Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Γιατί για τον κομμωτή που έφαγε μία μαχαιριά στον θώρακα και μία στο λαιμό από Μαροκινό, άκρα του τάφου σιωπή, πετά πουλί, τσιμπά σπυρί και ο Αιμίλιος το ζηλεύει...
Και μιλάμε για τις 1:30 το μεσημέρι στη Μιχαήλ Βόδα, μία οδό που περνάει κόσμος συνέχεια.

Φροντίζουν οι εφημερίδες γι αυτό βρε και τα Μπομπολεικα...
Άσε να γράψουμε και εμείς για κάνα φουκαριάρη ξένο...Η μάνα μου που δεν έχει ίντερνετ όλο για θύτες μετανάστες μαθαίνει...

Με συγχωρείς ρε Μιχάλη,δηλαδή τι να ειπωθεί για το μαχαίρωμα του κουρέα;Το θέμα είναι ότι μαχαιρώθηκε αυτός;Πόσα τέτοια περιστατικά δεν έχουν δημιουργηθεί με θύτες ξένους μετανάστες;Οταν έχουμε εδώ εκατ εξαθλιωμένων και παγιδευμένων λαθρομεταναστών,δεν θα συμβαίνουν τέτοια;

Θα συμβάινουν...Οπως συμβαίνουν κι όσα κάνει η ΧΑ...

Το θέμα είναι οι πολιτικές λύσεις που δεν δίνονται,σ' ένα θέμα που συνεχώς οξύνεται. Χεστήκανε οι έχοντες κάτοικοι των ΒΠ και της παραλιακής,τι γίνεται στις γειτονιές των ιθαγενών.

Ούτε να βλέπουν τα παιδιά των ρομά στα σχολεία που πάνε τα δικά τους δεν θέλουν...και για να κάνουμε και στοιχειώδεις διαχωρισμούς...Αλλο οι λαθρομετανάστες, άλλο οι έλληνες πολίτες ρομά...

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Οταν έχουμε εδώ εκατ εξαθλιωμένων και παγιδευμένων λαθρομεταναστών,δεν θα συμβαίνουν τέτοια;

Κάτσε ρε φίλε...
Επειδή ο άλλος πεινάει θα μπει να μαχαιρώσει; Το παλικάρι του έδωσε 20 ευρώ που είχε και ο άλλος του έχωσε δύο μαχαιριές για να τον σκοτώσει.
Και το συμβάν έγινε δύο στενά μακριά από το κομμωτήριο της γυναίκας μου!
Λίγος σεβασμός προς τον άνθρωπο που μαχαιρώθηκε δεν βλάπτει.
Ας μην αναγάγουμε τα εγκλήματα των ξένων σε διέξοδο από την πείνα και των Ελλήνων σε φασιστικά παραληρήματα!

Φροντίζουν οι εφημερίδες γι αυτό βρε και τα Μπομπολεικα...
Άσε να γράψουμε και εμείς για κάνα φουκαριάρη ξένο...Η μάνα μου που δεν έχει ίντερνετ όλο για θύτες μετανάστες μαθαίνει...

Δεκτό ως ενός σημείου Σπύρο μου.
Μην φτάνουμε όμως στο σημείο να αναπαράγουμε ως είδηση οτιδήποτε γραφτεί σε blog της πλάκας επειδή συμφωνούμε με αυτά που γράφει.
Δηλαδή αν η είδηση έλεγε "30άχρονος Έλληνας βιάστηκε από 58άχρονο Πακιστανό" εσένα δεν θα σου έκανε εντύπωση;
Δεν θα έλεγες "Καλά ρε, αν άρχιζε να τρέχει ο 30άχρονος, ο 58άχρονος θα άφηνε τα κόκαλα του στο δρόμο πριν τον φτάσει!"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Κάτσε ρε φίλε...
Επειδή ο άλλος πεινάει θα μπει να μαχαιρώσει; Το παλικάρι του έδωσε 20 ευρώ που είχε και ο άλλος του έχωσε δύο μαχαιριές για να τον σκοτώσει.
Και το συμβάν έγινε δύο στενά μακριά από το κομμωτήριο της γυναίκας μου!
Λίγος σεβασμός προς τον άνθρωπο που μαχαιρώθηκε δεν βλάπτει.
Ας μην αναγάγουμε τα εγκλήματα των ξένων σε διέξοδο από την πείνα και των Ελλήνων σε φασιστικά παραληρήματα!

Τα μπερδεύεις πολύ Μιχάλη...

Τι αποκλείει ο μαχαιροβγάλτης να είναι εγκληματίας;Εκατοντάδες ή και χιλιάδες τέτοιοι υπάρχουν γύρω μας...Αλβανοί(που λήστεψαν το σπίτι του γιού μου στην Πάτρα),Γεωργιανοί(που μου ληστέψαν το σπίτι στον Πειραιά),Ελληνες...Εδώ σε σκοτώνουν για 5 ευρό άν πέσεις σε πρεζόνια(που λήστεψαν πάλι στο Θησείο μέρα-μεσημέρι με απειλή μαχαριών-κατσαβιδιών τον γιό μου και την παρέα του-Ελληνες κι αυτοί )...Αν η δική μου οικογένεια,έχει υποστεί όλα αυτά,μην θεωρείς σαν κάτι εξαιρετικό ότι εσύ μόνο βλέπεις κι ακούς...

Αλλο θέμα όλα αυτά κι άλλο οι Ρομά Ελληνες πολίτες,που τους απαγορεύουν να συμβιώσουν στην περιοχή τους,αλλά και να πάνε τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο κι αυτό δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων και της κρίσης...Τι σχεση έχουν αυτά μεταξύ τους;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Τα μπερδεύεις πολύ Μιχάλη...

Δεν τα έχω μπερδέψει καθόλου.
Θεωρώ εγκληματία αυτόν που μαχαιρώνει συνάνθρωπό του, άσχετα με την εθνικότητα και το χρώμα του.
Θεωρώ ρατσιστή αυτόν που πρώτα βλέπει την εθνικότητα και μετά την πράξη. Και δυστυχώς πράξεις βλέπω πολλές γιατί κυκλοφορώ σε εκείνη την περιοχή.
Συγκεκριμένα, ακόμη και σήμερα εκεί θα είμαι, στο πατρικό μου.
Μιλάμε για μία περιοχή που ξέρω σαν τη τσέπη μου, βλέπω καθημερινά εδώ και χρόνια τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και βρίσκομαι να κρίνομαι από άτομα που ο μοναδικός μετανάστης που έχουν δει είναι η Φιλιππινέζα που τους μαγειρεύει.
Εκεί είναι ο ορισμός του νόμου "Δράση - αντίδραση".
Αν δεν υπήρχε πρόβλημα εγκληματικότητας από τους μετανάστες οι κάτοικοι θα συνέχιζαν να βλέπουν τη ΧΑ σαν συμμορία.
Κάθε μετανάστης που δέρνει μία γιαγιά ή έναν παππού για να τους πάρει τη σύνταξη βάζει βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ.
Και πίστεψέ με, έχει γίνει τόσες φορές που βουτυρώνεις έναν φούρνο καρβέλια.

Αλλο θέμα όλα αυτά κι άλλο οι Ρομά Ελληνες πολίτες,που τους απαγορεύουν να συμβιώσουν στην περιοχή τους,αλλά και να πάνε τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο κι αυτό δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων και της κρίσης...Τι σχεση έχουν αυτά μεταξύ τους;
Καμία σχέση.
Όταν όμως δεν έχω ακούσει την άλλη πλευρά δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα. Ειδικά όταν βλέπω σχεδόν ομοφωνία σε μία απόφαση μου μπαίνει στο μυαλό ότι υπάρχει και κάτι άλλο από πίσω που κρύβει ο συγγραφέας του άρθρου.

Και στο νηπιαγωγείο που πηγαίνει η κόρη μου έβγαλαν απόφαση να μην προσλάβουν δασκάλα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ρατσιστικό ακούγεται ε;
Η αλήθεια είναι ότι στην ίδια αίθουσα υπάρχουν 23 παιδάκια από τα οποία τα 5 είναι με πολύ μεγάλο πρόβλημα και 2 δασκάλες, η μία αποκλειστικά για αυτά τα παιδιά.
Επειδή η πολιτεία έκλεισε το ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες ήθελαν να φέρουν και άλλα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, στην ίδια αίθουσα και μία δασκάλα ακόμη!
Άντε βγάλε άκρη, τι δουλειά μπορεί να γίνει σε μία αίθουσα που υπάρχουν καμιά 30αριά παιδιά, από τα οποία τα 10 με μαθησιακά προβλήματα (μιλάμε για σύνδρομο down, όχι δυσλεξία) και 3 δασκάλες!

Παντού υπάρχει αντίλογος. Ακόμη και έγκλημα να κάνεις σε αφήνουν να απολογηθείς.
Και στα blogs ρίχνουν ντουφεκιές χωρίς να δώσουν σημασία στον αντίλογο. Για αυτό δεν ασχολούμαι μαζί τους.

Τόσες μέρες,που είναι στην δημοσιότητα το θέμα με τους Ρομά,ο μόνος αντίλογος που έχω δεί κι ακούσει Μιχάλη είναι ο δικός σου...Δεν τους εμποδίζει κανείς να ανατρέψουν την εικόνα των ΜΜΕ μέχρι τώρα...Προφανώς δεν...

Μέσα σε εκατ μεταναστών Μιχάλη θα βρεθούν πάρα πολλοί εγκληματίες κι απελπισμένοι που θόλωσε το μυαλό τους για να επιβιώσουν,που θα αλείψουν βούτυρο σε πολλούς φούρνους...

Αλλά αυτό είναι αποτέλεσματα μιάς πολιτικής και δεν είναι το αίτιο κι επιιμένεις να ασχολείσαι μ' αυτά και μάλιστα επιλεκτικά...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Δεν τα έχω μπερδέψει καθόλου.
Θεωρώ εγκληματία αυτόν που μαχαιρώνει συνάνθρωπό του, άσχετα με την εθνικότητα και το χρώμα του.
Θεωρώ ρατσιστή αυτόν που πρώτα βλέπει την εθνικότητα και μετά την πράξη. Και δυστυχώς πράξεις βλέπω πολλές γιατί κυκλοφορώ σε εκείνη την περιοχή.
Συγκεκριμένα, ακόμη και σήμερα εκεί θα είμαι, στο πατρικό μου.
Μιλάμε για μία περιοχή που ξέρω σαν τη τσέπη μου, βλέπω καθημερινά εδώ και χρόνια τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και βρίσκομαι να κρίνομαι από άτομα που ο μοναδικός μετανάστης που έχουν δει είναι η Φιλιππινέζα που τους μαγειρεύει.
Εκεί είναι ο ορισμός του νόμου "Δράση - αντίδραση".
Αν δεν υπήρχε πρόβλημα εγκληματικότητας από τους μετανάστες οι κάτοικοι θα συνέχιζαν να βλέπουν τη ΧΑ σαν συμμορία.
Κάθε μετανάστης που δέρνει μία γιαγιά ή έναν παππού για να τους πάρει τη σύνταξη βάζει βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ.
Και πίστεψέ με, έχει γίνει τόσες φορές που βουτυρώνεις έναν φούρνο καρβέλια.

Καμία σχέση.
Όταν όμως δεν έχω ακούσει την άλλη πλευρά δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα. Ειδικά όταν βλέπω σχεδόν ομοφωνία σε μία απόφαση μου μπαίνει στο μυαλό ότι υπάρχει και κάτι άλλο από πίσω που κρύβει ο συγγραφέας του άρθρου.

Και στο νηπιαγωγείο που πηγαίνει η κόρη μου έβγαλαν απόφαση να μην προσλάβουν δασκάλα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ρατσιστικό ακούγεται ε;
Η αλήθεια είναι ότι στην ίδια αίθουσα υπάρχουν 23 παιδάκια από τα οποία τα 5 είναι με πολύ μεγάλο πρόβλημα και 2 δασκάλες, η μία αποκλειστικά για αυτά τα παιδιά.
Επειδή η πολιτεία έκλεισε το ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες ήθελαν να φέρουν και άλλα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, στην ίδια αίθουσα και μία δασκάλα ακόμη!
Άντε βγάλε άκρη, τι δουλειά μπορεί να γίνει σε μία αίθουσα που υπάρχουν καμιά 30αριά παιδιά, από τα οποία τα 10 με μαθησιακά προβλήματα (μιλάμε για σύνδρομο down, όχι δυσλεξία) και 3 δασκάλες!

Παντού υπάρχει αντίλογος. Ακόμη και έγκλημα να κάνεις σε αφήνουν να απολογηθείς.
Και στα blogs ρίχνουν ντουφεκιές χωρίς να δώσουν σημασία στον αντίλογο. Για αυτό δεν ασχολούμαι μαζί τους.

+10
Aυτό με τα παιδιά των Ρομά στα σχολεία, συζητείται, οχι 15 χρόνια όπως αυτό με τους μετανάστες, αλλά 150... Εχει αποδειχθεί οτι τελικά οι γονείς τους είναι αυτοί που δεν τα αφήνουν να πάνε σχολείο και δευτερευόντως οι μπαλαμοί... Και δεν είναι θέμα οικονομικής άνεσης - υπάρχουν πολλοί τσιγγάνοι που έχουν πλουτίσει (μη μου πείτε οτι δεν εχετε δει κάποιους απο αυτούς), αλλά τα παιδιά τους δεν τελειώνουν ποτέ ούτε το δημοτικό. Το να υπάρχουν 2-3 φωτεινές εξαιρέσεις, επιβεβαιώνει απλά τον κανόνα. Τα παιδιά των περισσότερων εξαθλιωμένων αλβανών που ήρθαν στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας παρόμοια προβλήματα με αυτά των τσιγγάνων, μορφώθηκαν σχεδόν όλα και ενσωματώθηκαν στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι δηλαδή η φτώχεια και η απόρριψη που στερούν την μόρφωση απο τα τσιγγανάκια... Το τσιγγανάκι είναι επένδυση για τον πατέρα του. Εχουν μια κουλτούρα στην οποία το σχολείο δεν έχει καμμία θέση και είναι χάσιμο χρόνου... Ανα καιρούς, η πολιτεία (για λόγους εντυπώσεων) τους πιέζει και δίνει κίνητρα να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο κι αυτοί (για λόγους εντυπώσεων πάλι) συμφωνούν και τα στέλνουν. Ερχονται οι κάμερες, παίρνονται οι φωτογραφίες, τα βίντεο, οι συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων, αλλά σε μια εβδομάδα - άντε δύο - τα τσιγγανάκια μπουχός απο το σχολείο...Η κουλτούρα των τσιγγάνων είναι τέτοια που δεν περιλαμβάνει ντροπή για κάποια πράγματα (πχ.να γίνει το παιδί κλέφτης ή να βγει στα φανάρια) και η απόρριψη απο την υπόλοιπη κοινωνία τους έρχεται βολική. Δεν είναι τυχαίο που επικρατεί τέτοια κατάσταση και τέτοιο κλίμα στους καταυλισμούς τους... Για όσους έχουν ζήσει σε περιοχή κοντά σε τσιγγάνους, αυτά είναι γνωστά πράγματα... Ο άντρας στολισμένος με χρυσαφικά και κουστουμάτος στην τρίχα να περπατάει, κι απο πίσω στα 5 μέτρα η γυναίκα του και τα παιδιά του ξυπόλητοι και μέσα στη βρώμα... Γνώριμες εικόνες...

Πέρα απο το οτι οι τσιγγάνοι δεν θέλουν, είναι και το οτι δεν θέλουν και οι υπόλοιποι πολίτες... Για πολλούς λόγους, που επι το πλείστον, δεν έχουν να κάνουν με ρατσιστικά κίνητρα όπως θέλουν να το περνάνε προς τα έξω οι καναπεδάτοι... Τα τσιγγανάκια είναι παιδιά συνήθως με προβληματική συμπεριφορά. Κλέβουν και χτυπούν τα άλλα παιδιά στην παραμικρή ευκαιρία... Η μαθησιακή ικανότητα σχεδόν του συνόλου τους είναι μια γραμμή πάνω απο το μηδέν - κι αυτό οχι γιατί εχουν πρόβλημα στο κεφάλι, αλλά γιατί δεν τα ενδιαφέρει αυτό που ακούνε στην τάξη και δεν ενδιαφέρει και τους γονείς τους όταν πάνε σπίτι. Αποτέλεσμα της παρουσίας τέτοιων παιδιών στην τάξη, είναι οτι τα υπόλοιπα "αθώα" παιδιά, έρχονται σε πολύ μικρή ηλικία, σε επαφή με την κλοπή και την βία, κάτι που κάνένας γονιός δεν το θέλει στα παιδιά του. Φυσικά, η τάξη όλη μένει πίσω, περιμένοντας τον δάσκαλο που προσπαθεί να σπρώξει το τσιγγανάκι σε ενα επίπεδο παρόμοιο με αυτό των άλλων παιδιών ώστε να συνεχίσει στα επόμενα κεφάλαια...
Εν κατακλείδι, πιστεύω οτι τα τσιγγανάκια δεν πρόκειται ποτέ να μορφωθούν αν δεν τα απαγάγει - κυριολεκτικά - η πολιτεία απο τα χέρια των γονιών τους απ'την ώρα που γεννιούνται. Και φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει. ..

Last edited:
τι θεωριές είναι αυτές ?

δλδ,

στο χαλάνδρι, οι ρομά, γιατί θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ?

τους περιμένουν τα κανάλια όπως είπες ?

Δεν είναι θεωρίες, είναι απλά η πραγματικότητα... Τώρα... μην κολλάς στις κάμερες...

Δεν είναι θεωρίες, είναι απλά η πραγματικότητα... Τώρα... μην κολλάς στις κάμερες...

στην ερώτηση (για άλλη μία φορά) όμως, δεν απάντησες ....

Ε εντάξει...έχουν κι οι ρομά δικαίωμα στην δημόσια εκπαίδευση,αλλά όχι και στα Βόρεια Προάστια...Να τους πάτε σε ειδικά τσαντιροσχολεία σε ξερονήσια,μαζί με τους μετανάστες.

Φασιστοδημοκράτες του κ@λου...

για να κλέβουν-βαράνε-βρίζουν τα άλλα παιδιά...

τι δεν καταλαβαίνεις;

:HTEHETH63:

Ο Δήμος Χαλανδρίου θέλει να κατεδαφίσει τον καταυλισμό και τις προάλλες δόθηκε 2μηνη αναβολή... Δεν νομίζεις οτι αν τα παιδιά πάνε σχολείο, ανατρέπονται τα σχέδια του Δήμου? Ηθελαν και πέρισυ και πρόπερσυ να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο ?
Ελπίζω να σε κάλυψα...

http://www.enikos.gr/society/79497,Twra-MAT_sto_Xalandri.html
http://tvxs.gr/news/ellada/mia-imera-ston-kataylismo-ton-tsigganon-sto-xalandri

Last edited:
από που προκύπτει οτι αν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο δεν θα κατεδαφιστεί ο καταυλισμός ?

άσε που από οτι διαβάζω στο 2ο λινκ

"Τα περισσότερα από τα 52 παιδιά του καταυλισμού πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο. Ο πρόεδρος του καταυλισμού συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε να έρχεται λεωφορείο για να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο.

“Το χαίρονται. Ετοιμάζονται από το βράδυ, ξυπνάνε το πρωί και όλα μαζί πάνε στο σχολείο. Τα παιδιά μας πριν ήταν σωστά αγρίμια. Το σχολείο τους άλλαξε. Τους ηρέμησε. Αλλά και οι δασκάλες είναι πολύ καλές. Όλο τον Αύγουστο δυο νεαρές κοπέλες ήταν εδώ κάθε μέρα και έκαναν μάθημα στα παιδιά”, δηλώνει ένας πατέρας."

Last edited:
από που προκύπτει οτι αν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο δεν θα κατεδαφιστεί ο καταυλισμός ?

αυτό δεν είναι απάντηση ....

...
[/I]

Είναι μια μορφή πίεσης προς την πολιτεία να αφήσει τα πράγματα ως έχουν... πχ. τα δικαστήρια βάζουν το συμφέρον των παιδιών σε πρωτο πλάνο πριν εκδώσουν μια απόφαση - ίσως και ο Δημος αναγκαστεί να αναθεωρήσει... Δεν είναι καθόλου κακή κίνηση απο μέρους των τσιγγάνων... Πανέξυπνο θα έλεγα...

υπάρχουν λόγοι,

όχι όμως οι "θεωρίες" που αναφέρθηκαν .....

http://tvxs.gr/news/ελλάδα/μόνο-ένα-στα-δέκα-παιδιά-ρομά-πηγαίνει-σχολείο

Η παραπάνω "θεωρία" ίσως εξηγεί γιατί 284 στους 288 ψήφισαν "οχι".... Για σκέψου το... Χρυσαυγίτες είναι όλοι ?
Δεν είναι το σχολείο στο κέντρο της υπόθεσης... Το αν θα μείνει ο καταυλισμός είναι.... Αρα το όλο θέμα το βλεπουν μερικοί σε λάθος βάση...

http://www.left.gr/article.php?id=11935#.UJTjak6Us4c.facebook

Kαι μιά άλλη εκδοχή απο τις γνωστές στερεότυπες...Αλλως τε ανέκαθεν εδώ εμφανίζονταν σποραδικά κρούσματα ''γυφτολογίας.''.:ADFADF1::ADFADF1:

....................................................................................................................................................................................

Εξυπακούεται πως τα περί ''εκλογών'' ειναι απίστευτες γελοιότητες....Αυριο λοιπόν κάποιοι άλλοι γονείς θα κάνουν '''εκλογες'' για να διώξουν τον μικρό ''Θανασάκη'' γιατί ειναι άτακτος..

Last edited: