Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Οταν καποιος μιλαει για καθαροτητα (οπως και εσυ που το σιγονταρεις) καλο ειναι να τα εχετε αυτα τα στοιχεια.

Αλλιως ισως τελικα εσεις να "μαγαριζετε" το γενος.

(Οχι δεν φτανει ο παππους και η γιαγια σου να ειναι ελληνες αν θελεις να μιλας για "καθαροτητες", η γλωσσα ειναι σαφης)

Aν με αυτο εννοεις τα καταλοιπα της κατοχης της Ελλαδας κατα καιρους , τοτε για μενα αλλα πραγματα ειναι σαφη.

opoiosthelei.buv9ogqtvpk4080w8ws08sosk.6ylu316ao144c8c4woosog48w.th.jpeg

Περί καθαρότητας κλπ απλά γελάω...

ζούμε στο 2012...

Επίσης και τους λαθρομετανάστες να τους πάρει σπίτι του.
ΜΦΧ

Λυπάμαι για την έκρηξη ρατσισμού στο νήμα.

Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω το εξής. Όλοι όσοι τάχθηκαν υπερ του AS Mocca είναι περήφανοι για την Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ? Αν ναι έχω μερικές απορίες.

Το γνωρίζετε πως οι περισσότεροι πήγαν στην Αμερική λαθραία (με τα δικά σας πάντα κριτήρια)
Το γνωρίζετε πως υπήρξαν αντίστοιχες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τους? (Μάλιστα νομίζω ο Παντελής είχε ανεβάσει ένα βιντεάκι για το πως επιτέθηκαν στην ελληνική κοινότητα μιας πόλης επειδή Η Ελλάδα στον 1ο ΠΠ αρχικά είχε κρατήσει ουδέτερη στάση και οι εκεί Έλληνες δεν πολεμούσαν)
Είστε περήφανοι για την προκοπή τους?
Αυτοί δεν χρησιμοποιήθηκαν σαν φτηνά εργατικά χέρια για την ανάπτυξη?
Θα θέλατε να αναγνωριστεί ενδεχομένως μια Πακιστανική μειονότητα νόμιμων (πάλι με τα δικά σας δεδομένα) μεταναστών όπως έχει αναγνωριστεί στις ΗΠΑ η δική μας?

Κύριοι αν έχετε 2 μέτρα και 2 σταθμά είστε ρατσιστές και αν δε σας νοιάζει ο χαρακτηρισμός λυπάμαι γιατί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια βασίζεται στην ισότητα. Αν για κάποιο λόγο θεωρείτε τους εαυτούς σας ανώτερους σε σχέση με κάποιους άλλους τότε λυπάμαι για την κατάντια σας.

Επίσης και τους λαθρομετανάστες να τους πάρει σπίτι του.
ΜΦΧ

Προσπαθω να φανταστω την εικονα..................... ασε.......................

Tα σχολια περι "σεβασμου" κλπ....... ειναι καθαρα πολιτικα και οχι ανθρωπιστικα.

Αν ηταν καθαρα ανθρωπιστικα δεν θα εκανε κανενας τετοια σχολια ιδιαιτερα αν του ζητειτο να αποδειξει εμπρακτα αυτα τα "πιστευω" του........ ουτε ολα τα μελη της οικογενειας του στο ιδιο σπιτι δεν θα δεχονταν αυτο το "πιστευω".............. αν εβαζε στο σπιτι δυο λαθρομεταναστες .

Κουβεντα να γινεται.

Last edited:

Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω το εξής. Όλοι όσοι τάχθηκαν υπερ του AS Mocca είναι περήφανοι για την Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ? Αν ναι έχω μερικές απορίες.

Το γνωρίζετε πως οι περισσότεροι πήγαν στην Αμερική λαθραία (με τα δικά σας πάντα κριτήρια)
Το γνωρίζετε πως υπήρξαν αντίστοιχες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τους? (Μάλιστα νομίζω ο Παντελής είχε ανεβάσει ένα βιντεάκι για το πως επιτέθηκαν στην ελληνική κοινότητα μιας πόλης επειδή Η Ελλάδα στον 1ο ΠΠ αρχικά είχε κρατήσει ουδέτερη στάση και οι εκεί Έλληνες δεν πολεμούσαν)
Θα θέλατε να αναγνωριστεί ενδεχομένως μια Πακιστανική μειονότητα νόμιμων (πάλι με τα δικά σας δεδομένα) μεταναστών όπως έχει αναγνωριστεί στις ΗΠΑ η δική μας?

Κύριοι αν έχετε 2 μέτρα και 2 σταθμά είστε ρατσιστές και αν δε σας νοιάζει ο χαρακτηρισμός λυπάμαι γιατί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια βασίζεται στην ισότητα. Αν για κάποιο λόγο θεωρείτε τους εαυτούς σας ανώτερους σε σχέση με κάποιους άλλους τότε λυπάμαι για την κατάντια σας.

:grinning-smiley-043

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στίχοι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Πρώτη εκτέλεση: Σωκράτης Μάλαμας

Ο τόπος που μεγάλωσα κρυφό παράπονο έχει,
που η θάλασσα δε δέχτηκε το χώμα του να βρέχει.
Παρόλα αυτά του ωκεανού, ξέρω, το μαύρο κύμα
σε πάει ίσα στο βυθό σε πάει και στην Κίνα.
Α! και στην Αμερική, μαζί με τη Μαρίκα, το Δούσια τον Κωστή.
Ο τόπος που μεγάλωσα κρυφό παράπονο έχει,
που η θάλασσα δε δέχτηκε το χώμα του να βρέχει.
Παρόλα αυτά του ωκεανού, ξέρω, το μαύρο κύμα
σε πάει ίσα στο βυθό σε πάει και στην Κίνα.
Α! και στην Αμερική, μαζί με τη Μαρίκα, το Δούσια τον Κωστή.

Τους βλέπω μπρος τα μάτια μου μες το παλιό βαπόρι
σα στρείδια στο κατάστρωμα οι μετανάστες όλοι.
Βουβές γυναίκες, άλαλες που δύναμη αναβλύζουν,
παιδάκια που δε νιώθουνε το δρόμο που βαδίζουν.
Α! Τα χρόνια τα παλιά, βαριά φορτία φεύγαν για την Αμέρικα.

Του Κατσαρού ανεμίζουνε τα κατσαρά μαλλιά του,
καθώς κοιτάζει αντίθετα προς τη γενέτειρά του.
Του φέρνει ο άνεμος στ´αυτιά τραγούδια αγαπημένα,
τα παιξε στην κιθάρα του, τα δωσε και σε μένα.
Α! απ' την Αμερική, μαζί με τη Μαρίκα, το Δούσια τον Κωστή.

Και σαν το κουρελόβαρκο αδειάσει στο λιμάνι,
θα τους στοιβάξουν στη σειρά οι ξένοι πολισμάνοι.
Άλλοι θάχουν τον τρόπο τους και θα ευδοκιμήσουν
και άλλοι ως να πεθάνουνε τη δίψα δεν θα σβήσουν.
Α! στην Αμερική Ελλάδα σαν αγριόχορτο φύτρωσες και κει.
Τους βλέπω μες τα μάτια μου μες το παλιό βαπόρι
σα στρείδια στο κατάστρωμα οι μετανάστες όλοι.

Εγώ θέλω να μου απαντήσεις αν γενικευμένα οι Έλληνες που αναφέρεις, σκότωναν για 5$ Αμερικανούς πολίτες;
Αν έφτιαξαν γκέτο και αν δημιουργούσαν προβλήματα από μόνοι τους χωρίς λόγο.
Θα ήθελα σε παρακαλώ και στοιχεία της εποχής για τις απαντήσεις σου.

Σε ευχαριστώ.

Θέλω και φασίστες και λαθρομετανάστες. Θα τους πάρω σπίτι μου και θα βάλω είσοδο 10 ευρώ. Τα στοιχήματα ελεύθερα. Προμήθεια 10% επί των κερδών. Την έκανα την κονόμα μες στην κρίση? Ά! Παραμένω διαθέσιμος για πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Έτσι το θέμα θεάματα θα λυθεί για το λαό. Το θέμα άρτος τώρα είναι άλλο ζήτημα. Αλλά όλα εγώ θα τα κάνω? Κάντε κάτι κι εσείς βρε παιδιά! Όλα έτοιμα τα θέλετε!

Απλα απορια. Επιτηδες το μικρο εψιλον ;;;

Επειδη κι αυτο το βλεπουμε συχνα.

Ισως το προβλημα μερικων Ελληνων δεν ειναι αυτο που νιωθουν οι Ελληνες,αλλα αυτο που δεν , η , δεν θελουν να νιωθουν οι ιδιοι.

Για να σε βοηθησω στην απορια σου ειναι απλη παραβλεψη, θεωρησε το και ως typo.
Αν τωρα καποιο φοβικο συνδρομο σε κανεις να βλεπεις "εχθρους" αδυνατω να βοηθησω.

Aν με αυτο εννοεις τα καταλοιπα της κατοχης της Ελλαδας κατα καιρους , τοτε για μενα αλλα πραγματα ειναι σαφη.

Εχεις στοιχεια ή δεν εχεις τελικα; Αν δεν ξερεις πιστευω οτι μου δινεται το δικαιωμα και εμενα να θεωρησω οτι δεν εισαι και τοσο "καθαρος" οσο θα ηθελες να νομιζεις. Ετσι δεν ειναι;

η ανθρώπινη αξιοπρέπεια βασίζεται στην ισότητα. .

Aσφαλως.

Αν για σενα αξιοπρεπεια ειναι ιση με την επιπλεον εξαθλιωση των Ελληνων στην χωρα τους για να εξισωθουν με οποιο δηποτε λαθρομεταναστη ειναι αλλη ιστορια.

Αν τωρα η αξιοπρεπεια ειναι να βοηθησουμε να ζουνε ολοι Ελληνες και ΝΟΜΙΜΟΙ μεταναστες αξιοπρεπως,αυτο ειναι κατι που προυποθετει και δυνατοτητα του κρατους.

Αυτη την στιγμη δεν γινεται πως να το κανουμε δηλαδη;

Παιρνεις 2-3 λαθρομεταναστες στο σπιτι σου για να βοηθησεις;

Πες το στα παιδια σου με ολα τα επακολουθα που αυτη σου η αποφαση θα εχει στην δικη τους (των παιδιων σου εννοω) ζωη.

Τοτε θα εισαι πειστικος και ισως το αβαταρ σου κανει στροφη 180 μοιρων.

Πυρινους λογους εκ του ασφαλους,να σου κανω και γω οσους θελεις και για οποιοι θεμα θελεις απο τον καναπε μου ............... για να μην με θεωρεις και ρατσιστη,αν μη τι αλλον.

Αυτά είναι εν έτη 2012. Ο Έλληνας μετανάστης.

Καθημερινό «εφιάλτη» ζουν χιλιάδες Ελληνες μετανάστες, κυρίως στη Γερμανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που πέφτουν θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς λόγω της... στιγματισμένης καταγωγής τους

Πληθαίνουν οι αναφορές από το Μόναχο και τη Βιέννη έως τη Στοκχόλμη και το Λονδίνο για φραστικές επιθέσεις που δέχονται Ελληνες μετανάστες, καθώς αναπτύσσεται μια τάση περιφρονητικής συμπεριφοράς προς εκείνους «τους τεμπέληδες, που δεν δουλεύουν ή δεν πληρώνουν φόρους»...

Το φαινόμενο απαντάται κυρίως στη Γερμανία και απασχολεί πολύ σοβαρά τις τοπικές κοινότητες των ομογενών, που σχεδιάζουν δράσεις για να αντιστρέψουν το κλίμα το οποίο επιδεινώνεται τους τελευταίους μήνες...

χλευασμός είναι καθημερινός» λέει ο κ. Θανάσης Κρίκης από το Μόναχο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων στη Βαυαρία, στέλεχος αλλά και συνδικαλιστής σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής, όπου ανάμεσα σε 8.000 εργαζόμενους υπάρχουν και 500 Ελληνες. «Το πρωί πηγαίνω στο γραφείο και συνάδελφοι διαβάζουν την "Bild". Μια ημέρα είχε φωτογραφία από την Αθήνα όπου έκαιγαν τη γερμανική σημαία. "Δεν έχετε να φάτε, σας πληρώνουμε και μας λέτε "ναζί"... Είστε αχάριστοι» γύρισαν και μου είπαν. Ηταν μάλιστα συνάδελφοι στο ίδιο γραφείο εκλεγμένοι συνδικαλιστές...

Οπως αφηγείται ο κ. Μπαλογιάννης, για να εξασφαλίσει ένα σπίτι στον ανιψιό του χρειάστηκε να γίνει η ενοικίαση στο όνομά του. «Κανείς δεν δίνει σπίτι σε Ελληνα πια. Πρώτα πρέπει να έχεις δουλειά. Ακόμα και για ένα δυάρι ζητούν 700 ευρώ ενοίκιο».

Ολο και περισσότεροι ντρέπονται να αναφέρουν την καταγωγή τους

«ΕΧΘΡΙΚΟ» κλίμα επικρατεί και στην Αυστρία, πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση και ο Τύπος της χώρας εκφράζουν αντιλήψεις παρόμοιες με της Γερμανίας, επηρεάζοντας την κοινή γνώμη....

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου - Στοκχόλμη
Στο ραδιόφωνο μου στέλνουν μηνύματα «καλά να πάθετε»

Υπάρχει και στη Σουηδία πλέον μια δαιμονοποίηση του Ελληνα ως του ανθρώπου που δεν πληρώνει φόρους, του διεφθαρμένου...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63625151

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Μάλλον ξεχνάτε πως τόσες χιλιάδες χρόνια βρέθηκαν κάποιοι Έλληνες που πολέμησαν για αυτή την πατρίδα.
Αν δεν υπήρχαν ή αν έκαναν συμβιβασμούς, πολλοί απλά θα μιλούσαμε Τούρκια, Ιταλικά, Γερμανικά κτλ σήμερα !

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι έχουμε "πόλεμο" όχι άμεσο με όπλα με πυρίτιδα, αλλά έμμεσα όπλα που σκοτώνουν τη Χώρα μας, τους πολίτες μας καθημερινά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Αν συνεχίσουμε και το αφήσουμε να συμβαίνει πολύ απλά θα λένε στο μέλλον "κάποτε υπήρχε μία Χώρα που λεγόταν Ελλάδα"...

Όλα τα άλλα λόγια είναι για να αναλωνόμαστε και να παίζουμε με τις λέξεις, όπως και το να φαινόμαστε ανώτερα όντα επειδή δεν είμαστε ρατσιστές όπως οι άλλοι οι κακοί που θέλουν το κακό των λαθρομεταναστών.
Ανοίξτε επιτέλους το μυαλό σας και τα μάτια σας και δείτε γύρω σας και όχι στον μικρόκοσμο που θέλετε να πιστεύετε πως υπάρχει.

Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν απέχουν καθόλου μακριά από την πόρτα μας "Ελλάδα", μας "εξοντώνουν" και εσείς σκέφτεστε το σαβουάρ βιβρ !
Θα ήθελα να δω το ύφος σας, όταν τους δείτε έξω από την πόρτα σας ή μέσα από την πόρτα σας, αλλά τότε θα είναι δυστυχώς αργά.

Για να σε βοηθησω στην απορια σου ειναι απλη παραβλεψη, θεωρησε το και ως typo.
Αν τωρα καποιο φοβικο συνδρομο σε κανεις να βλεπεις "εχθρους" αδυνατω να
βοηθησω.

Εχεις στοιχεια ή δεν εχεις τελικα; Αν δεν ξερεις πιστευω οτι μου δινεται το δικαιωμα και εμενα να θεωρησω οτι δεν εισαι και τοσο "καθαρος" οσο θα ηθελες να νομιζεις. Ετσι δεν ειναι;

Δεχομαι το οτι ηταν παραβλεψη,typo......or whatever

Tα νομισματα εχουν παντα δυο οψεις.

Καποιοι βλεπουν "εχθρους" καποιο βλεπουν "ρατσιστες"

Κανεναν δεν βλεπω να φιλοξενει στο σπιτι του λαθρομεταναστες ομως και να μοιραστει μεζι τους τα ¨δωρα της γης"....................

Οσο για το αλλο σχολιο σου,οχι δεν εχω καμια απολυτως αποδειξη οτι μπορει να "μολυνω" καποιο αλλο εθνος σαν Ελληνας,οπως αλλωστε ουτε και συ εχεις................

Και εν τέλει αν η λύση είναι να διώξουμε τους μετανάστες, να το κάνουμε. Κάπου στα 1 εκτ τους υπολογίζουν.
Να πάρουμε πίσω όμως και τους δικούς μας. Κάπου στα 11εκτ είναι.
Μια τρελή παρέα από Έλληνες θα γίνουμε και να δω αν θα επιβιώσουμε ή θα σφαχτούμε μεταξύ μας.

Λοιπόν το λύσαμε....

φταίνε οι μετανάστες για την κρίση σήμερα...

πάμε παρακάτω...

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εγώ θέλω να μου απαντήσεις αν γενικευμένα οι Έλληνες που αναφέρεις, σκότωναν για 5$ Αμερικανούς πολίτες;
Αν έφτιαξαν γκέτο και αν δημιουργούσαν προβλήματα από μόνοι τους χωρίς λόγο.
Θα ήθελα σε παρακαλώ και στοιχεία της εποχής για τις απαντήσεις σου.

Σε ευχαριστώ.

Και εν τέλει αν η λύση είναι να διώξουμε τους μετανάστες, να το κάνουμε. Κάπου στα 1 εκτ τους υπολογίζουν.
Να πάρουμε πίσω όμως και τους δικούς μας. Κάπου στα 11εκτ είναι.
Μια τρελή παρέα από Έλληνες θα γίνουμε και να δω αν θα επιβιώσουμε ή θα σφαχτούμε μεταξύ μας.

Πιστεύεις πως δε θα μπορούσαμε να συνυρπάξουμε στην Ελλάδα;
Θα μπορούσε το κράτος να του έδινε γη και να τους τη μοιράσει και να αρχίσουν να καλλιεργούν.
Επίσης όσοι έχουν χρήματα να έρθουν να επενδύσουν να αποκτήσουμε πάλι βιομηχανία στη Χώρα μας.

Αλλά ναι ξέχασα, έχουμε καταπατήσει όλα τα οικόπεδα της Χώρας 60 χρόνια τώρα και είναι σχεδόν όλα ιδιωτικά...
Όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται.

Πάντως οι συγκεκριμένοι Έλληνες (μετανάστες στο εξωτερικό) στο σύνολο τους, δε σε σκοτώνουν για 5$ ή 10 .

Λοιπόν το λύσαμε....

φταίνε οι μετανάστες για την κρίση σήμερα...

πάμε παρακάτω...

Οχι δεν το λυσαμε ουτε θα το λυσουμε δυστυχως.

Τωρα αν πω οτι ο εποικισμος ειναι ενα αψογο οπλο να πληξεις μια χωρα , θα μου πεις οτι παλι βλεπω "εχθρους" :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Θα πρέπει να τα λάβω υπόψη μου ως ιστορικά στοιχεία;
Ok, θα κάνω και εγώ ένα ρεπορτάζ και θα το ανεβάσω στο youtube και επανέρχομαι.
Επίσης τι ποσοστό επί του συνόλου που εισήλθαν σε μία χώρα ήταν αυτοί οι Έλληνες;