Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μα καλά... τι πολυπολιτισμική κοινωνία θέλουμε να γίνουμε τότε ? :)
Aν o Aφγανός ή ο Σομαλός ή ο Φιλιπιννέζος θέλει να φάει σκύλο, γάτα, πελαργό, χελιδόνι κλπ, θα τον πείσει κανείς να μην φάει ? Και τι δικαιολογία είναι αυτή - να σεβαστεί τις συνήθειές μας ? Εδώ δεν σεβάστηκε την μισή ελληνική νομοθεσία, εκεί θα κολλήσει? Μήπως σεβάστηκαν τις συνήθειες σοβαρών κρατών όπως η Γαλλία, θα σεβαστούν της Ελλάδας? Εκτός κι αν χαίρονται να κυκλοφορούν με μπούρκα οι μισές παριζιάνες...
Η είσαι πολυπολιτισμικός, ή δεν είσαι...

Last edited:
Αυτά να τα βλέπουν οι αφελώς και αστοχάστως φαφλατιάζοντες υπερ του ανοίγματος των συνόρων...

Να εξηγηθω γιατι νομιζω οτι δεν εγινα αντιληπτος.Κατακρινω το εμποριο και την καταναλωση αυτου του κρεατος,το θεωρω φρικιαστικο και καταντια.Γι αυτο ειπα στο πρωτο ποστ για τραγικη ειδηση.Νομιζω οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι θα προτιμουσαν να τρεφονται με κοτες,μοσχαρια,αρνια και ψαρια.Το θεμα ειναι ξεκαθαρο,το κανουν επειδη ειναι στα τελευταια σκαλια εξαθλιωσης και προφανως δε μπορουν να πανε στο σουπερ μαρκετ και να αγορασουν μοσχαρισια ελια.
Με χαλασε αλλο τοσο ομως η ακρως ειρωνικη ευχη "καλη ορεξη" και το flipout γελιο που τη συνοδευε.Διαφωνειτε;;

Φίλε μου όσο και να θες να τα παρουσιάσεις αλλιώς, η καταγγελία μιλάει και για ΕΜΠΟΡΙΟ. Ε λοιπόν εμπόριο και πείνα δεν πάνε μαζί. Εάν ανέφερε μόνο πείνα, τότε πιθανόν δεν θα το είχα κάνει καν ποστ. Το κρέας σκύλου θεωρείται σπεσιαλιτέ για τους εξ ανατολάς μετανάστες. Αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με τα ήθη και τα έθιμά τους, φέρνουν και τις διατροφικές τους συνήθειες. Εξάλλου με 50 λεπτά βρισκεις ψωμί και με 80 κονσέρβα κοτόπουλου. Η καταγγελία μιλάει για εξ ανατολάς μετανάστες και όχι για πχ πρώην ανατολικό μπλοκ..

Αν δυναμώσουν και τους πείς - φίλε, εδώ δεν κάνουμε έτσι, θα σου πεί - τότε πήγαινε στη γειτονιά σου και μην ξανάρθεις εδώ... Πώς νομίζετε οτι φτιάχνονται τα γκέτο ?

Έχω μία ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα (με δύο αδέσποτα στο σπίτι). Αν κάποιος για π.χ. μου κλωτσήσει τον σκύλο, θα του κλωτσήσω τη μούρη (το λιγότερο).
Από την άλλη δεν θυμάμαι μετανάστες να τρώνε σκυλιά πριν από 3 χρόνια. Αυτό λέει κάτι ;
Τα αδέσποτα στους Ολυμπιακούς του 2004 πήγαν διακοπές; Kai γιατί δεν ξαναγύρισαν; Ήταν ωραία εκεί;
Και αφού ως κράτος σεβόμαστε απόλυτα της ανθρώπινη ζωή, κάκιστα οι ''ξένοι'' δεν σέβονται τη σκυλίσια. Oι αλήτες-δολοφόνοι μετανάστες.

Κλασικά το όλο θέμα εξυπηρετεί και το κράτος.

Το μόνο που εύχομαι είναι να μη φάνε τον Λουκάνικο. Τον σεπτέμβριο θα χρειαστεί. Έχει και λαχταριστό όνομα ο πούσ.....

Φίλε μου όσο και να θες να τα παρουσιάσεις αλλιώς, η καταγγελία μιλάει και για ΕΜΠΟΡΙΟ. Ε λοιπόν εμπόριο και πείνα δεν πάνε μαζί. Εάν ανέφερε μόνο πείνα, τότε πιθανόν δεν θα το είχα κάνει καν ποστ. Το κρέας σκύλου θεωρείται σπεσιαλιτέ για τους εξ ανατολάς μετανάστες. Αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με τα ήθη και τα έθιμά τους, φέρνουν και τις διατροφικές τους συνήθειες. Εξάλλου με 50 λεπτά βρισκεις ψωμί και με 80 κονσέρβα κοτόπουλου. Η καταγγελία μιλάει για εξ ανατολάς μετανάστες και όχι για πχ πρώην ανατολικό μπλοκ..

Τρομερο ε?? Φοβερή καταγγελια..

Και που να δεις το νεο ''εθιμο''..Ελληνες να τρωνε στα σκουπιδια..Και αυτο ειναι ποινικο αδικημα να 'χαλάς τον σκουπιδοτενεκέ''.Μονον που δεν τούς φτώχυναν οι μετανάστες..

''Λεπτομέρειες''

Τρομερο ε?? Φοβερή καταγγελια..

Και που να δεις το νεο ''εθιμο''..Ελληνες να τρωνε στα σκουπιδια..Και αυτο ειναι ποινικο αδικημα να 'χαλάς τον σκουπιδοτενεκέ''.Μονον που δεν τούς φτώχυναν οι μετανάστες..

''Λεπτομέρειες''

άσχετο ποστ και ως απάντηση στο δικό μου άλλα και ως προς το νήμα...

Πάντως, η αλήθεια είναι οτι έχω δει αρκετούς έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια - ειδικά μετά τις λαικές, ή πίσω απο τα supermarkets - για κάτι φαγώσιμο... Αφγανοπακιστανούς, δεν έχω δει ποτέ... Πως τα καταφέρνουν οι άτιμοι και κρύβονται πριν τους δει κανείς ?...

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Από την άλλη δεν θυμάμαι μετανάστες να τρώνε σκυλιά πριν από 3 χρόνια. Αυτό λέει κάτι ;

Aυτο δεν το ξερουμε .

Εγω θυμαμαι εδω και χρονια για εξαφανισεις αδεσποτων γατων στην περιοχη της Κουμουνδουρου που ειναι κινεζικη συνοικια (πλεον)

Πάντως, η αλήθεια είναι οτι έχω δει αρκετούς έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια - ειδικά μετά τις λαικές, ή πίσω απο τα supermarkets - για κάτι φαγώσιμο... Αφγανοπακιστανούς, δεν έχω δει ποτέ... Πως τα καταφέρνουν οι άτιμοι και κρύβονται πριν τους δει κανείς ?...

Ειναι γιατι καταφευγουν στα αδεσποτα κατοικιδια και δεν χρειαζεται να πανε στους τενεκεδες....

Ειναι καλυτεροι κυνηγοι εκ φυσεως απο τους μαλθακους Ελληνες. Εξ'ου και καταφυγαμε στα σκουπιδια δυστηχως...

Για απάνθρωπες και ταπεινωτικές συνθήκες κράτησης καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις συνθήκες κράτησης μίας οικογένειας Αφγανών προσφύγων, με ανήλικα παιδιά, στο κέντρο στη Παγανή της Λέσβου.

http://tvxs.gr/news/ellada/nea-katadiki-tis-elladas-gia-tis-synthikes-kratisis-metanaston

Μου αρέσουν οι ρεαλιστικές λύσεις με τα σύγχρονα Νταχάου...

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μα καλά... τι πολυπολιτισμική κοινωνία θέλουμε να γίνουμε τότε ? :)
Aν o Aφγανός ή ο Σομαλός ή ο Φιλιπιννέζος θέλει να φάει σκύλο, γάτα, πελαργό, χελιδόνι κλπ, θα τον πείσει κανείς να μην φάει ? Και τι δικαιολογία είναι αυτή - να σεβαστεί τις συνήθειές μας ?...

Αν απλά ήθελα να πω κι εγώ μια εξυπνάδα για να στηρίξω τη δική μου πλευρά στο θέμα, θα απαντούσα:
Και τα Ελληνορθόδοξα Κομμάντα των Ειδικών Δυνάμεων ασπάζονται το δόγμα "ότι περπατάει πετάει ή κολυμπάει τρώγεται", γιατί δε σέβονται τις Εθνικές μας συνήθειες;
Και δίκιο θα είχα και θα συμμετείχα επάξια στη σουρεαλιστική συζήτηση στην οποία έχει εξελιχθεί το θέμα.

Ωραία, υπάρχουν 2 διαμετρικά αντίθετες θεωρητικά οπτικές γωνίες για το θέμα, υπερβολικές και "ιδανικές" και οι δύο.
Η μία βλέπει μια ισότιμη κοινωνία που ανέχεται όλους και όλα, όσο διαφορετικοί κι αν είναι και ψάχνει αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους όλων των φυλών. Εντάξει, λίγο δύσκολο να το πετύχουμε και να εφαρμοστεί προς το παρόν, αλλά όσο το δουλεύουμε στο μυαλό μας μπορεί ο κόσμος να φτάσει εκεί κάποια μέρα.
Η άλλη οπτική που βασίζεται στο Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, Αίμα, Φυλή κ.λ.π είναι ακόμη πιο πολύ θεωρητική, γεννήθηκε μέσα σε αρρωστημένα μυαλά και πρακτικά είναι ακόμη πιο ανεφάρμοστη, αντιτίθεται σε οτιδήποτε υπάρχει στη Φύση και αν τεχνητά μια "άρρωστη" κοινωνία προσπαθήσει να την επιβάλλει θα εγγυηθεί τον αλληλοαφανισμό των μελών της. Καμαρώστε τις κοινωνίες που κλείσαν σύνορα και γίνανε "καθαρά" Κράτη, όπως για παράδειγμα η Αλβανία των περασμένων χρόνων και η σύγχρονη Βόρεια Κορέα, κατάφεραν την πλήρη εξαθλίωση των κατοίκων τους.
Αλλά και οι άλλες "ανοικτές" κοινωνίες, όπως διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, η Γαλλία κ.λ.π που βλέπουν τους ανθρώπους σαν μάζα προς εκμετάλλευση και όταν κατέστρεψαν τις πατρίδες κάποιων, είδαν να δημιουργούνται απροσπέλαστα Γκέτο εντός των συνόρων τους...

Τέλος πάντων, τι θα λέγατε να ξαναπιάσουμε αυτό τον προβληματισμό από την αρχή, σταματώντας τα γελοία "επιχειρήματα" που δεν χρησιμοποιούν ούτε παιδάκια του δημοτικού, μπας και πούμε και κάτι ουσιαστικό στο τέλος...;

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

...
Η μία βλέπει μια ισότιμη κοινωνία που ανέχεται όλους και όλα, όσο διαφορετικοί κι αν είναι και ψάχνει αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους όλων των φυλών. Εντάξει, λίγο δύσκολο να το πετύχουμε και να εφαρμοστεί προς το παρόν, αλλά όσο το δουλεύουμε στο μυαλό μας μπορεί ο κόσμος να φτάσει εκεί κάποια μέρα.
...
Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά μόνο ο ένας απο τους δύο ενδιαφερόμενους το δουλεύει στο μυαλό του... Η μήπως το δουλεύουν και οι μουσουλμάνοι ? (μιάς κι επι το πλείστον γι'αυτούς ο λόγος)... Μάλλον δεν έχεις δει/γνωρίσει μουσουλμανική κοινωνία απο κοντά (Το λέω με κάθε καλή διάθεση για τους μουσουλμάνους με τους οποίους συναναστρέφομαι σχεδόν καθημερινά).

Οι κοινωνίες που άναφέρεις οτι έκλεισαν τα σύνορα, έκαναν άλλου είδους κλείσιμο, άσχετο με το κλείσιμο των συνόρων για τους λαθρομετανάστες. Αυτοί δεν άφηναν/αφήνουν τους δικούς τους να φύγουν, όχι τους ξένους να μπούν... Εκαναν και οικονομικό κλείσιμο... Βλέπεις, δεν είναι το ίδιο και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα

Στην Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, 1 στα 2 παιδιά που γεννιούνται είναι μουσουλμάνοι
http://www.okosmosgyromas.gr/node/205
Σε λίγο έτσι θα είναι κι εδώ στην Ελλάδα. Και λόγω θρησκευτικής και κοινωνικής κουλτούρας, όταν θα νοιώσουν δυνατοί, μην περιμένεις να σου δείξουν την ίδια κατανόηση που δείχνεις εσύ τώρα... Αν τρέφεις τέτοιες ελπίδες, ξέχνα τες... Δες τι γίνεται σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες..

Τέλος πάντων, τι θα λέγατε να ξαναπιάσουμε αυτό τον προβληματισμό από την αρχή, σταματώντας τα γελοία "επιχειρήματα" που δεν χρησιμοποιούν ούτε παιδάκια του δημοτικού, μπας και πούμε και κάτι ουσιαστικό στο τέλος...;
Για να δούμε τα δικά σου επιχειρήματα που δεν είναι γελοία λοιπόν... Και μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις πάλι τι είναι γραμμένο στην υπογραφή σου...

Το να περιμένουμε από κάποια ξένη κουλτούρα να αφομοιωθεί πλήρως είναι όνειρο θερινής νυχτός.
Για παράδειγμα, φιλαράκι από την Αϊγυπτο, μουσουλμάνος, όταν έρχεται το ραμαζάνι τους είναι να τον λυπάσαι.
Επειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πρέπει να πίνει ούτε νερό, στην Αίγυπτο ξυπνάει (όπως και πολλοί άλλοι) κατά τις 7 το απόγευμα που δύει ο ήλιος.
Τότε ξεκινάει να δουλεύει. Πίνει, τρώει, καπνίζει, κάνει ότι θέλει μέχρι τις 6 το πρωί και μετά πάλι κοιμάται για να ξυπνήσει πάλί το απόγευμα.

Εδώ όμως δεν μπορεί να εφαρμόσει το ίδιο πρόγραμμα!
Και σκέψου τώρα μουσουλμάνους που δουλεύουν στην οικοδομή, στον ήλιο και στη ζέστη να μην πίνουν ούτε νερό!
Τι θα πουν στο αφεντικό τους; Δώσε μου 50 μέρες άδεια ή αν θέλεις να έρχομαι να δουλεύω μετά τη δύση του ήλιου; :p

Το να περιμένουμε από κάποια ξένη κουλτούρα να αφομοιωθεί πλήρως είναι όνειρο θερινής νυχτός.
...
Και σκέψου τώρα μουσουλμάνους που δουλεύουν στην οικοδομή, στον ήλιο και στη ζέστη να μην πίνουν ούτε νερό!
Τι θα πουν στο αφεντικό τους; Δώσε μου 50 μέρες άδεια ή αν θέλεις να έρχομαι να δουλεύω μετά τη δύση του ήλιου; :p

Οταν θα νοιώσουν οτι μπορούν, θα απαιτήσουν "κάποιες αλλαγές", αλλιώς θα γίνει Βηρυτός...

Ο πολύς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει οτι οι μουσουλμάνοι δεν κάνουν εκπτώσεις και συμβιβασμούς στον τρόπο ζωής τους και στις συνήθειές τους. Είναι εξαιρετικά σκληροί και μεταξύ τους και σε επίπεδο οικογένειας γιατί έτσι προστάζει το κοράνι. Το οτι θα ζήσουν ανάμεσά μας, προυποθέτει οτι θα συμβιβαστούμε εμείς μαζί τους κι όχι αυτοί με εμας...