Το κουφο!

exmanos

New member
23 January 2008
9
Ξανθη
Γεια σας και καλως σας βρηκα!
Πρωτο thread που ανοιγω και ειπα να σας "κουφανω" λιγο με το προβλημα μου...βεβαια για καποιους απο εσας μπορει η απαντηση να ειναι απλη αλλα εγω εχω σηκωσει τα χερια ψηλα...
Εχω μια Fujitsu-Siemens Myrica P42 plasma και την προηγουμενη εβδομαδα αποφασισα να αναβαθμισω λιγο και το surround ηχοσυστημα.Ετσι επειδη η λυση των πισω ασυρματων ηχειων με συνεφερε λογω χωροταξικων προβληματων αγορασα το DZ830W Sony...Η τηλεοραση εχει dvi και το dvd hdmi ετσι τι πιο απλο απο το να αγορασω ενα hdmi-dvi καλωδιο...η τηλεοραση με το που ανοιξεις το dvd αναγνωριζει σημα στα 576ρ 50 αλλα απο εικονα τπτ μια μαυριλα και εχω....ΗΧΟ!!!....ακριβως δεν εχω εικονα μονο ηχο κατευθειαν απο το καλωδιο χωρις να εχω συνδεσει τον ηχο αναλογικα....δοκιμασα το ιδιο και με PS3 τα ιδια...ξερω οτι για να εχεις ηχο απο DVI πρεπει να τον συνδεσεις αναλογικα αλλα εγω εδω εχω το αντιθετο....καμμια ιδεα κανενας?

Το προβλημα προφανως ειναι στο player και στην αναλυση εξοδου εικονας που δινει στο HDMI. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να συνδεσεις με καποιο SCART την τηλεοραση με το DVD, να πας στις ρυθμισεις του player και να δεις τις επιλογες που εχει εκει για την εξοδο εικονας του HDMI. Κανε τις σωστες ρυθμισεις και μετα ξαναδοκιμασε παλι να συνδεσεις το HDMI καλωδιο.
-bye-

Εχει πολλα player που στις επιλογες του HDMI και τι θα δινει αυτο προς τα εξω εχει να δινει μονο ηχο, μονο εικονα ή και τα 2 μαζι. Προφανως καπου εκει ειναι το προβλημα του φιλου ή μπορει να δινει εξοδο εικονας στα 1080p, τα οποια να μην τα υποστηριζει η τηλεοραση του να τα δεχθει.

Καλά τα λες για το hdmi, αλλά η tv έχει μόνο dvi και μόνο με αυτό έχει συνδέσει, αν κατάλαβα καλά. Άρα, πως έχει ήχο στο dvi; Και τι έγινε που έρχεται από hdmi;

Γεια σας και καλως σας βρηκα!
Πρωτο thread που ανοιγω και ειπα να σας "κουφανω" λιγο με το προβλημα μου...βεβαια για καποιους απο εσας μπορει η απαντηση να ειναι απλη αλλα εγω εχω σηκωσει τα χερια ψηλα...
Εχω μια Fujitsu-Siemens Myrica P42 plasma και την προηγουμενη εβδομαδα αποφασισα να αναβαθμισω λιγο και το surround ηχοσυστημα.Ετσι επειδη η λυση των πισω ασυρματων ηχειων με συνεφερε λογω χωροταξικων προβληματων αγορασα το DZ830W Sony...Η τηλεοραση εχει dvi και το dvd hdmi ετσι τι πιο απλο απο το να αγορασω ενα hdmi-dvi καλωδιο...η τηλεοραση με το που ανοιξεις το dvd αναγνωριζει σημα στα 576ρ 50 αλλα απο εικονα τπτ μια μαυριλα και εχω....ΗΧΟ!!!....ακριβως δεν εχω εικονα μονο ηχο κατευθειαν απο το καλωδιο χωρις να εχω συνδεσει τον ηχο αναλογικα....δοκιμασα το ιδιο και με PS3 τα ιδια...ξερω οτι για να εχεις ηχο απο DVI πρεπει να τον συνδεσεις αναλογικα αλλα εγω εδω εχω το αντιθετο....καμμια ιδεα κανενας?
Λέτε το καλώδιο αυτό να είναι προβληματικό;
Να είναι λαθος κολλημένες οι επαφές απο μέσα;

Καλά τα λες για το hdmi, αλλά η tv έχει μόνο dvi και μόνο με αυτό έχει συνδέσει, αν κατάλαβα καλά. Άρα, πως έχει ήχο στο dvi; Και τι έγινε που έρχεται από hdmi;

Ουπς... τωρα το επιασα!!! :grinning-smiley-043 :damnyou:

Τι λετε!!! Πραγματικα τοτε ειναι περιεργο! Δηλαδη του δινει ηχο η DVI εισοδος??? :idea:

Εξελιξεις:
1)Αυτο λυνει το το θεμα του ηχου απο dvi.Λαθος καταλαβα εγω διοτι ενισχυτης και dvd ειναι μαζι οποτε ηχο θα εχω ετσι κι αλλιως.Συγνωμη για το μπερδεμα το καταλαβα οταν τωρα που γυρισα σπιτι αποδυνδεσα τα παντα και ειχα παλι ηχο.Συγνωμη για την αναστατωση νεος ειμαι στο χωρο θα μαθω :bang::frown:
2)Στα πολυ ψιλα γραμματα στο manual λεει:
The HDMI function will not operate in the following cases:
a)When you connect the system to a component which is not correspond with Sony's HDMI CONTROL function.
b)A component does not have a HDMI terminal.

Σιγουρα ανηκω στην πρωτη κατηγορια :(

Οχι εικονα συνεχιζω να μην εχω οτι ρυθμισεις και να εκανα απο το dvd....μαλλον ειναι αυτο που λεει στο α) οτι ουσιαστικα αν η τηλεοραση σου δεν ειναι Sony (Sony's HDMI CONTROL function) hdmi δεν παιζει...εμενα η tv ειναι Fujitsu-Siemens οποτε.....

Δεν νομίζω Μάνο να είναι αυτός ο λόγος...Πιο πιθανόν μου έρχεται στο μυαλό αυτό που ανέφερε και σε προηγούμενο post ένας άλλος φίλος, ότι δηλαδή κάτι πρέπει να παίζει με το πρωτόκολλο προστασίας HDCP. Κάπου εκεί πρέπει να γίνεται το μπέρδεμα...εαν δεν είναι εκεί, τι άλλο μπορεί να είναι???
Κανένας άλλος παιδιά καμιά άλλη βοήθεια/γνώμη??

Υπαρχει τροπος παρακαμψης του πρωτοκολλου?Παντως το τσεκαρα και στο internet η τηλεοραση ειχε HDCP....

Αν θες κοιταξε ενα αλλο καλωδιο. Ειχα παρει καποια στιγμη ενα dvi-hdmi (φθηνο) καλωδιο και συνδεσα το dvdo που εχω με την τηλεοραση. Μαυριλα σκετη. Δοκιμασα και το dvd και ηταν μια απο τα ιδια. Οταν αλλαξα καλωδιο πηρα κανονικα σημα.

θα το δοκιμασω κι αυτο αν και το καλωδιο μου στοιχισε 35ε απο τον Κωτσοβολο....

Το αυτο και εγω. Επειδη δεν ειναι ευκολο να βρεις dvi-hdmi θα σου προτινα οτι εκανα και εγω. hdmi-hdmi και εναν ανταπτορα dvi-hdmi. Εμενα το καλωδιο(το καλο) μου πηγε αν θυμαμαι καλα 75 ευρουλακια. Μην παρεις κανενα noname και πεταξεις ξανα χρηματα.

Καποιος γνωστος με μαγαζι Η.Υ. μου ειπε οτι υπαρχει μια πιθανοτητα η εισοδος DVI να ειναι μονο για συνδεση σε pc γι'αυτο να μην δεχεται το dvd....παιζει κατι τετοιο?