Το Κουτί της Πανδώρας...

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
Είδατε προχθές την εκπομπή στο ΜΕΓΑ; Ομολογώ πως όλη μέρα χθες και σήμερα, αυτό συζητάμε με φίλους. Είχε θέμα παιδική πορνογραφία και σεξουαλική κακοποίηση. Επισημαίνω κάποια θέματα που μου έμειναν:

1) Από την έρευνα τους προέκυψε πως στην Ελλάδα 1/6 κορίτσια και 1/8 αγόρια κάτω των 14, έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση!
2) Το 90-95% αυτών των κακοποιήσεων είναι από το οικείο περιβάλλον!!! Πατέρας, θείος, παππούς, αδελφός, εξάδελφος και φίλος της οικογένειας! Πάει το γνωστό που μας έλεγαν "μη μιλάς σε αγνώστους"
3) Συνήθως οι Δράστες είναι άνθρωποι που επαγγελματικά έχουν σχέση με παιδιά, γυμναστές, παιδοψυχολόγοι, ομαδάρχες κατασκηνώσεων κτλ. Πολύ γνωστός ο "Φωτούλης" που είχε παιδική εκπομπή στο Μακεδονία TV (τον θυμάστε;), είχε παιδικό σταθμό και πατέρας 2 παιδιών.
4) Αυτά που λένε οι δράστες στα παιδιά είναι: Αυτό είναι το μυστικό μας, μην το πεις δε θα σε πιστέψει κανείς, θα πω πως εσύ με προκάλεσες, θα κάνω κακό στους γονείς σου.
5) Καλούνται βασικά οι γονείς να έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τα παιδιά τους και να προσέχουν τυχόν αλλαγές σε διάθεση. Π.χ. να μη θέλουν να βγαίνουν, να σταματούν να μιλάνε όταν μπαίνει κάποιος οικείος στο σπίτι κτλ. Φράση κλειδί είναι να τα ρωτήσουν αν κάποιος τους έχει πει να κρατήσουν μυστικό.
6) Επειδή παρατηρείται συχνά το φαινόμενο γονείς να μην πιστεύουν τα παιδιά ή να τους λένε πως δεν κατάλαβαν καλά (!!!), φοβούμενοι την κοινωνική κατακραυγή, μια ψυχολόγος είπε πως κανένα παιδί δε θα πλάσει ιστορία που να είναι θύμα!
7) Αν δράστης είναι ο πατέρας, συνήθως η μητέρα είναι συνένοχη με τη σιωπή της.
8) (αν δεν ήταν ο γονιός) Οι δράστες συνήθως ήταν υπεράνω υποψίας για του γονείς
9) Πολλές καταγγελίες γίνονται από τα ίδια τα παιδιά όταν ενηλικιωθούν. Έλεγε συγκεκριμένα μια κοπέλα που πλέον είναι σύζυγος και μητέρα πως ακόμη έχει εφιάλτες πως μπαίνει ο πατέρας της μέσα στο δωμάτιο το βράδυ...
10) Στη γνωστή ιστορία του Ντιτρού, ο δικηγόρος υπεράσπισης την παιδιών, πιάστηκε ο ίδιος μετά από καιρό για σεξουαλική κακοποίηση (αν δεν κάνω λάθος - ή για παιδική πορνογραφία)
11) Η συγκλονιστικότερη ίσως στιγμή στην καριέρα του προιστάμενου διώξεως ηλ. εγκλήματος ήταν όταν βρέθηκε στην κατοχή του υλικό με κάποια παιδιά και έφερε τη μητέρα να αναγνωρίσει το παιδί και παράλληλα αναγνώρισε και τον δράστη ο οποίος ήταν ο πατέρας του παιδιού!

Πραγματικά σοκαρίστηκα! Δεν ξέρω αν τα στατιστικά δεδομένα είναι σωστά, αλλά όπως και νά' χει, τα νούμερα είναι τρομερά! Υποθέτω πως δεν πρέπει να αγχωθούμε ως γονείς, αλλά απλώς να αφυπνιστούμε και να έχουμε καλή επικοινωνία με τα παιδιά μας, ώστε να προλάβουμε τυχόν κάτι εν τη γενέσει...

Υ.Γ. Και καλά να είναι ο δράστης κάποιος από το περιβάλλον απλά. Αν είναι ο γονιός ρε παιδιά; Τι θα κάνει το παιδάκι; Σε ποιον να το πει; Που να βρει τη δύναμη; Μα ο ίδιος ο γονιός;;;

Εχω μερικές ερωτήσεις, αν μπορεί κάποιος να μου απαντησει.
Αυτο το 1/6 και 1/8 που το βρηκαν.
Δεν το αμφισβητώ αλλα ομως που βρεθηκε.
Γιατι μπορει να ειναι σε καποια περιοχη 1/80 και σε καποια αλλη 1/5.
Αυτα τα ποσοστα ειναι τρομακτικα.
Δλδ στο δημοτικό σχολείο που πηγαίνω τωρα τελευταία να παρω το γιο μου εχει 50-60 παιδια.
Απο αυτα τα 12-15 έχουν υποστεί κάποιου είδους σεξουαλική κακοποίηση;
ΑΠΟ ΕΝΗΛΙΚΟ; Εξαιρούμε όποια σαχλαμάρα μπορεί να κάνει ενας συμμαθητής.
Αν προσθέσουμε και αυτα πόσο θα είναι το ποσοστό;
Εδω θα ήθελα μια τοποθέτηση απο κάποιον εκπαιδευτικό αν υπάρχει.
Εχω ακουσει 8-9 χρονα παιδακια να δινουν διαλεξη αισχρόλογων που δεν τολμησα ποτε, 42 χρονων ανθρωπος, να πω σε καποιον.
Και πιστεψτε με, στα νιατα μου ημουν αρκετα αθυροστομος.
Και βεβαια οι γονεις μου, δεν ειχαν οι καημένοι, τελειωσει ουτε το δημοτικο.
Θα επανελθω γιατι εχω πολλα μαζεμενα, ομως θελω πριν, να διαβασω την αποψη καποιου δασκάλου αν ειναι δυνατόν.
Με απασχολει το ζητημα, οπως και καθε εναν που μεγαλωνει ενα παιδακι.
Ελπιζω να μην παει απατο...........

Παρόλο που δεν την είδα την εκπομπή και γενικά στις απόψεις μου δεν είμαι απόλυτος νομίζω ότι όλα αυτά τα ζώα (τι μου φταίνε τα ζώα βέβαια) θέλουν κρέμασμα χωρίς πολλά πολλά.Τελεία και παύλα._

Απάντηση: Re: Το Κουτί της Πανδώρας...

Θυμάστε τον Δουρη ????
ούτε οι ποιο σκληροί εγκληματίες δεν γουστάρουν τέτοια πράγματα !!

Eτσι ακριβως αυτο χρειαζεται σε αυτα τα
ανθρωπομορφα τερατα..

11 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, κι έχοντας περάσει από τάξεις υποδοχής, ειδικές τάξεις, κανονικές, αλλά και ολοημέρου, μπορώ να βεβαιώσω ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχει σοβαρό ποσοστό κακοποιημένων παιδιών - εννοώ από πατέρα και μάνα, κάτι που είναι εύκολο να μαθευτεί - πλην όμως, δεν υπέπεσε ποτέ στην άμεση αντίληψή μου σεξουαλική κακοποίηση. τα παιδιά από 6 ως 12 ετών που φοιτούν στο δημοτικό, δύσκολα θ'ανοιχτούν να μιλήσουν για τέτοια θέματα. μια φορά μόνο θυμάμαι, σε δύσκολη περιοχή της Αθήνας, ένας 16άχρονος πιτσιρικάς μουσουλμάνος προωθούσε την 14άχρονη αδελφή του σε μεσήλικες της περιοχής - κατά τα κουτσομπολιά των γειτόνων που έφτασαν κι ως εμένα, και που δεν μπόρεσα ν'αποδείξω. το σίγουρο είναι ότι πολλά από τα παιδιά που είχα τότε - μουσουλμάνοι τσιγγάνοι κυρίως και λίγα αλβανόπαιδα - δούλευαν το βράδυ σε μαγαζιά της περιοχής, πουλώντας λουλούδια ή παίζοντας τουμπερλέκι ... αυτό, το είχα δει με τα μάτια μου ...

προσεχτε τα παιδια σας !!!!!!
καντε τα φιλους σας να σας λενε τα παντα και να σας εμπιστευονται !

αλλιως και να εχουν παθει κατι δεν προκειται να το μαθετε !

εγω δεν εχω παιδια ....
με αυτα που βλεπω γυρω μου καλυτερα λεω...