Το νησί με τους 700 (μαϊμού) τυφλούς!

Μα αυτό λέω... Αν δεν φτιαχτεί ένα σύστημα που θα διασφαλίζει(κατα 80%, έτσι?) την νομιμότητα, τότε δεν υπάρχει και νόημα να πιάσουμε κανέναν..... Τα ημίμετρα τα είδαμε...

Ηλεκτρονικά συστήματα που θα διασυνδέσουν και τα υφιστάμενα δεν είναι χρονοβόρο.....Το αντίθετο θα έλεγα.....

Πολιτική βούληση να υπάρχει....

Εδώ συμφωνούμε. Αν υπάρχει πολιτική βούληση δεν χρειάζονται καν ηλεκτρονικά συστήματα για διασταυρώσεις. Οι απάτες ειναι τόσο ξεκάθαρες που ένας ανεξάρτητος ελεγκτής, που δεν ειναι στο τοπικό "κύκλωμα", μπορει να τις βρει με μια ματιά.

Δούλευα σε λογιστήριο και ακόμα αναρωτιέμαι πως κοιμόντουσαν ήσυχοι επιχειρηματίες και τοπικοί ελεγκτές, γνωρίζοντας οτι οι παρανομίες τους είναι τόσο προφανείς.

Εδώ συμφωνούμε. Αν υπάρχει πολιτική βούληση δεν χρειάζονται καν ηλεκτρονικά συστήματα για διασταυρώσεις. Οι απάτες ειναι τόσο ξεκάθαρες που ένας ανεξάρτητος ελεγκτής, που δεν ειναι στο τοπικό "κύκλωμα", μπορει να τις βρει με μια ματιά.

Δούλευα σε λογιστήριο και ακόμα αναρωτιέμαι πως κοιμόντουσαν ήσυχοι επιχειρηματίες και τοπικοί ελεγκτές, γνωρίζοντας οτι οι παρανομίες τους είναι τόσο προφανείς.

Μα για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν, τον ανθρώπινο "παράγοντα" πρέπει να φτιαχτεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο δεν διαβάλλεται....

Είναι αναγκαίο. Η τεχνογνωσία υπάρχει. Το επιστημονικό προσωπικό υπάρχει. Τα χρήματα υπάρχουν. Το μόνο που λείπει είναι.....

η πολιτική βούληση.....

Πλάκα κάνεις ρε Αιμιλ? Δηλαδή άμα σου έρθει αύριο το πρωί ο τάδε πολιτικός-μεγάλο κεφάλι θα το παίξεις τυφλός και θα φας το επίδομα που κόβουν σήμερα απο συνάνθρωπό σου?

Να μιλήσουμε για την εκπαίδευση και τη μιζέρια που μας καταντήσαν έτσι, το καταλαβαίνω και επαυξάνω.
Αλλά όχι ότι είμαστε όλοι παναγίες... ή αξίζουμε κάτι καλύτερο.
Αυτοί που εξέλεξαν το κα´θαρμα Βουλευτή δίνοντάς του προαγωγή τι είναι δηλαδή?

Δεν ξέρω.
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι η διακιοσύνη πρέπει να κινείται παράλληλα και με αυστηρότητα τόσο σοτυς μεγάλους όσο και στους μικρούς.
Ισότητα μπροστά στο νόμο ήθελα απο μικρός.

:ernaehrung004:

Πλάκα κάνεις ρε Αιμιλ? Δηλαδή άμα σου έρθει αύριο το πρωί ο τάδε πολιτικός-μεγάλο κεφάλι θα το παίξεις τυφλός και θα φας το επίδομα που κόβουν σήμερα απο συνάνθρωπό σου?

Να μιλήσουμε για την εκπαίδευση και τη μιζέρια που μας καταντήσαν έτσι, το καταλαβαίνω και επαυξάνω.
Αλλά όχι ότι είμαστε όλοι παναγίες... ή αξίζουμε κάτι καλύτερο.
Αυτοί που εξέλεξαν το κα´θαρμα Βουλευτή δίνοντάς του προαγωγή τι είναι δηλαδή?

Δεν ξέρω.
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι η διακιοσύνη πρέπει να κινείται παράλληλα και με αυστηρότητα τόσο σοτυς μεγάλους όσο και στους μικρούς.
Ισότητα μπροστά στο νόμο ήθελα απο μικρός.

:ernaehrung004:

Νικόλα διάβασε και τα άλλα post μου και θα καταλάβεις οτι δεν λέω πουθενά να μην πιαστούν οι πολίτες που "κλέβουν". Είπα το αυτονόητο...

να πιαστούν οι πολιτικοί, τα μεγάλα κεφάλια που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα και μετά να πιαστούν τα λαμόγια......

Μην τα ξαναλέω....

Τα διάβασα και διαφωνούμε.

ιμο η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει όλες τις περιπτώσεις που έρχονται σε αυτή.

Τα λαμόγια παίρνουν δύναμη απο το λαό. να το καταλάβουμε αυτό.

Είναι αμφίπλευρη η σχέση και η διαφθορά. Το ένα χέρι νίβει το άλλο... φαύλος κύκλος.

Αν δεν τιμωρηθούν οι μικροί, απλά κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση των μεγάλων και θα έχουμε πάλι τα ίδια.

edit. Αν θες μπορούμε να βρούμε δεκάδες ελαφρυντικά για τους μικρούς και φυσικά δεν είμαι υπερ της εξόντωσής τους.
Κάθε περίπτωση πρέπει να πηγαίνει στη δικαιοσύνη και να δικάζεται όπως της πρέπει. Δεν υπάρχουν προτεραιότητες.
Αλλά εδώ δεν λειτουργεί τίποτα... η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει???

Last edited:
Τα διάβασα και διαφωνούμε.

ιμο η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει όλες τις περιπτώσεις που έρχονται σε αυτή.

Είναι αμφίπλευρη η σχέση και η διαφθορά. Το ένα χέρι νίβει το άλλο... φαύλος κύκλος.

Αν δεν τιμωρηθούν οι μικροί, απλά κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση των μεγάλων και θα έχουμε πάλι τα ίδια.

Νικόλα διάβασε και τα άλλα post μου και θα καταλάβεις οτι δεν λέω πουθενά να μην πιαστούν οι πολίτες που "κλέβουν". Είπα το αυτονόητο...

να πιαστούν οι πολιτικοί, τα μεγάλα κεφάλια που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα και μετά να πιαστούν τα λαμόγια......

Μην τα ξαναλέω....

Γράφω πουθενά να ΜΗΝ τιμωρηθούν οι μικροί???

Γράφω κάπου να μην πάνε οι υποθέσεις στην δικαιοσύνη???

Ααααααααα.......

Ρε συ Αιμιλ τότε ποια είναι η διαφωνία?
Δεν μιλάς για προτεραιότητες?

Αν όχι ποιό είναι το θέμα της συζήτησης?

Ρε συ Αιμιλ τότε ποια είναι η διαφωνία?
Δεν μιλάς για προτεραιότητες?

Αν όχι ποιό είναι το θέμα της συζήτησης?

Φυσικά μιλάω για προτεραιότητες..... και το ανέλυσα...

Μετά έκανες edit Νίκο και δεν το είδα....

Ακριβως.

Δεν ειμαστε ο αθωος λαος που θα θελαμε. Η τουρκοκρατια και οι κυβερνητικες πρακτικες ολον τον προηγουμενο αιωνα εχουν αφησει κουσουρια οσο και να μην μας αρεσει.

Για να αλλαξει αυτη η νοοτροπια θελει εκτος απο σκληρες και πιθανον υπερβολικες τιμωριες και σοβαρη παιδεια και για θεματα ηθικης των πολιτων.

Για τους πολιτικους δεν χρειαζεται να το επαναλαβουμε οτι πρεπει να υπαρχουν τρομακτικες ποινες για παραβαση καθηκοντος...

Καλά ας μας πουν το ποσό που καταχράστηκαν αυτοί οι 682... και ας πάρουν πρώτα τα 4πλα απο τον Άκη και το συζητάμε....ξανά....

Απο τον κυριο Ακη και την κυρια του

πρεπει να τους παρουν τα παντα μετρητα, ακινητα ,κινητα και να τους αφησουν ελευθερους

πρεπει να τους παρουν τα παντα μετρητα, ακινητα ,κινητα και να τους αφησουν ελευθερους

Σε κοβω για σαδιστη :D

Πλακα πλακα αν εξασφαλισεις οτι οντως ειναι στην ψαθα και τους εχει αφαιρεθει καθε περιουσιακο στοιχειο ισως και να ειναι πιο σκληρη τιμωρια να μεινουν στην Ελλαδα και με απαγορευση εξοδου απο την χωρα ομως γιατι ολο και καπου θα εχουν κρυψει φραγκα...

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της φυλάκισης.

Να επιστρέψουν τα χρήματα και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων αναλόγως του αδικήματος μου φτάνει.
Επίσης απόλυση εφόσον πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο. Να πάει να δουλέψει κανας τίμιος.

Καταναγκαστικά έργα σε δημόσια έργα.....για μια πενταετία και μετά στην μπουζού....για 1-3 χρόνια....

και μετά συμφωνώ με τον Dalanik...

καλα καλα να τους αφησουν 5000 χιλιαρικα :fahne90:

Οχι δεν το ειπα για αυτο.....να μην τους αφησουν ουτε 50 ευρω.

Αλλα σε λεω σαδιστη χιουμοριστικα γιατι φανταζεσαι να βγουν αυτοι χωρις πλεον λεφτα και προστασια εξω στους δρομους ? Τι ομορφα που θα περασουνε ?

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της φυλάκισης.

Να επιστρέψουν τα χρήματα και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων αναλόγως του αδικήματος μου φτάνει.
Επίσης απόλυση εφόσον πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο. Να πάει να δουλέψει κανας τίμιος.

Ειδικα σε περιπτωσεις σαν του Ακη τι να επιστρεψει.....μιλαμε για πανω απο 300 μυρια ευρω μπαζα.

Πανε αυτα αντε να του παρουν κανα ακινητο στην Ακροπολη να το κανουν πολιτιστικο κεντρο....

Αλλα απο τα μικρα λαμογια παιζει να τα βρουν τα λεφτα οντως. Αν τα εχουν "χτισει" κατασχεση περιουσιακων στοιχειων μεχρι συγγενων πρωτου βαθμου. με διαδικασιες εξπρες οχι σε 10 χρονια....