπαρχουν παρα πολλες λυσεις.

Δημήτρη αν πάω σε κάτι πιο φθηνό θα μπορέσω να πάρω όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά στο μέγιστο στην εικόνα που ζητάω? Εσύ τι θα επέλεγες δηλαδή?

--

Εγώ έχω βρει κι αυτό που από τα reviews που γράφει φαίνεται πολύ καλό. Ποια είναι η γνώμη σας?

Στα 170 - WireWorld Ultraviolet 6

Έχει κι αυτό silver-plated OFC conductors...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,078
ΑΘΗΝΑ
μερικα απο τα 10δες που μπορεις να παρεις χωρις να ανεβεις στα 200.
δεν εχω δουλεψει ποτε μου oppo και δεν ξερω μηπως εχει καποιες "ιδιοτροπιες".
βαση των χαρακτηριστικων του,τα παρακατω(οπως και πολλα αλλα)κανουν νομιζω την δουλεια τους με το παραπανω.

http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=CMU-154-0125&skr=skroutz&cat_id=00561038
http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=7740&category_id=504
http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=1370
http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=CMU-154-0006&skr=skroutz&cat_id=00561038

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367
Οποιδήποτε HDMI καλώδιο αξίας πάνω από 30 ευρώ είναι πεταμένα λεφτά! Ψηφιακό σήμα είναι ρε παιδιά και τι παρεμβολές να σου κάνει στα 2μ το καλωδιο;

Φίλε κράτα τα χρήματά σου για κάτι άλλο που να τα αξίζει πραγματικά.

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Εγώ θα προτιμούσα κάποιο οικονομικό (max 30 ) μιας και δεν έχει παρατηρηθεί διαφορά στην εικόνα που έχω... μετά απο χρήση καμια δεκαριά καλωδίων ως τώρα...

Eντάξει ίσως τα οικονομικότερα να έχουν περισσότερες αστοχίες με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτές είναι εύκολα αντιληπτές μιας και δεν θα κλειδώνουν - μαύρη οθόνη στη tv

και πόσα έχασες? 20-30 ... ώσπου να πάρεις άλλα 5 στα λεφτά που διαθέτεις δεν θα παίζει πια το hdmi ως τεχνολογία ;-)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,078
ΑΘΗΝΑ
τον πηγα μεχρι 65-70 ευρω,για καλυτερη κατασκευη/υλικα και υποστηριξη μεγαλων ταχυτητων.
νομιζω οτι μεχρι εκει ειναι καλα και...."ψυχολογικα" λογω...oppo.
να πει ρε παιδι μου ο ανθρωπος,εχω oppo,πηρα και ενα hdmi με ενα 60-70αρι και ειμαι οκ.
παραπανω ειναι υπερβολη...:ernaehrung004:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Φυσικά Δημήτρη, κάθε πρόταση έχει τη λογική της και ήταν καλά όλα τα καλώδια που πρότεινες.
Απλά επειδή δεν πρόκειται να δει διαφορά στην εικόνα ή την ταχύτητα (έχω δοκιμάσει 3D iso αρχεία και demo files επιτυχώς με όλα όσα έχω - κανένα πάνω απο 32 ;-) , οφείλω να το επισημάνω.

Απο εκεί και πέρα καλή η ψυχολογία κτλ... ακόμα καλύτερα όμως και τα 170 στη τσέπη (τσιγκούνης mode on:ADFADF1:)

:ernaehrung004:

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367
Υπάρχουν πλέον και high-speed καλώδια μέ κάτω από 20 ευρώ, ακόμα και με υποστήρηξη ethernet τα οποία είναι και πολύ καλά κατασκευαστικά και με πλέγμα μόνωσης για τις παρεμβολές.

Όσα και να δώσεις παραπάνω από εκεί και περά για ασήμια, χρυσά, ειδικά μονοτικά κλπ. ως προς την ποιότητα της εικόνας και του ήχου το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα πάρεις. Δεν πρόκειτε να χαθεί κάτι από την ποιότητα του oppo εξαιτίας του καλωδίου. Θα μου πεις γιατί τότε υπάρχουν τόσο ακριβά καλώδια; Η απάντηση είναι πως όσο υπάρχουν αγοραστές που ξοδεύουν με γνώμονα την ψυχολογία και όχι αντικοιμενικά κριτήρια τόσο θα το εκμεταλέυονται και οι εταιρίες να κερδίζουν το κάτι παραπάνω.

19 June 2006
35,670
Φίλε μου MinimalTech,

δεν υπάρχουν καλώδια HDMI που φτιάχνουν ή χαλάνε την αντίθεση, το μαύρο, το άσπρο, το κίτρινο και το πορτοκαλί. Ψηφιακά δεδομένα περνάνε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,078
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsung 55F8000

προσωπικα εχω δοκιμασει πολλες συσκευες εικονας και ηχου με πολλα καλωδια.
στην κατηγορια συσκευων που κινουμαι εγω,σε ψηφιακα,δεν ειδα καμια διαφορα,εκτος απο καλωδιο hdmi μεγαλης αποστασης,
που εδω εχει να κανει με την κατασκευη και την θωρακιση του καλωδιου,απο πολλους-αρνητικους-παραγοντες που περναει σε μεγαλη διαδρομη.
διαφορα ηχου,εχω δει μονο σε καλωδιο ηχειου,αποστασης 2-2.50 μετρων,οπου ενα καλωδιο 5 ευρω το μετρο,εχει εστω και ελαχιστη διαφορα απο ενα καλωδιο του 1 ευρω το μετρο.
εδω βεβαια οσο απαιτητικες και ακριβες συσκευες εχουμε,πρατουμε και αναλογως,αλλα παλι με..μετρο.
εαν ο φιλος βρει ενα καλωδιο με τις προδιαγραφες που ζηταει το oppo(1.4,4k,3D,Deep Color..)δεν θα εχει πιστευω κανενα προβλημα να παρει την maximum αποδοση του oppo.
και αναφερομαι και στις προδιαγραφες,για να μην εχει την παραμικρη αμφιβολια,οτι θα παει κατι στραβα στην αποδοση του μηχανηματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,078
ΑΘΗΝΑ
κοιτα τωρα-θα γινω και εγω υπερβολικος/κομπλεξικος και θα σου πω οτι μονο και μονο αυτο το EQUIP που ακουω,
μου θυμιζει το "φτιαχνω απ`ολα και τα κανω ολα...."..
δωστου κατι πιο "εικονατο" το ανθρωπου...!!:ADFADF1:
κατω απο 20 ευρω,εχει clicktronic,Oehlbach,supra,belkin,crystalaudio...
στον equip το κατεβασες τον ανθρωπο..?:D

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
κοιτα τωρα-θα γινω και εγω υπερβολικος/κομπλεξικος και θα σου πω οτι μονο και μονο αυτο το EQUIP που ακουω,
μου θυμιζει το "φτιαχνω απ`ολα και τα κανω ολα...."..
δωστου κατι πιο "εικονατο" το ανθρωπου...!!:ADFADF1:
κατω απο 20 ευρω,εχει clicktronic,Oehlbach,supra,belkin,crystalaudio...
στον equip το κατεβασες τον ανθρωπο..?:D

Αφού δοκιμασμένα κλειδώνει σωστά, σταθερά και απροβλημάτιστα, τουλάχιστον μέχρι τα 223MHz, από άποψη εικόνας δε βλέπω λόγο για να προτείνω κάτι ακριβότερο... :D

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,078
ΑΘΗΝΑ
ναι βρε.εσυ που το`χεις το θεμα για να το λες κατι ξερεις.
ψυχολογικα ειπαμε περισσοτερο,παρα τεχνικα να παει σε κατι καλυτερο.
πιστευω να μην μπερδεψαμε τον φιλο..:2thumb22sup:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Απάντηση: Re: Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsung 55F8000

το παρακανες και συ μωρε...!:Banane0:
ειπαμε να του δωσουμε κατι ποιοτικο του ανθρωπου...-bye-

Aς πάρει ότι θέλει και ας δώσει και 4 για το equip...
αν παίξει ή έστω μπορεί να το αναγνωρίσει σε δοκιμή μεταξύ των δύο, ας βάλει το ακριβό σε κάδρο να του θυμίζει πόσο άσκοπα μπορείς να πετάξεις λεφτά σε αυτό το σπορ :marchmellow:

(ο γάτος είναι γνωστός τσιγκούνης γενικά... 1 στα 100 του βγαίνουν... :ears:)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,078
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Re: Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsung 55F8

σωστο κι`αυτο...
τα καλωδια στις περισσοτερες των περιπτωσεων-ειδικα στα ψηφιακα-δεν ειναι για να τους δινεις λεφτα...