Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Πιάνεται, αλλα το νού σου, χρησιμοποιεί πολλά λιπαρά αυτή...

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ενα λινκ του ποστ plz...

Αν θυμασαι ειχες αναρωτηθει,ειρωνικα,πως θα ξεχωριζεις τα ειδη των αναρχικων.
Καποιοι απο εμας ειπαμε οτι αν πραγματικα ενδιαφερεσαι μπορουμε να αναφερουμε και βιβλιογραφια.Ανεβασαμε και καποια κειμενακια και βιντεο σχετικα...

Η απαντηση σου ηταν αυτη

Tελικά δεν πήραμε απάντηση... Πώς θα ξεχωρίζουμε απο εδώ και πέρα τους "ορθόδοξους" αναρχικούς απο τους μ2λ2κες αναρχικούς? Πρέπει να διαβάσουμε τα άπαντα του Αναρχισμού για να μπορούμε να έχουμε μια ιδέα τι μ2λ2κία κουβαλάει ο κάθένας τους στο κεφάλι του? Και πως μπορεί κανείς να αμυνθεί στο γεγονός οταν ένας αναρχικός κάνει τσαφ, να βγαίνουν οι υπόλοιποι να τον αφορίζουν και να αισθάνονται τον ιδεολογικό τους χώρο εξαγνισμένο? Ελπίζω να μην σοβαρολογείτε οταν λέτε οτι πρέπει να διαβάσουμε για να ξέρουμε περι τίνος πρόκειται... Αφ'ενός δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με π2π2ρολογίες, αφ'ετέρου, ακόμα κι αν ασχοληθώ εγώ, δεν μπορεί να ασχοληθεί ο πατέρας μου και η μάνα μου. Αυτοί πως θα πάρουν θέση για το τι είδους αναρχικός ήταν ο φονιάς της Πάρου?...

Η υπογραμμιση δικη μου...

Ιδου και το λινκ..
http://www.avclub.gr/forum/showthre...η-χώρα?p=1056540504&viewfull=1#post1056540504

Και μην μου πεις οτι δεν ειναι το ιδιο.Και εσυ παρακινεις τον κοσμο να ανοιξει κανα βιβλιο...
Οποτε βαλε στην παρακινηση σου την ιδια δικια σου απαντηση

Η περιθωριοποίηση είναι φυσικό να παράγει παραβατικότητα με απρόβλεπτες συνέπειες. Όταν οι άνθρωποι εξαθλιώνονται και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, τα πράγματα δε μπορεί παρά να χειροτερέψουν. Η λύση δεν είναι η απομάκρυνση και ο περιορισμός, αλλά η ενσωμάτωση. Βέβαια για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να πληρούνται τρεις βασικές προϋποθέσεις.

1. Ο αριθμός των προς ενσωμάτωση ανθρώπων πρέπει να είναι ο ενδεδειγμένος, βάσει κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών κριτηρίων. Αυτό είναι συνολικότερο ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να επιλυθεί σε τέτοιο επίπεδο, με τη συμμετοχή των χωρών που προέρχονται οι μετανάστες.
2. Η δική μας δεκτικότητα, ανοχή και αποδοχή.
3. Η θέληση των ίδιων των μεταναστών για ενσωμάτωση και ότι συνεπάγεται αυτό γι' αυτούς.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζητήματα που δεν αντιμετωπίζονται με αδιαφορία, αναλγησία, θρησκευτική μισαλλοδοξία, πατριωτικούς εθνικισμούς, βία, ευχολόγια και συζητήσεις σε παράθυρα τηλεοράσεων και ...φόρουμ.
Ο καθένας μας, ας προσπαθήσει να δει την ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος και αν μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη κατεύθυνση, ας το κάνει.

Πολυ σωστα αυτα που λες αλλα ακουγονται πολυ ιδανικα και .....προεκλογικα.

Δειχνουν δηλαδη το επιθυμητο αποτελεσμα αλλα οχι τον τροπο.

Θαθελα μια εκτιμηση για το ποιες θα ειναι οι διαδικασιες στην μεση του εγχειρηματος.....

Επισης σε ποια αλλη χωρα με τα χαρακτηριστικα του δικου μας προβληματος λαθρομεταναστευσης εχει γινει κατι ουσιαστικο και πετυχημενο ?

Ειμαι ολος αυτια :ears:

Η περιθωριοποίηση είναι φυσικό να παράγει παραβατικότητα με απρόβλεπτες συνέπειες. Όταν οι άνθρωποι εξαθλιώνονται και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, τα πράγματα δε μπορεί παρά να χειροτερέψουν. Η λύση δεν είναι η απομάκρυνση και ο περιορισμός, αλλά η ενσωμάτωση. Βέβαια για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να πληρούνται τρεις βασικές προϋποθέσεις.

1. Ο αριθμός των προς ενσωμάτωση ανθρώπων πρέπει να είναι ο ενδεδειγμένος, βάσει κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών κριτηρίων. Αυτό είναι συνολικότερο ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να επιλυθεί σε τέτοιο επίπεδο, με τη συμμετοχή των χωρών που προέρχονται οι μετανάστες.
2. Η δική μας δεκτικότητα, ανοχή και αποδοχή.
3. Η θέληση των ίδιων των μεταναστών για ενσωμάτωση και ότι συνεπάγεται αυτό γι' αυτούς.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζητήματα που δεν αντιμετωπίζονται με αδιαφορία, αναλγησία, θρησκευτική μισαλλοδοξία, πατριωτικούς εθνικισμούς, βία, ευχολόγια και συζητήσεις σε παράθυρα τηλεοράσεων και ...φόρουμ.
Ο καθένας μας, ας προσπαθήσει να δει την ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος και αν μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη κατεύθυνση, ας το κάνει.

Θαθελα μια εκτιμηση για το ποιες θα ειναι οι διαδικασιες στην μεση του εγχειρηματος.....

Επισης σε ποια αλλη χωρα με τα χαρακτηριστικα του δικου μας προβληματος λαθρομεταναστευσης εχει γινει κατι ουσιαστικο και πετυχημενο ?

Λοιπόν θα σου πω κάποιο τρόπο και θα αναφερθώ στη 2η προϋπόθεση όπως την παρέθεσα στο αρχικό μου ποστ, που άλλωστε μας αφορά άμεσα.
Υπ' όψιν ότι είμαι γέννημα-θρέμμα του κέντρου της Αθήνας και συνεχίζω να ζω στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Και το αναφέρω για να μην νομίσετε ότι είμαι παρατηρητής από μεζονέτα προαστίων.
Πως αποφεύγεται ο κοινωνικός αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση των συνανθρώπων μας;
Μα φυσικά με τη συμπεριφορά και τις πρακτικές μας.
Δεν τους προπηλακίζουμε, δεν τους βρίζουμε, τους παρέχουμε τροφή και περίθαλψη όποτε και όταν χρειαστεί. Λειτουργούμε πυροσβεστικά σε διενέξεις και άλλες ακρότητες. Αφήνουμε τα παιδιά τους να πλησιάζουν και να παίζουν με τα δικά μας, τους μιλάμε και τους δείχνουμε συμπάθεια και κατανόηση...
Αυτά σε ατομικό επίπεδο. Σε συλογικότερο επίπεδο, γειτονιάς κλπ. οργανώνουμε ακηδεμόνευτες από πολιτικούς κακοθελητάδες εθελοντικές ομάδες προσφοράς για αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Θέλω να πιστεύω ότι το πνεύμα μου έγινε κατανοητό.

Για τη 1η προϋπόθεση, ήδη υπαινίχτηκα τη μεθόδευση της λύσης.
Θα το υλοποιήσουν βέβαια οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας (χαλάλι μας) σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτισμένων και αναπτυγμένων εθνών του πλανήτη μας (πάλι χαλάλι μας). Πως; Γι' αυτό υπάρχουν τα εργαλεία, οι γνώσεις και τα βιβλία που αναφέρθηκε και ο φίλος μας. Και βέβαια όλοι αυτοί οι θεματοφύλακες της γνώσης με τα βαριά πτυχία και τις βαρβάτες σπουδές που θα πρέπει να στρωθούν να βρουν λύσεις με ανθρωπιστικά ΠΑΝΤΑ κριτήρια.

Για τη 3η προϋπόθεση, η οποία αφορά τους ίδιους τους μετανάστες πιστεύω πως σε ένα καλύτερο περιβάλλον θα βρουν τους τρόπους για ομαλή ένταξη και όπου χρειαστεί θα φροντίσουν και για την αυτοεξυγιάνσή τους.

Πρέπει να "ωριμάσουμε" σαν άνθρωποι, για να μπορέσει και η κοινωνία να δώσει λύσεις σε τέτοια προβλήματα. Διαφορετικά θα εμφανίζονται ανθρώπινες καρικατούρες που τη δική μας ανυπαρξία θα τη μετατρέπουν σε πληγές στην ανθρώπινη και θλιβερή υπόστασή μας.

Do you need anybody
I need somebody to love
Could it be anybody
I want somebody to love

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Δεν έχουν σχέση αυτά που γράφεις με αυτα που έγραψα...
Κολαστήριο φραουλοπαραγωγών ? Τα Γκούλαγκ της Μανωλάδας δεν λες καλύτερα ? Να φύγουν να γλυτωσουν οι άνθρωποι....

Δεν εχουν σχεση??Μπάαα???..Δεν ξέρεις περί Μανωλάδας??Εχεις δεί που μενουν οι μετανάστες ?

Είπαμε να φύγουν αυτοί οι σκούροι, για να δουλέψουν με τις ίδιες προϋποθέσεις συνθηκών δουλειάς και αμοιβών οι...ντόπιοι.Μόνο να φροντίσουν να βάλουν σειρά προτεραιότητας,για να μην σφαχτούν,για τις θέσεις εργασίας...:fahne90:

Last edited:
Υπάρχουν ακόμη δύο σημαντικοί παράγοντες, παρόντες σε όλα τα σοβαρά και κρίσιμα θέματα και διαμορφωτές των όποιων λύσεων.
Τα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, για να χρησιμοποιήσω μια παλιά διαχρονική φράση και η εκάστοτε πολιτική βούληση, άμεσα βέβαια εξαρτώμενη από το συμφέροντα. Τι κάνουμε με αυτά;
Τι περιμένετε, τώρα, απάντηση από εμένα;

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Υπάρχουν ακόμη δύο σημαντικοί παράγοντες, παρόντες σε όλα τα σοβαρά και κρίσιμα θέματα και διαμορφωτές των όποιων λύσεων.
Τα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, για να χρησιμοποιήσω μια παλιά διαχρονική φράση και η εκάστοτε πολιτική βούληση, άμεσα βέβαια εξαρτώμενη από το συμφέροντα. Τι κάνουμε με αυτά;
Τι περιμένετε, τώρα, απάντηση από εμένα;

Οχι...Απο τας εθνικάς πατριωτικάς κυβερνητικάς δυνάμεις.:music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Οχι...Απο τας εθνικάς πατριωτικάς κυβερνητικάς δυνάμεις.:music-smiley-005:

Ναι γεια σου. Εκεί το πήγαινα...:music-smiley-005:

Λοιπόν θα σου πω κάποιο τρόπο και θα αναφερθώ στη 2η προϋπόθεση όπως την παρέθεσα στο αρχικό μου ποστ, που άλλωστε μας αφορά άμεσα.
Υπ' όψιν ότι είμαι γέννημα-θρέμμα του κέντρου της Αθήνας και συνεχίζω να ζω στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Και το αναφέρω για να μην νομίσετε ότι είμαι παρατηρητής από μεζονέτα προαστίων.
Πως αποφεύγεται ο κοινωνικός αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση των συνανθρώπων μας;
Μα φυσικά με τη συμπεριφορά και τις πρακτικές μας.
Δεν τους προπηλακίζουμε, δεν τους βρίζουμε, τους παρέχουμε τροφή και περίθαλψη όποτε και όταν χρειαστεί. Λειτουργούμε πυροσβεστικά σε διενέξεις και άλλες ακρότητες. Αφήνουμε τα παιδιά τους να πλησιάζουν και να παίζουν με τα δικά μας, τους μιλάμε και τους δείχνουμε συμπάθεια και κατανόηση...
Αυτά σε ατομικό επίπεδο. Σε συλογικότερο επίπεδο, γειτονιάς κλπ. οργανώνουμε ακηδεμόνευτες από πολιτικούς κακοθελητάδες εθελοντικές ομάδες προσφοράς για αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Θέλω να πιστεύω ότι το πνεύμα μου έγινε κατανοητό.

Για τη 1η προϋπόθεση, ήδη υπαινίχτηκα τη μεθόδευση της λύσης.
Θα το υλοποιήσουν βέβαια οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας (χαλάλι μας) σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτισμένων και αναπτυγμένων εθνών του πλανήτη μας (πάλι χαλάλι μας). Πως; Γι' αυτό υπάρχουν τα εργαλεία, οι γνώσεις και τα βιβλία που αναφέρθηκε και ο φίλος μας. Και βέβαια όλοι αυτοί οι θεματοφύλακες της γνώσης με τα βαριά πτυχία και τις βαρβάτες σπουδές που θα πρέπει να στρωθούν να βρουν λύσεις με ανθρωπιστικά ΠΑΝΤΑ κριτήρια.

Για τη 3η προϋπόθεση, η οποία αφορά τους ίδιους τους μετανάστες πιστεύω πως σε ένα καλύτερο περιβάλλον θα βρουν τους τρόπους για ομαλή ένταξη και όπου χρειαστεί θα φροντίσουν και για την αυτοεξυγιάνσή τους.

Πρέπει να "ωριμάσουμε" σαν άνθρωποι, για να μπορέσει και η κοινωνία να δώσει λύσεις σε τέτοια προβλήματα. Διαφορετικά θα εμφανίζονται ανθρώπινες καρικατούρες που τη δική μας ανυπαρξία θα τη μετατρέπουν σε πληγές στην ανθρώπινη και θλιβερή υπόστασή μας.

Do you need anybody
I need somebody to love
Could it be anybody
I want somebody to love

:grinning-smiley-043 -bye-

H πρόταση σου που έκανα μπολντ φυσικά το ξέρεις ότι είναι ρητορική... κανείς δε θα καταλάβει. Γιατί δε θέλει.
Άσε που να θες να τους τουφεκίσεις είναι πιο εύκολο....

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αν θυμασαι ειχες αναρωτηθει,ειρωνικα,πως θα ξεχωριζεις τα ειδη των αναρχικων.
Καποιοι απο εμας ειπαμε οτι αν πραγματικα ενδιαφερεσαι μπορουμε να αναφερουμε και βιβλιογραφια.Ανεβασαμε και καποια κειμενακια και βιντεο σχετικα...

Η απαντηση σου ηταν αυτη
...

Nαί όντως δικό μου είναι... Βέβαια το νόημα είναι διαφορετικό στις 2 περιπτώσεις
Το "Δεν χρειάζεται να διαβάσω, ξέρω.(τελεία)"
είναι διαφορετικό απο το "δεν χρειάζεται να διαβάσω για να ξέρω περι τίνος πρόκειται" (έχω μια ιδέα δηλαδή)
(οπως δεν χρειάζεσαι να διαβάσεις το Mein Kampf για να ξέρεις τι είναι ο ναζισμός)

Σε κάθε περίπτωση επαληθεύεσαι εσύ κι όχι εγώ... Το έγραψα...

Last edited:

Να καταλήξουμε πρώτα τί θέλουμε... Πολυπολιτισμικότητα ή ενσωμάτωση ? ¨)

Οι "πατριώτες" φωνάζουν γιατί έχουν συμφέροντα να εξυπηρετήσουν. Αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την πετυχημένη συμβίωση... Τώρα, να σου θυμίσω οτι στη Θράκη... δεν ήρθε κανείς να ενσωματωθεί,... χριστανοί και μουσουλμάνοι είναι γηγενείς τα τελευταία 600 χρόνια... lol