To laptop πρεπει να ειναι FULLHD για να δουμε 1080p;

mkimon

New member
To laptop πρεπει να ειναι FULLHD η οθονη του για να δωσει 1080p η HDMI στην τηλεοραση ;
Εαν εχουμε ενα λαπτοπ με αναληση οθονης 720p οταν τρεξουμε MKV 1080p
στην οθονη του λαπτοπ βλεπουμε 720 .H καρτα ξερω οτι μπορει μα ανεβασει παραπανω ΑΤΙ 4650 1GB .Πως θα δουμε λοιπον 1080p στην τηλεοραση;

To laptop πρεπει να ειναι FULLHD η οθονη του για να δωσει 1080p η HDMI στην τηλεοραση ;
OXI
Εαν εχουμε ενα λαπτοπ με αναληση οθονης 720p οταν τρεξουμε MKV 1080p
στην οθονη του λαπτοπ βλεπουμε 720 .H καρτα ξερω οτι μπορει μα ανεβασει παραπανω ΑΤΙ 4650 1GB .Πως θα δουμε λοιπον 1080p στην τηλεοραση;
Απλά, θα επιλέξεις ανάλυση 1920 Χ 1080 για την εξωτερική οθόνη (το πιθανότερο είναι να "καταλάβει" την τηλεόραση και να βάλει την κατάλληλη ανάλυση μόνο του).

..

Απάντηση: Re: To laptop πρεπει να ειναι FULLHD για να δουμε 1080p;

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση
Μια ερωτηση ακομα
Αν το κανω αυτό στην οθόνη του λαπτοπ δεν θα εχω σημα;

Αν η μέγιστη ανάλυση που ''σηκώνει'' η οθόνη του λάπτοπ είναι 720, όχι, δεν θα έχεις σήμα...

Αν υποστηρίζει Virtual Resolution θα έχεις σήμα της μέγιστης ανάλυσης που σηκώνει η οθόνη του Laptop,με 1920x1080 Virtual,δηλαδή θα έχεις μεγαλύτερο Desktop αλλά θα κάνεις scroll αριστερά,δεξιά κτλ για να το δεις.

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση
Μια ερωτηση ακομα
Αν το κανω αυτό στην οθόνη του λαπτοπ δεν θα εχω σημα;

Υπάρχουν δύο επιλογές που ενεργοποιούνται/απενεργοποιούνται με γρήγορο τρόπο από τα Function Keys (στο Acer που έχω) : επιλογή να παίζουν και οι δύο ταυτόχρονα, επιλογή να παίζει μόνο η εξωτερική (τηλεόραση).

Με 1GB video ram , άνετα θα παίζει ταυτόχρονα και τις δύο αναλύσεις και του laptop και την τηλεόρασης.

Για να μην μιλάμε στον αέρα όμως, ποιό λαπτοπ έχεις;

Re: Απάντηση: Re: To laptop πρεπει να ειναι FULLHD για να δουμε 1080p;

Υπάρχουν δύο επιλογές που ενεργοποιούνται/απενεργοποιούνται με γρήγορο τρόπο από τα Function Keys (στο Acer που έχω) : επιλογή να παίζουν και οι δύο ταυτόχρονα, επιλογή να παίζει μόνο η εξωτερική (τηλεόραση).

Με 1GB video ram , άνετα θα παίζει ταυτόχρονα και τις δύο αναλύσεις και του laptop και την τηλεόρασης.

Για να μην μιλάμε στον αέρα όμως, ποιό λαπτοπ έχεις;

H video ram χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον από τα 3d παιχνίδια. Για απλή απεικόνιση 2d δεν χρειάζονται πάνω από 8MB

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ σχετικά με αυτό το θέμα:
Το ρυθμό ανανέωσης στα 24 Hz από που ακριβώς το σετάρουμε?
Ειδικώτερα από που το σετάρουμε σε windows 7 που με ενδιαφέρει!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Φιλικά,
Μάνος.

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ σχετικά με αυτό το θέμα:
Το ρυθμό ανανέωσης στα 24 Hz από που ακριβώς το σετάρουμε?
Ειδικώτερα από που το σετάρουμε σε windows 7 που με ενδιαφέρει!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Φιλικά,
Μάνος.

Μπαίνεις μέσα στο μενού της κάρτας γραφικών σου και επιλέγεις την ανάλυση και το refresh rate που επιθυμείς. Δεν παίζει κάποιο ρόλο είτε φοράς τα 7 είτε τα XP.-bye-

Re: Απάντηση: To laptop πρεπει να ειναι FULLHD για να δουμε 1080p;

Θα συνδέσεις το λάπτοπ με την τηλεόραση μέσω hdmi και θα δώσεις ανάλυση 1920x1080 με ρυθμό ανανέωσης 24Hz.
Για πιο λογο 24Hz.Η τηλεοραση μου δεν δίνει τέτοια συχνότητα σε 1920x1080
μου δίνει μεγαλύτερες πχ 67.5Hz

Απάντηση: Re: Απάντηση: To laptop πρεπει να ειναι FULLHD για να δουμε 1080p;

Για πιο λογο 24Hz.Η τηλεοραση μου δεν δίνει τέτοια συχνότητα σε 1920x1080
μου δίνει μεγαλύτερες πχ 67.5Hz

Διότι το υλικό είναι γυρισμένο στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Μην ανησυχείς, η τηλεόρασή σου θα πάρει το 24άρι και θα ανανεώνει το πάνελ με ρυθμό 72 ή 96Hz κατά πάσα πιθανότητα.

Καλησπέρα

για να μην ανοίγω νέο νήμα:
σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop για htpc (για ταινίες full hd χωρίς κοψίματα σε σκηνές δράσης και mp3), ποιο είναι το ελάχιστο configuration σε:
1. επεξεργαστή
2. κάρτα γραφικών (η μεγάλη μνήμη γραφικών, αν κατάλαβα καλά, είναι κυρίως για 3d παιχνίδια, που δεν ασχολούμαι καθόλου)
3. μνήμη συστήματος

ευχαριστώ

Οποιοσδήποτε διπύρηνος χρονισμένος πάνω από τα 2,1-2,2 GHz θα σου τρέξει όλα τα αρχεία νερό. Κάρτες με μια αυτονομία μνήμης 512MB αρκούν και περισσεύουν. Γενικά, κανένα σύγχρονο λάπτοπ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αναπαραγωγή των αρχείων HD.