TO ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ?

tolko

New member
6 January 2011
8
Καλημερα σε όλους και καλή χρονιά.Ψάχνω καιρό για τηλεόραση για το σαλόνι και κατέληξα στην αγορά της Samsung 46c750.Η απόσταση θέασης είναι 3,5 μέτρα.Μετρώντας τις διαστάσεις στον τοίχο που θα την κρεμάσω,χωρά οριακά περίπου 5-10 εκατοστά κάτω από κάτι ράφια.Πρροβληματίστηκα μηπως και τελικά επέλεγα την 40c750.Η διαφορά μεγέθους είναι σημαντική?Ωήνομαι για την μεγάλη αλλά μην μας πιάνει και πονοκέφαλος όπως στις κοντινές θέσεις στο σινεμα.Εχει καποιος εμπειρία για να με συμβουλεύσει?

ΥΓ:Για καλύτερη εγκατάσταση σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω την βάση Vogels 8325

3.5 μετρα και η 46" ειναι μικρη. Η 40" δεν το συζηταω θα μοιαζει με θυροτηλεοραση.

ΥΓ. Τι εννοεις η αποσταση 5-10 εκ. ειναι "οριακη"? Να ελεγες 1 εκ. να το καταλαβω.

3.5 μετρα και η 46" ειναι μικρη. Η 40" δεν το συζηταω θα μοιαζει με θυροτηλεοραση.

ΥΓ. Τι εννοεις η αποσταση 5-10 εκ. ειναι "οριακη"? Να ελεγες 1 εκ. να το καταλαβω.

Ναι δικιο εχεις απλα να μην φαινεται το ραφι ακριβως πανω στην τηλεοραση.Το 3d δεν με χαλαει να υπαρχει αλλα δεν το βλεπω να το πολυχρησιμοποιω.Παντως παω για την 46αρα και το κριμα στο λαιμό σας.ΘΑ στειλω την γυναικα μου σε εσας να γκρινιαζει.. :hahaha:

Σε ένα μήνα (εξαρτάται από τη χρήση) θα σου φαίνεται μικρή η 46" ιδιαίτερα σε θέαση HD υλικού. :afro:

σαν να λεμε η πλειοψηφία είναι με την 46αρα και η συζυγος με την 40αρα.Μάλλον καποιος εχασε..Τι να γίνει,εγω πιστευω στην δημοκρατια.ΠΑρεπιμπτοντως ευχαριστω για τις απαντήσεις.Για την χρήση που αναφερθηκε,κυριως τηλεοραση με εμφαση στοι ποδοσφαιρο,coonx tv τωρα που πηρε και καμπιονατο..ταινιες μεσω του western digital media player live και κανα pro που συνδεω με το pc στο τσακιρ κεφι.

Ποιό κρίμα και ποιός λαιμός μας..! Μετά απο ένα μήνα θα την βλέπεις σαν θυροτηλεόραση , όπως εύστοχα παρατήρησε ο Υπερίων ! Έπειτα απο 14 χρόνια συμβίωσης (μέχρι πρίν κάνα μήνα που τίναξε τα πέταλα :bigcry: )με μια SONY 53" (4:3 προβολική) είμαι στις βόλτες για να την αντικαταστήσω και βάζω τα :flipout: βλέποντας τις 50ρες ! Μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να μην παίζει και ιδιαίτερο λόγο , αλλά όσον αφορά το τηλεοπτικό ή cine κάδρο , "το μέγεθος (παρά)μετράει" :worshippy:

Κοίτα για μένα στα ίδια λεφτά και με την χρήση που θες καλύτερα να πήγαινες στη panasonic 46g20, φυσικά με λίγο προσοχή στο να μην σε πάρει ο ύπνος πχ με την tv ανοιχτή.

Ποιό κρίμα και ποιός λαιμός μας..! Μετά απο ένα μήνα θα την βλέπεις σαν θυροτηλεόραση , όπως εύστοχα παρατήρησε ο Υπερίων ! Έπειτα απο 14 χρόνια συμβίωσης (μέχρι πρίν κάνα μήνα που τίναξε τα πέταλα :bigcry: )με μια SONY 53" (4:3 προβολική) είμαι στις βόλτες για να την αντικαταστήσω και βάζω τα :flipout: βλέποντας τις 50ρες ! Μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να μην παίζει και ιδιαίτερο λόγο , αλλά όσον αφορά το τηλεοπτικό ή cine κάδρο , "το μέγεθος (παρά)μετράει" :worshippy:

Πηγαινε σε 60" το ελαχιστο.

http://www.displaywars.com/53-inch-4x3-vs-60-inch-16x9

Mέγα σφάλμα από τα 3-3,5 μέτρα να βάλεις 46άρα tv. Στην αρχή θα σου φαίνεται υπεραρκετή, έπειτα από λίγο καιρό θα μετανοιώσεις.Αν το μεγαλύτερο μοντέλο δεν έχει τρελή διαφορά στα χρήματα κάνει καλύτερα λίγο υπομονή και αγόρασέ την λίγο αργότερα αφού μαζέψεις τα χρήματα. Οι περισσότεροι από εδώ μάθαμε δυστυχώς αφού <<πάθαμε>> πρώτα. Εγώ από 2,8 μέτρα η 46άρα μου μετά από 3 χρόνια μου φαίνεται μικρή. Μην το συζητάς για 40άρα.

Δεν χωραει πανω απο 46 ιντσες,υπαρχει και επιπλο γυρω απο την τηλεοραση,ενταξει νομιζω ειναι υπερβολη οτι θα φαινεται σαν θυροτηλεοραση,τωρα εχουμε μια sony32v4000 και φαινεται μια χαρα,δεν χρειαζεσαι και κυαλια

Εάν προβάλεις Fhd εικόνα,σε 2:35:1 τότε θα καταλάβεις τι λέμε.Η 46'' αμέσως χονδρικά γίνεται 40-42''.Αλλά ακόμη και σε 16/9 πρόγραμμα χρειάζεσαι επιπλέον ίντσες ώστε να διακρίνεις την διαφορά από το SD.Κάπου είχε βάλει ο Γιάννης (yperion) ένα διάγραμμα που δείχνει την ελάχιστη απόσταση θέασης ώστε να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ αναλύσεων..ελπίζω στο ότι θα το βρώ και θα επανέλθω.

Eγω 46 στα 3,5 μετρα πηρα και μετανιωσα ειναι μικρη 60 θελει για να μην μετανιωσης σαν και μενα.....