To Led or not to Led

Και εγώ φοβήθηκα πολύ την plasma και εν τέλει μ@λ@.. έκανα πήρα lcd που ήταν απο τις καλύτερες σε εικόνα το 2008 με 1700 και δεν το αμφιβάλω έχει αλλα αυτό το μαύρο και η κίνηση δεν με εικανοποιούν άσε που την πήρα 37' και μου φένετε μικρή στα 2,20μ.

Την Philips 9603 εχεις αν θυμαμαι καλα?

Νε αυτήν, δεν λέω καλή εικόνα αλα το μάυρο δεν είναι και ότι καλύτερο και στις πολύ γρήγορες εικόνες χάνει.
Κατα τα άλλα για τηλεοπτικό σήμα και dvd - games δεν πέζεται για σαλόνι και ταινείες θέλω πιο μεγάλη και plasma.

Στις περισσοτερες Philips δεν υπαρχει καν μαυρο αλλα γκρι...

Sony-Samsung εχουν λιγο καλυτερο αλλα και παλι με σβηστα φωτα γκρι σκουρο φαινεται...

όντως πάντως κάτω απο 50'' δεν λέει!
και γώ φοβήθηκα την 50άρα και πήρα την 42άρα και ήδη μετά απο 1 μήνα + άρχίζω και το μετανιώνω! - και είμαι και στα 2,5-3,00 μέτρα, όχι 3,5 που λέει το παλικάρι!

Tο μαύρο δεν ειναι καλό όντος αλλα με το ambilight χαμηλό contrast και φωτηνότητα βάζω και το dynamic contrast στο ελάχιστο βλέπω ικανοποιητικό μαύρο.
Αλλα τι να το κάνεις θέλει τόσες ρυθμίσεις και να χάσω απο την φωτηνότητα γενικά... τέλος πάντων τώρα την πήρα θα την βάλω στο υπνοδωμάτιο εκεί στα τηλεοπτικά δεν θα έχω πρόβλημα,τώρα πάμε για vt25 panasonic και αν ξεπερνάει τα 1800 θα πάρω μια G25.
Αφού πρώτα λιώσο στο διάβασμα περι απώλιας μαύρου αν και έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως όσο και να χάσει πάλι θα είναι καλύτερο απο LCD.
Και να μην ξεχνάμε πως η philips δεν έχει και mpg4 αν είναι δυνατόν 1700 για 37'' και δεν έχει mpg4... τώρα θα πρέπει να πάρω την pcmci κάρτα να τα κάνει convert σε mpg2...

Last edited:
Πήγα και τσέκαρε τις τηλεοράσεις από κοντά. Συγκεκριμένα είδα:
LCD
LG 47LH4000
LG 47LH9000
Samsung 46B650
Samsung 46B750

και από Plasma:
Panasonic 50S10E
Samsung PS50B650

H LG 47LH4000 είναι μακράν πιο κάτω από τις άλλες σαν απόδοση, αλλά βέβαια και αισθητά πιο φθηνή.
Η LG 47LH9000 είχε πολύ καλύτερη εικόνα από την 650 και συγκριτικά με την 750 μου άρεσε περισσότερο το μαύρο της LG και περισσότερο η κίνηση της 750. Αλλά η 750 είναι πιο ακριβή (180 ) και μάλλον θα την απορρίψω.

Από τις plasma απογοητεύτηκα πλήρως. Ειλικρινά δεν είδα τόσο μεγάλη διαφορά από την 750 ή από την LH9000 ώστε να ρισκάρω την ταλαιπωρία για την συντήρησή της. Και επειδή δεν είμαι διατεθειμένος ούτε να τρέχω DVD για στρώσιμο/επαναφορα, να θυμάμαι να αλλάζω κανάλι, να λέω στα παιδιά μου σε λίγα χρόνια μην πατάνε το pause για πολύ ώρα κτλ. απλά θα τις αποφύγω.

Υ.Γ.1: Στον Κωτσόβολο και στην Ηλεκτρονική που πήγα αρχικά έφυγα τρέχοντας. Συνδεδεμένες οι τηλεοράσεις με UHF και χιόνια... Τι να συγκρίνω εκεί; Απλά έλεος... Στο πλαίσιο που πήγα μετά είχαν αρκετές και τις χάζεψα, όχι όμως όπως θα ήθελα εγώ. Μπορείτε να μου προτείνετε οποιοδήποτε κατάστημα εντός Αττικής που έχουν καλή έκθεση ώστε να πάω να τις ξαναδώ;

Υ.Γ.2: Η σειρά 6 των LED της samsung είναι χειρότερη από τις 650/750/LH9000. Η σειρά 7 και 8 είναι κάτι άλλο. Εμένα μου φάνηκαν σαν να έχουν ψεύτικη εικόνα. Ωραία απόδοση στην κίνηση, ωραίο μαύρο κτλ κτλ αλλά μου φαινόταν ψεύτικη η εικόνα. Τι να πω... ίσως ήταν ιδέα μου.

Από τις plasma απογοητεύτηκα πλήρως. Ειλικρινά δεν είδα τόσο μεγάλη διαφορά από την 750 ή από την LH9000 ώστε να ρισκάρω την ταλαιπωρία για την συντήρησή της. Και επειδή δεν είμαι διατεθειμένος ούτε να τρέχω DVD για στρώσιμο/επαναφορα, να θυμάμαι να αλλάζω κανάλι, να λέω στα παιδιά μου σε λίγα χρόνια μην πατάνε το pause για πολύ ώρα κτλ. απλά θα τις αποφύγω.

Και εγω παιδια εχω αλλα ουτε στρωσιμο εκανα (εκτος απο zoom τις πρωτες ωρες) ουτε καναλια τους λεω να αλλαζουν...

Δεν ξερω τι ειδες στο καταστημα παντως σε κινηση-αντιθεση-χρωματα οι πλασμα υπερτερουν...

GoldenEye said:
εκανα το λαθος και αγορασα σημερα την LG 37LH5000 κυριως για ψυχολογικους λογους φοβουμενος την πολυωρη χρηση της U10 για PS3 (αν και παρολο το ξεσκισμα που εχει φαει δεν φαινεται να εχει ιχνος IR ή BI), για τα 200Ηz, το χαμηλοτερο βαρος, και την σχετικα καλη τιμη της (649, Public).
Σε σχεση με αλλες LCD εχει παρα πολυ καλη εικονα (πολυ καλο μαυρο, αληθοφανη χρωματα, λιγα artifact) εχει και τα 200Ηz ειναι οτι πρεπει για αθλητικα και γρηγορες σκηνες.
Ομως σε ολα υστερει σε σχεση με την Panasonic. Η εικονα μοιαζει λιγο ψευτικη σε αμεση συγκριση η κινηση ειναι ψευτικη με αρκετο θολωμα στην lg και μαλλον κουραστικη μετα απο μερικη ωρα. ευτυχως δεν εχει input lag για το PS3 και παιζει καλα τα HD απο blue ray και απο pc. Αλλα η Panasonic αν και κοστιζει λιγοτερο ειναι μακραν καλυτερη. εχει καλυτερο upscaler σε ολα (dvd, sd video, τηλεοπτικο σημα), μακραν καλυτερη αντιθεση, μαυρο πραγματικο, αληθινα χρωματα και φυσικοτατη κινηση χωρις artifact.

Έχοντας και plasma και led αλλά έχοντας δει και lcd, μπορώ να σου πω ότι εκτός εάν πας στην 8 σειρά (οπότε για τις ίντσες που λες πας πάνω από 2000) δεν αξίζει η Led. Κατά την γνώμη μου σε σχέση με το τι εικόνα θα πάρεις από την plasma ούτε η σειρά 8 αξίζει.
Μην πετάς τα λεφτά σου σε καινοτομίες που ακόμα προσπθούν να βρούνε τα πατήματα τους. Πάρε κάτι δοκιμασμένο και καλό. Η προτάσεις των παιδιών είναι εξαιρετικές.

Και εμένα στο κατάστημα η philips φένονταν η καλύτερη απο όλες, φαντάσου τις δοκίμασα και με laptop με το transporter σε full HD αλλα σπίτι όταν έπεσαν τα φώτα... και ειδικά όταν πήρε φίλος την panasonic 42'' g10 και είδα και κίνηση τότε απόρησα εντελός είμουν σίγουρος πως είχα ότι καλύτερο.

Στην αρχή είχα δύο διαφωνίες. Μία ότι πάνω από 42" είναι υπερβολή. Η δεύτερη ότι οι plasma είναι καλύτερες και αξίζει το ρίσκο. Για το μέγεθος είχατε μεγάααααααααααλο δίκιο. Όταν τις είδα σε ανοιχτό χώρο από απόσταση όσο θα την έχω μου φάνηκαν και... μικρές οι 50άρες :silly:
Πρέπει όμως κάπως να δω και την διαφορά με τις Plasma. Αν και το burn in δεν ξέρω πως θα το ξεπεράσω.

Αλήθεια, αν η Plasma είναι τόσο καλές, γιατί έχουν μείνει μόνο τρεις εταιρίες που παράγουν;

εγω θα πηγαινα σε πιο σιγουρη και δοκιμασμενη λυση.
ακομα με τα led δεν ξερουμε τι γινεται.πολυ καινουργια τεχνολογια που αυτοματως σημαινει μεγαλο ρισκο,αφου τα λεφτα που ζηταει μια καλη και μεγαλη υλοποιηση,ειναι πολλα.
βρες ενα πλασματακι ή μια "περπατημενη" και δοκιμασμενη lcd
(γιατι κι`αυτες εχουν αρκετα θεματακια)και ασε τις led και τις 3d για την επομενη αγορα τηλεορασης....