Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Πράγματι έτσι είναι. Αλλά-μεταξύ μας- βαριέμαι. Ο,τι θυμάμαι από μνήμης. Τι σημασία έχει ; Στο κάτω κάτω της γραφής τους πιό συνεπείς από πλευράς γραπτών εδώ μέσα, μάλλον τους αντιστρατεύομαι ιδεολογικο-πολιτικο-κοινωνικά.

Δεν έχεις άδικο... Κι όντως είναι πολύ βαρετό... Για το τι σημασία έχει, θα διαφωνίσω...πριν κάμποσο καιρό, κατα τύχη έπεσα σε ενα παλιότερο, ξεχασμένο σήμερα νήμα, και πως με έβαλε ο διάολος να ρίξω μια ματιά επι τροχάδην... Ε, λοιπόν, δεν μπορείς να φανταστείς τι διάβασα εκεί απο σημερινούς υπέρμαχους κάποιας πολιτικής θέσης... Δεν μου αρέσει να το λέω (γιατι ακούγεται κάπως), αλλά κι εσύ κι ο Galen, σαν νεότερα (και ευχάσριστα μάλιστα) μέλη, έχετε χάσει επεισόδια απο την προ 2011 εποχή :)))

Λέσβος: "Τσουνάμι" αγάπης για τους μετανάστες (φωτό και video)

Lesvos.jpg

lesvos2.jpg

http://gr.news.yahoo.com/λέσβος-τσουνάμι-αγάπης-για-τους-μετανάστες-φωτό-και-181200287.html

Υ.Γ Καταλάβατε φασισταριά??? Καταλάβατε υπάνθρωποι......?? Έτσι συμπεριφέρονται στους ανθρώπους.... Έτσι..... Δεν αγαπάτε ουτε το τομάρι σας θα αγαπάγατε κάποιον άλλον???

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Εχει γίνει και πολλές φορές... Δεν θα ψάξω νήματα να στο αποδείξω, το αφήνω να το διαπιστώσεις μόνος σου στην πορεία... :)
Εν προκειμένω, φαντάζομαι ο νταής και ο αξ.υπηρεσίας δουλεύουν στον ίδιο χώρο, κάνουν την ίδια δουλειά αλλά διαφέρουν βαθμολογικά... σωστά?

Εγω δεν καταλαβα ακριβως αυτο, εξ'ου και ο διαχωρισμος για τον οποιο εγραψα.
Ο αξιωματικος υπηρεσιας ηταν υποθετω στη δυναμη της αστυνομιας- των σωφρωνιστικων
υπαλληλων. Οι ειδικοι φρουροι αν εχω καταλαβει καλα ειναι ξεχωριστη δυναμη που κανει συγκεκριμενη
δουλεια και υποθετω οτι λογω αυτου δεν εχει ιδια βαθμολογικη εξελιξη (κατι σαν τους ΕΠ.ΟΠ.)
Και επειδη κατα τη διαρκεια της θητειας μου πετυχα ορισμενους ειδικους φρουρους,
πιστεψε με δεν ειχαν καμμια σχεση με τον απλο αστυνομικο. Το τουπε και η πεποιθηση τους
οτι ειχαν πιασει τον Πάπα απο αυτα που απαγορευεται να χρησιμοποιησει ηταν το κατι αλλο.
Δουλευουν λοιπον στον ιδιο χωρο,αλλα δεν κανουν ιδια δουλεια.
Τουλαχιστον αυτο εχω καταλαβει εγω με τις ομολογουμενως ελλειπεις μου γνωσεις επι των
θεματων της κρατικης μηχανης και με τους συσχετισμους που μπορω να κανω.
Αν κανω λαθος ας μας πει οποιος ξερει κατι παραπανω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

αλλά κι εσύ κι ο Galen, σαν νεότερα (και ευχάσριστα μάλιστα) μέλη, έχετε χάσει επεισόδια απο την προ 2011 εποχή :)))

Ο Παύλος είναι νέο μέλος στη παρέα μας. Δεν ξέρει... :p

Επίθεση δέχτηκαν τρεις μετανάστες από το Μπανγκλαντές. Οι δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό».

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, δράστες της επίθεση είναι δύο Έλληνες που, κινούμενοι με αυτοκίνητο σε Ελληνικό, Αργυρούπολη και Γλυφάδα, επιτέθηκαν στους τρεις ξένους με χρήση σωματικής βίας, αλλά και πτυσσόμενης μεταλλικής ράβδου. Από τον έναν μάλιστα αφαίρεσαν και χρηματικό ποσό.

http://www.left.gr/article.php?id=18628#.UNnMLKGHhVM.facebook

Καλά που έγινα σπουδαίος και τρανός
Κι ήταν ο Κύριος κι αυτός κάλος μαζί μου
Και δεν κατάντησα πρόσφυγας ναυαγός
Να παίζω στα χαμένα κάθε μέρα τη ζωή μου.

Και δεν κατάντησα πρόσφυγας ναυαγός
Να παίζω στα χαμένα κάθε μέρα τη ζωή μου.

Καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
Κι έχω οικογένεια, θρησκεία και πατρίδα
Και δεν κατάντησα ρεμάλι νηστικός
Να κλαίω σαν ποντικάκι απελπισμένο στην παγίδα.

Και δεν κατάντησα ρεμάλι νηστικός
Να κλαίω σαν ποντικάκι απελπισμένο στην παγίδα.

http://www.youtube.com/watch?v=OpBIdXLFYnQ

-bye-

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ μετά από βασανισμό ανηλίκου από αστυνομικό στην Αμυγδαλέζα.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αστυνομικός στο κρατητήριο ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα κλώτσησε στο στομάχι και τραυμάτισε τον ανήλικο κρατούμενο Τζουνέντ Σουμπεχάν, 11 χρόνων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περίθαλψη. Ο ανήλικος ζήτησε απλά να πάει στη τουαλέτα.

Οι βασανισμοί δεν είναι μεμονωμένοι όπως καταγγέλλουν Πακιστανοί κρατούμενοι. Συχνά δέχονται ξυλοδαρμούς χωρίς κανένα λόγο από αστυνομικούς ενώ για 2 μέρες δεν τους είχαν δώσει φαγητό.

Προχώρησαν από σήμερα σε απεργία πείνας δεκαπέντε ανήλικοι κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι για τους βασανισμούς και τη χυδαία ρατσιστική αντιμετώπιση με βρισιές.

Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που βασανίζουν τους ανήλικους κρατούμενους.

Να αφεθούν ελεύθεροι οι ανήλικοι μετανάστες χωρίς χαρτιά και αν δοθεί άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τη μεγάλη απάντηση θα δώσουμε με την αντιφασιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 19 Γενάρη-Αθήνα πόλη αντιφασιστική, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2μμ και συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ.

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.

https://www.facebook.com/19JanuaryATHENSvsFASCISM/posts/211323362337937

Καλά... άμα φτάσαμε σε σημείο να μας κράζουν οι Πακιστανοί για ρατσισμό έχουμε πιάσει πάτο... :rofl:

Στο Πακιστάν, από τα 60 χρόνια ιστορίας ως ανεξάρτητο κράτος που έχει, τις εκλογές τις παίρνεις αν είσαι ή εθνικιστής ή ισλαμιστής.

Το ιλιγγιώδες ποσό των 1,66 ευρώ την ώρα, χωρίς ένσημο, δίνουν Έλληνες επιχειρηματίες σε Πακιστανούς για να κόβουν και να στοιβάζουν ξύλα σε μάνδρες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σ' όλη τη χώρα λόγω οικονομικής κρίσης.

Από αυτούς τους επιχειρηματίες (έτσι ονομάζουμε στην Ελλάδα τους μιμητές της Μανολάδας) κάποιοι είναι "μανδράδες" με υλικά οικοδομών που λόγω κρίσης έχουν αναδουλειές και κάποιοι άλλοι είναι άεργοι που εμπορεύονται ξύλα, νομίζοντας ότι με ένα χωράφι και δέκα στοίβες ξύλα θα κατάφερναν να πιάσουν την καλή.

Αυτοί οι ευυπόληπτοι κύριοι, προσπαθώντας να μειώσουν το κόστος, αγοράζουν κορμούς από τις Βαλκανικές χώρες, τους οποίους στη συνέχεια κόβουν στην Ελλάδα με τα φθηνά εργατικά χέρια από το Πακιστάν και τις άλλες ασιατικές χώρες.

Πολλά από αυτά είναι χλωρά και δεν ανάβουν, δημιουργώντας προβλήματα στα τζάκια. Αλλά είναι βρεγμένα για να ζυγίζουν περισσότερο και άλλα είναι προϊόντα παράνομης υλοτόμησης.

Και σε αυτή τη νέα εμπορική δραστηριότητα, που ανθεί λόγω της εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου, έχουν εισχωρήσει αετονύχηδες που κάνουν το παν για να έχουν το μεγαλύτερο δυνατόν κέρδος.

Αποτέλεσμα ο πελάτης αγοράζει σε υψηλή τιμή κακής ποιότητας ξύλα, αλλά χάνει στο ζύγι καθώς όπως επισημαίνουν άνθρωποι τις αγοράς στον τόνο κλέβουν τουλάχιστον εκατό κιλά.

Στην περιοχή οπού ζω, σε μια ακτίνα δυο χιλιομέτρων, υπάρχουν περίπου δέκα τέτοιες επιχειρήσεις.

Σχεδόν καθημερινά μεγάλες νταλίκες ξεφορτώνουν κορμούς από δένδρα έτοιμα να κοπούν από ταλαίπωρους Πακιστανούς, οι οποίοι συνήθως εργάζονται από το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ για 20 ευρώ την ημέρα!

Εκεί μοναδικός Έλληνας είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος "ντιλάρει" την τιμή του τόνου αναλόγως εάν κάποιος πελάτης ζητήσει απόδειξή ή όχι.

Εκτός από "βιαστές" της εργατικής νομοθεσίας ορισμένοι από αυτούς είναι και φοροφυγάδες, καθώς μια στις δυο φορές δεν κόβουν απόδειξη.

Σε μια τόσο ζοφερή πραγματικότητα είναι απορίας άξιο που βρίσκεται η πολιτεία και για ποιο λόγο δεν κινητοποιείται, όχι μόνο να γλυτώσει τους εργάτες από τις συνθήκες δουλείας, αλλά και για να εισπράξει τους φόρους που του αναλογούν.

http://www.pheme.gr/αρθρα/μανωλάδες-παντού#.UOWgKi9mYqQ.twitter

Μαυραγορίτες είναι πολλών ειδών...

Κοινό τους χαρακτηριστικό η κερδοσκοπία,επί πτωμάτων...

Το ιλιγγιώδες ποσό των 1,66 ευρώ την ώρα, χωρίς ένσημο, δίνουν Έλληνες επιχειρηματίες σε Πακιστανούς για να κόβουν και να στοιβάζουν ξύλα σε μάνδρες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σ' όλη τη χώρα λόγω οικονομικής κρίσης.

1.33 την ώρα παίρνει γνωστός μου που έπιασε δουλειά στην Cosmote.
Μπήκε μετά από διαγωνισμό, όπου προτιμήθηκαν άτομα με μεταπτυχιακό!

Συγκεκριμένα 1.73 μικτά και τα 0.4 είναι ο κρατήσεις του...

Είναι δυνατόν;;; Αυτά είναι μικτά κάτω από 300 ευρώ το μήνα.

Originally Posted by Emilot

The Minimum Wages for Unskilled Workers Ordinance 1969
Minimum wages for unskilled workers should not be less than PKR 6,000. (6000 PKR = 46.8 EUR )(Παλια το 1969)

Wages and Benefits
The Tripartite National Wage Council was set up in 2000 to determine the minimum wage for different business activities, industries and occupations in different provinces.

On the council's recommendations, in October 2001 the government approved PRs2,500 per month as the minimum wage for unskilled workers by amending the West Pakistan Minimum Wage for Unskilled Workers Ordinance of 1969. The minimum wage was given retrospective effect from August 2001, and it applies to all establishments. The new minimum wage included the existing cost-of-living allowance of PRs550-650. Although the figure is higher than the PRs1,500 minimum wage that had been set in 1993, it is lower than the PRs3,000 per month proposed by the government's labour adviser. The government also intends to revise the minimum wage every three years instead of every nine years, as previously.

Nevertheless, the actual average monthly wage had been around this level, since inflation has put increasing pressure on employers to raise wages: the average wage for unskilled workers in July 2004 was PRs3,000, with provisions for a one-day weekend every week on Sunday and a half working day of four hours on Friday before afternoon prayers. In the market of daily-wage unskilled workers, wages are PRs90-185 per day. Mandatory benefits for workers include bonuses, allowances for education of employees' children and pension contributions. Employees are also entitled to 14 days of paid leave plus 10 days of casual leave during each calendar year and 16 days of sick leave at half the daily wage during every 12 months of service. Foreign-owned companies generally provide more generous fringe benefits (such as healthcare, retirement plans and other privileges, including employee-share-ownership plans) than do locally owned firms. The minimum wages in Pakistan might seem low compared with those of many other Asian countries.

Minimum Wages
The Government has prescribed the rates of minimum wages to be paid which are as follows:

Category
Minimum wage(Rs. Per month)

Ministerial-A
3,100 to 3,115

Ministerial-B
2,880 to 2,960

Ministerial-C
2,750 to 2,810

Highly Skilled-A
3,100 to 3,190

Highly Skilled-B
2,950 to 3,040