Το Mad TV αδειοδοτήθηκε ως Ψηφιακός Πάροχος Δικτύου!!!

SatZapper

AVClub Addicted Member
5 September 2007
1,360
Το Mad TV αδειοδοτήθηκε ως Ψηφιακός Πάροχος Δικτύου
To Mad TV αδειοδοτήθηκε από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) ως Πάροχος Δικτύου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής.
Αντικείμενο της εν λόγω άδειας είναι η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού δικτύου.
http://www.presspoint.gr/release.asp?id=135934
 
Αν και ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί στην κεντρική σελίδα της EETT , αλλά είναι δελτίο τύπου που μοίρασε το Mad TV… Γεννούνται πολλά ερωτήματα πως μόνο ένα κανάλι περιφερειακό και μάλιστα μουσικό και όχι κοινοπραξία καναλιών, αδειοδοτείται ως Πάροχος Δικτύου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής; Αυτά μόνο στο Ελλάντα μπορεί να συμβούν!!!
 
Αν δεν είναι η ανακοίνωση ένα είδος είδος πίεσης του καναλιού για λόγους που αυτό ξέρει....αν όντως πήρε άδεια,μάλλον αφορά πακέτο καναλιών με άλλους,απλά την διαχείριση,την εκπροσώπιση ή τεχνικές υπηρεσίες έχει το Μad.

Κατι παρόμοιο έχει "ανακοινωθεί" με φημολογία για ένα τοπικό κανάλι στην Αττική το shop τv που έχει μαζέψει άλλα 3-4 μικρά κανάλια που εκπέμπουν στην Αττική, για να πάρει τοπική άδεια ψηφιακής επίγειας.

Το θέμα είναι όμως που θα βρεθούν ελεύθερες συχνότητες για παραλληλες αναλογικές εκπομπές όπως υποχρεούνται για την μεταβατική περίοδο.Εκτός αν οι ψηφιακές εκπομπές γίνουν από άλλα βουνά....
 
Last edited:
Να συμπληρώσω ότι τo πακέτο του Shop TV όπως έχει γραφτεί σε μικρής κυκλοφορίας εβδομαδιαία εφημερίδα, θα περιλαμβάνει τα κανάλια ΑθηναΤV,Junior o6,Τηλεφώς,Local TV εκπομπή σε Mpeg2 από Αίγινα (για Αττική πάντα) .

Επίσης φημολογούνται σε άλλο πακέτο και τα 902ΤV ,Bluesky,High channel,AtticaTV πάλι από Αίγινα....και καναλι 9,καναλι 10,TeleAsty από Πάρνηθα.

Βέβαια όπου ακούς πολλά κεράσια κρατάς και μικρό καλάθι....:AFADF0:
 
Απάντηση: Re: Το Mad TV αδειοδοτήθηκε ως Ψηφιακός Πάροχος Δικτύου!!!

Να συμπληρώσω ότι τo πακέτο του Shop TV όπως έχει γραφτεί σε μικρής κυκλοφορίας εβδομαδιαία εφημερίδα, θα περιλαμβάνει τα κανάλια ΑθηναΤV,Junior o6,Τηλεφώς,Local TV εκπομπή σε Mpeg2 από Αίγινα (για Αττική πάντα) .

Επίσης φημολογούνται σε άλλο πακέτο και τα 902ΤV ,Bluesky,High channel,AtticaTV πάλι από Αίγινα....και καναλι 9,καναλι 10,TeleAsty από Πάρνηθα.

Βέβαια όπου ακούς πολλά κεράσια κρατάς και μικρό καλάθι....:AFADF0:

Σαν πολλα δεν ειναι τα καναλια λετε να ξυπνησαν.........Μπαααα!-bye-
 
Λογικά κάπου ψάχνονται τα κανάλια γιατί υπάρχει ασάφεια τι θα γίνει από την πολιτεία,και ξέρουν ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες συχνότητες για παραλληλες αναλογικές εκπομπές όπως υποχρεούνται για την μεταβατική περίοδο,αλλά και βλεπουν χρόνια,οτι και οι δικές τους αναλογικές εκπομπές είναι προβληματικές, όποιος ταπώσει τον άλλον.:violent-smiley-030:

Βεβαια αν πιστέψουμε τις εφημερίδες....
 
Στην περίπτωση των παροχών άδειας για ψηφιακή μετάδοση, το περίεργο είναι ότι παλαιότερα τα κανάλια μετέδιδαν αναλογικά, χωρίς να έχουν άδεια μετάδοσης (και αμφιβάλλουμε αν μερικά από αυτά έχουν ακόμη και τώρα), ενώ τώρα που πήραν άδεια για να εκπέμψουν ψηφιακά, ακόμα δεν άρχισαν!!!!
 
Βασικά νομίζω ότι όλα έχουν προσωρινή άδεια αναλογικής μετάδοσης.
 
Ολα πλέον έχουν κάποιο είδος άδειας,καθώς τ'έχουν χωρίσει οι αρμόδιοι σε τοπικά,περιφερειακά και εθνικής εμβελειας.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά μέρη εκπομπής για να τηρούνται αυτές οι άδειες όσο ο δυνατόν καλύτερα,και έτσι ο ένας επηρεάζει τον άλλον σε παρεμφερείς συχνότητες λόγω ιδιομορφίας εδάφους κλπ τεχνικά καθώς παιζει ρόλο και το κόστος.
 
Πάντως, νομίζω ότι η χορήγηση αδειών για ψηφιακή μετάδοση θα είναι οριστική και όχι προσωρινή. Άντε να δούμε πότε θα εκπέμψουν. Κάτι ακούγεται για τον προσεχή Σεπτέμβριο και πρέπει να γίνει κάποτε η αρχή. Όπως πάντα θα μείνουμε τελευταίοι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το MPEG-4 θεωρώ ότι είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο και για λόγους χωρητικότητας (μέχρι 8 κανάλια σε μια συχνότητα, αν δεν κάνω λάθος) και για το ότι πολλοί μπορεί αργότερα να εκπέμψουν σε HD (ο ΣΚΑΪ είναι ήδη έτοιμος όπως λέγεται, αφού μεταδίδει συχνά σε HD κάποια προγράμματα μέσω Διαδικτύου και με αρκετά καλή εικόνα).
 
1. Οριστική θα είναι.
2. Και πιο πριν έλεγαν το καλοκαίρι. :p
 
Συμφωνώ. Είχα ακούσει κι´ εγώ, όπως και όλοι μας για το καλοκαίρι, αλλά ίσως προτιμούν από το Σεπτέμβριο, λόγω "νεκρής" περιόδου τηλεοπτικά. Αν δεν αρχίσουν και τότε όμως..... Πάντως, το ότι πολλές Τ/O ήδη εισάγονται με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4, σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό το σύστημα πηγαίνουν καιχρειάζεται ένας χρόνος προσαρμογής και εξοικείωσης των καταναλωτών (ιδιαίτερα της τρίτης ηλικίας) και στις περιπτώσεις που θα απαιτηθεί η χρήση επιπλέον δέκτη ψηφιακού MPEG-4.
 
Υπάρχουν ακόμα αρκετές (και νέες) τηλεοράσεις με Mpeg2 δέκτη στα καταστήματα,και δεν νομίζω είναι αυτό το κριτήριο αν θα εκπέμψουν τα Ελληνικά κανάλια έτσι.Εξάλλου κάποια πρότυπα βάζουν την ψηφιακή επίγεια στην ΕΕ ακόμα πιο ψηλά σε DVB-T2 πολύ σύντομα,ενώ το Μpeg4 αφορά ως τώρα συνδρομητικά κανάλια.

Το θέμα είναι το κόστος εκπομπής,το μερίδιο αγοράς τους,και τι θέλουν να προσφέρουν.Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα των σταθμών,το πιθανότερο είναι απλά μια ψηφιακή μετάδωση επειδή το επιβάλει η ΕΕ,τίποτε παραπάνω.

Εξάλλου όποιος ήταν έτοιμος για δοκιμές μπορούσε να εκπέμψει δοκιμαστικά,δεν υπήρχε κανένας νομικός φραγμός σε κανάλια που έχουν ήδη Πανελλαδική (οριστική) άδεια ,όπως ήδη έκανε το Star (ξεκίνησε σε Mpeg4 και κατέληξε σε Mpeg2 στο τελος αλλά και τα δύο είχαν μέτρια εικόνα)


Ο Σκαι όλο λόγια ήταν για την ψηφιακή επίγεια για επενδύσεις,δορυφορική κλπ.μέχρι να παρει την Πανελαδική άδεια εκπομπής.Από τότε χάλασε την αναλογική του εικόνα ελαφρά σε ευκρίνεια στην Αττική...Δεν μεταδίδει ΗD προγράμματα στο ιντερνετ απλά κάτι λιγότερο από επιπέδου DVD μέσω ,Hi resolution το λέει τώρα,μετά το κραξιμο από την παραπλανητική αρχική διαφήμιση του.

Οι μικροί ιδιωτικοί έχουν με τον ίδιο τρόπο ανακοινώσει (μέσω φημολογίας) στο Τύπο ότι θα είναι σε Mpeg2.

Μέσα στο όλο μπάχαλο μπερδεύονται και οι πολιτικές σκοπιμότητες,και το θέμα των ελεύθερων συχνοτήτων,γιατί πρέπει να υπάρξουν παραλληλες αναλογικές-ψηφιακές εκπομπές.Οπότε μην ελπίζουμε πολλά...απλά αλλάζει ρούχα ο Μανωλιός-bye-