Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μήπως λέει το άρθρο ποιες είναι αυτές οι περιοχές με νερό και ρεύμα? Γιατί εκνευρίζονται οι ευαίσθητοι κάτοικοι της περιοχής? Μήπως παίρνουν παρανόμως το δικό τους νερό και ρεύμα?

Η τελευταία ερώτηση δεν είναι καθόλου θεωρητική, μιας και στην περιοχή που διαμένω έχουν καταγραφεί δεκάδες φορές τέτοια συμβάντα με εκατοντάδες καταγγελίες από ευαίσθητους πολίτες. Σε μία από τις αυτοψίες δε, ήμουν και παρών.

Έχω την τύχη - ατυχία να τους ζω καθημερινά εδώ και χρόνια (για τους Κερκυραίους να πω ότι μένω Λιβάδι Ρόπα οπότε δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο, καταλαβαίνουν).

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ρεύμα - νερό δεν είχαν και όντως δεν τους έδιναν με αποτέλεσμα να κλέβουν αρκετές φορές. Τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του αντι-ρατσισμού, πολιτισμού κλπ (πες το όπως θες, εγώ το λέω "ψήφος") τους έχουν δωθεί τα πάντα αλλά εξακολουθούν να κλέβουν, καταστρέφουν κλπ.

Η εξάπλωση τους εδώ είναι πλέον φαινόμενο μιας και (λόγω ναρκωτικών κυρίως) οι "βίλες" τους ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια. Είναι επίσης καταγεγραμμένη η εμπρηστική τους δράση ώστε να επιτύχουν αυτή την εξάπλωση (απόδειξη ότι φτιάχνεται πρόχειρος πυροσβεστικός σταθμός δίπλα στον καταυλισμό κατά τους θερινούς μήνες).

Νομαδικά ζουν απ'όσο έχω μιλήσει μαζί τους και μάλιστα κατά ένα μεγάλο ποσοστό.
Οι αθίγγανοι (άκου "Ρομα") της Κέρκυρας κατά ένα συντρηπτικό ποσοστό κινούνται Κέρκυρα - Αρτα - Πρέβεζα - Αιτ/νία.

Γιάννη τελικά υπάρχουν πολλά "κοινά" βιώματα.....:ernaehrung004:

Last edited:

Σε "επισημους μεταναστες" ακομα και χαρτιά να να τους δωσουμε, σε χωρα της ΕΕ δεν προκειται να μπουν.
Βαρια βαριά να προλάβουν οι 50 πρώτοι.Δεν είναι βλάκες οι άλλοι ...

Εμ αυτο λεω.....

Πεταξαν μερικα αντιπολιτευτικα κομματα που θελουν να "λυσουν" το μεταναστευτικο (με πιο "ανθρωπινο"τροπο απο αυτον των ακροδεξιων ..) μια παπαντζα οτι θα τους δωσουμε χαρτια και θα μετακυλησουμε το προβλημα στους αλλους λες και οι αλλοι τρωνε κουτοχορτο.

Βεβαια στις δευτερες εκλογες που ηταν προ των πυλων της εξουσιας καμια φορα δεν ακουσα περι υπηκοοτητας και ιθαγενειας και λοιπες μπαρουφες που ακουγαμε πριν τις πρωτες εκλογες....Ελεγαν πολυ μασημενα ομως γιατι ουτε αυτοι δεν ηξεραν πως θα το κανουν για ταξιδιωτικα εγγραφα μιας χρησης ή περιορισμενης χρονικης διαρκειας και αλλα τετοια.

Οι Γαλλοι στο μεταξυ με το ετσι θελω εβγαζαν τους Ρομά ακομα και παραβιαζοντας την σενγκεν απο το εδαφος τους ....αλλαξαν σε μια νυχτα ενα νομο οταν οι Ιταλοι πηγαν να τους πασαρουν ενα λεωφορειο με φτωχοδιαβολους και το γυρισαν πισω οπως ηταν....κι εμεις ονειρευομαστε οτι ειμαστε οι μοναδικοι εξυπνοι του χωριου.

Αμ δε.

Μακαρι να γινοταν ετσι ευκολα γιατι αυτοι ευθυνονται για την καταντια μας σε αυτον τον τομεα αλλα δεν προκειται οσο ευκολο και ανθρωπιστικο και αν ακουγεται.

Χωρα που με τετοια οικονομικη κριση , με τοσες ανοιχτες πυλες εισοδου στον καθε εισερχομενο και με τετοιο ηδη παροντα πληθυσμο λαθρομεταναστων δεν νομιζω οτι εχει ξαναυπαρξει στην νεωτερη ευρωπαικη ιστορια.

Κοινως ισχυει αυτο που λεει πιο πανω ο Χατζ οτι το μεταναστευτικο ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ.

Πρεπει να εστιασουμε στο να γινουν πιο αυστηροι οι ελεγχοι στα συνορα για να μην μεγαλωσει κι αλλο το προβλημα και σε βαθος χρονου να ελαφρυνουμε την παρουσα κατασταση.

Το θέμα είναι,ότι αντιμετωπίζουμε σαν χώρα μια ογκούμενη συνεχώς,φοβερή ανθρωπιστική κρίση.Μόνοι σαν είσοδος της ΕΕ.

Δεν έχει σημασία,το πως θα αντιδράσουν οι "άλλοι"...Πρέπει να μπούν στο χορό...

Πρέπει κι αυτοί να έρθουν αντιμέτωποι με τις καραβιές προσφύγων με νόμιμα έγγραφα,οι περισσότεροι των οποίων θα ζητούν πολιτικό άσυλο...Τότε να δούμε τι θα κάνουν...Θα τους βουλιάξουν,θα τους βάλουν σε στρατόπεδα,θα τους κρατούν αρόδο..............;;;;

Εδώ θα συμφωνήσω,ποιός έχει τα κότσια απο τους νενέκους που μας κυβερνούν να το κάνει;

Αλλά για να αντιστρέψω το ερώτημα...Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο,πως θα φύγουν τα εκατομμύρια προσφύγουν απο την χώρα μας;Ποιά είναι η "άλλη"' λύση; Να τους κάνουμε...σαπούνι όπως οραματίζονται οι ναζί της ΧΑ;

Last edited:
Για να μπουν στο χορο οι "εταιροι" πρεπει να παρανομησουμε οπως κανει η Τουρκια κανοντας τα στραβα ματια.....

Και να αρχισουμε να τους διευκολυνουμε να σαλπαρουν για Ιταλια και αδριατικη....

Ποιος θα το κανει αυτο ?

Το να αντιστρεφουμε το ερωτημα δεν σημαινει οτι πρεπει να επιλεγουμε την ακραια λυση. Λυση δεν υπαρχει αυτο ειναι σαφες. Τουλαχιστον αμεση.

Σαφώς υπάρχει άμεση λύση.

Να ανατραπούν οι συμφωνίες του Δουβλίνου και να τους κάνουμε ότι μας κάνουν...
Είναι απόλυτα σαφές,ότι σε αντίθετη περίπτωση σε λίγο,οι πρόσφυγες θα διπλασιαστούν,τριπλασιαστούν....
Τι θα γίνει τότε;Πάλι θα λέμε όχι σε...ακράιες λύσεις;

Ποιός θα το κάνει είναι το θέμα.Μην τα μπερδεύουμε...

Οι μόνοι που το προβάλουν σαν λύση,βρίσκονται στην αριστερά.Οι υπόλοιποι σφυρίζουν κλέφτικα ή σπάνε πάγκους και κεφάλια προσφύγων...

Last edited:

Εμ αυτο λεω.....

Πεταξαν μερικα αντιπολιτευτικα κομματα που θελουν να "λυσουν" το μεταναστευτικο (με πιο "ανθρωπινο"τροπο απο αυτον των ακροδεξιων ..) μια παπαντζα οτι θα τους δωσουμε χαρτια και θα μετακυλησουμε το προβλημα στους αλλους λες και οι αλλοι τρωνε κουτοχορτο.

Βεβαια στις δευτερες εκλογες που ηταν προ των πυλων της εξουσιας καμια φορα δεν ακουσα περι υπηκοοτητας και ιθαγενειας και λοιπες μπαρουφες που ακουγαμε πριν τις πρωτες εκλογες....Ελεγαν πολυ μασημενα ομως γιατι ουτε αυτοι δεν ηξεραν πως θα το κανουν για ταξιδιωτικα εγγραφα μιας χρησης ή περιορισμενης χρονικης διαρκειας και αλλα τετοια.

Οι Γαλλοι στο μεταξυ με το ετσι θελω εβγαζαν τους Ρομά ακομα και παραβιαζοντας την σενγκεν απο το εδαφος τους ....αλλαξαν σε μια νυχτα ενα νομο οταν οι Ιταλοι πηγαν να τους πασαρουν ενα λεωφορειο με φτωχοδιαβολους και το γυρισαν πισω οπως ηταν....κι εμεις ονειρευομαστε οτι ειμαστε οι μοναδικοι εξυπνοι του χωριου.

Αμ δε.

Μακαρι να γινοταν ετσι ευκολα γιατι αυτοι ευθυνονται για την καταντια μας σε αυτον τον τομεα αλλα δεν προκειται οσο ευκολο και ανθρωπιστικο και αν ακουγεται.

Χωρα που με τετοια οικονομικη κριση , με τοσες ανοιχτες πυλες εισοδου στον καθε εισερχομενο και με τετοιο ηδη παροντα πληθυσμο λαθρομεταναστων δεν νομιζω οτι εχει ξαναυπαρξει στην νεωτερη ευρωπαικη ιστορια.

Κοινως ισχυει αυτο που λεει πιο πανω ο Χατζ οτι το μεταναστευτικο ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ.
Ναι αλλά ο Χατζ δίνει και την λύση. Το θέμα είναι ποιος θα είναι αυτός που κρατεί το σπαθί για να κόψει.

Πρεπει να εστιασουμε στο να γινουν πιο αυστηροι οι ελεγχοι στα συνορα για να μην μεγαλωσει κι αλλο το προβλημα και σε βαθος χρονου να ελαφρυνουμε την παρουσα κατασταση.

Μπορούμε? Και το βάθος χρόνου τι σημαίνει όταν δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για κανένα πρόβλημα σήμερα?

Στο όνομα της "ρεαλιστικής λύσης" έχουν γίνει ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ....

συνεχίστε λίγο...

Σαφώς υπάρχει άμεση λύση.

Να ανατραπούν οι συμφωνίες του Δουβλίνου και να τους κάνουμε ότι μας κάνουν...
Είναι απόλυτα σαφές,ότι σε αντίθετη περίπτωση σε λίγο,οι πρόσφυγες θα διπλασιαστούν,τριπλασιαστούν....
Τι θα γίνει τότε;Πάλι θα λέμε όχι σε...ακράιες λύσεις;

Ποιός θα το κάνει είναι το θέμα.Μην τα μπερδεύουμε...

Οι μόνοι που το προβάλουν σαν λύση,βρίσκονται στην αριστερά.Οι υπόλοιποι σφυρίζουν κλέφτικα ή σπάνε πάγκους και κεφάλια προσφύγων...

Επι θεωρητικου το συζηταμε αλλα δεν γινεται κι αλλιως.

Κατ´αρχην παραδειγμα κρατους με αυτες τις συνθηκες που αντιμετωπισε επιτυχως και οχι φασιστικα το προβλημα εχει υπαρξει ? Οχι απο οσο ξερω.

Αρα μενει να επικεντρωθουμε στην αλλαγη οπως λεμε των Δουβλινων.

Το ερωτημα λοιπον ειναι εντος ή εκτος ΕΕ υπαρχει η λυση ?

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Στο όνομα της "ρεαλιστικής λύσης" έχουν γίνει ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ....

συνεχίστε λίγο...

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=713054

Χρυσή Αυγή: το απωθημένο όνειρο του κάθε κρυφοφασίστα Νεοέλληνα .

''Η Δεξιά / Ακροδεξιά που κυβέρνησε με διάφορες παραλλαγές, Συναγερμός, ΕΡΕ, χούντα, Ν.Δ., και το μεταλλαγμένο πελατειακό, και προφανώς δεξιό, ΠΑΣΟΚ τροφοδοτούνταν εκλογικά για χρόνια από τους ίδιους φασιστικούς εσμούς που σήμερα ψηφίζουν ανοιχτά, χωρίς πια να ντρέπονται, τη "νομιμοποιημένη" από το σύστημα και τα άθλια ΜΜΕ Χρυσή Αυγή, από αυτά τα αλλοτριωμένα ανθρώπινα όντα που αλαλάζουν από ευχαρίστηση στη θέα των καθημερινών πογκρόμ που εξαπολύονται ενάντια στους αδύναμους και τους μετανάστες και που επιτίθενται απειλητικά σε όποιον/α βγαίνει ανοιχτά και καταδικάζει την παράνομη, αντισυνταγματική και παρακρατική δράση της γελοίας, αλλά και σφόδρα επικίνδυνης, συμμορίας των χρυσαυγιτών.

Πλάι στους χρυσαυγίτες, και οι γνωστοί συστημικοί κονδυλοφόροι, οι λογής μανδραβέληδες, γουσέτηδες, παπαδημητρίου, όλα αυτά τα νεοφιλελεύθερα σκουπίδια μιας τάχα μου δημοσιογραφικής ελίτ, μιας εξωνημένης και εκπορνευμένης "διανόησης". Που με κάθε τρόπο πασχίζουν να μας πείσουν, ως αναπόφευκτο "συμπέρασμα", ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ναζιστική συμμορία είναι περίπου ένα και τ’ αυτό. Πώς αλλιώς θα πουλήσουν εξυπηρέτηση στα αφεντικά τους; Ή μήπως δεν κατανοούν ότι με τη λογική του απολίτικου και προβοκατόρικου τσουβαλιάσματος διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη δράση των νεοναζί και τον μιθριδατισμό της κοινωνίας στη φασιστική βία;

Όσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα στελέχη τους, αν δεν κλείνουν το μάτι για τη βρόμικη αλλά τόσο βολική δουλειά που "διεκπεραιώνουν" τα ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής (όπως γινόταν πάντα με τη δράση του παρακράτους σε αυτό τον τόπο), απλώς ψελλίζουν αμήχανα και αναποτελεσματικά -για ξεκάρφωμα- είτε σφυρίζουν αδιάφορα.''

..................................................................................................................................................................................................................

Οι ανάλογες τοποθετήσεις ενοχλούν τούς δήθεν ''πασιφιστές'' και οπαδούς της ''θεωρίας τών δύο άκρων''.
Και αυτό γιατί τέτοια άρθρα θέτουν ορθές διαχωριστικές γραμμές..

Αλλά αυτά έχουν οι εκπτώσεις: Κάποιοι είναι πλέον καταδικασμένοι να χειροκροτούν τις μεταλλάξεις του Θεοφύλακτου Παπακωνσταντίνου, του Γεωργαλά και του Χρήστου, μέσα στη θορυβώδη επιθετικότητα του νεο-γκαιμπελισμού, όπου το ξεχαρβάλωμα της αλήθειας συντελείται ως υβρίδιο βαναυσότητας και όπερας μπούφας, συκοφαντίας, ανενδοίαστης δημαγωγίας και κακόδοξης βλακείας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αλήθεια αυτό δεν κατάλαβα πώς καθιερώθηκε.

Ρομ στη γλώσσα τους σημαίνει "άνδρας" με τον όρο του αρσενικού. Η πλάκα είναι ότι την ονομασία "γύφτος" που μπορεί να ακούσει κανείς ακόμα και εδώ μέσα και να χαρακτηρίσει τον άλλο ρατσιστή, προέρχεται από το Αιγύπτιος το οποίο το χρησιμοποιούν και αυτοί στη γλώσσα τους.

Εικάζεται ότι προέρχονται από κει. Προσωπικά από το λίγο που το έχω ψάξει μοιάζουν σε κουλτούρα και τρόπο σκέψης σε Πακιστάν - Αφγανιστάν εξού και η συχνή πλέον συχνότηση μεταξύ τους. Ακόμα και ίδια έθιμα διατηρούν.........

Από κει και πέρα ο όρος Ρομά ξεκίνησε από τη Γαλλία όπου και χρησιμοποιείται εκατοντάδες χρόνια. Εδώ προφανώς έφτασε με την αντι-ρατσιστική μόδα των τελευταίων ετών (δυστυχώς). Πάντως νομίζω ότι έχει ψηφιστεί και νόμος ότι η επίσημη ονομασία τους είναι πλέον έτσι και άρα αναγκαστικά τα ΜΜΕ τον χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι τον ακολούθησαν.

ΥΓ. Προσπαθώ (σχεδόν τα έχω κατάφερει) να πάω να φωτογραφίσω τσιγγάνικο γάμο. Πιστεύω πως θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία.

Δηλαδή οι τσιγγάνοι μας αποκαλούν εαυτούς, και μάλιστα από εκατοντάδες χρόνια, Ρομά? Πρώτη φορά το ακούω.

Άρα και η χρήση του όρου από τα ΜΜΕ είναι λάθος. Το "ένας νεαρός Ρομά" που ακούγεται είναι αντίστοιχο του μια νεαρή Γερμανίδες.

Δηλαδή οι τσιγγάνοι μας αποκαλούν εαυτούς, και μάλιστα από εκατοντάδες χρόνια, Ρομά? Πρώτη φορά το ακούω.

Το "γύφτος" χρησιμοποιούν. Το Ρομά ούτε εγώ το έχω ακούσει ποτέ. Τουλάχιστον όσο τους έχω ακούσει.

Δεν ξέρω αν το χρησιμοποιούν στην μεταξύ τους επικοινωνία όπου δεν χρησιμοποιούν ελληνικά.

Άρα και η χρήση του όρου από τα ΜΜΕ είναι λάθος. Το "ένας νεαρός Ρομά" που ακούγεται είναι αντίστοιχο του μια νεαρή Γερμανίδες.

Ναι, ο ενικός είναι Ρομ απ'όσο ξέρω. Δεν είμαι ειδικός.

Λέω όσα έχουν πέσει στην αντίληψη μου.

Το "Ρομά" είναι μία politically correct βλακεία.
Γιατί να είναι ρατσιστικό να αναφέρεται σε σένα κάποιος με το όνομά σου;
Και μεταξύ τους Γύφτοι αυτοαποκαλούνται.
Το να πεις έναν Γύφτο, Γύφτο δεν είναι βρισιά.
Το να πεις κάποιον που δεν είναι Γύφτος, Γύφτο, είναι βρισιά και προς τους Γύφτους γιατί χρησιμοποιείς το όνομά τους σαν χαρακτηρισμό.
Πως είναι να δεις κάποιον να χρησιμοποιεί το Έλληνας σε κάποιον άλλον, εννοώντας ότι είναι λαμόγιο;

Το να πεις κάποιον που δεν είναι Γύφτος, Γύφτο, είναι βρισιά και προς τους Γύφτους γιατί χρησιμοποιείς το όνομά τους σαν χαρακτηρισμό.

Αμ, έχεις ακούσει Γύφτο να λέει "τι, γύφτικα παζάρια θα κάνουμε;" :flipout:

Αυτή η ωραιοποίηση των ορισμών είναι ένα θέμα.... όλα σε νέο περιτύλιγμα.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Σήμερα,πριν απο δύο ώρες περίπου,πήρα τα παιδιά μου και πήγαμε στο κεντρικό κατάστημα του χωριού. Ναι,έχουμε τη χαρά να ζούμε σε χωριό.Επίνειο. Προάστιο,Πείτε το όπως θέλετε. Δεν παύει να είναι το Ουζούν Αλή για τους παλιούς

Σήμερα,όπως και κάθε άλλη μέρα,περπάτησα τα ίδια στενά με τα παιδιά μου .Στον δρόμο συναντήσαμε άλλα παιδιά απο το ίδιο σχολείο,κάπως μεγαλύτερα.

Σήμερα,για πρώτη φορά απο το 1992 που ζώ σε αυτή τη χώρα,δέχτηκα ευθεία απειλή χωρίς καμμία απολυτως αιτία

Θα κάνω μιά σύντομη περιγραφή.

Κατάγομαι απο την Αργεντινή,ο προπάππος μου ήταν Έλληνας. Η μητέρα μου,φιλόλογος –Βυζαντινολόγος ,δίδαξε σε εμένα και τα αδέρφια μου τα ελληνικά. Εξέδωσε το λεξικό Βυζαντινής γλώσσας εκδόσεις Liddell Scott Βρέθηκα εδώ λόγω δουλειάς και ίδιας επιλογής.Ο ένας μου γιός γεννήθηκε στην Ισπανία πάλι λόγω δουλειάς και ο άλλος στην Θεσσαλονίκη.Όπως διαβάζετε κι εσείς μιλώ τα ελληνικά αρκετά καλά.. Πληρώνω τους φόρους μου,τα χαράτσια μου και τα συναφή. Έχω το δικαίωμα να ψηφίζω και το ασκώ ..

Τα παιδιά μου έχουν το δικαίωμα ως ημεδαπά( γιατί για το ελληνικό παρα- κράτος είμαι ελληνίδα ομογενής) έχουν κάθε δικαίωμα στην δημόσια παρα-παιδεία και παρα-υγεία και ο,τιδήποτε που είναι «παρά»

Σαν μητέρα,απολαμβάνω πλήρως του δικαιώματος να συνεισφέρω στις οφειλές του σχολείου κι ας είμαι πλέον σχεδόν άνεργη

Το να μου τη στήνουν παιδάκια του δημοτικού ,χρυσαυγιτάκια απο σπίτι,και να ξεφωνίζουν τα δικά μου σαν «λαθρο» δεν μου πολυφαίνεται σωστο. Το επιχείρημα του «έχουν ξενικό επώνυμο» ούτε αυτο μου πολυφαίνεται ευσταθές! Το να βάζουν ΑΕΡΟΒΟΛΟ στο δόξα πατρί της μαμάς ούτε αυτό δείχνει καλή αγωγή απο τα χρυσάυγουλα σπίτια.. Λέω τωρα εγώ..

Το να απειλούν παιδάκια 10-12 ετών άλλα παιδάκια 7-6 ετών ,συγνώμη αλλα πάλι δεν μου φαίνεται σωστό! Βασικά,το να κρίνουν παιδάκια ΆΛΛΑ παιδάκια δεν μου φαίνεται διόλου σωστό!

Το να απειλούν ΕΝΗΛΙΚΑ βασιζόμενοι στον μητρικό φόβο είναι σφοδρό σημάδι κοινωνικής σήψης.

Δεν γράφω για την Χρυσή Αυγή. Ούτε καν με ενδιαφέρει. Είναι μίζερα στερημένα ανθρωποειδή που προσπαθούν να προσομοιάσουν σε ανθρώπους. Χρησιμοποιούν τις σιδηρογροθιές εν είδει φαιάς ουσίας. ΔΕΝ ασχολούμαι με υπανθρώπους.

Ασχολούμαι μονο με την απειλή που συνιστούν κοινή συνεναίσει των τυχόν ψηφοφόρων τους και των υπ’ατμόν υποστηρικτών τους.

Ο κόσμος δεν μοιράστηκε σε μερίδες για να έχετε δικαίωμα σε κομμάτια. Ο κόσμος είναι ένας. Τί κι αν μιλώ τέσσερις γλώσσες,ποιά η διαφορά απο κάποιον που βάζει ενα Χ για υπογραφή; Τί κι αν έχω πτυχία και δε συμμαζεύεται; Η διαφορά είναι πάντα στον νού.

Τα χρυσάυγουλα ΔΕΝ έχουν μυαλό.. Φούσκα είναι που θα σκάσει,αν το θέλετε κι εσείς βέβαια. Τα χρυσάυγουλα ΔΕΝ εχουν πανω απο έναν χρονο ζωής. Κάποια στιγμή,όλοι μα όλοι οι δήθεν αδικημένοι θα αντιληφθούν τί εστί αυγό του φιδιού.

Τα χρυσάυγουλα βασίζουν την δύναμή τους στην δική σας ξενοφοβία!

Όπως συνέβη σήμερα με εμάς.. ξενικό επώνυμο σημαίνει απειλή

Ξενικό επωνυμο σημαίνει : « ο μπαμπάς μου, μου είπε βάλε το αεροβόλο στον κρόταφο όποιου δεν λεγεται –όπουλος και είμαι και δικαιολογημένος σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή»

Ξενικό επώνυμο σημαίνει,οκ κλείστε τα σύνορα,ΜΗ δέχεστε ομογενείς,απορρίψτε κάθε μα κάθε φιλέλληνα και μείνετε μόνοι σας κλειδωμένοι στο κλουβί σας.

Μην ξεχασετε να βάλετε την Χρυσή Αυγή και στο ευρωκοινοβούλιο,σίγουρα θα λύσει τα προβλήματα σας!

ΥΓ. Κάποιοι φίλοι έγραψαν για τη «Χρυσή Αυγή στο σχολείο μου.. καταπληκτικό ανάγνωσμα ίσως και μαθημα εκτός τάξης. Εγώ γράφω απλά για την Χρυσή Αυγή στην καθημερινότητα μου! Αν φτάσει μέχρι το σχολείο των παιδιών μου,να είστε σίγουροι οτι κάπου θα προκύψει και η Χρυσή Δύση

http://odromos.wordpress.com/2012/09/14/η-χρυσή-αυγή-στη-ζωή-μου/

Το "Ρομά" είναι μία politically correct βλακεία.
Γιατί να είναι ρατσιστικό να αναφέρεται σε σένα κάποιος με το όνομά σου;
Και μεταξύ τους Γύφτοι αυτοαποκαλούνται.
Το να πεις έναν Γύφτο, Γύφτο δεν είναι βρισιά.
Πως είναι να δεις κάποιον να χρησιμοποιεί το Έλληνας σε κάποιον άλλον, εννοώντας ότι είναι λαμόγιο;

Πόσες λέξεις δεν έχουν αποκτήσει με τον χρόνο μειωτική χροιά? Είναι σαν αυτό που έγραφε παραπάνω ο Jim. Η λέξη ''βάρβαρος'' είναι ακόμα ένα παράδειγμα, ίσως το χαρακτηριστικότερο, για το πως ένας ειδικός προσδιορισμός σχετικά με μια γλωσσική ιδιομορφία μπορεί να μετεξελιχθεί σε προσβλητική επιφώνηση.