Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

Re: Απάντηση: Re: Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Δηλαδή για περιοχή Βόλου, θα πρότεινες σε κάποιον να αγοράσει Τ-90 ή κανονικό πιάτο 1.25-1.3m ?

λογο της γεωγραφικης θεσης της περιοχης του Βολου η οποια εχει δυνατοτερα σηματα απο αυτα πχ της Αθηνας το Τ-90 ειναι προτιμοτερο, φυσικα εξαρταται και απο ποιους δορυφορους θελεις να λαμβανεις?

Ακριβώς.
Θα σου πρότεινα κι εγώ Τ-90 ,χρησιμοποιώντας καλής ποιότητας Lnb που ταιριάζουν με το συγκεκριμένο κάτοπτρο.

Είμαι στο Βόλο και μπροστά στη θάλασσα. Έχω τέλεια επαφή με το νότο. Δεν υπάρχει τίποτα σε απόταση 10 km μπροστά μου να φανταστείτε. Πάω για t-90. Να διαλέξω lnb του 0.1db ή των 0.2db; Τα 0.1db δεν είναι καλύτερα; Ποια είναι η καλύτερη μάρκα lnb; Θέλω να δώσω χρήματα απλόχερα (μία φορά στη ζωή μου θα κάνω δορυφορική εγκατάσταση και θα την έχω για 20 χρόνια). Εάν τα λεφτά δεν είναι κριτήριο, τι είναι το καλύτερο για να αγοράσω; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΓΚΕΣ.

Θά ήθελα να μεταφέρω και τη δική μου εμπειρία σχετικά με το Wave frontier T90 και ένα πιάτο Τeleves 111x120.

Βρίσκομαι στη ΒΔ Ελλάδα.

Με το Televes κατέβαζα μέσω παράκεντρων λήψεων τόξο απο 7W-42E μέ κέντρο στις 19,2Ε.

Με το Wave frontier T90 πλέον κατεβάζω απο 5W-42E. H ποιότητα του σήματος που έχω όμως στους παράκεντρους δορυφόρους είναι πολύ μεγάλυτερη απο το Τeleves.

Το πιάτο αξίζει τα λεφτά του διότι αν γίνει σωστή εγκατάσταση εξαρχής το σήμα δεν πέφτει σε κανέναν απο τους δορυφορούς.
Ενα επίσης μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι σε κοντίνους δορυφόρους τα lnb δεν είναι κολλήτα (υπάρχει κενό ανάμεσα στις 3 μοίρες) και μπορεί κάποιος να χρησημοποιήσει και φυσιολογικού μεγέθους lnb.

Αντιθέτως τα κοινά πιάτα με τις μεταλλικές βάσεις στήριξης πιστεύω ότι δεν αντέχουν σε βάθος χρόνου. Συγκεκριμένα στο Τeleves που είχα, αναγκάστηκα και σήκωσα τη βάση διότι λόγω βάρους είχε μετατοπιστεί.

...Το πιάτο αξίζει τα λεφτά του διότι αν γίνει σωστή εγκατάσταση εξαρχής το σήμα δεν πέφτει σε κανέναν απο τους δορυφορούς.
Ενα επίσης μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι σε κοντίνους δορυφόρους τα lnb δεν είναι κολλήτα (υπάρχει κενό ανάμεσα στις 3 μοίρες) και μπορεί κάποιος να χρησημοποιήσει και φυσιολογικού μεγέθους lnb...

Κατοικώντας σε αντίστοιχη γεωγραφική τοποθεσία, μπορώ γενικά να συμφωνήσω με τις επισημάνσεις του ant21 σχετικά με το WF T90.

Last edited:
Re: Απάντηση: Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

Είμαι στο Βόλο και μπροστά στη θάλασσα. Έχω τέλεια επαφή με το νότο. Δεν υπάρχει τίποτα σε απόταση 10 km μπροστά μου να φανταστείτε. Πάω για t-90. Να διαλέξω lnb του 0.1db ή των 0.2db; Τα 0.1db δεν είναι καλύτερα; Ποια είναι η καλύτερη μάρκα lnb; Θέλω να δώσω χρήματα απλόχερα (μία φορά στη ζωή μου θα κάνω δορυφορική εγκατάσταση και θα την έχω για 20 χρόνια). Εάν τα λεφτά δεν είναι κριτήριο, τι είναι το καλύτερο για να αγοράσω; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΓΚΕΣ.

Το noise figure που αναγράφεται σε ένα lnb (άσχετα από το αν ισχύει στην πράξη η όχι και σε ποιες συχνότητες )δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την γενικότερη απόδοσή του σε σχέση με το κάτοπτρο που θα τοποθετηθεί.Ενα Lnb ,που αποδεδειγμένα αξιοποιεί στο μέγιστο το Τ90 είναι αυτό

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

Το noise figure που αναγράφεται σε ένα lnb (άσχετα από το αν ισχύει στην πράξη η όχι και σε ποιες συχνότητες )δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την γενικότερη απόδοσή του σε σχέση με το κάτοπτρο που θα τοποθετηθεί.Ενα Lnb ,που αποδεδειγμένα αξιοποιεί στο μέγιστο το Τ90 είναι αυτό

Σημαντική η πληροφορία σου. thanks. Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό lnb που μπορώ να αγοράσω για το t-90 ή υπάρχει και καλύτερο. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Θέλω να αγοράσω το καλύτερο Lnb που υπάρχει. Ποιο είναι; thanks buddy

Απάντηση: Re: Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

Θά ήθελα να μεταφέρω και τη δική μου εμπειρία σχετικά με το Wave frontier T90 και ένα πιάτο Τeleves 111x120.

Βρίσκομαι στη ΒΔ Ελλάδα.

Με το Televes κατέβαζα μέσω παράκεντρων λήψεων τόξο απο 7W-42E μέ κέντρο στις 19,2Ε.

Με το Wave frontier T90 πλέον κατεβάζω απο 5W-42E. H ποιότητα του σήματος που έχω όμως στους παράκεντρους δορυφόρους είναι πολύ μεγάλυτερη απο το Τeleves.

Το πιάτο αξίζει τα λεφτά του διότι αν γίνει σωστή εγκατάσταση εξαρχής το σήμα δεν πέφτει σε κανέναν απο τους δορυφορούς.
Ενα επίσης μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι σε κοντίνους δορυφόρους τα lnb δεν είναι κολλήτα (υπάρχει κενό ανάμεσα στις 3 μοίρες) και μπορεί κάποιος να χρησημοποιήσει και φυσιολογικού μεγέθους lnb.

Αντιθέτως τα κοινά πιάτα με τις μεταλλικές βάσεις στήριξης πιστεύω ότι δεν αντέχουν σε βάθος χρόνου. Συγκεκριμένα στο Τeleves που είχα, αναγκάστηκα και σήκωσα τη βάση διότι λόγω βάρους είχε μετατοπιστεί.
Εμένα μου κάνει εντύπωση που με το Televes έχει σήμα στο τόξο απο 7W-42E.
Σε λίγο μικρότερα πιάτα που έχω(1.07x1,17m, 1.00x1,15m ,1.00x1,10m) το τόξο σε μερικά ήταν το μισό από το "7W-42E"

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

Σημαντική η πληροφορία σου. thanks. Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό lnb που μπορώ να αγοράσω για το t-90 ή υπάρχει και καλύτερο. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Θέλω να αγοράσω το καλύτερο Lnb που υπάρχει. Ποιο είναι; thanks buddy

Εγώ θα σου πρότεινα το ΜΤΙ WHITE. Δοκίμασε το και θα δεις τη διαφορά ιδιαίτερα σε παράκεντρες λήψεις.

http://www.electronicsworld.gr/single/mti-high-line-ap8-t2nrc-single-lnb-0db.html

Attachments

• ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±0016.jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±0016.jpg
    78 KB · Views: 66
  • ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±0048.jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±0048.jpg
    56.8 KB · Views: 64
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

Εμένα μου κάνει εντύπωση που με το Televes έχει σήμα στο τόξο απο 7W-42E.
Σε λίγο μικρότερα πιάτα που έχω(1.07x1,17m, 1.00x1,15m ,1.00x1,10m) το τόξο σε μερικά ήταν το μισό από το "7W-42E"

Μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες απο το παρακάτω site.

http://multifeed-set-ups.blogspot.com/2009/09/clarke-235.html

Attachments

• ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±0018.jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±0018.jpg
    47.2 KB · Views: 64
  • ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±0019.jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±0019.jpg
    42.2 KB · Views: 63
Last edited:
Αυτό το άσπρο μονωτικό που φαίνεται στο δεύτερο link, τι μπορεί να είναι για αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και στο χρόνο? (προτάσεις έστω και σε PM)
Thanks!