Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Πετρο δεν ξερω αν θα ηταν καποια λυση αλλα, οπως και να το δει κανεις, το δημοψηφισμα ειναι μια καποια προοδος.

Και οχι γιατι μπορει απαραιτητα να δωσει αποτελεσμα, αλλα γιατι, μπορει, να μας αρεσει και να το ξαναζητησουμε και για αλλα πραγματα.

Αν μια φορα νιωσεις ελευθερια δυσκολα ξαναγυριζεις στη σκλαβια.

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Πετρο δεν ξερω αν θα ηταν καποια λυση αλλα, οπως και να το δει κανεις, το δημοψηφισμα ειναι μια καποια προοδος.

Και οχι γιατι μπορει απαραιτητα να δωσει αποτελεσμα, αλλα γιατι, μπορει, να μας αρεσει και να το ξαναζητησουμε και για αλλα πραγματα.

Αν μια φορα νιωσεις ελευθερια δυσκολα ξαναγυριζεις στη σκλαβια.

Στελιο το δημοψηφισμα θα μας απαλλαξει απο τις ψευδαισθησεις που εχουμε και θα δουμε ποιοι ειμαστε και τι θελουμε.
Βαυκαλιζομαστε για κατι που νομιζουμε οτι ειμαστε ,χωρις να το εχουμε ζησει και μολις το ζησαμε αλλαξαμε ροτα.Ας αποτυπωθει δημοκρατικοτατα η βουληση του λαου για το μετανευστικο και τοτε με την εκφραση της λαικης βουλησης ας βγουν οι πολιτικοι να ερμηνευσουν το αποτελεσμα.
Οταν προκυπτουν τοσο μεγαλης σημασιας ζητηματα θεωρω οτι ειναι αναγκαια η διεξαγωγη δημοψηφισματων και το συγκεκριμενο ζητημα νομιζω ειναι τεραστιο,ας αναλαβει λοιπον ο καθενας μας την ευθυνη που του αναλογει.
Βεβαια προσωπικα νομιζω οτι καποιοι τρεμουν[βλεπουν εφιαλτες ακριβεστερα] με την διεξαγωγη δημοψηφισματος,απο κομματικης πλευρας βεβαια

Εν ταξει ρε συ ,τρωγονται και μεταξυ τους ,τρωνε και κυνηγι ,μη παμε στο αλλο ακρο και δεν βλεπουμε την πραγματικοτητα ,θα γινουμε σαν τον Αιμιλιο μετα .
Οι ανθρωποι "τρωνε" κυνηγι ,θα πρεπει να ειναι βεβαια σε συγκεκριμενες περιοχες ,το λεω γιατι οι "δικοι" μου εδω στην περιοχη ειναι μια χαρα καθε μερα τους βλεπω ,πιθανοτατα να εχουν εστιασει στο κεντρο για ευνοητους λογους .

Oτι πέφτει κυνήγι, είναι γνωστό... Πολύ κακώς... Και γίνεται και με θρασύδειλο τρόπο. Αλλο αυτό όμως, κι αλλο το καθε φορά που έχουμε αλλοδαπό θύμα, να πέφτουν φειγβολάν και προκυρήξεις για το ποιόν των ελλήνων, τι άχρηστος, αχάριστος και ρατσιστικός λαός είμαστε ή έχουμε γίνει. Γι'αυτό και ρώτησα αν κι αυτή η επίθεση είχε χαρακτηριστεί ρατσιστική (δεν την είχα παρακολουθήσει).

Στο management υπάρχει η θεωρία του εκκρεμούς. Όταν κάτι αγγίζει τα όρια της υπερβολής για να ισσοροπήσει, πρέπει πρώτα να πάει απο την άλλη μεριά. Στην αντίθετη υπερβολή. Αυτό το φαινόμενο ζούμε σήμερα.
Η μαζική είσοδος μεταναστών, η αύξηση της εγκληματικότητας, η αδυναμίες ( ή η άρνηση) των πολιτικών δυνάμεων να δουν το πρόβλημα και όλα αυτά μεγενθυμένα απο την οικονομική κρίση έκαναν την κατάσταση εκρηκτική.
Τώρα ζούμε την "άλλη" υπερβολή. Οι περιθωριακοί του 0,3% δυναμωμένοι απο τα εγκλήματα του πολιτικού συστήματος απέκτησαν φωνή και δύναμη.
Πρέπει επειγόντως το σύστημα να ισορροπήσει. Νηφάλια και χωρίς υστερισμούς να συμφωνηθεί το πρόβλημα και να αναζητηθούν λύσεις. Ένα δημοψήφισμα με τη μια ερώτηση π.χ. "να φύγουν όλοι οι μετανάστες;" στην υπερβολή που ζούμε, μαντέψτε τι ποσοστό θα έπαιρνε.

Το πρόβλημα είναι : Θέλουμε τη λύση;
Οι χρυσαυγίτες προφανώς δε τη θέλουν. Με αυτό το πρόβλημα βγήκαν απο την αφάνεια με αυτό θα πορευθούν. Οι "άλλοι"; Τη θέλουν τη λύση; Η βολεύονται με τις χρηματοδοτούμενα μ.Κ.Ο. Τις Υπατίες και τις ανακοινώσεις των γραφείων τύπου για να το παίζουμε εύκολη αντιπολίτευση:

Μου επιτρεπεις μια ειλικρινη πλην ομως προσωπικη ερωτηση;Αν δε θες να τη διατυπωσω δημοσια μου λες να σου στειλω pm..

Ναί. Στο φόρουμ, θέλοντας και μη, κατατάσουμε τους συμφορουμίτες σε "επίπεδα". Με την "κατάταξη" αυτή υπ'όψιν, αν και προσωπική, διατύπωσε την ερώτηση δημόσια. Ανάλογα με την ερώτηση βέβαια, επέτρεψέ μου να σου απαντήσω δημόσια ή με pm. Σε κάθε περίπτωση θα σου απαντήσω. :)

Κωλοτούμπες.....βλέπω.....

Ξανά καλό βράδυ.....

Ισως σε βοηθησει αυτο......

Psychological projection or projection bias is a psychological defense mechanism where a person subconsciously denies his or her own attributes, thoughts, and emotions, which are then ascribed to the outside world, usually to other people. Thus, projection involves imagining or projecting the belief that others originate those feelings.[1]

Projection is a common defense mechanism where a person gets upset with a trait in someone else that he wishes to deny in himself. They suppress the knowledge that they have the same trait and externalize blame on the other person. They are highly sensitized to the unwanted behaviors in others and transfer their horror and anger at their own unwanted inner trait to an outside person. Much of their internal thought or words during an argument is focused on blaming the other person. We all have a bit of projection in us, but some people have the need to blame others big time, thus obstructing their own growth and learning.

People who project blame often feel a hidden stigma and shame at possessing a disgraceful personality trait so they 'project' or transfer anger on others to distract themselves from knowing the truth about their own self. They become so highly sensitized to the presence of their unwanted traits that it interferes with their social informational processing. So they don't see reality as it is and then operate out of their misperceptions. How do you know if you are projecting your anger on others? Preoccupation, judgments and anger about others' behavior are projection.

Ναί. Στο φόρουμ, θέλοντας και μη, κατατάσουμε τους συμφορουμίτες σε "επίπεδα". Με την "κατάταξη" αυτή υπ'όψιν, αν και προσωπική, διατύπωσε την ερώτηση δημόσια. Ανάλογα με την ερώτηση βέβαια, επέτρεψέ μου να σου απαντήσω δημόσια ή με pm. Σε κάθε περίπτωση θα σου απαντήσω. :)
Ευχαριστω..Βασικα περι αυτου ακριβως προκειται,περι "καταταξης" σε επιπεδα που λες και εσυ!
Εδω και πολυ καιρο λοιπον παρακολουθω προσεκτικα τα ποστ σου καθως ειναι προφανες οτι εισαι εξυπνος ανθρωπος,διαλλακτικος,και με αποψη.Το τελευταιο τριμηνο,αν δεν απατωμαι,προσεξα μια στροφη πιο σκληροπυρηνικη στη σταση σου,νομιζω πως εμφανιστηκε θυμος,ειδικα οσον αφορα τους μεταναστες.Σε συνδυασμο με τον τοπο διαμονης σου (Εβρος αν θυμαμαι καλα) απλα αναρωτιεμαι τι προκαλεσε αυτη την πιο απολυτη σταση σου..
Να με συγχωρεις αν ρωταω πολλα.

Στο management υπάρχει η θεωρία του εκκρεμούς. Όταν κάτι αγγίζει τα όρια της υπερβολής για να ισσοροπήσει, πρέπει πρώτα να πάει απο την άλλη μεριά. Στην αντίθετη υπερβολή. Αυτό το φαινόμενο ζούμε σήμερα.
Η μαζική είσοδος μεταναστών, η αύξηση της εγκληματικότητας, η αδυναμίες ( ή η άρνηση) των πολιτικών δυνάμεων να δουν το πρόβλημα και όλα αυτά μεγενθυμένα απο την οικονομική κρίση έκαναν την κατάσταση εκρηκτική.
Τώρα ζούμε την "άλλη" υπερβολή. Οι περιθωριακοί του 0,3% δυναμωμένοι απο τα εγκλήματα του πολιτικού συστήματος απέκτησαν φωνή και δύναμη.
Πρέπει επειγόντως το σύστημα να ισορροπήσει. Νηφάλια και χωρίς υστερισμούς να συμφωνηθεί το πρόβλημα και να αναζητηθούν λύσεις. Ένα δημοψήφισμα με τη μια ερώτηση π.χ. "να φύγουν όλοι οι μετανάστες;" στην υπερβολή που ζούμε, μαντέψτε τι ποσοστό θα έπαιρνε.

Το πρόβλημα είναι : Θέλουμε τη λύση;
Οι χρυσαυγίτες προφανώς δε τη θέλουν. Με αυτό το πρόβλημα βγήκαν απο την αφάνεια με αυτό θα πορευθούν. Οι "άλλοι"; Τη θέλουν τη λύση; Η βολεύονται με τις χρηματοδοτούμενα μ.Κ.Ο. Τις Υπατίες και τις ανακοινώσεις των γραφείων τύπου για να το παίζουμε εύκολη αντιπολίτευση:

Oι χρυσαυγίτες (οι όποιοι καθοδηγητές), σαφώς και δεν θέλουν λύση. Τότε δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης... Και αυτή η ξενοφοβία προέκυψε έτσι μαζικά, όχι μόνη της, αλλά σε συνδιασμό κάμποσων παραγόντων. Ανεργία, οικονομική κρίση, εγκληματικότητα, γενική ανασφάλεια για το αύριο, σπρώχνουν τους απελπισμένους σε αναζήτηση - όχι ενόχων στην προκείμενη περίπτωση των λαθρομεταναστών - αλλά σε αναζήτηση λύσεων. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που θεωρεί το μεταναστευτικό, μέρος του προβλήματος, εστιάζει στους λαθρομετανάστες κι όχι συλλήβδην στους μετανάστες. Θεωρεί (δεν έχω στοιχεία, αλλά απο παρατηρήσεις) ότι είναι κρισιμότερο να σταματήσουν να μπαίνουν κάθε μέρα καινούριοι στην χώρα. Αρα πρέπει επειγόντως να ασφαλιστούν οι δίαυλοι εισόδου. Φυσικά πρέπει αμέσως μετά οι παράνομοι να φύγουν γιατί επιβαρύνουν την κρίση και τα φαινόμενα αποσύνθεσης της χώρας - ούτως ή άλλως η χώρα δεν μπορεί να τους συντηρήσει.
Ενα δημοψήφισμα, κατα την γνώμη μου, θα ήταν ότι χειρότερο... Ισως γιατί θεωρώ. οτι θα υπερίσχυε το "Να φύγουν", και αυτό θα έδινε άλλοθι και ηθική νομιμοποίηση σε ανεγκέφαλους και λοιπούς συγγενείς να αρχίσουν πραγματικά πογρόμ με αοτέλεσμα, ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αντιδράσεις εκατέρωθεν...

Δεν ξέρω ποιο ακριβώς θα μπορούσε να είναι το ερώτημα σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, πάντως αν δεν κάνω λάθος δεν μπορεί να υπάρξει δημοψήφισμα που αφορά την άρση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τρίτων με βάση την αρχή της πλειοψηφίας. Μπορεί οι μετανάστες να μην έχουν απόλυτη κατοχύρωση στην Ελλάδα, αλλά καλύπτονται από γενικότερες νομοθεσίες της ΕΕ (που έχουν επικυρωθεί και από την Ελλάδα) και συμφωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκινώντας από την χάρτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ. Άρα ποιο ακριβώς θα ήταν το ερώτημα; Θεωρώ πολύ δύσκολο να ήταν "να μείνουν ή να φύγουν".

Επομενως Bios θεωρουμε τον λαο οτι εχει μειωμενο καταλογισμο ,επειδη θα αποφασισει μεσω δημοψηφισματος το τι θελει για τον τοπο του.Δικαιωνονται με αυτο το τροπο ολοι εκεινοι οι πολιτικοι που απεφασισαν για μας ,χωρις εμας.Το πως θα διαχειριστει η πολιτεια την αποφαση του δημοψηφισματος ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο την διενεργεια και το δικαιωμα να αποφασιζουμε για την ζωη μας.Και αυτο βεβαια δεν αφορα μονο το συγκεκριμενο ζητημα ,αλλα ολα τα μειζονα ζητηματα.
Το να συνεχιζουμε να ζουμε πιθανον με ψευθαισθησεις ,και να μην δινουμε ουσιαστικη λυση σ ενα προβλημα ,ειναι προτιμοτερο προφανως απο την αποτυπωση της λαικης βουλησης.
Οταν θα υπαρξει αποφαση μεσω δημοψηφισματος θα κληθει η κυβερνηση [οποια και αν ειναι αυτη] να εφαρμοσει το νομο εκατερωθεν και κυριως σε βαρος οσων αυθαιρετουν η εκμεταλευονται τους μεταναστες και οι ποινες εις βαρος ολων αυτων των <λουλουδιων> να ειναι εξοντωτικες.Δεν δικαιουται ,ουτε νομιμοποιηται κανενας να παρανομει σε βαρος των ανθρωπινων ψυχων [που ειναι οι μεταναστες] με οποιαδηποτε δικαιολογια.

Το να ζητείται η γνώμη του λαού, δεν μπορεί παρά να να είναι καλό.
Έτσι και οι εκλογές, σαν σύλληψη, καλές είναι. Ας δούμε όμως πώς χειραγωγούνται: α) με προεπιλεγμένους υποψήφιους που είναι μισθοφορικά ταγμένοι να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, δημιουργώντας στον κόσμο την ψευδαίσθηση της επιλογής και β) με άθλιους εκλογικούς νόμους, για το ενδεχόμενο που ο λαός αποφασίσει να ξεφύγει από αυτούς τους "προεπιλεγμένους".
Αντίστοιχα, το δημοψήφισμα μπορεί να χειραγωγηθεί από τον τρόπο που θα τεθεί η ερώτηση και, όσο αυτός ο τρόπος βρίσκεται στην κρίση της (εκλογικά πάντα) πρεοεπιλεγμένης εξουσίας, δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι τελικά θα εκφραστεί ατόφια η λαϊκή βούληση.

Ο κίνδυνος των σικέ δημοψηφισμάτων του τύπου "όλοι έξω-όλοι μέσα" ή "ευρώ ή θάνατος", είναι να τονωθεί η παραπάνω ψευδαίσθηση επιλογής που έχει καλλιεργηθεί -δεκαετίες τώρα- μέσα από προκάτ εκλογές και εκλογικούς νόμους και που, τελευταία, έχει αρχίσει να φθίνει.
Ένας "σωστός" σύμβουλος της κυβέρνησης, θα έπρεπε να της συστήσει να αρχίσει τέτοια δημοψηφίσματα πάραυτα.

Ευχαριστω..Βασικα περι αυτου ακριβως προκειται,περι "καταταξης" σε επιπεδα που λες και εσυ!
Εδω και πολυ καιρο λοιπον παρακολουθω προσεκτικα τα ποστ σου καθως ειναι προφανες οτι εισαι εξυπνος ανθρωπος,διαλλακτικος,και με αποψη.Το τελευταιο τριμηνο,αν δεν απατωμαι,προσεξα μια στροφη πιο σκληροπυρηνικη στη σταση σου,νομιζω πως εμφανιστηκε θυμος,ειδικα οσον αφορα τους μεταναστες.Σε συνδυασμο με τον τοπο διαμονης σου (Εβρος αν θυμαμαι καλα) απλα αναρωτιεμαι τι προκαλεσε αυτη την πιο απολυτη σταση σου..
Να με συγχωρεις αν ρωταω πολλα.

Ναι, στήν Θράκη (Ξάνθη) έχω έρθει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια για μόνιμη κατοίκιση, εγκαταλείποντας την Αθήνα. Οντως έχω γίνει πιό "ανελαστικός" με τους λαθρο- (όχι τους νόμιμους). Οπως έχω γίνει και με την αριστερά (χωρίς πάλι να κατατάσσω τον εαυτό μου στους δεξιούς). Είμαι πολύ θυμωμένος γιατί η ζωή μου, των δικών μου ανθρώπων και φίλων μου, και όλων αυτών που βλέπω όταν βγαίνω έξω έχει αλλάξει δραματκά προς το χειρότερο. Οχι οτι δεν το περίμενα. Σε συζητήσεις απο 10ετίας με φίλους μου, είχαμε συζητήσει και διαπιστώσει οτι η καταναλωτική συμπεριφορά του έλληνα και του κρατους δεν συμβάδιζε με το προιόν και τις υποδομές της χώρας. Περιμέναμε οτι κάποια στιγμή θα "χτυπήσει" και ο παράδεισος του 2004 θα ερχόταν τούμπα. Οπως κι έγινε. Εγώ τουλάχιστον, έριχνα τις ευθύνες στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, στον ωχαδερφισμό του έλληνα και στην νοοτροπία του παρτάκια όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσει. Οι συνιστώσες αιτίες είναι πολλές ακόμα και ίσως διαφορετικές για τον καθένα μας. Εν πάσει περιπτώσει, το κακό έγινε, οι ευθύνες καθαρά δικές μας. Αλλά ο τόπος πρέπει πρωτίστως να επιβιώσει. Κατόπιν, αν όχι για μας, τουλάχιστον για τα παιδιά μας, πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες τέτοιες που θα μας βοηθήσουν να σώσουμε οτι σώζεται και να ξεκινήσουμε μια πορεία προς τα πάνω. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που εμποδίζουν αυτή την πορεία προς τα πάνω. Ενας (και θέμα της αρχικής ερώτησης) είναι το λαθρομεταναστευτικό. Ο κόσμος δεν έχει να φάει και θέλει δουλειά. Η ανεργία βρίσκεται στο 22% και τα μεροκάματα πέφτουν κάθε μέρα. Η επιλεκτικότητα των ανέργων ως προς την δουλειά, μέσα στα χάλια που βρισκόμαστε έχει ανασταλεί και είναι διατεθειμένος να κάνει ότι βρεί προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά του. Απο την άλλη πλευρά, έχουμε συνέχεια νέους λαθρομετανάστες να περνούν τα σύνορα ζητώντας κι αυτοί ένα καλύτερο αύριο. Η αριστερά επικροτεί και θα έλεγα ενθαρρύνει αυτές τις μεταναστευτικές κινήσεις (δεν θα αναφερθώ στο γιατί - είναι άλλο θέμα). Τα απλά μαθηματικά και οι νόμοι της αγοράς λένε ότι όταν μπορείς να βρεις εύκολα εργατικά χέρια, ρίχνεις τα μεροκάματα, αυξάνεις τον χρόνο εργασίας και μειώνεις τις παράπλευρες υποχρεώσεις. Με 1.5m μετανάστες απο τους οποίους το 1m είναι λαθρομετανάστες, με 22% ντόπιους άνεργους και με προφορά εργασίας να τείνει στο μηδέν, η συμπίεση των ημερομισθίων θα πέσει και πιο κάτω απο τα 300Ε που λένε. Αλλά καλώς ή κακώς, αν τα βάλουμε κάτω, οι απαραίτητες και βασικές ανάγκες μιας μέσης οικογένειας είναι πολύ πιό ψηλά και αυτό το ξέρουμε όλοι. Την υποστήριξη απο την κρατική πρόνοια δεν μπορούμε να την έχουμε και αυτό επίσης το ξέρουμε όλοι. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε απο εδώ και πέρα. Θέλουμε να σωθεί αυτός ο λαός ή όχι? Αν πούμε ναι, θα πρέπει να πάρουμε μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά...πάσης φύσεως μέτρα. Το άσχημο είναι, οτι κάποια απο τα μέτρα αυτά αναγκαστικά θα είναι σκληρά... No pain, no gain... Kι αυτό είναι κάτι που αναδεικνύεται πάντα μέσα στην Ιστορία όταν πρόκειται για θέμα επιβίωσης. Ενα χαρακτηριστικό αλλά άλλης κλίμακας παράδειγμα, ο Τιτανικός. Οταν βούλιαξε, οι βάρκες δεν τους χωρούσαν όλους - μόνο το 1/3, και τόσοι τελικά επέζησαν. Αν όποιοι ανθρωπιστές πάνω στις βάρκες επέμεναν να μείνουν και να περισυλλέξουν όλους τους υπόλοιπους που φώναζαν για βοήθεια, δεν θα επιβίωνε κανένας.Την ευθύνη την είχε η εταιρεία, αλλά εκείνη την ώρα πάνω στις βάρκες δεν είχε νόημα να διαφωνήσουν γιατί δεν είχε περισσότερε βάρκες το πλοίο. Το ένστικτο της επιβίωσης δούλεψε και δεν νομίζω τα γυναικόπαιδα πάνω στις βάρκες να ήταν απάνθρωποι...
Εν τέλει, δεν θέλω το κακό των λαθρομεταναστών. Θέλω το καλό - και εν προκειμένω - την επιβίωση των νόμιμων συμπολιτών μου με τους οποίους μοιράζομαι πολλά κοινά, χωρίς τα οποία η ζωή μου θα γινόταν πολύ χειρότερη. Μπορεί να γίνομαι σκληρός, αλλά ο ανθρωπισμός όταν υπάρχει θέμα επιβίωσης, δεν έχει τόπο, εκτός κι αν έχουμε κάποιο τέτοιο παράδειγμα. Αντίθετα υπάρχουν πολλά.
Ο ανθρωπισμός είναι ευλογία όταν μπορείς να σώσεις ενα άνθρωπο, όχι όταν μπαίνεις μπροστά στην σφαίρα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

...Το πως θα διαχειριστει η πολιτεια την αποφαση του δημοψηφισματος ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο την διενεργεια και το δικαιωμα να αποφασιζουμε για την ζωη μας....

Στην συνείδησή μου το δγμοψήφισμα είναι ισχυρότερη εντολή απο οποιεσδήποτε εκλογές. Κι αυτό γιατί απάντάει άμεσα σε ένα δυγκεκριμένο ερώτημα και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ή να το μεταφράσει διαφορετικά, καμμία κυβέρνηση. Αν ο κόσμος πεί "να φύγουν" θα πρέπει οποιαδήποτε κυβέρνηση να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες... Δεν υπάρχει "πολιτική διαχείρηση κατα το δοκούν" στο αποτέλεσμα ενος δημοψηφίσματος...

Βρε παιδιά δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για την κατάργηση ανθρώπινων δικαιωμάτων επειδή το θέλει η πλειοψηφία. Δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα αν θα πρέπει να μείνουν ή να φύγουν οι μετανάστες. Φανταστείτε που μπορεί να πάει το πράγμα με τέτοιου είδους δημοψηφίσματα...

Βρε παιδιά δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για την κατάργηση ανθρώπινων δικαιωμάτων επειδή το θέλει η πλειοψηφία. Δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα αν θα πρέπει να μείνουν ή να φύγουν οι μετανάστες. Φανταστείτε που μπορεί να πάει το πράγμα με τέτοιου είδους δημοψηφίσματα...

Εννοείται... Λεμε αν γινόταν...

Το μελος που μιλησε για δημοψηφισμα δεν ειπε να μεινουν η να φυγουν.Για την νομιμοποιηση ολων αν δεν κανω λαθος μιλησε.Ενταξει οκ , για την ιθαγενεια θα μπορουσε θεωρητικα να γινει και δημοψηφισμα.Πρακτικα δεν νομιζω οτι θα γινει ποτε δημοψηφισμα και για κανενα λογο.Εξαλλου ποιος θα το ηθελε ? Η κυβερνηση θα φωναζε , η αντιπολιτευση θα φωναζε για εκβιαστικα διλληματα, οι πολιτες θα διαμαρτυρονταν ομοιως κοκ.

Θα μπορούσε να μπεί ενα δημοψήφισμα "φωτογραφικό", αλλα λόγω της διατύπωσής του μετά θα μεταφραζόταν με διάφορους τρόπους, άρα τζίφος...

πχ. ενα ερώτημα της μορφής "Να ανοίξουμε τα σύνορα για..." ή "Χρειάζεται η χώρα επιπλέον εργατικό δυναμικό..." προσεκτικά διατυπωμένο, ίσως να μπορούσε να σταθεί.

Αυτο δεν εχει νοημα.Σιγα μην κανουμε δημοψηφισματα για τα καπριτσια καποιων διεθνιστων αριστερων .Τι να ανοιξουμε τα συνορα ? Αυτο δεν θα ειναι κυβερνηση αλλα χιπικο μπαχαλο.Αν εισαι σοβαρο κρατος συμπεριφερεσαι αναλογως.Η Αυστραλια πχ θα σου πει χρειαζομαι τοσους , η αυτες τις ειδικοτητες.