Το μεγεθος μετράει... Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ??

salex

New member
13 October 2008
6
Καλή σας μέρα. -bye-
Θέλω να αγοράσω την πρώτη μου LCD Τηλεόραση, και με το όλο ψάξιμο που έχω κάνει δεν σας το κρύβω ότι έχω μπερδευτεί περισσότερο. Ιδανικά θα την ήθελα να ήταν FULL HD & 100Hz, αλλά τελικά η απόσταση μετράει???

Στο σαλόνι μου η κοντινότερη θέση των καναπέδων είναι στα 1,5 μέτρα και η μακρύτερη στα 2,8. Στην αρχή ήμουν έτοιμος να πάρω την SONY KDL-40w4500 αλλά η έρευνα αγοράς έδειξε ότι μάλλον θα μου …βγούν τα μάτια, με τους υπότιτλους να είναι σχεδόν font 80!!
Κατέληξα λοιπόν να παίζω στα μεγέθη 32” με 37”, και εκεί έγινε ο χαμός αφού δύσκολα βρίσκεις 37αρα Full HD & 100Hz. Στα υπόψη μου τις τελευταίες μέρες είναι η SONY KDL-32W4000 ή η Phillips Cineos 32PFL9603D.

Τι μέγεθος τηλεόρασης θα προτείνατε για απόσταση θέασης 1,5 με 3μ, και ποια θεωρείτε καλύτερη επιλογή?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Salex.
P.s Βοηθάτε αδέρφια, γιατί τελικά μόνο ο πεθερός μου θα είναι ευχαριστημένος, που κάθετε σε μια πολυθρόνα στην άλλη άκρη του σαλονιού!!! :violent-smiley-030:

Εγώ από 2-3 μ. με 42άρα βλέπω μια χαρά, δεν με κουράζει καθόλου...έχω την εντύπωση ότι και 46άρα να είχα δεν θα με κούραζε....από ελάχιστα μεγαλύτερη απόσταση βλέπω και σε πανί 106" (2,30 Χ 1,30)

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Xρήστο παραπάνω. :a0210:
Πάρε το πιο μεγαλο μεγεθος που αντεχει οικονομικα η τσεπη σου....
40-42 ή και 46 ακόμα αν μπορείς....-bye-

Και εγώ στα 2.5 με 3 μετρα αποσταση σκεφτομαι για 46αρα, απλά δεν ξερω ακόμα ποια απο ολες να παρω...:grinning-smiley-043

Παντως να ξερεις ότι ΑΝ τελικα πας σε 37αρα ή μικρότερη, να ξερεις ότι το full-HD δεν εχει καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ σημασια σε αυτες τις ιντζες.... Εδω και στις 46αρες και 50αρες ακομα, ΔΥΣΚΟΛΑ διακρίνει κανεις τη διαφορα έως καθόλου....:grandpa:

32άρα ούτε να το σκέφεσαι.
Βλέπω στις 37 και είναι μικρή.
Πριν είχα 32 και αναγκαζόμουν να δω στο 1 μέτρο.
Από 46 και πάνω θα έλεγα...

Re: Απάντηση: Το μεγεθος μετράει... Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ??

Εγω αλλαξα διαρρυθμιση στο σαλονι χθες και πλεον βλεπω σε 46" απο τα 2.8 μετρα. Και μια 50αρα να ειχα δεν θα με χαλαγε παντως.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεγεθος μετράει... Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ??

Εγω αλλαξα διαρρυθμιση στο σαλονι χθες ......

Σιγά μην την άλλαξες εσύ...έπεσε παντόφλα μου φαίνεται....:flipout:

Καλημέρα...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεγεθος μετράει... Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ??

Σιγά μην την άλλαξες εσύ...έπεσε παντόφλα μου φαίνεται....:flipout:

Καλημέρα...-bye-

Μπα ηθελα να βλεπω απο πιο κοντα.

Παντως στην αποφυγη ιπταμενης παντοφλας ειμαι πρωταθλητης.:flipout:

Γεια σου Χρηστο.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεγεθος μετράει... Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ??

:flipout:...αίλουρος...:a0210:

Εκτός από την απόσταση, ρόλο παίζει και το τι βλέπεις.

Για τηλεοπτικό σήμα η 40άρα είναι υπεραρκετή για την απόσταση σου :a0210:, για HD ανεβαίνεις όσο θέλεις αρκεί να διαβάζεις υπότιτλους χωρίς να κουνάς κεφάλι ;)

Edit:
Επίσης το 1.5 με 3 έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά και στην ουσία παίζεις μεταξύ 32 και 46 ανάλογα με το που θα κάθεσαι συνήθως.

Last edited:
Για να μην σε κουράζει από το 1.5μ και να βλέπεις ικανοποιητικά και από τα 3μ, μια τηλεόραση 42" θα σε καλύψει μια χαρά. Φυσικά η μακρινή σου απόσταση (των 3μ) σηκώνει και για παραπάνω ίντσες, αλλά ίσως κουράζει αυτούς που κάθονται στο 1.5μ, ιδιαίτερα κατά τη θέαση τηλεοπτικού σήματος.

Στην FULL HD δεν θάχεις κανένα απολύτως πρόβλημα από 2,5 μ και
πάνω αν πάρεις μια 50αρα μέχρι 46 να κατέβεις παρακάτω όχι
γιατί σε μια εβδομάδα θα το έχεις μετανοιώσει που αγόρασες μικρή τηλεόραση.
Εγώ την πενηντάρα σε απόσταση 5,5 μ ήδη αρχίζω και τη θεωρώ μικρή.

Re: Απάντηση: Το μεγεθος μετράει... Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ??

Εγώ την πενηντάρα σε απόσταση 5,5 μ ήδη αρχίζω και τη θεωρώ μικρή.

Λογικο ειναι. Στα 5.5 μετρα μονο προβολι με 100+ ιντσες μπορει να σε καλυψει.-bye-

Τι μέγεθος τηλεόρασης θα προτείνατε για απόσταση θέασης 1,5 με 3μ, και ποια θεωρείτε καλύτερη επιλογή?

πήγαινε δες στην 32άρα ταινίες 2.35:1 με τις μαύρες μπάρες πάνω κάτω και έλα πες μας μετά τι περισσεύει....... ;)

42-46" Μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε.

Μπα ηθελα να βλεπω απο πιο κοντα.

Γεια σου Χρηστο.-bye-

Η παντόφλα πάει αργά λόγω βάρους......το τηγάνι είναι το θέμα πως το αποφεύγουμε:help:

Η παντόφλα πάει αργά λόγω βάρους......το τηγάνι είναι το θέμα πως το αποφεύγουμε:help:

Το τηγάνι είναι όντως ΘΕΜΑ μεγάλο, και θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και η αποφυγή!!!

Λοιπόν κύριοι, ευχαριστώ πολύ για τις κατευθύνσεις σας. Πάω να κεράσω τήν Στρατηγό ενα προφιτερόλ, μπάς και την ψήσω και περάσω τα δεύτερα άντα. Αν δεν ακούστε νέα μου σε μια βδομάδα... ψάχτε στο KAT!!

Χρόνια Πολλά στους Δημήτρηδες της παρέας.

Σωτήρης

Φίλε salex μην φοβάσαι το μέγεθος ιδίως εάν πρόκειται για HD σήμα. Εγώ για την ίδια απόσταση (3μ - υπνοδωμάτιο) προσανατολίζομαι για αγορά τουλάχιστον 46άρας γιατί ξέρω ότι αλλιώς θα :behead: το μετανιώσω! ‛Ίσως φταίει το γεγονός έχω συνηθίσει να βλέπω τις ταινίες μου σε πανί 80’’ από απόσταση 4μ (στο σαλόνι) και οτιδήποτε μικρότερο μου φαίνεται απλός μικρό! :elefant: