Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Κλέαρχε, χαρά στο κουράγιο σου ρε.

Και το δικό μας κουράγιο που το βάζεις; Δεν αντέχω βρε παιδάκι μου το βάρος 7 δισεκατομμυρίων στη πλάτη μου, με το ζόρι κρατά το δικό μου βάρος...

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Εσύ δεν στήριζες κάποτε το πρώτο μνημόνιο και τον GAP?

Ναι στην αρχή το στήριζα, ποιο είναι το point σου; Αυτό τι σχέση έχει με το θέμα των σκλάβων; Πρέπει να αισθάνομαι τύψεις επειδή κάποιοι "επιχειρηματίες" στην Ινδία, Κίνα, και όπου αλλού χρησιμοποιούν παιδιά και σκλάβους για τα προϊόντα που κατασκευάζουν; Αν αισθανθώ τύψεις (που δεν αισθάνομαι, γιατί δε νιώθω ένοχος για κάτι) τι θα αλλάξει; Αλλά ρώτησα και πριν, όσοι αισθάνονται, τι κάνουν γι αυτό (εκτός από τη πάπια);

Σου είπε κανείς να αισθάνεσαι τύψεις? Το (κάθε) μαγαζί, ότι έχει πουλάει.
Από κει και πέρα όμως, το να ρωτάς τον καθέναν που αισθάνεται τι κάνει και πόσο μάλλον να λες ότι κάνει την πάπια εκτός από άνθρωπο που δεν έχει τύψεις, βγάζω το συμπέρασμα ότι είσαι οπαδός του "μακρυά απ τον κώλο μας κι ας ειν κ εξήντα πόντους". Το ίδιο ισχύει και για όσους ειρωνεύτηκαν αλλά δεν αξίζει καν να ασχοληθώ μαζί τους.

Δεν με απασχολεί τι συμπέρασμα βγάζεις, αλλά αν θέλεις τότε πες μου σε ποιους απευθύνονται όλα αυτά τα μηνύματα με τα κλαψουρίσματα για τους σκλάβους, και τις απαντήσεις τύπου "περαστικά μας", παρά μόνο σε όσους γράφουν στο τόπικ. Ρωτώ κι εγώ με τη σειρά μου τι κάνουν όσοι αισθάνονται κάτι για το συγκεκριμένο πρόβλημα (γιατί εγώ είμαι αρκετά αναίσθητος πλέον, και αισθάνομαι τίποτα απολύτως), περά από το να αναφέρουν πράγματα που είναι γνωστά εδώ και αρκετά χρόνια (από την εποχή που έγινε γνωστό το αντίστοιχο θέμα με την παιδική εργασία για την κατασκευή των nike και adidas).

Σου είπε κανείς να αισθάνεσαι τύψεις? Το (κάθε) μαγαζί, ότι έχει πουλάει.
Από κει και πέρα όμως, το να ρωτάς τον καθέναν που αισθάνεται τι κάνει και πόσο μάλλον να λες ότι κάνει την πάπια εκτός από άνθρωπο που δεν έχει τύψεις, βγάζω το συμπέρασμα ότι είσαι οπαδός του "μακρυά απ τον κώλο μας κι ας ειν κ εξήντα πόντους". Το ίδιο ισχύει και για όσους ειρωνεύτηκαν αλλά δεν αξίζει καν να ασχοληθώ μαζί τους.

Ευχαριστώ ρε!

Περί κλαψουρισμάτων και λοιπά...

Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Ναι, ας κρατήσουμε λοιπόν και λίγο δάκρυ για τη γειτονιά μας όταν γυρίσει ο καιρός (κάπως σαν ευχή ακούγεται, δεν ξέρω γιατί), γιατί στην Ινδία και τη Ταϊλάνδη δεν φτάνει...

Δηλαδή έχω 1 σκλάβο επειδή αγόρασα παπούτσια abibas...
Ο σκλάβος που μου τα πούλησε δεν πιάνεται;
Γιατί με 200 ευρώ το μήνα μισθό, πιο πολύ με σκλάβο μοιάζει παρά με εργαζόμενο...

Δεν μετραει αυτος ο σκλαβος.

Μετρανε μονο εκεινους στις χωρες παραγωγης πρωτων υλων.

Οι αλλοι τουλαχιστον εχουν τσαμπα τηλεοραση λιγο το εχεις ?:firstprize:

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι έχουμε λάβει σημείωμα από το νηπιαγωγείο της κόρης μου να βάλουμε ρεφενέ για τα παιδάκια που δεν μπορούν να αγοράσουν μολύβια και τετράδια και θα κάθομαι να ασχολούμαι με ένα site που λέει ότι έχω σκλάβους.
Λες και μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
Να ήταν μία αναφορά στις εταιρίες που έχουν αυτή την τακτική, να πω ok, να τις αποφύγω.
Αλλά αυτό απλά βγάζει ένα ενοχικό νουμεράκι.
Όταν θα κάνετε και κανένα cocktail party για τις πιτσιλωτές αρκούδες της Αρκτικής ενημερώστε με.

Α! Και που είσαστε;
Αν δεν γράφατε το μήνυμα θα είχατε γλυτώσει τόσο ρεύμα όσο χρειάζεται ένα σπίτι στην Ουγκάντα για να έχει μία λάμπα ανοιχτή για μία μέρα.
Αν εκτυπώσατε το μήνυμα καταστρέψατε 1 δέντρο στο οποίο είχε κάνει φωλιά μία δεκαμελής οικογένεια σκίουρων.
Αν διαβάζεις αυτό το μήνυμα χαλάς το ρεύμα ενός ψυγείου στο Μπαγκλαντές.
Εγώ σου λέω ότι χαλάς τσάμπα ρεύμα και εσύ συνεχίζεις!
Θα σταματήσεις επιτέλους;
Χάλασε η μερέντα σε ένα σπίτι στο Μπουρουντί εξαιτίας σου λόγω έλλειψης ρεύματος!
Ντροπή σου!

Μιχάλη πίστευα ότι ΕΣΥ δεν είσαι κοινός. Είσαι τυχερός που δεν γεννήθηκες Πακιστανός, Αφγανός, Αιγύπτιος.
Είσαι επίσης τυχερός που τα παιδιά σου μπορούν να έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν.

Ισως κατι αλλο θες να πεις γιατι με το σκεπτικο σου τοτε ειμαστε ατυχοι που γεννηθηκαμε στην Ελλαδα και οχι στην Φινλανδια ή την Δανια ή την Ισλανδια.
Διαφορετικα, οι πακιστανοι ειναι τυχεροι που δεν γεννηθηκαν στο Κονγκο ή στην Αιθιοπια ή στο Σουδαν....

Μιχάλη πίστευα ότι ΕΣΥ δεν είσαι κοινός. Είσαι τυχερός που δεν γεννήθηκες Πακιστανός, Αφγανός, Αιγύπτιος.
Είσαι επίσης τυχερός που τα παιδιά σου μπορούν να έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν.

Μέσα έπεσες Μήτσο...
Αιγυπτιώτης είμαι... Αλεξανδρινός... :flipout:

Παλεύω για να έχουν τα παιδιά μου τα στοιχειώδη να ζήσουν αλλά δεν επαναπαύομαι σε αυτό.
Πιο πολύ με απασχολεί ένα παιδάκι στη γειτονιά μου που δεν έχει τα στοιχειώδη για να πάει στο σχολείο παρά μία σελίδα στο internet που προσπαθεί να προκαλέσει ενοχές...
Γιατί στην πρώτη περίπτωση μπορώ να κάνω κάτι.

@Sotos
Εγώ πάντως (παρότι δεν έχω τύψεις πράγματι) κάνω κάτι για αυτό το φαινόμενο δουλείας.
Αυτό που κάνω είναι να δείχνω την απαιτούμενη διαλλακτικότητα, ανοχή και φυσικά υποστήριξη και αλληλεγγύη σε αυτούς που θέλησαν να ξεφύγουν από τη δουλεία της χώρας τους, και ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, έφτασαν στη δική μου. Φυσικά δεν έχω φτάσει ακόμα στην ύψιστη πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης άλλων (που είναι και τρελό trend απ' ό,τι έχω μάθει) που δεν αγοράζουν Nike ας πούμε, αυτό θέλει δουλειά ακόμα.

@Sotos
Εγώ πάντως (παρότι δεν έχω τύψεις πράγματι) κάνω κάτι για αυτό το φαινόμενο δουλείας.
Αυτό που κάνω είναι να δείχνω την απαιτούμενη διαλλακτικότητα, ανοχή και φυσικά υποστήριξη και αλληλεγγύη σε αυτούς που θέλησαν να ξεφύγουν από τη δουλεία της χώρας τους, και ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, έφτασαν στη δική μου. Φυσικά δεν έχω φτάσει ακόμα στην ύψιστη πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης άλλων (που είναι και τρελό trend απ' ό,τι έχω μάθει) που δεν αγοράζουν Nike ας πούμε, αυτό θέλει δουλειά ακόμα.

Αναρχοφασίστα....

Ως σκλαβοι λογιζονται και οι εργαζομενοι στην Γερμανια (Ελληνες ή μη..) που φτιαχνουν τις Μερτσεντες της αρχουσας ταξης ?

Να το προσδιορισουμε ακριβως γιατι εχει σημασια :D