ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΤΟ PLASMA ή LED KAI 3D OR NOT 3D

Νομίζω πως απλά πρέπει να δείς τα θέματα των κατόχων.Επειδή αδίκως τις αποκλίεις.Η Samsung πχ νομίζεις τυχαία είναι στην κορυφή;

Δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί επειδή είναι πιο φθηνή- αν είναι
κι ο κοσμάκης μετράει και το δίφραγκο. Μπορεί επειδή έχει το κρύσταλο
που αρέσει πολύ γιατί βγάζει μια αίσθηση φρεσκάδας. Μπορεί....
Κάπου διάβαζα και για δωράκια σε πωλητές. Εδώ η SIEMENS...
Στ' αλήθεια, μόνο αν ήμουν ηλεκτρονικός θα μπορούσα να σου απαντήσω.
Ανθρώπους σαν εμένα σε κάτι τέτοια ο χρόνος μόνο τους πείθει!

Στ' αλήθεια, μόνο αν ήμουν ηλεκτρονικός θα μπορούσα να σου απαντήσω.

μπα μην το δένεις αυτό ...και πίστεψε με όταν στο λέω....και εκεί υπάρχουν στρατοπεδα και προτίμησεις....:laugh::laugh:

Οι γνώσεις μου στο θέμα είναι περιορισμένες και το δήλωσα
εξαρχής. Σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ τις δικές σου, αλλά κατάλαβε
κι εσύ την επιφύλαξή μου. Ένας μικρομεσαίος μισθωτός είμαι,
σε δύσκολους καιρούς με εύθραυστες ισορροπίες οικονομικά,
που δε με παίρνει να "ρισκάρω" τουλάχιστον σε τέτοιους τομείς.

Απαντας μονος σου στο πρωτο ερωτημα που ειχες...

Κατ' αρχήν να συγχαρώ το site αν και το βρίσκω σχεδόν ομόφωνα Panasonic-ό

Και αφου οπως λες δεν εχεις λεφτα για πεταμα (πλεον ολο και λιγοτεροι απο εμας εχουν) πηγαινε παρε μια 50S20 με 899 ευρω...η την 50G20 με 1400...

Ποιοτητα εικονας + μεγαλο μεγεθος + λογικη τιμη = πλασμα

Οι καλες LCD ειναι πανακριβες και το αποτελεσμα σε θεμα εικονας αμφιλεγομενο και σιγουρα πολυ υποδιεστερο της τιμης αγορας. Αυτο μας εχει κανει πλασματακηδες...και οχι κατ' αναγκην Panasonακηδες...

ΥΓ1. Σου μιλαει καποιος που εχει και LCD Sony και πλασμα Panasonic σπιτι του...

ΥΓ2. Σε δικη μου συγκριση στο Saturn η 50S20 ειχε σαφως καλυτερη εικονα απο την 52NX800 που κοστιζε 2 φορες παραπανω...

Νομίζω πως απλά πρέπει να δείς τα θέματα των κατόχων.Επειδή αδίκως τις αποκλίεις.Η Samsung πχ νομίζεις τυχαία είναι στην κορυφή;
καλα μην το εχουμε και καραμελα το θεμα των πωλησεων.Πιστεψε με ειδικα στην ελληνικη αγορα το μονο ευκολο κανεις ειναι να αναρηχιθει στην κορυφη με 2 κινησεις.Βγαζεις μια εντελως low cost-κραχτη 32" και μια το ιδιο σε 40",τις βαζεις στις φυλλαδες,τις βαζεις και σε τηλεοπτικο σποτ και καθαρισες.

ΥΓ:Με τον ιδιο τροπο βελτιωσε τοσο τη θεση της στην ελλαδα και η LG,με μοντελα-τενεκεδες

Ποιοτητα εικονας + μεγαλο μεγεθος + λογικη τιμη = πλασμα

Οι καλες LCD ειναι πανακριβες και το αποτελεσμα σε θεμα εικονας αμφιλεγομενο και σιγουρα πολυ υποδιεστερο της τιμης αγορας. Αυτο μας εχει κανει πλασματακηδες...και οχι κατ' αναγκην Panasonακηδες...

ΥΓ1. Σου μιλαει καποιος που εχει και LCD Sony και πλασμα Panasonic σπιτι του...

Έχω κι εγώ πλάσμα και LCD όπως είπα στην αρχή. Αντιγράφω:
"Ως τώρα, η "καλή" μου ήταν η ΚΕ-32TS2E, plasma και bedroom TV, η KDL-26V4500"
Και:
"Πλάσμα δε θέλω. "Καίει" πολύ και θέλω να τη συνδέω και με τον υπολογιστή,
όποτε κάνω κέφι"
Ειλικρινά, δεν βλέπω το λόγο αφού εγώ ο ίδιος είμαι ευχαριστημένος απ' τη
Sony να πάω αλλού για κάτι -ναι, συμφωνώ- στην μέση αξιοπρεπή κατηγορία.
Στο κάτω κάτω δεν ζήτησα και τη Rolls Royce των TV!
Όσο για την τιμή, την παίρνω με καλή έκπτωση από κατάστημα της γειτονιάς.
Για να μπορώ σε 2-3 χρονάκια ν'απολαύσω και την καινούρια Led ή 3d
χωρίς γυαλιά, ή ό, τι άλλο θαύμα της τεχνολογίας χωρίς να λυπάμαι αυτά που
δίνω τώρα. Γιατί, μην ξεχνάμε η τεχνολογία της εικόνας εξελίσσεται ραγδαία
και σε λίγον καιρό θα τρίβουμε τα μάτια μας.
Εγώ αυτή τη στιγμή αν δεν έμπαινε θέμα αποκωδικοποητή (ΟΧΙ άλλα καλώδια)
δεν θα ψώνιζα. Το ξέρω, ότι κι ένα χρόνο να περίμενα τα πράγματα θα έχουν
αλλάξει άρδην.

Υ.Γ.

Μόλις την έκλεισα την 52EX700!
Ίσως και σήμερα να μου τη φέρουν!!!

Με το καλο να σου ερθει και να την καταευχαριστηθεις !!!

Το θεμα (απορια μου) ειναι οτι αφου ησουν σεταρισμενος ηδη για sony, τι εψαχνες απο εδω ....

Έχω κι εγώ πλάσμα και LCD όπως είπα στην αρχή. Αντιγράφω:
"Ως τώρα, η "καλή" μου ήταν η ΚΕ-32TS2E, plasma και bedroom TV, η KDL-26V4500"
Και:
"Πλάσμα δε θέλω. "Καίει" πολύ και θέλω να τη συνδέω και με τον υπολογιστή,
όποτε κάνω κέφι"
Ειλικρινά, δεν βλέπω το λόγο αφού εγώ ο ίδιος είμαι ευχαριστημένος απ' τη
Sony να πάω αλλού για κάτι -ναι, συμφωνώ- στην μέση αξιοπρεπή κατηγορία.
Στο κάτω κάτω δεν ζήτησα και τη Rolls Royce των TV!
Όσο για την τιμή, την παίρνω με καλή έκπτωση από κατάστημα της γειτονιάς.
Για να μπορώ σε 2-3 χρονάκια ν'απολαύσω και την καινούρια Led ή 3d
χωρίς γυαλιά, ή ό, τι άλλο θαύμα της τεχνολογίας χωρίς να λυπάμαι αυτά που
δίνω τώρα. Γιατί, μην ξεχνάμε η τεχνολογία της εικόνας εξελίσσεται ραγδαία
και σε λίγον καιρό θα τρίβουμε τα μάτια μας.
Εγώ αυτή τη στιγμή αν δεν έμπαινε θέμα αποκωδικοποητή (ΟΧΙ άλλα καλώδια)
δεν θα ψώνιζα. Το ξέρω, ότι κι ένα χρόνο να περίμενα τα πράγματα θα έχουν
αλλάξει άρδην.

Υ.Γ.

Πραγματικά,αφού πήρες αυτό που ήθελες και δεν δέχθηκες τις γνώμες μας,γιατί μπήκες στον κόπο να ανοίξεις θέμα εδώ;

Γιατί όταν μπήκα -ευτυχώς- πριν 3 βδομάδες, δεν είχα αποφασίσει τίποτα.
Άσε που πήγαινα για 40 ίντσες και 3D (Τρομάρα μου!!!!)
Και για το πλάσμα το ξανασκέφτηκα, είπα μήπως τα καινούρια καίνε
λιγώτερα και από τις 40 πήγα στις 52 με φόρα.
Απλά το νήμα αυτό, άνοιξε κάπως αργά, που όμως κι αυτό με βοήθησε
στην τελική.
Μην υποτιμάμε τον αντίλογο!
Αυτός είναι το καλό του διαλόγου.
Ευχαριστώ για τις ευχές!!!

Πραγματικά,αφού πήρες αυτό που ήθελες και δεν δέχθηκες τις γνώμες μας,γιατί μπήκες στον κόπο να ανοίξεις θέμα εδώ;

Συγνώμη που ρωτάω και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν γιατί θα έπρεπε ο φίλος μας να δεχθεί τις γνώμες μας;;;

Πιστεύω ότι όταν ζητάμε κάποια γνώμη και όποια γνώμη δίνει ο κάθε ένας πρέπει να λειτουργεί στο να μας προβληματίζει. Να μας δείχνει και μια άλλη οπτική των πραγμάτων και να μας βοηθήσει είτε να διαμορφώσουμε μια άποψη εκεί που δέν υπάρχει είτε να μας προβληματίσει για μια απόφασή μας είτε για να μας δείξει και έναν άλλον δρόμο εκεί που δεν το βλέπαμε μέχρι χθές.

Γιατί σώνει και καλά πρέπει να ακουλουθεί τις συμβουλές μας? Κακό είναι που μας ρώτησε?

Συγνώμη που ρωτάω και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν γιατί θα έπρεπε ο φίλος μας να δεχθεί τις γνώμες μας;;;

Πιστεύω ότι όταν ζητάμε κάποια γνώμη και όποια γνώμη δίνει ο κάθε ένας πρέπει να λειτουργεί στο να μας προβληματίζει. Να μας δείχνει και μια άλλη οπτική των πραγμάτων και να μας βοηθήσει είτε να διαμορφώσουμε μια άποψη εκεί που δέν υπάρχει είτε να μας προβληματίσει για μια απόφασή μας είτε για να μας δείξει και έναν άλλον δρόμο εκεί που δεν το βλέπαμε μέχρι χθές.

Γιατί σώνει και καλά πρέπει να ακουλουθεί τις συμβουλές μας? Κακό είναι που μας ρώτησε?

Σε καμιά περίπτωση δεν λέω αυτό,απλά δεν δέχθηκε οποιαδήποτε άλλη πρόταση μας,ήξερε τι ήθελε,απλά το θέμα αυτό είναι τελείως ανούσιο.

Ο καθενας ειπε την αποψη του και αυτος που δινει τα λεφτα και αρα εχει το μεγαλυτερο βαρος αποφασισε...

καλό ειναι βέβαια ενίοτε ...όταν μιλάμε για τζογο και ..φούσκες της εποχής ...να το στοιχειοθετούμε και με κάποιο τρόπο....

Καλορίζικη και καλές θεάσεις!! :ernaehrung004:

Μην πανικοβληθείς απ' το μέγεθος στην αρχή. Μετά από λίγες μέρες που θα την συνηθίσει το μάτι σου γράψε μας τις εντυπώσεις σου στο αντίστοιχο νήμα.

καλό ειναι βέβαια ενίοτε ...όταν μιλάμε για τζογο και ..φούσκες της εποχής ...να το στοιχειοθετούμε και με κάποιο τρόπο....

Υπαρχουν ανθρωποι που ειναι "κολλημένοι" με καποια ονοματα-μαρκες και θελουν να ψωνιζουν μονο αυτα...λεγεται brand loyalty...

Δυτυχως στατιστικα βγαινουν χαμενοι καθως αλλες μαρκες που δεν εξεταζουν-καταδεχονται μπορει να βγαζουν καλυτερα και πιο οικονομικα προιοντα....

Στην επομενη δεκαετια θα δουμε πολλες γνωστες μαρκες να χανονται πχ. Sony, Philips στις τηλεορασεις ειναι σε πολυ ασχημη θεση και αλλες νεες (κυριως Κινεζικες) να παιρνουν την θεση τους...

Γιαννη δεν ειναι τοσο ευκολο να χαθει μια εταιρια ακομη και του μεγεθους της philips που ειναι σαφεστατα μικροτερη απο τη sony.Και οι δυο εχουν και αλλους τομεις δραστηριοτητας που αποφερουν κερδη.Δεν ειναι δα και συνοικιακες επιχειρησεις!Και οσον αφορα το brand loyalty που λες,γι να εχει καποιος brand loyalty δεν το κανει τυχαια,εχει καποιο λογο,και μαλιστα προφανη.Μηπως απλα επειδη δεν εχει απογοητευτει απο τα προιοντα της εταιριας που ειναι brand loyalist?Αλλο το παραλογο κολλημα οπως το χαρακτηριζεις και αλλο απλα να επιλεγεις προιοντα που τα εχεις χρονια και κρατανε ακομα.Και αυτο το λεω εγω που θα χαρακτηριζα τον εαυτο μου κοντα στα ορια του brand loyalist οχι ομως επειδη ξυπνησα ενα πρωι και λεω δεν βαριεσαι θα παρω αυτο γιατι μ αρεσει το ονομα.Ουτε επισης ειναι καλο να γινονται αγορες με βαση το τι πουλαει περισσοτερο γιατι αν το δουμε ετσι ολοι εδω μεσα στο φορουμ θα επρεπε να εχουμε 32LF2510,42LF2510 η μοντελα παρομοιου κοστους,μεγεθους και ποιοτητας

H Sony παραμένει ακόμα ο βασιλιάς στα μόνιτορ επαγγελματικής χρήσης, οπότε λίγο δύσκολο να κινδυνεύσει το τμήμα απεικόνισής της, καθώς το γόητρο που προέρχεται από αυτή την ενασχόληση, θα τραβάει κόσμο στις τηλεοράσεις της.

Αυτό που την έριξε από τον θρόνο που κατείχε την εποχή των CRT, ήταν το ποντάρισμα σε λάθος άλογα: όταν οι λοιποί κατασκευαστές είχαν πέσει με τα μούτρα στην έρευνα για τις Plasma και LCD, η Sony κατευθύνθηκε στις PALC και SED. Mη καταφέρνοντας να τις αναπτύξει σε ανταγωνιστικά εμπορικά επίπεδα, κατέληξε τελευταία στιγμή να αγοράζει πάνελ από άλλους κατασκευαστές και τελικά στη συνεργασία με τη Samsung, από την οποία η τελευταία βγήκε σαφώς πιο κερδισμένη, οδηγώντας τη Sony σε αναζήτηση νέου συνεργάτη (Sharp)...

Last edited:
ναι αλλα εχει και τα οφελη του τελικα καθως εχει την δυνατοτητα επιλογης πανελ αναλογα με τις αναγκες και προτεραιοτητες.Για παραδειγμα τα πανελ της LG.Δικα της ειναι αλλα εχουν σαφες προβλημα με το μαυρο λογω της τεχνολογιας τους.Ομως τι θα κανουν θα παρουν απο αλλου?ειναι καθηλωμενοι με τις επιλογες τους και παλευουν τα ακατορθωτα

γενικά η σόνυ είναι κολοσσός ..δεν τίθεται θέμα να κλείσει ή να μην προσφέρει ανταγωνιστικά προιόντα...

απλώς μερικές φορές ....ακολουθούσε το δικό της δρόμο..άλλοτε της έβγαινε...βλέπε sxrd....άλλοτε όχι....βλέπε mini disc....