Το μέγεθος τελικά μετράει?

και οσο αφορα την αποδοση του τηλεοπτικου σηματος..μηπως μεγαλυτερη σημασια εχει η αναλυση της τηλεορασης? δηλαδη μια hd θα αποδωσει καλυτερα το τηλεοπτικο σημα απο οτι μια full hd?

βασικα μετραει το σημα αλλα περα απο εκει η τηλεοραση θα το προσαρμοσει στην δικια της native αναλυση.
ειμαι και εγω της αποψης οτι μια 720p τηλεοραση θα το κανει καλυτερα αυτο απο μια 1080p αλλα σιγουρα και οι δυο δεν θα εξαφανισουν τα χιονια για παραδειγμα.
ολα αυτα ειναι με την προυποθεση οτι εχουμε σχετικα καλο σημα.

Last edited:
επομενως για καποιον που δινει σημασια στην θεαση τηλεοπτικου σηματος και υποκειμενικα μπορει να τον ενοχλουν οι ατελειες..του τηλεοπτικου σηματος ετσι οπως προβαλεται στις υπαρχουσες αναλυσεις των τηλεορασεων ειναι καλυτερα να παρει μια πολυ καλη hd αναλυσης τηλεορασης που σε συνδιασμο με μια λογικη αποσταση θα κανει το τηλεοπτικο σημα να φαινεται αν οχι πολυ καλο..τουλαχιστον ανεκτο!

Aν δεν σκοπευει καποιος να παρει ΚΑΙ προβολεα και μπορει να πληρωσει την διαφορα στα χρηματα, καλυτερα να επιλεξει φουλ ειτς ντι

θα μπορουσαμε να πουμε ατυπα..οτι υπαρχουν τηλεορασεις που ειδικευονται καλυτερα στην διαχειρηση του τηλεοπτικου σηματος?οτι η εταιρεια σε καποιες συγκεκριμενεσ τηλεορασεις εχουν στοχο να δειχνουν καλα το τηλεοπτικο σημα? υπαρχουν τετοιες τηλεορασεις σημερα ? θυμαμαι οτι οταν πριν τρια χρονια αγορασα την δικη μου...Jvc ειχε χαρακτηριστη τηλεοραση για τηλεοπτικο σημα περισσοτερο.

Το σήμα βελτιώνεται με κάποιο τρόπο? Κάποιον ενισχυτή λήψης ίσως κοντά στην κεραία ή κάτι τέτοιο?

Aποστολε, αφου εισαι "φρικ" (πλακα κανω) παρε 46αρα. Δεν προκειτε να σε πειραξει στα ματια. Η αποσταση σου ειναι "καλη". Εγω ειχα ενστασεις μονο για interior design λογους.
Νο προμπλεμ. Είμαι φρικ και βάζω στοίχημα το μοναδικό εδώ μέσα :flipout:-bye-

Βελτιωνεται. Αν ομως ειναι κακο,δε θα σου γινει ξαφνικα τελειο.

θα μπορουσαμε να πουμε ατυπα..οτι υπαρχουν τηλεορασεις που ειδικευονται καλυτερα στην διαχειρηση του τηλεοπτικου σηματος?οτι η εταιρεια σε καποιες συγκεκριμενεσ τηλεορασεις εχουν στοχο να δειχνουν καλα το τηλεοπτικο σημα? υπαρχουν τετοιες τηλεορασεις σημερα ?

φυσικα και υπαρχουν, διαβασε στο νημα των τηλεορασεων και θα βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα.
βασικα η δικια μου γνωμη ειναι, εαν εχεις χωρο και χρημα,μια τηλεοραση 720p για τηλεοπτικο και προβολι 1080p για 1080p υλικο.

Re: Απάντηση: Το μέγεθος τελικά μετράει?

παντως αποστολε.. οπως λενε και οι αριθμοι σε αυτο το αρθρο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=28208
μια 46αρα δεν ειναι τελικα παραλογο μεγεθος για αποσταση 2,7 μετρα αποσταση.
Σε ευχαριστώ. Το έχω διαβάσει το άρθρο απλά έχω την αίσθηση ότι είναι αποστειρωμένο. Εκτιμώ την γνώμη των φίλων του φόρυμ περισσότερο γιατί αναφέρουν και παραμέτρους που ίσως να μην είμαι σε θέση να σκεφτώ.

εγω παντως αν ημουν στην θεση σου...συνεκτιμωντας το χωρο που μενεις..και οτι θελω και εγω τηλεοπτικο σημα. θα κοιτουσα καποια 40αρα ή 42αρα το πολυ...και σε hd αναλυση αν αυτο με εξασφαλιζει καλυτερη τηλεοπτικη εικονα απο οτι μια full hd

παντως αποστολε.. οπως λενε και οι αριθμοι σε αυτο το αρθρο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=28208
μια 46αρα δεν ειναι τελικα παραλογο μεγεθος για αποσταση 2,7 μετρα αποσταση.

Οι αριθμοί αυτοί είναι για 1080p υλικό σε FullHD τηλεόραση. Η ιδανική απόσταση έχει να κάνει με το είδος του υλικού που προβάλλεται και επειδή δεν ξέρω κανέναν να έχει καναπέ με ράγες αναγκαστικά κάπου θα πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις. Κατά την γνώμη μου τα 2.7 μέτρα είναι πολύ μικρή απόσταση για παρακολούθηση σήματος 576i σε 46άρα. Σε 46X3500 φίλου το καλύτερο αποτέλεσμα το παίρνω στα 3.5μ +. Εννοείται πως υπάρχει υποκειμενικότητα στο προηγούμενο νούμερο.

Στο link που έδωσες αναφέρεται και το παρακάτω:

"Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι σε μία συμβατική οθόνη διαγωνίου 28 ιντσών, με αναλογία πλευρών 4:3 η απαιτούμενη απόσταση θέασης είναι περίπου 2.5 μέτρα, για να μην είναι διακριτές οι γραμμές σάρωσης της εικόνας."

Last edited:
εγω παντως αν ημουν στην θεση σου...συνεκτιμωντας το χωρο που μενεις..και οτι θελω και εγω τηλεοπτικο σημα. θα κοιτουσα καποια 40αρα ή 42αρα το πολυ...και σε hd αναλυση αν αυτο με εξασφαλιζει καλυτερη τηλεοπτικη εικονα απο οτι μια full hd

να ξεκαθαρισουμε κατι εδω για αυτο δεν αναφερω το hd ready και full hd.
οποιαδηποτε τηλεοραση με αναλυση πανω απο 720 γραμμες ειναι 720p
.............................................................1080 ................. 1080p.
το σημα το δικο μας ειναι 576 γραμμων αρα 576p στην καλυτερη περιπτωση.

για λογους μαρκετινγκ περισοτερο, οι εταιριες τις διαχωριζουν σε hd ready και full hd.

απλα οταν το φορμα της εικονα ειναι 4:3,οπως το δικο μας τηλεοπτικο σημα η τηλεοραση θα το κανει 16:9 η εαν την εχουμε ορισει σε 4:3 θα μας βγαλει μπαρες στο πλαι.

ολες οι καινουριες τηλεορασεις πλεον προσφερουν και αλλες επιλογες οπως smart,just κτλ.

1) Όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα, χωρίς όρια.
2) Για την ποιότητα του τηλεοπτικού δεν είναι αυτονόητο ότι μία 720 θα παίζει καλύτερα από μία 1080. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο scaler και το software της τηλεόρασης. Έτσι πχ η LG δείχνει καλύτερο τηλεοπτικό από άλλες ιδίων ιντσών και ανάλυσης, ή η Kuro LX θα δείξει καλύτερα από την LG μου και ας είναι FullHD.
3) Βλέπω 50'' στα 2,0-3,5 μέτρα και είμαι ικανοποιημένος αν και όλοι όσοι έχουν έρθει ίσως αρχικά "ξενίζονται" από το μέγεθος. Μετά θέλουν κι αυτοί 50άρα. Στον προβολέα οι 100'' από τα 3+ μέτρα είναι άνετες.
4) Ακόμα και ένα απλό upscaled DVD από ένα αξιοπρεπές player δεν έχει κανένα (σχεδόν) από τα προβλήματα του SD σήματος σε HD οθόνες, οπότε δεν συμφωνώ ότι είναι ισχυρό επιχείρημα το "και πού θα δεις HD;".

Για το αισθητικο μερος του πραγματος, παιζει πολυ μεγαλο ρολο στο χωρο που θα τοποθετησεις την TV, εαν ειναι τοποθετημενη στον τοιχο η οχι. Ολες οσες εχω δει βιδωμενες στον τοιχο, δενουν απολυτα με τον υπολοιπο χωρο. Φαντασου να εχεις ενα πινακα ζωγραφικης στον τοιχο σου

Last edited:
Στα 3,7 μετρα εχω 42αρα. Περιμενω την Pioneer να φερει της καινουργιες πλασμα της για να παρω 60αρα. Η 42αρα στην αρχη μου φαινοταν μεγαλη ενω τωρα μου φαινετε πολυ μικρη.