Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Το αποτέλεσμα μετράει.
Αυτός που τους στέλνει παίρνει το ίδιο αποτέλεσμα.
Δηλαδή το να σκοτώνει έμμεσα τους Έλληνες και σιγά σιγά με τον καιρό και άμεσα.

Ένας από τους λόγους των προβλημάτων της Χώρας είναι και το θέμα των λαθρομεταναστών.
Τι να κάνουμε δηλαδή; να πούμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι όλα μέλι-γάλα;

Με αστεία ρατσιστικά??? όχι βέβαια, ελεύθερα....

Αν είσαι εσύ ο κριτής για το τι είναι ρατσιστικό και τι όχι τότε πάσο.
Εγώ πάντως δε θεωρώ πως η συγκεκριμενη έκφραση μου ήταν ρατσιστική.
Αντιθέτως μπορώ να ισχυριστώ πως η δική σου είναι και δε θα τελειώσει ποτέ η αντιπαράθεση, οπότε τη σταματάω εδώ.

Στα ώπα ώπα τους έχουμε όντως....

Αφού είναι τόσο χαρούμενοι που προσπαθούν να μας σώσουν κιόλας......
http://edopieria.blogspot.com/2012/04/blog-post_211.html

Μάλιστα στις φράουλες δουλεύουν με ατελείωτη χαρά....
http://www.i-red.eu/?i=institute.el.news.134

Η πλάκα είναι οτι και εμείς μετανάστες γινόμαστε και σίγουρα κάποιοι "ξένοι" μας φέρονται με τον ίδιο τρόπο.....

84% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία.Στοιχεία,χάρτες από το Stratfor

Με το μεγάλο θέμα των μεταναστών που υποδέχονται,αλλά και των πολιτών τους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται από την οικονομική κρίση ,ασχολείται το Stratfor.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ροή των μεταναστών αυξήθηκε δραστικά μεταξύ 2007-2011 σε Ισπανία,Ιρλανδία,Πορτογαλία και Ελλάδα και λιγότερο στην Ιταλία.

Η Ελλάδα όμως μαζί με την Ιταλία είναι οι χώρες που εκτός από την είσοδο μεταναστών,έχουν και το ζήτημα πολιτών τους οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης επιλέγουν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες,αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Ωστόσο την θέλησή τους να φύγουν από την Ελλάδα εκφράζουν και πάρα πολλοί μετανάστες ,οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είχαν χρησμποιήσει την Ελλάδα,ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη ,αλλά .έμειναν.Τώρα που δεν υπάρχει πια καμία περίπτωση για να περιμένουν κάτι καλύτερο,προσπαθούν να φύγουν.

Το κακό για την Ελλάδα είναι ότι όσοι Έλληνες επιθυμούν να μεταναστεύσουν ή το έχουν κάνει ήδη,προέρχονται από τα στρώματα του πληθυσμού που έχουν εκπαίδευση και εξειδίκευση.Προτιμούν ως χώρες μετανάστεσης τη Γερμανία,τις ΗΠΑ και την Αυστραλία,όπου υπάρχουν μεγάλες ελληνικές κοινότητες.Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 η μετανάστευση Ελλήνων στην Γερμανία αυξήθηκε κατά 84% ,σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας.

http://diktiospartakos.blogspot.com/2012/05/84-stratfor.html

Στα ώπα ωπα μας έχουν.....

"Ο άνθρωπος είναι ένα αμφίβιο που ζει συγχρόνως σε δύο κόσμους-σ´εκείνον που υπάρχει και σ´εκείνον που κατασκευάζει μόνος του,
στον κόσμο της ύλης, της ζωής και της συνειδήσεως και στον κόσμο των συμβόλων".

Aldοus Huxley
(απο την εισαγωγή του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Η αρχή και το τέλος, του Κρισναμούρτι).

Πολύ καλό video.
Δε καταλαβαίνω το γιατί κάποιοι θέλουν να έρθει κάποιος λαθραία μέσα στη Χώρα τους, ενώ στο σπίτι του δε τον θέλουν.
Αν βέβαια πάει σε άλλου το σπίτι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Έχετε καταλάβει τι είναι το κράτος; η Χώρα; Γιατί έχουμε σύνορα, ακόμα και νοητά;
Στο σπίτι σας γιατί έχετε μάντρα και χτύσατε και ντουβάρια ή στο αγρόκτημα σας; μήπως να έρθω να το καταπατήσω; και μετά να μη πείτε και τίποτα γιατί είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας γης. Άσχετα αν εσείς έχετε δουλέψει και έχετε αναλώσει κόπους μιας ζωής για αυτό.

Κατά τα άλλα ρατσιστής είναι αυτός που δε τους θέλει στη Χώρα του, ενώ αυτός που δε τους θέλει στο σπίτι του δεν είναι ρατσιστής. Ok

Πάντως για εμένα η Χώρα μου, είναι το σπίτι μου και δε θέλω κανέναν παράνομα μέσα σε αυτό.
Αν ανοίξω την πόρτα και καλέσω κάποιον, καλώς να έρθει, αλλιώς μακριά και αγαπημένοι.

Εγώ πάντως εσένα δε θα σε ήθελα σπίτι μου. Μάλλον είμαι ρατσιστής!!!

Το επιχείρημα είναι φαιδρό. Η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται από τον καθένα ξεχωριστά? Δε νομίζω. Δεν γίνεται αναγωγή προβλημάτων μια ολόκληρης χώρας (ή και ηπείρου αν θες) με αναγωγή σε ατομικό επίπεδο.

Το επαναλαμβάνεις συνέχεια και εκτίθεσαι μιας και δεν καταλαβαίνεις πως δεν στέκει.

ΥΓ. Η χώρα ΣΟΥ????

Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

Επειδή όντως όπως αναφέρθηκε και παρακάτω, το βλέπουμε από εντελώς διαφορετική γωνία, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και από τις δύο πλευρές.

Όταν τους πληρώνουμε για να φύγουν από τη Χώρα ΜΑΣ (μιας και δεν είναι ΜΟΥ από ότι κατάλαβα από τα σχόλια κάποιου, εγώ μάλλον ζω σε άλλη Χώρα και δε το έχω καταλάβει ακόμα τόσα χρόνια τώρα) δεν τους έχουμε καθόλου στα ώπα-ώπα. Κάθε άλλο, μάλλον θα έπρεπε να σερβίρουμε και πρωινό. Τέλος πάντων το προσπερνάω.

Επίσης για να τελειώνουμε με το συγκεκριμένο, πολύ ευχαρίστως να σας δώσω στοιχεία και τηλέφωνο συγγενή μου, να τον πάρετε να του πείτε ότι είναι ρατσιστής επειδή δε τους θέλει.
Τώρα αν αρχίζει να σας ρίχνει κατάρες δε θα φταίω εγώ, μιας και κάποιοι λαθρομετανάστες του σκότωσαν το γιο για 50 και του τραυμάτισαν τη γυναίκα χωρίς να τους έχει κάνει κάτι.

Θα μου πείτε τη γνωστή Ελληνική έκφραση "έλα μωρέ τώρα, αυτά γίνονται κάθε μέρα...";

Δεν αναφέρομαι σε τόσα posts στον φουκαριάρη μετανάστη που ψάχνει ένα καλύτερο αύριο, αλλά σε αυτούς που σε σκοτώνουν για πλάκα, για να φάνε ένα γεύμα με τα χρήματα που θα αποκομίσουν.

Ε αυτούς δε τους θέλω στο σπίτι μου (γιατί σε λίγο εκεί θα φτάσουν), απορώ γιατί βάζουμε φαντάρους να τα φυλάμε και γιατί πήγα και εγώ φαντάρος στα σύνορα να ΣΑΣ φυλάω 18μήνες. Μάλλον ήθελα να είμαι σωστός απέναντι ΣΑΣ.

Βέβαια όποιος δεν έχει το πρόβλημα μέσα στο σπίτι του, πολλά τραγούδια λέει, εύχομαι να μη χρειαστεί να βρείτε λύση σε τέτοιο πρόβλημα.
Επίσης αν θέλετε τέτοιους ανθρώπους να τους χαρακτηρίζετε ρατσιστές, κάντε το δικαίωμα σας είναι, αλλά και εκείνοι σας χαρακτηρίζουν με αντίστοιχους χαρακτηρισμούς.
Καλό είναι να μη κρίνουμε και να μη χαρακτηρίζουμε χωρίς να γνωρίζουμε μία κατάσταση.

Να είστε καλά.

Πριν από μερικές σελίδας έμπαιναν με τσαμπουκά στη χώρα. Τώρα το γύρισες και κάποιοι είναι φουκαράδες ενώ κάποιοι άλλοι είναι φονιάδες. Κι εσύ επιλέγεις να ασχοληθέις με τους φονιάδες. Όπως εσύ ισχυρίζεσαι πως έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες, αντίστοιχα κι εγώ σου λέω πως δεν μπορείς να βλέπεις τα πράγματα επηρεασμένος από ΕΝΑ κοντινό περιστατικό. Πρέπει να αποστασιοποιείσαι για να δεις την πραγματικότητα πιο αντικειμενικά.

Δεν τους πληρώνουμε για να φύγουν. Η Ε.Ε. πληρώνει. Επίσης το καθεστώς είναι τέτοιο που δεν μπορούν να γίνουν νόμιμοι, ούτε να φύγουν. Το κράτος το βολεύει να γυρίζουν σαν τις άδικες κατάρες. Κι εφόσον δεν καταγράφονται δεν μπορούν και να αναζητηθούν σε περίπτωση κάποιας παρανιομίας. Τόσο απλά. Κι εσύ που (λάθος κατά τη γνώμη μου) εντοπιζεις στην μειοψηφία που παρανομεί αντί να απαιτήσεις να υπάρχει μια ορθότερη πολιτική από το κράτος, κάθεσαι και λες "να φύγουν", "δεν τους θέλω στη χώρα μου" και "όποιος τους θέλει ας τους πάρει σπίτι του". Αν λοιπόν δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι σε λάθος λογική δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν τελικά δεν σε ενοχλεί η πολιτική του κράτους αλλά οι ίδιοι οι μετανάστες (όλοι ανεξαιρέτως νόμιμοι, παράνομοι, προκομένοι, οικογενειάρχες, εγκήματίες κλπ) τότε μάλλον οι χαρακτηρισμοί που σου αποδίδονται έχουν κάποια βάση.

Mocca αν νομίζεις ότι πήγες φαντάρος για να φυλάς την πατρίδα ή τον λαό γύρνα πλευρό ρίξε λίγο νερό στο πρόσωπο και ξύπνα από το γλυκό όνειρο.

Ειλικρινά τα παραπάνω σου τα γράφω απολύτως φιλικά και δεν υπάρχει καμία δόση ειρωνίας.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Τουλάχιστον σε σχέση με αυτούς που δε πήγαν καν και με όσους πήγαν σε βυσματοθέσεις από την 1η μέρα, μπορώ να έχω το προνόμιο να πιστεύω ότι θέλω;
Το αν τελικά πήγα για να κάνω υπηρεσίες και να συντηρώ κάποια χωριά της Ελλάδας είναι άλλη υπόθεση.

Παρακαλώ να μείνουμε στα του νήματος. Για το που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ο καθένας υπάρχει ήδη ξεχωριστό νήμα στην κατηγορία....

Προσωπικα πιστευω οτι αυτοι που κινουν τα νηματα ωστε λαθρομεταναστες να αυξανονται στην Ελλαδα και ταυτοχρονα Ελληνες πολιτες να μεταναστευουν σε αλλες χωρες κυριως φαινεται στην Γερμανια ειναι οι ιδιοι.

Και επειδη ειμαι εξ'εκεινων που πιστευουν εν μερει στις "θεωριες της συνομωσιας" πιστευω οτι το μεγαλυτερο θυμα στο τελος ειναι η Ελλαδα.

Δεν εχω στοιχεια να το αποδειξω, απλα ενα πολυ εντονο αισθημα.

"Ο άνθρωπος είναι ένα αμφίβιο που ζει συγχρόνως σε δύο κόσμους-σ´εκείνον που υπάρχει και σ´εκείνον που κατασκευάζει μόνος του,
στον κόσμο της ύλης, της ζωής και της συνειδήσεως και στον κόσμο των συμβόλων".

Aldοus Huxley
(απο την εισαγωγή του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Η αρχή και το τέλος, του Κρισναμούρτι).

Να σου εξηγήσω τι εννοώ αγαπητέ Emilot, όταν λέω τα πάντα ειναι θέμα οπτικής. Η οπτική του Κούνδουρου : "Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα". Εάν είχες βρει στο σπίτι σου 4 βάρβαρους, όπως ο Κούνδουρος (στο link απο πάνω) και σε κάνανε ασήκωτο απο το ξύλο, τότε δεν θα είχες γράψει αυτό το κείμενο που έκανα quote, αλλά θα ασπαζόσουν πλήρως τα λεγόμενα του Κουνδουρου περί εφηβικής μαλακίας. Και σύμφωνα με την δική μου οπτική σε αυτό το θέμα, εάν θα συνεχίσουμε να εισάγουμε δυστυχία, τότε το ζήτημα δεν είναι ΕΑΝ θα βρεις 4 βάρβαρους στο σπίτι σου, αλλά το ΠΟΤΕ θα τους βρεις.( εξαρτάται βέβαια και το που μένεις, άλλο Εκάλη , άλλο Αγ. Παντελεήμονας.)

Να σου εξηγήσω τι εννοώ αγαπητέ Emilot, όταν λέω τα πάντα ειναι θέμα οπτικής. Η οπτική του Κούνδουρου : "Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα". Εάν είχες βρει στο σπίτι σου 4 βάρβαρους, όπως ο Κούνδουρος (στο link απο πάνω) και σε κάνανε ασήκωτο απο το ξύλο, τότε δεν θα είχες γράψει αυτό το κείμενο που έκανα quote, αλλά θα ασπαζόσουν πλήρως τα λεγόμενα του Κουνδουρου περί εφηβικής μαλακίας. Και σύμφωνα με την δική μου οπτική σε αυτό το θέμα, εάν θα συνεχίσουμε να εισάγουμε δυστυχία, τότε το ζήτημα δεν είναι ΕΑΝ θα βρεις 4 βάρβαρους στο σπίτι σου, αλλά το ΠΟΤΕ θα τους βρεις.( εξαρτάται βέβαια και το που μένεις, άλλο Εκάλη , άλλο Αγ. Παντελεήμονας.)

αν οι 4 βάρβαροι ήταν Έλληνες τι θα έκανες;

Δεν καταλαβαίνω την σιγουριά ότι αν το πάθεις θα αλλάξεις άποψη.

Το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν το φτιάχνει η φυλή αλλά το σύστημα.

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Παρακαλώ να μείνουμε στα του νήματος. Για το που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ο καθένας υπάρχει ήδη ξεχωριστό νήμα στην κατηγορία....
Σβήστα Κώστα.Χίλια συγνώμη για το οφ τοπικ.

Αν ήταν 4 γυναίκες τι θα έλεγες?

"...Να δωσουμε ιθαγενεια σε ολους τους μεταναστες. Ειναι ανθρωπιστικο δικαιωμα...."
ΓΑΠαπανδρεου

Ειναι αυτη η υποκριτικη επικληση, των ανθρωπινων δικαιωματων, απο 'πολιτικα ορθους', απατριδες μισθοφορους τυπου ΓΑΠ που κολλουν την ταμπελα του ρατσιστη σε ολους οσουν εχουν διαφορετικη αντιληψη περι μεταναστευτικης πολιτικης...