Το μεγεθος ειναι πολυ μεγαλο

gtanemos

New member
23 June 2007
48
Αθηνα-Αιγαλεω
παιδια καλησπερα.εχω καμποσες κασσετες[Hi8],τις θυμαστε,τις οποιες εχω τραβηξει με καμερα SONY αγορασμενη το 2000.τωρα θελω να τις μεταφερω στον υπολογιστη μου,στο σκληρο δισκο.προγραμμα εχω το power Director 8 της cyberlink.ολα καλα μεχρι εδω.δεν ειναι μεγαλα τα βιντεο που εχω τραβηξει,απο 30 λεπτα μεχρι το πολυ 50 λεπτα.βαζω βεβαια και τον codec ωστε να μην μου βγει τεραστια η ταινια.και ενω την μεταφερω απο την Hi8 στον υπολογιστη μου σε μορφη AVI,τετοια ρυθμιση του εχω δωσει,διαπιστωνω μετα αφου εχω κανει και καποια κοψιματα που δεν με ενδιαφερουν,οτι ειναι σε μεγεθος ποιο μεγαλη απο την αρχικη.ενω,ας πουμε η αρχικη 30λεπτη ειναι μεχρι 900 MB,η νεα που και αυτη ειναι σε AVI,ενω θα επρεπε μετα τα κοψε-ραβε να ειναι ποιο μικρη,εντουτοις ειναι 4-5 φορες μεγαλυτερη[GB].Πως εξηγειται αυτο? ετσι θα πρεπει να ειναι μετα το PRODUSE που κανω? θα ηθελα την γνωμη σας.σας ευχαριστω πολυ.

Μία ώρα βίντεο σε minidv μου έπιανε σε .avi περίπου 13gb κάνοντας capture με το pinnacle studio στο pc . Μετά την επεξεργασία με το παραπάνω πρόγραμμα και αποθήκευση σε ποιότητα dvd έβγαινε γύρω στα 2-2,5 gb .

Αντίστοιχη δουλειά κάνω και εγώ, με τις βιντεοκασέτες που έχω τραβήξει από αρκετά χρόνια.
Ξεκίνησα πρώτα με την ψηφιοποίησή τους σε avi και, στη συνέχεια, με το Adobe Premiere Pro επεξεργάζομαι τα θέματα κατά ενότητες και χρονολογικά. Το τελικό προιόν που βγάζω είναι BD και με την καλλίτερη συμπίεση που χρησιμοποιώ χωράνε γύρω στα 110 λεπτά σε κάθε δίσκο.

Επομένως, να μην σε προβληματίζει το μέγεθος (όγκος στην πραγματικότητα) που βγάζεις σε πρώτη φάση αφού μπορείς να επιλέξεις, στη συνέχεια, μια πολύ καλή συμπίεση για το τελικό προιόν. Πάντως, το Power Director είναι πολύ απλοϊκό για μια παρόμοια δουλειά που αφορά σε αναμνήσεις που θέλεις να διατηρήσεις στο χρόνο.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια.ηταν πολυ καλη η ενημερωση σας.απλα,εβλεπα το μεγεθος που μου εβγαζε μετα το κοψε-ραβε και τρομαξα λιγακι...αν στη πορεια που θα τα κανω dvd μου βγει και καποιο αλλο προβλημα θα ξαναζητησω τη βοηθεια σας.γεια σας,,,

Αφου βγαινει σε .avi, γιατι δεν κανεις την διαδικασια κοψε-ραψε με εναν avi splitter-joiner, χωρις συμπιεση?