Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

διαβαζοντας το κειμενο,η πληροφορια για την "πωληση" ειναι δευτερευων στοιχειο, λεει μαλιστα οτι ειναι καταγγελια τηλεφωνικη χωρις περαιτερω αποδειξεις,αν γελασε γι αυτο θα μπορουσε να το απομονωσει (ουτε αυτο ειναι για γελια),παντως αν δεν το χετε παρει χαμπαρι και τωρα εχουμε μεγαλες πεινες ερχονται και χειροτερα..

Αυτο σας εμεινε απο την ειδηση;Η πωληση;Η πωληση ανθρωπων καθημερινα δε σας φρικαρει;;Η πωληση της χωρας ;Ποιος φιλος ειπε για τον κωνοπα και την καμηλο;Και θα ξαναπω:Οπως και να δει κανεις την ειδηση το μοναδικο συναισθημα που δεν προκυπτει,με την καμια ομως,ειναι το γελιο.

Ειλικρινα η υποκρισια περισευει απο ορισμενους... η ειναι οπως λεει και μια ψυχη εδω μεσα η ελειψη οξυγονου...

Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα ακομα και αν πωλειται σκυλισιο κρεας. Ειλικρινα.

Του αλογου (που τρωνε στην Ιταλια) του βατραχου και του σαλιγκαριου (που τρωνε και στην Ελλαδα), της χελωνας, της ακριδας, της καμηλας κλπ. τι διαφορα εχει;

Αυτα ψυχη δεν εχουν;

Για ενα ινδουιστη δεν ειναι περα απο βαρβαρος και ιεροσυλος αυτος που τρωει μοσχαρακι;

Αντε πρωι πρωι...

Ειλικρινα η υποκρισια περισευει απο ορισμενους... η ειναι οπως λεει και μια ψυχη εδω μεσα η ελειψη οξυγονου...

Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα ακομα και αν πωλειται σκυλισιο κρεας. Ειλικρινα.

Του αλογου (που τρωνε στην Ιταλια) του βατραχου και του σαλιγκαριου (που τρωνε και στην Ελλαδα), της χελωνας, της ακριδας, της καμηλας κλπ. τι διαφορα εχει;

Αυτα ψυχη δεν εχουν;

Για ενα ινδουιστη δεν ειναι περα απο βαρβαρος και ιεροσυλος αυτος που τρωει μοσχαρακι;

Αντε πρωι πρωι...

Πραγματικά υποκριτές εκεί στην φιλοζωική..
Σε μερικά χωριά τρώνε ακόμα ανθρώπους. Μήπως να τους φέρουμε εδώ να γίνουν επιχειρηματίες?

Φυσικα και ειναι υποκρισια αυτο της φιλοζωικης... δηλαδη αλλο τα σκυλακια και αλλο τα αλογακια;

Οσο για το επομενο επιχειρημα... πραγματικα αποστομωθηκα... αν δεν μπορεις να πεις κατι, καλυτερα μεινε στην υποκρισια σου και ολα καλα...

Για στην Ελλαδα δεν τρωμε τους σκυλους, δεν τους εχουμε στο μενου μας.
Σου φαινεται φυσιολογικο εσενα δηλαδη?
Αν εβλεπες εναν σκυλο κρεμασμενο στο τσιγγελι σε ενα χασαπικο θα ελεγες "αα τι ωραια" τι φυσιολογικο?

Δεν την παλευετε καποιοι.

Φυσικα και ειναι υποκρισια αυτο της φιλοζωικης... δηλαδη αλλο τα σκυλακια και αλλο τα αλογακια;
Ναι, αλλο ο σκυλος αλλο το αλογο.
Αν δεν μπορεις να το καταλαβεις απο μονος σου. κανεις δεν μπορει να στο εξηγησει.
Υπαρχει λογος που ο σκυλος θεωρειται "ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου" και λογος για τον οποιο ειναι το κατ'εξοχην κατοικιδιο μαζι με τις γατες αντι πχ για τους ασβους.

Last edited:
Τρομάζω σκεφτόμενος τι θα γίνει αν "τελειώσουν" οι σκύλοι, γατια κλπ.
Αν εγώ πάω στην ινδία κ φάω γελάδι ή ελέφαντα στην ινδονησία τι θα πάθω? Μαλλον εκεί δεν ξέρουν τι θα πει υποκρισία.
Σεβαστά τα ήθη κ εθιμα του καθενός αλλά σεβαστά κ αυτα την χωρας που είμαστε.
Η θανάτωση κατοικιδίων (κακοποίηση κλπ.) είναι ποινικό αδίκημα.
Τελειώσαν τα σισίτια ή δεν φτάνουν για όλους?

Δεν ξερω αν εχετε ακουσει απο ανθρωπους της κατοχης...ιστοριες.

Οι σκυλοι οντως ειχαν γινει ειδος προς εξαφανιση. Οι δε γατες ηταν .....μεζες των Ιταλων κατακτητων.

Πρωτη μου φορα το συνειδητοποιησα οταν ειδα την υπεροχη ταινια του Σακελλαριου "οι Γερμανοι ξαναρχονται".

http://www.youtube.com/watch?v=6RlMW3GJVt4

Νομιζα πως εκαναν πλακα οταν σε μια σκηνη μαθαμε οτι ο "φλοκς" μπηκε στο ταψι με πατατες......Και η μητερα μου τοτε γνησιο κατοχικο παιδι μου ειπε τις ιστοριες που εως τοτε δεν ειχε λογο να μου λεει για να μην με πληγωσει......

Ειμαστε ικανοι ως ειδος για το χειροτερο. Μακαρι να μην μαθουμε ποτε μας τα ορια μας......

Γιατί θα πρέπει να αποδεχθούμε εμείς τα γαστριμαργικά γούστα κάποιων που θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία μας και να μην αποδεχθούν εκείνοι τους διατροφικούς και δη ηθικούς μας όρους, συνήθειες, περιορισμούς, ήθη ...whatever.
Στις μουσουλμανικές χώρες είναι απεχθές και απαγορεύεται το χοιρινό κρέας ( δεν έχουν και άδικο εδώ που τα λέμε)
Αλλά,
πόσοι απο εσάς έχετε φάει σκύλο;
Θα δοκιμάζατε;
Σε καιρούς και καταστάσεις πολέμου και καταστροφών, το ένστικτο της επιβίωσης κυριαρχεί με αποτέλεσμα να αναζητεί όλους τους τρόπους για να συντηρήσει τον οργανισμό.
Αλλά σε νορμάλ καταστάσεις, ακόμα και στις δύσκολες σημερινές που ζούμε, το να τρώμε σκυλιά που πωλούνται στον πάγκο είναι μακράν, πολύ μακράν μακρυά απο τον προσωπικό πολιτισμό του καθενός μας.
Και μη μου πείτε πως αδικώ ομάδες ανθρώπων!
Έλεος....

Last edited:
Eιναι πολυ απλο παντως το να τους ελεγξεις για τετοια θεματα.

Τους ζητας τιμολογια αγορας των ζωων....ή καποιο πιστοποιητικο σφαγης με ολες τις υγειονομικες συνθηκες πληρουμενες και επειδη δεν θα υπαρχουν παπαλα......εξω απο την χωρα.

Πλεον η κακοποιηση/θανατωση των ζωων διωκεται ποινικα, δεν χρειαζεται ταρζιανες για να τους πιασουν.
Το θεμα δεν ειναι το αν θα τους πιασουν η οχι, λες και αν τους πιασουν εχουν να τους κανουν κατι, το θεμα ειναι να επικρατει η γαμημενη λογικη που σκοπιμα παραμεριζεται και απο τους μεν και απο τους δε.

Αν ειναι παρανομη η πωληση λογω υγειονομικων διαταξεων ειναι ενα θεμα, αλλα το τι θα φαω εγω δε χρειαζεται να ρωτησω κανεναν.

Και οσο για τις καταστασεις, συγνωμη αλλα υπαρχει κοσμος που ζει ακραιες στιγμες, επειδη δεν ειναι στον κυκλο μας δε σημαινει οτι δεν ισχυει...

Αν ειναι παρανομη η πωληση λογω υγειονομικων διαταξεων ειναι ενα θεμα, αλλα το τι θα φαω εγω δε χρειαζεται να ρωτησω κανεναν.

Και οσο για τις καταστασεις, συγνωμη αλλα υπαρχει κοσμος που ζει ακραιες στιγμες, επειδη δεν ειναι στον κυκλο μας δε σημαινει οτι δεν ισχυει...

Ακομα ειμαστε κοινωνια Στελιο και εχουμε κανονες.

Αν ειναι ετσι και ο γειτονας σου που μπορει να πειναει μπορει να τρωει αρχικα τα πτωματα απο το νεκροταφειο και στην συνεχεια να παμε στην ανθρωποφαγια.

Οι νόμοι 1197/1981, και 3170/2003 αναφερουν ότι

"Απαγορεύεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος, ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών"

Αυτο μπορεις να το ερμηνευσεις οπως θες.
Η θανατωση ζωου συντροφιας αδεσποτου η μη συνιστα παραβαση.

Ωστοσο δεν ειναι εκει το θεμα προσωπικα χεστηκα για το τι λεει ο νομος, στον Δυτικο κοσμο και τουλαχιστον στην Ελλαδα τους σκυλους δεν τους τρωμε, το οτι ενας μεταναστης στην χωρα του τους τρωει λιγο με ενδιαφερει εδω οφειλει να συμμορφωθει με τους αγραφους η μη κανονες συμπεριφορας, δεν δικαιουται να σκοτωσει ενα αδεσποτο για να το φαει οπως δεν δικαιουται να λιθοβολισει μεχρι θανατου ας πουμε την γυναικα σου επειδη φοραει φουστα.

Το γεγονος παντως οτι θες να δεις γραμμενο νομο για να δικαιολογησεις φρικαλεοτητες ειναι το λιγοτερο απεχθες.

Last edited:
Παιδια τι λετε;

Απο ποτε απαγορευεται να φαει κανεις οτιδηποτε;

Θα μου δειξετε το νομο;

Google it !!
Ξεκίνα από εδώ πιθανόν να εχει βγει και πιο πρόσφατο update !
http://www.zougla.gr/Uploads/iliopulu/ZwaDiamartyriaProtaseis.pdf

Για περισσότερα δικονομικά ας απαντήσουν οι νομικοί συνφορουμίτες.
Για εφημ. κυβερνησεως κλπ. με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις , εγώ βαριέμαι να σου αποδείξω τα αυτονόητα.

Αν πας στην Ινδία και σκοτώσεις αγελάδα για να φας, όσο και να πεινάς το σίγουρο είναι ότι η πείνα θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκέφτεσαι όταν θα σε λιθοβολούν.
Μπορεί να μην είναι το ίδιο, εκεί η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο, αλλά ο κάθε άνθρωπος οφείλει να σέβεται τα ήθη του τόπου που μεταναστεύει.
Και εκεί δεν θα σε σταματήσει το ότι θα σε λιθοβολήσουν αν σκοτώσεις αγελάδα, αλλά το ότι απλά απαγορεύεται!

Στην τελική, κάποιος που έχει θέμα επιβίωσης δεν μένει σε πόλη!
Πάει στην Ελληνική ύπαιθρο, όπου θα βρει ξέμπαρκες πατατούλες, φρούτα, λαχανικά, χόρτα κλπ κλπ...
Και με λίγο κυνήγι έχεις και το κρεατάκι σου!

Να εξηγηθω γιατι νομιζω οτι δεν εγινα αντιληπτος.Κατακρινω το εμποριο και την καταναλωση αυτου του κρεατος,το θεωρω φρικιαστικο και καταντια.Γι αυτο ειπα στο πρωτο ποστ για τραγικη ειδηση.Νομιζω οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι θα προτιμουσαν να τρεφονται με κοτες,μοσχαρια,αρνια και ψαρια.Το θεμα ειναι ξεκαθαρο,το κανουν επειδη ειναι στα τελευταια σκαλια εξαθλιωσης και προφανως δε μπορουν να πανε στο σουπερ μαρκετ και να αγορασουν μοσχαρισια ελια.
Με χαλασε αλλο τοσο ομως η ακρως ειρωνικη ευχη "καλη ορεξη" και το flipout γελιο που τη συνοδευε.Διαφωνειτε;;

Με χαλασε αλλο τοσο ομως η ακρως ειρωνικη ευχη "καλη ορεξη" και το flipout γελιο που τη συνοδευε.Διαφωνειτε;;

Σίγουρα δεν είναι για γέλια ευχαρίστησης.
Πικρό γέλιο, για το που έχει καταντήσει η κοινωνία μας, ίσως...

Εγω παντως ευχομαι να μην πιασουν οι πεινες...

Δεν νομίζω να μας φτάσουν σε αυτό το σημείο Στέλιο.
Γιατί τότε, όταν πλέον ο κόσμος δεν θα έχει να χάσει τίποτα, ξέρουν ότι θα βγει έξω και θα φάει αυτούς...
Ίσως να μας φτάσουν ένα σκαλοπάτι πιο πριν.

Βέβαια, τώρα που τους ψήφισε ο κόσμος, έχουν πάρει περισσότερο θάρρος και δεν ξέρω πια που μπορεί να φτάσουν!