Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...
Τα μπερδεύεις πολύ Μιχάλη...
Δεν τα έχω μπερδέψει καθόλου.
Θεωρώ εγκληματία αυτόν που μαχαιρώνει συνάνθρωπό του, άσχετα με την εθνικότητα και το χρώμα του.
Θεωρώ ρατσιστή αυτόν που πρώτα βλέπει την εθνικότητα και μετά την πράξη. Και δυστυχώς πράξεις βλέπω πολλές γιατί κυκλοφορώ σε εκείνη την περιοχή.
Συγκεκριμένα, ακόμη και σήμερα εκεί θα είμαι, στο πατρικό μου.
Μιλάμε για μία περιοχή που ξέρω σαν τη τσέπη μου, βλέπω καθημερινά εδώ και χρόνια τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και βρίσκομαι να κρίνομαι από άτομα που ο μοναδικός μετανάστης που έχουν δει είναι η Φιλιππινέζα που τους μαγειρεύει.
Εκεί είναι ο ορισμός του νόμου "Δράση - αντίδραση".
Αν δεν υπήρχε πρόβλημα εγκληματικότητας από τους μετανάστες οι κάτοικοι θα συνέχιζαν να βλέπουν τη ΧΑ σαν συμμορία.
Κάθε μετανάστης που δέρνει μία γιαγιά ή έναν παππού για να τους πάρει τη σύνταξη βάζει βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ.
Και πίστεψέ με, έχει γίνει τόσες φορές που βουτυρώνεις έναν φούρνο καρβέλια.
Αλλο θέμα όλα αυτά κι άλλο οι Ρομά Ελληνες πολίτες,που τους απαγορεύουν να συμβιώσουν στην περιοχή τους,αλλά και να πάνε τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο κι αυτό δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων και της κρίσης...Τι σχεση έχουν αυτά μεταξύ τους;
Καμία σχέση.
Όταν όμως δεν έχω ακούσει την άλλη πλευρά δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα. Ειδικά όταν βλέπω σχεδόν ομοφωνία σε μία απόφαση μου μπαίνει στο μυαλό ότι υπάρχει και κάτι άλλο από πίσω που κρύβει ο συγγραφέας του άρθρου.
Και στο νηπιαγωγείο που πηγαίνει η κόρη μου έβγαλαν απόφαση να μην προσλάβουν δασκάλα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ρατσιστικό ακούγεται ε;
Η αλήθεια είναι ότι στην ίδια αίθουσα υπάρχουν 23 παιδάκια από τα οποία τα 5 είναι με πολύ μεγάλο πρόβλημα και 2 δασκάλες, η μία αποκλειστικά για αυτά τα παιδιά.
Επειδή η πολιτεία έκλεισε το ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες ήθελαν να φέρουν και άλλα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα,
στην ίδια αίθουσα και μία δασκάλα ακόμη!
Άντε βγάλε άκρη, τι δουλειά μπορεί να γίνει σε μία αίθουσα που υπάρχουν καμιά 30αριά παιδιά, από τα οποία τα 10 με μαθησιακά προβλήματα (μιλάμε για σύνδρομο down, όχι δυσλεξία) και 3 δασκάλες!
Παντού υπάρχει αντίλογος. Ακόμη και έγκλημα να κάνεις σε αφήνουν να απολογηθείς.
Και στα blogs ρίχνουν ντουφεκιές χωρίς να δώσουν σημασία στον αντίλογο. Για αυτό δεν ασχολούμαι μαζί τους.