Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Οικισμό για πόσους? Θα λυθεί το πρόβλημα?
Η κάνουμε μια κίνηση εντυπωσιασμού για να αντιμετωπίσουμε τις αντίστοιχες της Χ.Α ?

Θα λυθει ενα μικρο μερος.Πηγαινε πες στους κατοικους των περιοχων με εντονο προβλημα οτι αυτο ειναι ανευ σπουδαιοτητας, αν δεν τους πεισεις μιλα τους για την ματαιοτητα μπροστα στην απεραντοσυνη του συμπαντος.Τα 'στρατοπεδα' ειναι απανθρωπα και δεν αρεσουν.Τωρα ουτε οι οικισμοι κανουν ?
Οποιος δεν θελει να ζυμωσει...καλα το ειπε ο sotos.
Καποιοι ειναι προσκολλημενοι στις καλες εποχες , οπου ολα τα προβληματα εμπαιναν κατω απο το χαλι και ολοι καναμε οτι δεν υπαρχουν.

Να κάνουμε τον οικισμό που?
Ρώτησες τους κατοίκους εκεί κοντά?
Θέλεις έναν κοντά στο σπίτι σου?
Ηστα Χανιά κοντά στον Σώτο? -bye-

Με τη βοήθεια της πολιτείας (την οποία σίγουρα θα την έχουν με μία τέτοια κίνηση) με 20 μύρια φτιάχνουν έναν οικισμό των 1000 κατοικιών.
Μέσα σε κάθε κατοικία θα μπορεί να μένουν 4 - 5 άτομα (οικογένεια) π.χ.
Άρα μιλάμε για 4 - 5 χιλιάδες ανθρώπους που θα ζουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες μέχρι να δει η πολιτεία τι θα τους κάνει.
Δεν λέω ότι θα τους χαρίσει σπίτι για πάντα!
Αλλά στην τελική, με τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο, θα μπορούν κάθε χρόνο να κάνουν και από έναν οικισμό!

Όταν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί μένουν στις άναρθρες κραυγές;
Όταν το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχεις σπίτι δεν το λύνεις βγάζοντας άναρθρες κραυγές αλλά βάζοντας το πρώτο τούβλο στη θέση του!

Ετσι ντε, πες αυτο που σκεφτεσαι...

Οχι δεν ειμαι στη ''ζωνη πυρος'' .Ας φτιαξουν κεντρο κρατησης φυλλασομενο στην πολη μου, δεν θα πεταξω απο την χαρα μου , αλλα θα το αποδεχτω ως αναγκαιο μετρο.

Μέρη δεν έχει η Ελλάδα δηλαδή;
Στο πατρικό μου, όχι οικισμό έχω κοντά, έχει καταντήσει γκέτο!
Ένας ελεγχόμενος οικισμός θα ήταν θεού δώρο στα Πατήσια...

Εκεί έχει ήδη οικισμό και φυλασσόμενο από την Χ.Α. αλλού?:Banane0:

Στη Μακρόνησο για συμβολικούς λόγους! :Banane0::p

"Το νησί του μαρτυρίου μετατρέπεται από την αριστερά σε νησί της φιλοξενίας, του Ξένιου Διός" :cool4:

Last edited:
Σαν τις γκόμενες που φωνάζουν ότι δεν τις πηδάνε οι άντρες.
Και όταν τους την πέσεις ψάχνουν για δικαιολογίες.
"Που να βγάζεις τώρα την κιλότα... "

Με τη βοήθεια της πολιτείας (την οποία σίγουρα θα την έχουν με μία τέτοια κίνηση) με 20 μύρια φτιάχνουν έναν οικισμό των 1000 κατοικιών.
Μέσα σε κάθε κατοικία θα μπορεί να μένουν 4 - 5 άτομα (οικογένεια) π.χ.
Άρα μιλάμε για 4 - 5 χιλιάδες ανθρώπους που θα ζουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες μέχρι να δει η πολιτεία τι θα τους κάνει.
Δεν λέω ότι θα τους χαρίσει σπίτι για πάντα!
Αλλά στην τελική, με τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο, θα μπορούν κάθε χρόνο να κάνουν και από έναν οικισμό!

Όταν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί μένουν στις άναρθρες κραυγές;
Όταν το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχεις σπίτι δεν το λύνεις βγάζοντας άναρθρες κραυγές αλλά βάζοντας το πρώτο τούβλο στη θέση του!

Αντε ρε Μιχαλη να ακολουθησω τον συλογισμο σου...

Ποσοι θεωρουμε οτι ειναι οι παρανομα βρισκομενοι στη χωρα; Ενα μυριο;

Να κανουμε τωρα τα μαθηματικα.... 1000000/5000=200

Θες να συνεχισω ωρε;

Σωτο λυπαμαι που δεν σου αρεσει... εδω μεσα ειναι παντως γραμμενα ολα, δεν φταιω εγω αν δεν τα βλεπεις.

Σωτο λυπαμαι που δεν σου αρεσει... εδω μεσα ειναι παντως γραμμενα ολα, δεν φταιω εγω αν δεν τα βλεπεις.

Την υπεραπλούστευση και ισοπέδωση είδα στα σημεία που έβαλες. Λες και είναι τεστ με μοναδικές επιλογές στις απαντήσεις το ναι/όχι ή διακόπτης on/off.

Στην τελική, τόσα νησιά έχουμε.
Ακατοίκητα.
Σαν τα κεφάλια των ΧΑυγητών...
Ας τους φτιάξουν υποδομές να ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή εκεί! Να καλλιεργήσουν τη γη, να ψαρεύουν για να ζουν και ας κάτσουν όσο γουστάρουν μετά!
Να συνεισφέρουν και στην ανάπτυξη του τόπου στην τελική!

Καταλαβαίνεις τα νούμερα;
Με 20 μύρια παίρνει η κάθε οικογένεια 20 χιλιάρικα εφάπαξ + 500 ευρώ το μήνα (από τους μισθούς των βολευτών) για να πάει να ζήσει ελεύθερα σε ένα νησί!
Αφού ενταχθούν στην κοινωνία που εκείνοι θα δημιουργήσουν θα πληρώνουν φόρους, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, προϊόντα, και θα δώσουν τη δυνατότητα σε άλλους συμπατριώτες τους να κάνουν το ίδιο πράγμα.

Θελεις λοιπον να με βαλεις να ξαναδιαβασω 160 σελιδες και να σου παραθεσω ποστ... οκ θα το κανω, και μαλιστα θα τα βαλω αυτουσια για να μην θεωρηθει λογοκρισια.

Αλλα θα παρει λιγο χρονο...

Και μετα να δουμε αν μιλαμε για υπεραπλουστευση.

Η κατασταση θυμιζει τρυπιο μπουκαλι με νερο που αντι να κοιταξουμε πρωτα πως θα κλεισουμε την τρυπα το βαζουμε κατω απο την βρυση για να συμπληρωνει οσο χανουμε.

Τι να την κανεις την διαχειριση αυτων που ειναι ηδη εδω αν δεν καταφερεις πρωτα να ελεγξεις ποσοι μπαινουν, αν πιανεις 100 και μπαινουν 200 ειναι δωρον αδωρον.
Οσα ανθρωπινους οικισμους και να φτιαξεις, οσο καλη διαχειριση και να κανεις εαν δεν κανεις το πηλικο <1 δεν μπορεις να λυσεις το προβλημα γιατι αργα η γρηγορα θα ερθει στα ιδια.

Θελεις λοιπον να με βαλεις να ξαναδιαβασω 160 σελιδες και να σου παραθεσω ποστ... οκ θα το κανω, και μαλιστα θα τα βαλω αυτουσια για να μην θεωρηθει λογοκρισια.

Αλλα θα παρει λιγο χρονο...

Και μετα να δουμε αν μιλαμε για υπεραπλουστευση.

Δηλαδή αν υπάρχουν κάποια μηνύματα που λένε ακριβώς αυτά που λες, και το εννοούν κιόλας, το γενικότερο πνεύμα από όλα τα μηνύματα είναι τα συμπεράσματα που έβγαλες; Δε νομίζω, υπάρχουν πολλές απόψεις με μεγάλες διαβαθμίσεις, τώρα αν θέλεις να βλέπεις μόνο τις ακραίες θέσεις είναι άλλο θέμα...

Εγώ βλέπω ότι όπου συζητάνε για οικισμούς, ξεσηκώνονται οι τοπικές κοινωνίες, εσείς ζείτε σε άλλη χώρα προφανώς....

Ξαναρωτάω, με τον Ξένιο Δία μαζεύουν κόσμο, τι θα τον κάνουν?

Επαναπατρισμό? Σε ποια χώρα? Σε αυτή που δηλώνουν? (Είναι κοινό μυστικό ότι δηλώνουν Παλαιστίνιοι ή πολίτες χωρών σε εμπόλεμη κατάσταση για να δυσκολέψει η απέλαση)

Στρατόπεδα? (οικισμούς στο πιο sic) Πόσους? Αν είναι λίγοι δεν έκαναν σωστή δουλειά, αν είναι πολλοί δεν θα έχουν που να τους βάλουν.

Χωρίς συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα (Εκτός αν εφαρμόσουμε μία "Τελική λύση" , πληροφορίες στα γραφεία της Χ.Α.)

Μετά από οσα έχουμε πει, όσοι επιμενετε να θεωρείτε πως οι κακομοίρηδες που τους έφερε η μοίρα τους εδώ και δυστυχώς αυξάνουν τα προβλήματά μας δεν αξίζουν ανθρώπινης συμπεριφοράς ή συμπόνιας ξανασκεφτείτε το, γιατί δεν αποκλείεται μέσα στην επόμενη δεκαετία να βρεθείτε στη θέση τους, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο τώρα.
Βασικό χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τους ανθρώπους ως νοήμονα όντα από τα ζώα που οδηγούνται μόνο από το ένστικτο είναι η ενσυναίσθηση.

Πολύ αισιόδοξο πάντως σε βλέπω..!!!
Αν είναι να βρεθω στην θέση τους οπως λές,και μαλιστα μέσα στην χώρα μου,και να απαιτήσω ανθρώπινη συμεριφορά η συμπονια απο αυτούς,καλύτερα να μη το δω ποτέ.
Εσυ προετοιμάζεσαι απο τώρα δηλ;

Αντε ρε Μιχαλη να ακολουθησω τον συλογισμο σου...

Ποσοι θεωρουμε οτι ειναι οι παρανομα βρισκομενοι στη χωρα; Ενα μυριο;

Να κανουμε τωρα τα μαθηματικα.... 1000000/5000=200

Θες να συνεχισω ωρε;

Γιατί ρε συ Στέλιο;
Αυτές είναι λύσεις. Ανθρώπινες!
Βλέπεις κάποια καλύτερη;
Αν ξεκινήσει η αριστερά κάτι τέτοιο, εγώ σου λέω ότι θα δημιουργηθεί τσουνάμι!
Και τα άλλα κόμματα θα κάνουν κάτι ανάλογο, για πολιτικούς λόγους προφανώς, αλλά εμένα με απασχολεί το αποτέλεσμα και όχι ο λόγος στην κατάσταση που βρισκόμαστε.
Μετά θα βρεθεί κάποια ΜΚΟ, κάποιο ίδρυμα...

Δηλαδή το μεταναστευτικό πρέπει να λυθεί βραχυπρόθεσμα; Μέσα σε 1-2 χρόνια;
Με αυτή τη φιλοσοφία ρε φίλε θα ερχόταν εδώ το ΔΝΤ και θα μας έλεγε "Χρωστάτε 400 δις, αύριο τα θέλω"!

Στρατόπεδα? (οικισμούς στο πιο sic) Πόσους? Αν είναι λίγοι δεν έκαναν σωστή δουλειά, αν είναι πολλοί δεν θα έχουν που να τους βάλουν.

Προφανως θα λειτουργησει και ως ενα μεσο πιεσης για αυτους που αρνουνται επαναπατρισμο μη δηλωνοντας χωρα κλπ.

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Η κατασταση θυμιζει τρυπιο μπουκαλι με νερο που αντι να κοιταξουμε πρωτα πως θα κλεισουμε την τρυπα το βαζουμε κατω απο την βρυση για να συμπληρωνει οσο χανουμε.

Τι να την κανεις την διαχειριση αυτων που ειναι ηδη εδω αν δεν καταφερεις πρωτα να ελεγξεις ποσοι μπαινουν, αν πιανεις 100 και μπαινουν 200 ειναι δωρον αδωρον.
Οσα ανθρωπινους οικισμους και να φτιαξεις, οσο καλη διαχειριση και να κανεις εαν δεν κανεις το πηλικο <1 δεν μπορεις να λυσεις το προβλημα γιατι αργα η γρηγορα θα ερθει στα ιδια.

Ετσι ακριβώς.
Το λέμε και το ξαναλέμε,αλλά δεν εχει γίνει τίποτα επ αυτού.
Λένε μόνο οτι εχει μειωθεί σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες ο αριθμός παρανομων μεταναστών που εισήλθε στην Χώρα.
Αλλά δεν κόπηκε εντελώς..κι ουτε το βλέπω να γίνεται.