Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

«Εσύ φύγε! Μιλάς ελληνικά!»



«Θυμάμαι, όταν ήμουν στη Σιέρα Λεόνε, λίγες φορές ξυπνούσα μόνη μου, χωρίς να με έχει τρομάξει η φωνή μιας γυναίκας που είχε πεθάνει το παιδί της ή οι φωνές της γειτονιάς, επειδή είχαν σκοτώσει κάποιον» διηγείται η Λορέτα Μακόλεϊ, πρόεδρος της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών. Τα 31 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν έχουν σβήσει τις άσχημες μνήμες που την οδήγησαν να φύγει από τη χώρα της και να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. «Έφυγα από την πατρίδα μου, γιατί είχαμε δικτατορία. Είχαμε φτάσει να μην βρίσκουμε βασικά αγαθά και η ιατρική περίθαλψη ήταν ανύπαρκτη. Αν μια γυναίκα ήταν έγκυος, την κοίταζαν με μισό μάτι, γιατί ήξεραν ότι έχει μόνο 50% πιθανότητες να επιβιώσει» προσθέτει.

Η ίδια άφησε την πόλη όπου γεννήθηκε, τη Φρίταουν, μόλις τελείωσε το λύκειο. «Έφυγα μόνη μου, με τη βοήθεια Ελλήνων φίλων που τότε εργάζονταν στη Σιέρα Λεόνε. Όταν έφτασα στην Αθήνα για να δουλέψω, το 1982, ο κόσμος με κοιτούσε με περιέργεια. Περνούσα απ’ το δρόμο και έβγαιναν στα μπαλκόνια φωνάζοντας “Μαριγώ, έλα να δεις μια μαύρη”. Άλλες φορές αναρωτιόντουσαν “τι ‛ν’ τούτο;” αφού δεν καταλάβαιναν πώς μπορεί να έχω διαφορετικό χρώμα δέρματος». «Επειδή όμως ο άλλος με λέει μαύρη στο δρόμο είναι ρατσιστής; Είναι απλώς αμόρφωτος – δεν λέω ότι δεν έχει πάει σχολείο, αλλά ότι είναι απαίδευτος κοινωνικά».

Ωστόσο, από τη δεκαετία του ’80 έχουν αλλάξει πολλά, σημειώνει η Λορέτα, καθώς «τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ρατσιστική συμπεριφορά, λόγω της κρίσης».

«Δεν λέω ότι όλοι οι Έλληνες είναι ρατσιστές ή ότι όλοι οι Έλληνες κατηγορούν τους μετανάστες» υπογραμμίζει. «Όμως κι εγώ έχω υποστεί επίθεση – όχι σωματική, αλλά λεκτική, τότε που βγήκε η κυβέρνηση και είπε ότι “οι λαθρομετανάστες έχουν αρρώστιες”. Τότε, όταν μπαίναμε στο λεωφορείο, ο κόσμος έφευγε, φοβόταν να μην τους κολλήσουμε. Mας έβριζαν στο δρόμο, ότι εμείς φταίμε για όλες τις ασθένειες».

Για τη Λορέτα, «όλα ξεκινούν από το κράτος». «Πολλοί έχουν υποστεί ρατσιστική βία», σημειώνει, «αλλά φοβούνται να το καταγγείλουν, επειδή δεν έχουν χαρτιά. Έτσι όμως δεν έχουμε ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει, ούτε μπορούμε να κάνουμε τίποτα: τους λέμε να προχωρήσουν σε καταγγελία κι εκείνοι απομακρύνονται. Εάν όμως είσαι προστατευμένος από το κράτος, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Αν υποστείς βίαιη συμπεριφορά, θα πας στην αστυνομία, γιατί έχεις νόμιμα χαρτιά». Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, όπως παρατηρεί η Λορέτα, αυτό το πρόβλημα εντείνεται, γιατί πολλοί μετανάστες εκπίπτουν της νομιμότητας. «Όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότεροι δεν βρίσκουν δουλειά. Έτσι, δεν κολλούν ένσημα και δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους. Κατά συνέπεια, μένουν στην παρανομία και γίνονται πιο εύκολα θύματα σε ρατσιστικές επιθέσεις», τονίζει.

Η ίδια εργάζεται ως οικιακή βοηθός, όντας ευάλωτη και σε έμφυλες μαζί με τις φυλετικές διακρίσεις: «Όταν είσαι αλλοδαπή μετανάστρια», εξηγεί, «δεν σου κολλάνε ένσημα και, όταν πας να βρεις δουλειά, σου το λένε καθαρά. Τώρα έχουν πρόβλημα, γιατί οι Ελληνίδες δεν μπορούν να βρουν δουλειά, εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι νόμιμοι και πληρώνονται ό,τι θέλουν οι εργοδότες». Όμως, η αιτία, όπως υπογραμμίζει, δεν είναι ότι οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές – το σύστημα λειτουργεί έτσι. «Επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι στην παρανομία κι είναι έτοιμοι να δουλέψουν χωρίς ένσημα, αυτό πληγώνει και τους Έλληνες εργαζόμενους και τους αλλοδαπούς εργαζόμενους. Εμένα, που είμαι πολλά χρόνια στη χώρα και μιλάω ελληνικά, μου είπαν “δεν σε παίρνουμε, γιατί εσύ είσαι σαν Ελληνίδα. Θα θέλεις ένσημα και τέτοια. Θέλουμε μία να μη μιλάει ελληνικά”».

«Επίσης, όταν μία γυναίκα πάει για να ψάξει για δουλειά, πολλές φορές υφίσταται σεξουαλική παρενόχληση. Επειδή υπάρχουν γυναίκες αφρικανικής καταγωγής που εκδίδονται, νομίζουν ότι όλες οι γυναίκες από την Αφρική εκδίδονται. Και, στις δουλειές, δεν το έχουν τίποτα να θεωρήσουν ότι είσαι ιερόδουλη. Ακόμη και στο δρόμο, έρχονται οι άντρες και σε ρωτάνε “πόσο θέλεις να πάμε στο ξενοδοχείο;” χωρίς να ξέρουν τίποτε άλλο για σένα. Μου έχει συμβεί και εμένα πολλές φορές».

Πίσω στην πατρίδα της, η Λορέτα έχει ένα παιδί, το οποίο δεν μπορεί να επισκέπτεται, για οικονομικούς λόγους. Το να το πάρει μαζί της, της φαίνεται πολύ δύσκολο. «Τόσα χρόνια πάλεψα να είμαι νόμιμη» εξηγεί. «Πώς να φέρω το παιδί μου εδώ και να ζει στην αβεβαιότητα;»

http://www.unhcr.gr/1againstracism/εσύ-φύγε-μιλάς-ελληνικά/
 
Τον ρώτησα κάποια στιγμή με τον μεταφραστή μας τι άλλο θα ήθελε εκείνες τις πρώτες ώρες.

- Δεν μπορείς να μου δώσεις αυτό που θέλω, αποκρίθηκε σιγανά.
-Δοκίμασε, μπορεί και να μπορώ!
- Θέλω τη μαμά μου…


Γύρισα το κεφάλι από την άλλη…

http://www.unhcr.gr/1againstracism/δεκατέσσερα-στα-δεκαπέντε-του-νική/
 
Η φρίκη δεν έχει τέλος στη #manolada (10/05/2013)

Χθες , 9/5/13 , στις 18:05 , χτύπησε το τηλέφωνο.

Το σήκωσα και ήταν ο Kamal ,, ένας Αφγανός πρόσφυγας -εργάτης γης , που γνωριστήκαμε και ανταλλάξαμε τηλέφωνα στη Μανωλάδα.

Μου είπε ότι αυτός και άλλοι 16 συμπατριώτες του πήγαν να ζητήσουν τα λεφτά για την δουλειά 45 ημερών που πρόσφεραν σε παραγωγό φράουλας που συνεργάζεται με τον Βαγγελάτο.

Εδω πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον τρόπο που προσλαμβάνονται και πληρώνονται οι πρόσφυγες-εργάτες:

Ο παραγωγός-γαιοκτήμονας , βρίσκει τον ”αρχηγό” μιας ομάδας εργατών και έρχεται σε συνεννόηση μαζί του. Κανονίζουν τις μέρες εργασίας και το ποσό πληρωμής (στην συγκεκριμένη περίπτωση για 45 μέρες δουλειάς οι εργάτες θα έπαιρναν 350 ευρώ ο ένας).

Ο ”αρχηγός” της ομάδας επιβλέπει τους συμπατριώτες του εργάτες και μόλις τελειώνει η δουλειά , μεταφέρει τα λεφτά από το αφεντικό στους εργάτες , κρατώντας ο ίδιος ένα σημαντικό ποσό από αυτά.

Πίσω στο τηλεφώνημα πάλι…

Ο Kamal μου είπε ότι ο συμπατριώτης του δεν τους πλήρωσε και τους είπε ότι το αφεντικό δεν είχε τα λεφτά τώρα και πως θα τα δώσει αργότερα.

Με ρώτησε τι να κάνουν. Του είπα να περιμένουν ως την επόμενη μέρα , να είναι ήρεμοι και να προσέχουν για να μην έχουμε επανάληψη των πυροβολισμών των προηγούμενων ημερών.

Στις 23:21 το βράδυ , ξανατηλεφωνεί ο Kamal και πολύ ταραγμένος μου λκέει ότι μόλις μαχαιρώθηκαν 2 από τους συμπατριώτες του εργάτες.

Απ ότι κατάλαβα , κάθησαν και οι 17 να φάνε και τελειώνοντας έβγαιναν από το παράπηγμα και πήγαιναν να πλύνουν το πιάτο τους στην εξωτερική βρύση.

Εκεί τους περίμενε ο Nasis ή Nazir και αφού μαχαίρωσε τον έναν στην πλάτη και τον άλλον στο μηρό έφυγε τρέχοντας.

Είπα στο Kamal να πάρει τηλέφωνο το 166 για να μεταφερθούν οι τραυματίες στο κέντρο υγείας της Βάρδας (4klm από εκεί).

Μου είπε ότι δεν έχει κανένας τους χαρτιά και ότι φοβάται να πάρει τηλέφωνο το ασθενοφόρο γιατί θα έρθει και η αστυνομία και θα τους συλλάβει όλους.

Του είπα να πάνε τους τραυματίες στον κεντρικό δρόμο και να σταματήσουν κάποιο αυτοκίνητο για να τους μεταφέρει στο κέντρο υγείας.

Κλείνει το τηλέφωνο και άρχισα να δημοσιοποιώ το θέμα στο twitter και να τηλεφωνώ σε δημοσιογράφους στην Αθηνα.

Ένας γνωστός δημοσιογράφος τηλεφώνησε στον Kamal και όπως μου είπε τον βρήκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας ζήτησε να μάθει με ποιον μιλάει ο Kamal και του πήρε το τηλέφωνο από τα χέρια. Μόλις διαπίστωσε ότι μιλάει με δημοσιογράφο του είπε πως το θέμα είναι υπό έλεγχο και πως οι μπαγκλαντεσιανοί (όλοι ίδιοι ήταν για αυτόν) πλακώθηκαν μεταξύ τους και πωςο έλληνας εργοδότης είχε πληρώσει τον ”αρχηγό ” -μεσάζοντα των ”ξένων” και ότι αυτός είχε κρατήσει τα λεφτά.

Όπως έμαθα αργότερα από τον Kamal , ο σοβαρότερα τραυματισμένος στην πλάτη , μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Ζήτησαν από τον Kamal να μιλήσω κι εγώ με τον αξιωματικό υπηρεσίας , αλλά η φωνή που ακούστηκε μέσα από το ακουστικό του τηλεφώνου έλεγε ”ΟΧΙ-ΟΧΙ” !

Σήμερα , 10/05/2013 , τηλεφωνώ από νωρίς το πρωί στον Kamal και το τηλέφωνό του είναι κλειστό.

Πρέπει να επισημάνω ότι , αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το περιστατικό ως μία μεταξύ τους διαμάχη και ότι ο ”αρχηγός” μεσάζοντας κράτησε τα λεφτά για λογαριασμό του.

Όπως και να έχει , το ότι στους πρόσφυγες-εργάτες γης , δεν τους αναγνωρίζεται κανένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα , τους καθιστά ευάλωτους , εκτός από την βαρβαρότητα των ντόπιων αφεντικών και στην εκμετάλλευση από κυκλώματα συμπατριωτών τους.

Μπορούν πολύ εύκολα να μην τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην αμοιβή για την εργασία που προσέφεραν , γιατί δεν μπορούν να προσφύγουν σε κανένα θεσμικό όργανο του κράτους , γιατί απλούστατα δεν έχουν χαρτιά και άρα δεν υπάρχουν.

Πρέπει να επισημάνω ακόμα ότι , από τη συμφωνημένη αμοιβή για δουλειά 45 ημερών , το καθαρό ποσό που θα έπαιρναν στα χέρια τους οι εργάτες είναι 217 ευρώ από τα 350 συμφωνημένα. Τα υπόλοιπα θα τους τα κρατούσαν για ενοίκιο για τις παράγκες που τους παραχώρησε ο εργοδότης και για αμοιβή του μεσάζοντα.

Το έγκλημα συνεχίζεται στη Μανωλάδα και φοβάμαι ότι , αν δεν γίνει κάτι ΑΜΕΣΑ με τα χαρτιά και τις άδειες εργασίας-παραμονής , η κατάσταση θα εκτραχυνθεί τις επόμενες ημέρες.

Τέλος πρέπει να γνωρίζετε ότι στη Μανωλάδα η παραγωγή φράουλας καλύπτει λιγότερο από το 10% της συνολικής αγροτικής παραγωγής.

Οι πρόσφυγες – εργάτες γης δουλεύουν και στα θερμοκήπια ντομάτας , μαρουλιού , πιπεριάς και άλλων αγροτικών προιόντων που παράγει η περιοχή όλο το χρόνο.

Το μποικοτάζ στις φράουλες της Μανωλάδας είναι αναποτελεσματικό αν δεν συνδυαστεί και με τα υπόλοιπα προιόντα που παράγονται εκεί , κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Μόλις αυτή τη στιγμή 12:43 , κατάφερα να επικοινωνήσω με τον Kamal .

Βρίσκεται ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ στην Πάτρα ,γιατί δεν έχει χαρτιά , μαζί με τους υπόλοιπους συμπατριώτες του.

http://metaretriever2.wordpress.com/2013/05/10/η-φρίκη-δεν-έχει-τέλος-στη-manolada-10052013/
 
Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

«Εσύ φύγε! Μιλάς ελληνικά!»

...
... «Επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι στην παρανομία κι είναι έτοιμοι να δουλέψουν χωρίς ένσημα, αυτό πληγώνει και τους Έλληνες εργαζόμενους και τους αλλοδαπούς εργαζόμενους. Εμένα, που είμαι πολλά χρόνια στη χώρα και μιλάω ελληνικά, μου είπαν “δεν σε παίρνουμε, γιατί εσύ είσαι σαν Ελληνίδα. Θα θέλεις ένσημα και τέτοια. Θέλουμε μία να μη μιλάει ελληνικά”».
...
http://www.unhcr.gr/1againstracism/εσύ-φύγε-μιλάς-ελληνικά/

Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια... Ποιός "τρελός¨θα προσλάβει έλληνες οταν υπάρχουν τόσοι λαθρομετανάστες που θα κάνουν την δουλειά για πενταροδεκάρες και χωρίς ασφάλιση?
Αλλα ακόμα και μετά από μια υποχρεωτική και ελεγχόμενη απο το κράτος εξίσωση στα μεροκάτα και στα ένσημα, ο αλλοδαπός συμφέρει τον εργοδότη περισσότερο απ´ότι ο έλληνας, γιατι συνήθως είναι νεαρός, δουλεύει πολύ σκληρά, δεν ξέρει τι θα πει απεργία ή διαμαρτυρία, δεν κάνει κοπάνες, δεν χαλάει χατήρι στο αφεντικό κι ο εργοδότης ξέρει οτι θα τον έχει απίκο για ότι και όποτε του ζητήσει.
Η κοπέλα μιλάει την γλώσσα της αλήθειας. Οταν μπορεις να βρεις αλλοδαπό, ο ντόπιος είναι ασύμφορος σε κάθε περίπτωση...
 
Για αυτό και δεν γουστάρω τους Έλληνες...... Γιατί δεν διαχωρίζουν το ταξικό εχθρό και πιστεύουν οτι είναι φυλετικός...

Για αυτό και αγαπώ τους ανθρώπους που το ξεχωρίζουν, όπως την γυναίκα αυτή...
 
Δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτσι, μη τσουβαλιάζεις....
 
χαχααχαχαχχχα!!!!! Γιατί είμαι ρατσιστής, γιατί δεν γουστάρω αυτούς που δεν μπορούν να διαχωρίσουν τα αυτονόητα???

χαχαχαα!!!! Μην βιάζεστε.....
 
γιατί η φτώχεια και η εξαθλίωση βρίσκουν διέξοδο στον ξεριζωμό, για ένα καλύτερο σήμερα ......


Λίσα Κριστίν: Φωτογραφίες που μαρτυρούν τη σύγχρονη σκλαβιά



“There are more than 27 million people enslaved in the world today — that's double the amount of people taken from Africa during the entire trans-Atlantic slave trade.”
=======================================
υπαρχουν περισσοτερο απο 27 εκατομυρια
Τα τελευταία δύο χρόνια, η φωτογράφος Λίσα Κριστίν έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο, καταγράφοντας την αβάσταχτα σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης σκλαβιάς. Μοιράζεται βασανιστικά όμορφες φωτογραφίες -- εξορυκτές στο Κονγκό, τουβλάδες στο Νεπάλ -- ρίχνοντας φως στη συμφορά των 27 εκατομμυρίων σκλαβωμένων ψυχών παγκοσμίως. (Γυρίστηκε στο TEDxMaui)

Ενα σκλάβος σήμερα κοστίζει μόλις 140 δολάρια
Οι σύγχρονοι «σκλάβοι» αγγίζουν τα 27 εκατομμύρια
Στοιχεία που σοκάρουν κι όμως αποκαλύπτουν την ζοφερή πραγματικότητα φέρνει στο φως η οργάνωση "SumAll" που εδρεύει στη Νέα Υόρκη .

Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης που μελέτησε στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας , οι σύγχρονοι σκλάβοι ξεπερνούν κατά 2 εκατομμύρια όσους υπήρχαν το 1860 σε όλο τον κόσμο (25 εκατομμύρια).
"Σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως για παράδειγμα στην Ινδία, όταν ένας πολίτης παίρνει δάνειο από συμπολίτη του και δεν μπορεί να το ξεπληρώσει, τότε εργάζεται στο δανειστή του και όλος ο μισθός του πηγαίνει στην αποπληρωμή", αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "New York Times".
Σήμερα, ένας άνθρωπος παραμένει σκλάβος κατά μέσο όρο για έξι χρόνια. Μετά την εξαετία συνήθως δραπετεύει ή κατορθώνει και ξεχρεώνει ή πεθαίνει. Οι περισσότεροι σκλάβοι καταγράφονται στην Νότιο Ασία. Ενα σκλάβος σήμερα κοστίζει μόλις 140 δολάρια- έχουν ανέβει οι τιμές σε σχέση με τα 134 δολάρια παλαιότερα - ενώ οι σκλάβοι λόγω χρεών κοστίζουν περίπου 60 δολάρια. Αντιθέτως, οι σκλάβοι από το trafficking (για σεξ) κοστίζουν 1.900 δολάρια.
"H ζωή είναι φθηνότερη από μερικά μπουκάλια κρασί", υποστηρίζει στην αμερικανική εφημερίδα ο Ντέιν Ατκινσον, διευθυντής του ιδρύματος SumAll.
------------------------------------
Μπεν Σκίνερ
«Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι από ποτέ»
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=85939

=================================
Why you should listen to her:
Lisa Kristine took an early interest in anthropology and 19th-century photographic printing techniques -- passions that have since predominated her work. In 1999, and again in 2000, she presented her photography at the State of the World Forum. In 2003, she published her first book, A Human Thread, capturing and "intimate and honest portrait of humanity." In 2007, her second book, This Moment, won the bronze metal at the Independent Publisher Book Awards. She also produced two documentary films to accompany each book -- exposing her techniques and the stories behind her photographs. In 2010, Kristine travelled the world in collaboration with Free the Slaves to document the harrowing lives of the enslaved. Slavery was published in 2010.
"Lisa Kristine’s sensitive and beautiful portrayal of isolated and distant peoples helps us to better appreciate the diversity of the world. She captures the sheer beauty of the differences in people and places and allows us to comprehend the shared nature of the human condition: its hope, its joy and its complexity."
John C. Sweeney, Director of the United Nations


http://www.ted.com/talks/lang/el/li...ry.html?source=facebook#.UY_rSMZh6ZX.facebook
 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=209133&catid=3

Το παιδί σταμάτησαν άνδρες με μαύρες στολές και του ζήτησαν τα χαρτιά του
- Όταν τους είπε ότι είναι από το Αφγανιστάν έσπασαν ένα μπουκάλι μπύρας και τον χαράκωσαν στο πρόσωπο
- Του έκαναν 30 ράμματα σε νοσοκομείο και τώρα είναι υπό την προστασία της Εισαγγελείας
- Η ρατσιστική επίθεση έγινε την Δευτέρα του Πάσχα στην Πλατεία Αττικής


Κωλοφασίστες γαμώ τα σπίτια σας.
 
addapsara.jpg
 
ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ στον ΠΕΙΡΑΙΑ


Χθες Δευτέρα 13/5, γύρω στις 12 το βράδυ μας τηλεφώνησε μέλος της Πρωτοβουλίας μέσα από το βαγόνι του τρένου. Κάποιος εμφανώς παρανοημένος, σε έξαλλη κατάσταση, επιτέθηκε ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ σε άτομο για το οποίο δεν ξέρουμε καταγωγή, μόνο χρώμα δέρματος, με ρατσιστική γλώσσα και απειλές για σωματική βία.

Το θύμα δεν απαντούσε και έκανε ότι μιλούσε στο κινητό.
Μόλις έφτασαν στον σταθμό, και ενώ το τρένο άδειαζε, έπεσε πάνω του και τον χτύπησε πολύ, με μπουνιές και κοπανώντας τον στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων, σύμφωνα με την μαρτυρία.
Προς τιμήν τους, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν, και κάποια κοπέλα συνόδευσε το θύμα με σκοπό να απομακρυνθεί με ασφάλεια. Δεν μάθαμε νέα για την κατάσταση της υγείας του.

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει επίσης, αν ο "διαβολικός" (όπως τον χαρακτήρισαν οι μάρτυρες) τύπος, είναι μέλος νεοναζιστικών ομάδων, ή απλά μιμητής τους.... μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

https://www.facebook.com/photo.php?...475733002441993.129576.474045809277379&type=1
 
Η ΧΑ έβγαλε ανακοίνωση,ότι δεν ξέρει τίποτα για τον τραυματισμό κι ότι καταδικάζει την βία απ' όπου κι άν προέρχεται...:flipout:
 
Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Η ΧΑ έβγαλε ανακοίνωση,ότι δεν ξέρει τίποτα για τον τραυματισμό κι ότι καταδικάζει την βία απ' όπου κι άν προέρχεται...:flipout:

Ααα άντε βρε και ανησύχησα... Νόμισα οτι ήταν Χρυσαύγουλα.....:flipout:
 
Σας αγαπάμε. Όχι, όμως, όλους



Θα έλεγε κανείς ότι ένα αόρατο χέρι τα κάνει επίτηδες όλα αυτά, για να αποκαλυφθεί η υποκρισία μας. Και τα καταφέρνει περίφημα. Μας «ξεγυμνώνει» για να δουν τα παιδιά, ποια είναι η «ισοτιμία» της αγάπης μας για εκείνα.

Ένα παιδί 12 ετών στην Κρήτη, δέχθηκε 20 μαχαιριές. Ευτυχώς ζει. Για ένα λάπτοπ και ένα κινητό, είπαν. Τρομακτικά. Κυρίως η επίθεση αλλά και το γεγονός πως σε δωδεκάχρονα, αγοράζουμε κινητό και λάπτοπ για διασκέδαση. Οι τηλεοράσεις βούιξαν. Απευθείας συνδέσεις, αναπαράσταση με λεπτομέρειες, φωτογραφίες του κατηγορούμενου. Και οι τουριστικοί πράκτορες να «προειδοποιούν τους ξενοδόχους, να προσέχουν αυτούς που προσλαμβάνουν». Ας έρθουν λοιπόν οι ξένοι με λεφτά. Τους θέλουμε όλους. Τους άλλους, αυτούς που έρχονται να εργαστούν, «να τους προσέξουμε», όμως διότι είναι από «κάθε καρυδιάς καρύδι». Αλλά και αυτό κράτησε λίγο. Οι «κέρβεροι της ηθικής δημοσιογραφίας» ήδη «αποκάλυψαν» πως το παιδί και η μητέρα του "είναι φορείς του HIV". Άνοιξαν οι βόθροι.

Την ίδια μέρα, 6 ετών κοριτσάκι, βρέθηκε νεκρό στην περιοχή του Φαρμακονησιού, μετά από ναυάγιο της λέμβου που επέβαινε μαζί με άλλους 21 μετανάστες. Το έμαθαν ελάχιστοι αφού δεν το είπαν οι ειδήσεις. Εδώ, η ευαισθησία μας υπήρξε με μέτρο. Ο θάνατός του, δεν θα επιδράσει στον τουρισμό, εξάλλου. Όπως αμέτρητοι θάνατοι ανώνυμων μεταναστών στα θαλάσσια σύνορα και τη στεριά. Τη Δευτέρα του Πάσχα, ένα παιδί 14 ετών, χαρακώθηκε στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι από τρεις «άγνωστους με μαύρες μπλούζες και αρχαία γράμματα». Όχι για το λάπτοπ ή το κινητό. Οι γονείς του, δεν είχαν τόσα λεφτά. Είχε, όμως, σκούρο χρώμα και, σε έλεγχο ταγμάτων εφόδου, βρέθηκε χωρίς άδεια παραμονής. Όπως αναμενόταν, δεν υπήρξε προειδοποίηση για προσοχή. Οι τηλεοράσεις δεν ασχολήθηκαν. Ο τουρισμός, εξάλλου, δεν κινδυνεύει «από μέσα». Οι δράστες, ως συνήθως, «διαφεύγουν της σύλληψης». Και σε αυτή την περίπτωση, η αγάπη μας για τα παιδιά, πήρε μια μικρή παράταση. Αν οι ρόλοι ήταν αντίθετοι, ξέρεις τι θα είχε συμβεί.

«Κανείς δεν μπορεί να παίξει με τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας», είπαν, με αφορμή την απεργία της ΟΛΜΕ, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος. Δίκιο έχουν. Εκτός κι αν μιλάμε για παιδιά μεταναστών. Αυτά τα παιδιά, ακόμα κι αν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, δεν ξέρουν ακόμα αν θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις. Όχι λόγω απεργίας, αλλά λόγω άδειας παραμονής των γονέων. Αυτή κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους σαν «Δαμόκλειος Σπάθη». Αν δεν μπόρεσαν να την ανανεώσουν, λόγω ανεργίας, τα πάντα είναι ρευστά. Η πολιτεία, όμως, προειδοποιεί πως «κανείς δεν μπορεί να παίξει με το μέλλον των παιδιών». Αλίμονο…

Την ίδια ώρα, στην «εχθρική» Γερμανία, τα ελληνικά σχολεία, βάσει του νόμου που ισχύει, τουλάχιστον στη Βαυαρία, χρηματοδοτούνται από το γερμανικό κράτος με το ποσό των 1.700 ευρώ ανά μαθητή. Φαντάζεσαι να γινόταν σε μας; Αίθουσα -να διδάσκονται τα Σάββατα τη μητρική τους γλώσσα και, μάλιστα, από εθελοντές δασκάλους- παραχώρησε ο Δήμαρχος Καβάλας σε παιδιά μεταναστών, και ανέλαβαν οι ναζί «να καθαρίσουν». Έδειραν βέβαια και μερικά ελληνόπουλα που τα πέρασαν για παιδιά αλλοδαπών αλλά, άντε να τα γνωρίσεις, έτσι… «σαν δικά μας» που έχουν γίνει.

Μετά από τούτα και άλλα πολλά, που χρειάζεται βιβλίο για να χωρέσουν, αναρωτιέμαι μήπως δεν είμαστε και τόσο άξιοι να αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Μήπως, τελικά, παίζουμε οι ίδιοι με το μέλλον και τα όνειρά τους; Η γύμνια μας, πάντως, δείχνει πως η αγάπη μας για εκείνα, έχει τη δική της ισοτιμία.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.paideia&id=24476
 
«Κανείς δεν μπορεί να παίξει με τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας»...
Όταν το ακούς αυτό από πολιτικό, είτε -στην καλύτερη- είναι κούφιο και το αγνοείς είτε να ετοιμάζεσαι για τα χειρότερα.

Όταν το ξεστόμισε ο G.Bush, κάμποσες χιλιάδες παιδιά εξαχνώθηκαν στο Ιράκ.
And it feels so... comfortable!