Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ελπιζω η Διεθνης Αμνηστια εκτος απο τα κεντρα κρατησης των λαθρομεταναστων να κανει και καμια γυρα στα σπιτια που μενουν κατα δεκαδες ο ενας πανω στον αλλον σε ενα μονο διαμερισμα να δουμε και εκει αν χρειαζονται τιποτα επισκευες.

Γιατί; Μόνο οι μετανάστες νομίζεις ότι ζουν πλέον έτσι;
Αν το έκαναν αυτό θα ρίχνανε καμπάνα στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει πάρει κατά του λαού!

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Τον Ξένιο Δία

Έκαναν επιχείρηση σκούπα αλλοδαπών και την ονόμασαν Ξένιος Ζευς. Απόδειξη ότι η ΕΛΑΣ δεν στερείται χιούμορ. Μαύρου, βέβαια.
Την απαντηση την εδωσε ο Αδωνις (τρομαρα του) προχτες το απογεμα στον Σκαϊ.Στην αρχαια Ελλαδα λεει μονο οι ομοεθνεις απολαμβαναν τη φιλοξενια του Διός,οι υπολοιποι (βαρβαροι) απολαμβαναν την..οργη του!Να δω το Δενδια να μεταμορφωνεται σε ταυρο και να διακορευει την Ευρωπη,και τιποτα αλλο στον κοσμο!!

Οτι και αν κανουν αυτοι το καταδικαζω Αιμιλιε .

Και ναι υπο την ευρεια εννοια ολα αυτα που γινονται σε βαρος μεταναστων πογκρομ ειναι.
Να συζητησουμε για τους αθιγγανους ;Εξ ορισμου ξαναλεω πως οτι κανει ο καθε φασιστας ρατσιστης το καταδικαζω ,μπορουμε ομως για να μη σου μεταφερω δικες μου εμπειριες απο ρομα(εφ οσον ειμαι χαρακτηρισμενος φασιστας και ρατσιστης απο εσενα) σιγουρα καποιο μελος θα μενει σε γειτονια με καταυλισμο ,εγω εχω δυο στην περιοχη μουαλλα ειπαμε ασε με εμενα .

Αυτό που έχει γίνει στο Αιτωλικό τις τελευταίες μέρες, έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου... Με τους μεν Ρομα, Αθίγγανους, να έχουν καταλάβει μια περιοχή με καραμπίνες και λοιπά. Απο τη άλλη τα Χ.Α. έχουν καταλάβει απο καιρό οτι οι κάτοικοι δεν τα έχουν καλά με τους Ρομά και στήνουν πογκρομ για να εξαγριώσουν τους ανθρώπους(Ρομά,κλπ).....και να πάρουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους....λέγοντας μάλιστα ψεύτικες ειδήσεις οτι κλέβουν και οτι άλλο...

Αυτές είναι καταστάσεις που θα γενικευθούν.....

Άλλοι θα προτιμήσουν την εκκαθάριση απο τα Χ.Α..... Άλλοι θα λένε οτι φταίνε οι Αριστεροί που δεν τους καταδικάζουν σε θάνατο...κλπ...

Και φυσικά θα ρωτήσετε τι να κάνουμε να τους αφήσουμε με όπλα, να κάνουν οτι γουστάρουν???

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ούτε στους Ρομά, ούτε στους φασίστες που βρίσκουν πρόσκαιρο έδαφος και δυναμώνουν.... Κάπου αλλού είναι..... Και δεν λύνεται εύκολα και γρήγορα...

Την άποψη μου την έχω καταθέσει άπειρες φορές και σε pm με μέλη που μιλάμε....

Last edited:
Το πρόβλημα είναι ότι τη λέξη τη χρησιμοποιούν κατ' αρχήν πολιτικά κόμματα (Σύριζα, ΚΚΕ) στις ανακοινώσεις τους. Αν η χρήση περιοριζόταν μόνο σε κάποια άτομα δεν θα υπήρχε θέμα συζήτησης...

Και πολύ καλά κάνουν, αν δεν καταλαβαίνετε την διαφορά της λέξεως σε ανθρώπους και πως τους στιγματίζει στην κοινή(μέση) γνώμη, θα μας λέτε ανίδεους και ημιμαθείς....

Ταμπέλες και ξερολισμούς έχω απολαύσει ουκ ολίγες φορές....(soto δεν αφορά εσένα το τελευταίο)....

Last edited:
Οι ΧΑυγήτες προσπαθούν να ανέβουν πολιτικά κάνοντας αυτές τις κινήσεις και φοβάμαι ότι δυστυχώς τα καταφέρνουν.
Με στεναχωρεί να ακούω από διάφορους, φράσεις του στυλ "Να, κοίτα, η ΧΑ κάνει πράξεις, δεν είναι μόνο λόγια!"

Ξέρεις όμως ρε Αιμίλιε τι θα με χαροποιούσε πραγματικά;
Να έβλεπα και από άλλα κόμματα, οργανώσεις, πες το όπως θες ανάλογες κινήσεις.
Να πάρουν τα τόσα εκατομμύρια που έχουν λάβει και να τα κάνουν μακαρόνια για τον κόσμο που πεινάει.
Να στήσουν κοινωνικά παντοπωλεία, να παίρνει πράγματα ο κόσμος που τα χρειάζεται!
Να μην μένουν στα λόγια!
Γιατί, τώρα που ο κόσμος πεινάει, δίνει δίκιο σε αυτόν που θα τον ταΐσει!
Δεν κάνουν τίποτα απολύτως για να κλείσουν το στόμα της ΧΑ! Κάθονται στις δερμάτινες καρεκλίτσες τους, στα κλιματιζόμενα γραφειάκια τους και βγάζουν ανακοινώσεις!
Και μετά θα αναρωτιούνται, γιατί ανέβηκε το ποσοστό της ΧΑ και έπεσε το δικό τους...
Μωρέ όλοι τους ίδιοι είναι...

Η Αριστερά δεν είναι εδώ για να δίνει ελεημοσύνη όπως κάνουν οι συμμορίες της Δεξιάς και της ακροδεξιάς......

Η Αριστερά και οι άκρα-Αριστερά θέλουν το πόπολο να καταλάβει οτι μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να παλέψει να φέρει τούμπα αυτή την κοινωνία, που είναι δομημένη πάνω σε ξύλινα ποδάρια και ο καθένας λίγο λίγο, τα πριονίζει, ώσπου όταν φτάσει στην κρίση του το σύστημα να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να "μεγαλουργήσει", φέρνοντας τα αηδιαστικά και απάνθρωπα σχέδια του στην επιφάνεια....

Ο λαϊκισμός ανήκει στην ακροδεξιά και στις συμμορίες της..... Οι άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι, αν θέλουν θα κατέβουν στις επόμενες πορείες και θα κάτσουν εκεί μέχρι να πέσει αυτό το ανθρωποφάγο τέρας και να κάτσουν οι "σκεπτόμενοι" και "υγιείς", ανεξαρτήτου ιδεολογίας(εκτός φασιστών of course), να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον....

Και πολύ καλά κάνουν, αν δεν καταλαβαίνετε την διαφορά της λέξεως σε ανθρώπους και πως τους στιγματίζει στην κοινή(μέση) γνώμη, θα μας λέτε ανίδεους και ημιμαθείς....

Ταμπέλες και ξερολισμούς έχω απολαύσει ουκ ολίγες φορές....(soto δεν αφορά εσένα το τελευταίο)....

Μπορείς να ψάξεις όπου θέλεις, μια χαρά είναι και το wikipedia και με άμεση πρόσβαση, και να δεις τι σημαίνει πογκρόμ, αντί να λες αν καταλαβαίνουμε ή όχι. Το ό,τι ορισμένοι, κυρίως κόμματα, τα έχουν κάνει είτε μπάχαλο στο κεφάλι τους, είτε προσπαθούν να δημιουργούν εντυπώσεις με λέξεις που έχουν πολύ σοβαρότερη βαρύτητα από το γεγονός στο οποίο αναφέρονται, είναι μία άλλη (αρκετά σοβαρή) υπόθεση. Μη πας μακριά εξάλλου, παρόμοια λες (ή λένε) και για το "λάθρο-".

Ποια είναι η επόμενη λέξη που θα χρησιμοποιηθεί, "γενοκτονία" μήπως; :icon15::bang:

---

Edit. Τώρα που ξαναδιαβάζω το μήνυμα σου, μάλλον στο "λάθρο-" αναφέρεσαι, κι όχι στο πογκρόμ, παρόλο που το μήνυμα που κάνεις quote αναφερόταν στο πογκρόμ. Anyway, λίγο πολύ τα ίδια ισχύουν...

Last edited:
Μπορείς να ψάξεις όπου θέλεις, μια χαρά είναι και το wikipedia και με άμεση πρόσβαση, και να δεις τι σημαίνει πογκρόμ, αντί να λες αν καταλαβαίνουμε ή όχι. Το ό,τι ορισμένοι, κυρίως κόμματα, τα έχουν κάνει είτε μπάχαλο στο κεφάλι τους, είτε προσπαθούν να δημιουργούν εντυπώσεις με λέξεις που έχουν πολύ σοβαρότερη βαρύτητα από το γεγονός στο οποίο αναφέρονται, είναι μία άλλη (αρκετά σοβαρή) υπόθεση. Μη πας μακριά εξάλλου, παρόμοια λες (ή λένε) και για το "λάθρο-".

Ποια είναι η επόμενη λέξη που θα χρησιμοποιηθεί, "γενοκτονία" μήπως; :icon15::bang:

Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει "πογκρόμ" και δεν μου χρειάζεται καμία wiki.....

Η επίθεση μέσα σε σπίτια μεταναστών, νόμιμων πολιτών, με ξύλο, προσβολές, φθορές στις κατοικίες και προσαγωγές, λέγεται Πογκρόμ.... Είτε θέλετε, είτε όχι.....

Υ.Γ Απάντησα και στο Πογκρόμ...

Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει "πογκρόμ" και δεν μου χρειάζεται καμία wiki.....

Η επίθεση μέσα σε σπίτια μεταναστών, νόμιμων πολιτών, με ξύλο, προσβολές, φθορές στις κατοικίες και προσαγωγές, λέγεται Πογκρόμ.... Είτε θέλετε, είτε όχι.....

Έγινε κάτι τέτοιο, ξύλο, φθορές;

Οι προσαγωγές δεν είναι πογκρόμ πάντως, whether you like it or not...

Και μιας και δεν θέλεις να ανοίξεις την wiki, θα βάλω εδώ τον ορισμό για να το δεις θέλεις δεν θέλεις! :jester:

Πογκρόμ (από τη ρωσική λέξη погром (πογκρόμ), από το ρήμα "громить" (γκρομίτ) που σημαίνει «συντρίβω») είναι μια μαζική και οργανωμένη βίαιη επίθεση εναντίον κάποιας συγκεκριμένης εθνικής, θρησκευτικής ή άλλης ομάδας, με ταυτόχρονη καταστροφή του περιβάλλοντός τους (σπίτια, επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι, κοκ). Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για να δηλώσει τις μαζικές πράξεις βίας, είτε αυθόρμητες είτε προμελετημένες, κατά των Εβραίων αλλά επίσης και για παρόμοια περιστατικά εναντίον άλλων μειονοτικών ομάδων.

Last edited:
Βρε Αιμίλιε, με κοροϊδεύεις; Τι λες ακριβώς παραπάνω;

Η επίθεση μέσα σε σπίτια μεταναστών, νόμιμων πολιτών, με ξύλο, προσβολές, φθορές στις κατοικίες και προσαγωγές

Να ένα πογκρόμ

http://www.youtube.com/watch?v=Q95ihZQqI4U

Last edited:
Η Αριστερά και οι άκρα-Αριστερά θέλουν το πόπολο να καταλάβει οτι μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να παλέψει να φέρει τούμπα αυτή την κοινωνία, που είναι δομημένη πάνω σε ξύλινα ποδάρια και ο καθένας λίγο λίγο, τα πριονίζει, ώσπου όταν φτάσει στην κρίση του το σύστημα να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να "μεγαλουργήσει", φέρνοντας τα αηδιαστικά και απάνθρωπα σχέδια του στην επιφάνεια....

Ο λαϊκισμός ανήκει στην ακροδεξιά και στις συμμορίες της..... Οι άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι, αν θέλουν θα κατέβουν στις επόμενες πορείες και θα κάτσουν εκεί μέχρι να πέσει αυτό το ανθρωποφάγο τέρας και να κάτσουν οι "σκεπτόμενοι" και "υγιείς", ανεξαρτήτου ιδεολογίας(εκτός φασιστών of course), να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον....

Ηθικη ανωτεροτητα χορτασμενων που κρινουν και τις επιλογες του ''ποπολου'' ? Σιγα που θα πειτε και τι θα κανουν οι εξαθλιωμενοι και η ανεργοι.Τι ειναι φορουμικη σκακιερα να τοποθετειτε τα πιονια ?

Ρε συ σότο έλεος ,,,

τι προσπαθείς να αποδείξεις ?

μια κυβέρνηση και ένα κράτος που κάνει διώξεις και κυνήγη παντου έχουμε ,,,
έλα μια βόλτα να δείς πόσοι άνθρωποι είναι στα δικαστήρια για πολιτικους λόγους ,, Ελληνες και ξένοι ,, η κατάσταση θυμίζει χουντα επικίνδυνα πλέον ,,

μπάινεις ενεργά σε πορεία αντιρατσιστική η εμπλέκεσαι ενεργά σε κοινωνικές βοήθειες ,, και την άλλη μέρα είναι η ασφάλεια απέξω και σε μπουζουριάζει ,,,

ανοίχτε λίγο τα μάτια σας να δείτε τι συμβάινει ,,,

παρατήστε τα σκατοκάναλα ,,,

σας έχουν κάνει το κεφάλι πουρε ..

Να βγαινανε χρονια πριν οι ''αγανακτισμενοι'' με το ...σαπιο πολιτικο συστημα να μην υπηρχαν αυτες οι ανισοτητες.Που ειχαν τοσα χρονια ?

Ρε συ σότο έλεος ,,,

τι προσπαθείς να αποδείξεις ?

Τι να θέλω να αποδείξω, απλά δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούνται λέξεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Γιατί τι σχέση έχουν οι προσαγωγές και συλλήψεις μεταναστών (άντε, δεν βάζω το λάθρο-) με τα πογκρόμ, δηλαδή τις οργανωμένες διώξεις, τους φόνους, τους εμπρησμούς, τις καταστοφές που υπονοεί αυτή η λέξη; Όχι τίποτε άλλο, αλλά να ξέρουμε τελικά εδώ που κουβεντιάζουμε αν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε περιγράφουν κάτι συγκεκριμένο ή βάζουμε ό,τι να ναι για να δημιουργούμε εντυπώσεις...

ανοίχτε λίγο τα μάτια σας να δείτε τι συμβάινει ,,,

παρατήστε τα σκατοκάναλα ,,,

σας έχουν κάνει το κεφάλι πουρε ..

Τι να σου πω, έχω κανά δίμηνο να κάτσω να δω ειδήσεις. Με το που βλέπω τις φάτσες κάτι παθαίνω και αλλάζει αυτόματα κανάλι η τηλεόραση, πάει σε κανά δορυφορικό με ντοκιμαντέρ, μουσική, ποδόσφαιρο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Να βγαινανε χρονια πριν οι ''αγανακτισμενοι'' με το ...σαπιο πολιτικο συστημα να μην υπηρχαν αυτες οι ανισοτητες.Που ειχαν τοσα χρονια ?

ραιντερ ,,,

είμαστε χρόνια στους δρόμους ,,

μην μπερδέυεστε παιδιά ,, εσείς ανακαλύψατε την πλατεία σαν κάτι καινούργιο ,,,

οι περισότεροι που ποστάρουμε για τέτοια θέματα με επιμονή εδω μέσα ,, δεν ανακαλύψαμε τωρα τον δρόμο ..

Δεν λεω για σενα Βασιλη.Βασικα ηταν συνεχεια του προηγουμενου σχολιου (για το δικο σου ποστ).Γενικα και αοριστα μιλαω , και οχι απαραιτητα μονο για τον απλο κοσμο.