Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ελληνικα γονιδια δεν υπάρχουν..Οποιος πιστευει τετοια,ειναι υποχρεωμένος να πιστεψει οτι υπαρχουν και Σκοπιανά γονιδια..Αυτα λενε σκοπιανοί ''επιστημονες''για να αποδειξουν οτι η γεωγραφικη περιοχη που ονομαζεται Μακεδονια ανηκει μονον στην ΦΥΡΟΜ.

Αυτα οδηγούν σε αλυτρωτισμούς που μονον καλο δεν κανουν.

Ετσι ακριβώς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

[...]
Οπότε εσύ προτείνεις να το κάνουμε και εμείς αυτό;
Δε βλέπω κάποιο άμεσο όφελος, μάλλον ότι χειρότερο θα ήταν για τη Χώρα μας, ειδικά τις εποχές που διανύουμε.
Σκέψου το λίγο παραπάνω, το γιατί δε πρέπει να έχεις κάθε χρόνο εκλογές και πιστεύω πως θα δώσεις μόνος σου την απάντηση στον εαυτό σου.

Εγώ είμαι λίγο αργόστροφος και θέλω τη βοήθειά σου.
Μπορείς να μου πεις με ποιο δικαίωμα φιμώνεις τη γνώμη του 20% περίπου του εκλογικού σώματος; Ρωτώ διότι στις τελευταίες εκλογές συνολικά τόσοι δεν μπήκαν στη Βουλή εξαιτίας του κατωφλιού του 3%.
Επιπλέον γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές κάθε χρόνο (αν χρειάζεται), μου το εξηγείς σε παρακαλώ;

Αυτο θαταν το δικαιο.
Στην Ιταλια που ειναι περισσοτερο δημοκρατες απο εμας οταν εφαρμοσαν κανονικη απλη αναλογικη τραβαγαν τις τριχες τους μιας και καθε χρονο σχεδον ειχαν εκλογες...

Εγω ειπα οτι το δικαιο ειναι η απλη αναλογικη. Θεωρω ομως και το 3% υπερβολη. Καλο ειναι να υπαρχει πλαφον για να μην βλεπουμε στην Βουλη τζουλιες και βεργηδες αλλα θελει κατεβασμα...

Ομως αυτο που λεω επισης απο την Ιταλικη εμπειρια (αραγε τωρα τι συστημα να εχουν ας μας πει οποιος ξερει) ειναι οτι και η απλη αναλογικη ειναι ναι μεν δικαιη αλλα προβληματικη.

Αλλου ειδους αντιπροσωπευση θα χρειαζοταν νομιζω.

Σε τέτοια περίπτωση συμφωνώ και εγώ.

Απλά με 32 κόμματα προς διάθεση των ψηφοφόρων, με 35% αποχή και με τόσους βολεμένους σε αυτό το κράτος που συνεχίζουν να ψηφίζουν τα κόμματα που έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία??? των Ελλήνων σε δυσμενή κατάσταση, το βλέπω δύσκολο.

Μάλλον πιο πολλά κόμματα θα είχαμε στη Βουλή.

Εγώ θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο να πήγαινε αναλογικά με το τι ψήφους θα πάρει στο σύνολο της επικράτειας κάθε κόμμα και να υπάρχει maximum αριθμός κομμάτων που θα έμπαιναν στη Βουλή.
Π.χ. 10 κόμματα το ανώτερο. Ο 11ος σπίτι του.
Βέβαια αν οι ψήφοι ηταν μοιρασμένοι στα κόμματα με μικρές διαφορές και ο 11ος και κάτω θα ηταν άδικο να μείνουν απ' έξω, όμως θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινά αποδεκτό σύστημα εκλογών.

Τώρα μάλλον είμαστε off topic σε αυτό το νήμα....

Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

Eχουμε περίπου 1.5 εκ. - αν όχι περισσότερους - νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς στην Ελλάδα. Απο αυτούς, λόγω του τρόπου που ήρθαν στην Ελλάδα, περισσότεροι απο το 90% είναι ηλικίας 18+. Και απο αυτούς, το 90% είναι μουσουλμάνοι. Αν εισακουστούν κάποιες "προοδευτικές" φωνές, αυτοί μπορούν να γίνουν έλληνες υπήκοοι. Σύμφωνα με τα τρέχοντα εκλογικά αποτελέσματα, το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές. 1.190.000 ψήφους. Αν κατεβεί ένα κόμμα πχ. "Ελεύθεροι Μετανάστες" στις μεθεπόμενες εκλογές θα μπορούσε να μαζέψει και 1.4 εκ. ψήφους και να εκλεγεί ως πρώτο κόμμα...
Αντε να δούμε και καμμιά υποχρεωτική μαντήλα στους δρόμους, γιατί με τα μινάκια και με τα κολλητά τζηνάκια μας έχουν τσακίσει πιά οι $#%@λιάρες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αυτο θαταν το δικαιο.
Στην Ιταλια που ειναι περισσοτερο δημοκρατες απο εμας οταν εφαρμοσαν κανονικη απλη αναλογικη τραβαγαν τις τριχες τους μιας και καθε χρονο σχεδον ειχαν εκλογες...

Μπορείς να μου πεις με ποιο δικαίωμα φιμώνεις τη γνώμη του 20% περίπου του εκλογικού σώματος; Ρωτώ διότι στις τελευταίες εκλογές συνολικά τόσοι δεν μπήκαν στη Βουλή εξαιτίας του κατωφλιού του 3%.
Επιπλέον γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές κάθε χρόνο (αν χρειάζεται), μου το εξηγείς σε παρακαλώ;

Με το δικαίωμα του Δημοκρατικού Νόμου που έχει θέσει ένα όριο, ώστε να μπορεί να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, ώστε να μη πηγαίνουμε όχι κάθε έτος, αλλά κάθε μήνα σε εκλογές !
Με το +50 έδρες στο 1ο κόμμα διαφωνώ οριζόντια και κάθετα.

Το θέμα είναι πως ορίζεις το "αν χρειάζεται".
Για παράδειγμα για εμένα το "αν χρειάζεται", είναι το αν η Χώρα είναι στη κατάσταση που είναι τώρα.
Για άλλους είναι το να μη συμφωνούν τα μικρά κόμματα και να κόβουν βόλτες βουλευτές και να παρετούνται από το ένα κόμμα και να πηγαίνουν σε άλλο.
Με συνεχόμενες εκλογές έχουμε πολιτικό κόστος προς τους έξω, οικονομικό κόστος, η Χώρα είναι σε φάση διάλυσης και αν συνεχίσουμε έτσι χωρίς κάποιος να παίρνει αποφάσεις και να νομοθετεί, θα υπάρξει σε λίγο καιρό η απόλυτη αναρχία. Φαντάσου το να κάνουμε κάθε χρόνο εκλογές.

Να κάνω και εγώ μία ερώτηση: Δημοκρατικό δεν είναι το να ακολουθούμε τη γνώμη των περισσοτέρων ακόμα και αν είναι ένας παραπάνω από τους υπόλοιπους;
Οπότε από τη στιγμή που το κόμμα που κυβερνάει, έχει πλειοψηφία και όντως ακολουθεί ότι δεσμεύτηκε προεκλογικά, τότε και 20 κόμματα να έχεις στη Βουλή, πρέπει να πράξει όπως έχει αποφασίσει.

Μια παρατηρηση προς την διαχειρηση τεχνικου περιεχομενου.

Οταν απαντουμε πχ εγω στο ποστ #144 με τιτλο "Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;" το ποστ αυτο παιρνει τον ιδιο τιτλο αντι για τον τιτλο του νηματος. Ετσι μολις τωρα καταλαβα οτι ειμαστε στο νημα "Το πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα " που το ειπε ο Mocca.

Ξεγελαστηκα απο τον τιτλο καθε ποστ που ηταν λαθος....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Σωστά, υπάρχει όμως όριο παραμονής του 3 μήνες αν θυμάμαι καλά.

Εγώ πάντως, στην θέση τους,αν κατάφερνα να φτάσω στην Γαλλία, θα έσκιζα διαβατήρια ή άδειες 3μηνης παραμονής και θα έλεγα ότι έπεσα απο τον ουρανό... Ας με στείλουν πίσω...

Μια παρατηρηση προς την διαχειρηση τεχνικου περιεχομενου.

Οταν απαντουμε πχ εγω στο ποστ #144 με τιτλο "Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;" το ποστ αυτο παιρνει τον ιδιο τιτλο αντι για τον τιτλο του νηματος. Ετσι μολις τωρα καταλαβα οτι ειμαστε στο νημα "Το πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα " που το ειπε ο Mocca.

Ξεγελαστηκα απο τον τιτλο καθε ποστ που ηταν λαθος....

Σε 3 λεπτά περνάει λεωφορείο από δω...

Θέλεις να σου "μεταφέρω" κάτι??:BDGBGDB55:

Εγώ πάντως, στην θέση τους,αν κατάφερνα να φτάσω στην Γαλλία, θα έσκιζα διαβατήρια ή άδειες 3μηνης παραμονής και θα έλεγα ότι έπεσα απο τον ουρανό... Ας με στείλουν πίσω...

Αληθεια οι εντος Σενγκεν Χωρες τι κανουν αν τους τσακωσουν μεσα στην επικρατεια τους ?

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αν κρίνουμε από τους Ιταλούς που μέχρι πριν λίγο καιρό τους βούλιαζαν τα ιστιοφόρα, μάλλον "αβαβά" το κάνουν το θέμα !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

προφανώς σε μία χώρα όπου στην πράξη η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία ταυτίζονται (όπως η Ελλάδα) το να γίνονται εκλογές κάθε χρόνο για κυβέρνηση είναι απλά μιά συνταγή χάους. Σε χώρες όπου η εκτελεστικη και η νομοθετική εξουσία χωρίζουνται αυστηρά μπορούν να γίνονται βουλευτικές εκλογές κάθε δύο χρόνια (ΗΠΑ), περιφερειακές εκλογές κάθε τρίμηνο (Γερμανία), και παρόλα αυτά το κράτος να λειτουργεί κανονικά.

Παρόλ αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση κι εγώ ήθελα πρόωρες εκλογές.

Originally Posted by Σπύρος Σούρλας View Post
Ελληνικα γονιδια δεν υπάρχουν..Οποιος πιστευει τετοια,ειναι υποχρεωμένος να πιστεψει οτι υπαρχουν και Σκοπιανά γονιδια..Αυτα λενε σκοπιανοί ''επιστημονες''για να αποδειξουν οτι η γεωγραφικη περιοχη που ονομαζεται Μακεδονια ανηκει μονον στην ΦΥΡΟΜ.

Αυτα οδηγούν σε αλυτρωτισμούς που μονον καλο δεν κανουν.

Ετσι ακριβώς.

Δεν υπάρχουν τέτοια γονίδια. Ειδικά στα Βαλκάνια, οι επιμειξίες των λαών είναι απο τις πιο μπερδεμένες παγκοσμίως. Απο την αρχή της βυζαντινής εποχής, διάφοροι λαοί ανεβοκατεβαίνουν την χερσόνησο και εγκαθίστανται για τουλάχιστον 100 χρόνια. Μια απλή ανάγνωση της βυζαντινής ιστορίας είναι αρκετή...

Αληθεια οι εντος Σενγκεν Χωρες τι κανουν αν τους τσακωσουν μεσα στην επικρατεια τους ?

Δεν έχω ιδέα. Είπα πιο πριν τι θα έκανα αν με έπιαναν στην Γαλλία προερχόμενος απο Ελλάδα. Τώρα αν με έπιαναν σε ένα ξερονήσι στην Ελλάδα, θα έλεγα οτι ερχόμουν απο Ιταλία... ας με στείλουν πίσω... Mα δεν τους κόβει καθόλου ??? :))))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

προφανώς σε μία χώρα όπου στην πράξη η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία ταυτίζονται (όπως η Ελλάδα) το να γίνονται εκλογές κάθε χρόνο για κυβέρνηση είναι απλά μιά συνταγή χάους. Σε χώρες όπου η εκτελεστικη και η νομοθετική εξουσία χωρίζουνται αυστηρά μπορούν να γίνονται βουλευτικές εκλογές κάθε δύο χρόνια (ΗΠΑ), περιφερειακές εκλογές κάθε τρίμηνο (Γερμανία), και παρόλα αυτά το κράτος να λειτουργεί κανονικά.

Παρόλ αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση κι εγώ ήθελα πρόωρες εκλογές.

Να τα πούμε "δίπλα";

Ειναι τεχνικο το θεμα....Κωστα.

Πρεπει να κοιταζουμε επικεφαλιδα πριν γραψουμε μεχρι να το κοιταξουν.

Eχουμε περίπου 1.5 εκ. - αν όχι περισσότερους - νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς στην Ελλάδα. Απο αυτούς, λόγω του τρόπου που ήρθαν στην Ελλάδα, περισσότεροι απο το 90% είναι ηλικίας 18+. Και απο αυτούς, το 90% είναι μουσουλμάνοι. Αν εισακουστούν κάποιες "προοδευτικές" φωνές, αυτοί μπορούν να γίνουν έλληνες υπήκοοι. Σύμφωνα με τα τρέχοντα εκλογικά αποτελέσματα, το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές. 1.190.000 ψήφους. Αν κατεβεί ένα κόμμα πχ. "Ελεύθεροι Μετανάστες" στις μεθεπόμενες εκλογές θα μπορούσε να μαζέψει και 1.4 εκ. ψήφους και να εκλεγεί ως πρώτο κόμμα...
Αντε να δούμε και καμμιά υποχρεωτική μαντήλα στους δρόμους, γιατί με τα μινάκια και με τα κολλητά τζηνάκια μας έχουν τσακίσει πιά οι $#%@λιάρες...

Και σε αυτό υπάρχει λύση. Το δικαίωμα του να ψηφίζεις θα το έχουν όσοι είναι έλληνες πολίτες τουλάχιστον για 18 χρόνια και φυσικά όσοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα με την συμπλήρωση των 18.
Από εκεί και πέρα αν μαζί με την υπηκοότητα προσφέρεις και εισιτήρια, για όπου θέλει να πάει ο καθένας, δεν νομίζω να μείνουν πολλοί εδώ και δεν θα μπορούν να τους στείλουν πίσω.

Και σε αυτό υπάρχει λύση. Το δικαίωμα του να ψηφίζεις θα το έχουν όσοι είναι έλληνες πολίτες τουλάχιστον για 18 χρόνια και φυσικά όσοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα με την συμπλήρωση των 18.
Από εκεί και πέρα αν μαζί με την υπηκοότητα προσφέρεις και εισιτήρια, για όπου θέλει να πάει ο καθένας, δεν νομίζω να μείνουν πολλοί εδώ και δεν θα μπορούν να τους στείλουν πίσω.

Εεμ, δεν γίνεται αυτό που λες... Η είσαι έλληνας υπήκοος και αυτομάτως ψηφίζεις, ή δεν είσαι και δεν ψηφίζεις. Μέχρι τώρα, ισχύει οτι γίνεσαι ελληνας υπήκοος αν εχεις ζήσει 10 χρόνια νόμιμα στην Ελλάδα την τελευταία 12ετία (συν κάποιες λεπτομέρειες), ή 5 χρόνια αν εχεις χαρακτηριστεί πρόσφυγας... Αυτο που λες με τα 18 χρόνια αναμονή είναι αντισυνταγματικό. Αν αλλάξει προς αυτή την κατεύθυνση ο νόμος, θα είναι και ρατσιστικός.
Απο την άλλη πλευρά, αντε και τους έβγαλες εισητήρια και έφυγαν στην Ευρώπη... Αντιλαμβάνεσαι, οτι σε περίπτωση που η Ελλάδα βγεί απο την Ευρωπαική Ενωση, ολοι αυτοί θα πρέπει σε 6 μήνες να γυρίσουν πίσω ?? :))