Μπράβο! Πολύ μερακλίδικη δουλειά.
Από θόρυβο - θερμοκρασίες έχεις μετρήσει;
.........
Από θόρυβο - θερμοκρασίες έχεις μετρήσει;
Θα παρατηρήσετε ότι κάτω δεξιά υπάρχει μια "σίτα", που καλύπτει τον ανεμιστήρα της ψύκτρας του επεξεργαστή, η οποία μπήκε με βιδάκια, αφού ανοίχτηκε η τρύπα στο καπάκι (δεν είχε άνοιγμα εκεί καθόλου).
-
και το μαλλί πόσο πήγε αν επιτρέπεται?
Λοιπόν, επειδή το PC στήθηκε από εξαρτήματα που προϋπήρχαν και από άλλα που αγοράστηκαν επί τούτου, θα επιχειρήσω να παραθέσω το κόστος, με τις τιμές του "τότε" και του "τώρα".
Σύνολο: 1258.40 Ευρώ, με την ακριβέστερη κατά το δυνατόν καταγραφή.
0045.00 (κουτί + βαφή)
0055.00 (τροφοδοτικό)
0025.00 (μητρική)
0220.00 (επεξεργαστής)
0095.88 (μνήμες)
0150.72 (κάρτα γραφικών)
0110.80 (κάρτα TV)
0015.00 (ψύκτρα CPU)
0009.00 (ανεμιστηράκι ψύκτρας)
0005.00 (έξτρα ανεμιστήρας case)
0075.00 (LG BD-ROM drive)
0140.00 (SSD)
0135.00 (3 x HDDs)
0050.00 (Logitech DiNovo)
0127.00 (Windows 7 Pro)
-------
1258.40
-
Πώς έκοψες τη λαμαρίνα τόσο ίσια;
To ripάρισμα δεν ζορίζει τη CPU, οπότε καλά κάνει και είναι δροσερό. Βάλε κάτι που στρεσσάρει τη cpu.
Για μόνιτορ χρησιμοποίησε το CPUID HWMonitor. Τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες...
Γενικά, σαν test πολύ καλό είναι το OCCT.
Με γεια το νεο εργαλειο.
Το καλο που εχει ειναι οτι επιασαν τοπο καποια εξαρτηματα που ηδη ειχες.
Το κακο ειναι οτι καποια εξαρτηματα ειναι overkill για την δουλεια.
Αλλα απο θεμα καταναλωσης & θερμοκρασιας & θορυβου και αλλα απο οικονομικης πλευρας.
Οπως και να εχει παντως ειναι ενα HTPC που εχει εκμεταλευτει το μερακι που εχεις.
Μιας και αρκετοι δεν εχουν ιδεα τι να επιλεξουν για ενα HTPC να πω πως δεν χρειαζεται να φτασει σε τετοιο κοστος για να κανει την δουλεια.
Απλα και μονο για οσους δεν εχουν καποια εξαρτηματα στην ακρη και ψαχνουν τι πρεπει περιπου να παρουν.
Μια φθηνη αλλά ικανοτατη λυση:
E3400 ~45.00
Μητρικη με SPDIF, πχ. ASUS P5QPL-VM EPU ~66.00
2GB DDR2 800 ~40.00 (τωρα που ακριβυναν δεν ειναι καιρος για σπαταλες στην μνημη, 2GB ειναι υπεραρκετα και υπερκαλυπτουν τις αναγκες ενος HTPC)
ASUS EAH5450 SILENT ~40.00
Καποιο DVB-T usb tuner, απο ebay ή απο εδω. ~20-30.00
1x WD3200BPVT (και κανεναν αλλο ή εστω καποιον εξωτερικο για χρηση αποθηκης) ~48.00
Μια ψυκτρα της προκοπης που να μην κανει θορυβο. Εξαρταται απο το κουτι αλλά και απο την διαθεσιμοτητα που πλεον εχει παει περιπατο... ~28.00
LG GH22NS50 ~20.00 (απλα και μονο αν χρειαστει για καμια εγκατασταση προγραμματος απο CD/DVD)
Τροφοδοτικο προδιαγραφης ATX2.2 με ισχυ απο 240 εως 350W ~40.00
Κοστιζει λιγο, καταναλωνει λιγο, κανει λιγο εως ανυπαρκτο θορυβο, τον ελαχιστο που θα μπορουσε ενα HTPC.
Τα υπολοιπα εξαρτηματα στην κριση του καθενος.
Π.χ κουτι υπαρχει και αυτο με λιγα χρηματα. Αν χωραει (και οριζοντια) τοτε ζηταει πολυ λιγα με σχετικα καλη εμφανιση. Σημειωση, ουτε οι δισκου, ουτε τα DVD εχουν προβλημα οριζοντιας λειτουργιας.
Παναγιωτη καλοριζικο το HTPC σου. Πες μου σε παρακαλω που βρηκες την καρτα της AVERMEDIA; Την ψαχνω και την βρισκω μονο Αυστραλια και Ινδια. Σε παρακαλω περιμενω απαντηση γιατι θελω να την αγορασω. Φανταζομαι οτι παιζει mpeg 4(digea), αν εχεις δοκιμασει πες μου.
Και με το παραπάνω! Απλά την προηγούμενη εβδομάδα έκανα κι εγώ μια τρύπα για την ίδια χρήση στο κουτί του HTPC μου, χρησιμοποιώντας dremel (για πρώτη φορά) και δε μου βγήκε 100% ίσια. Την έφερα λίγο με τη λίμα βέβαια, αλλά και πάλι χάνει. Δεν πειράζει... μαθαίνουμε!Ελπίχω να σε κάλυψα.
-
εχω ακριβως το ιδιο κουτι και την ιδια ψυκτρα επεξεργαστη και το LG !
................
εγω το καλωδιο του τροφοδοτικου δεν το εβαλα ετσι αλλα ανοιξα το τροφοδοτικο και κολησα το καλωδιο κατευθειαν στην πλακετα του τροφοδοτικου γιατι εκανε πολυ γωνια με το βυσμα ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.