το "Νησί" του βόρειου πόλου

είσαι ερασιτέχνης αστρονόμος , ή απλά βασίζεσαι στην κοινή λογική που έχει άγνοια σε αρκετά θέματα ;
Αν είμουν έστω και ερασιτέχνης αστρονόμος, θα φαινόταν κατευθείαν αφού θα σου απαντούσα με πολύ πιο συγκεκριμένα νούμερα και στοιχεία.

Ωστόσο γενικότερα ο χώρος της αστρονομίας με ενδιαφέρει έντονα από πολύ παλιά, σχεδόν από παιδί. Παρακολουθώ αρκετά συχνά θέματα σχετικά. Απλώς δεν ασχολήθηκα ως τώρα πιο ενεργά με προσωπική παρακολούθηση και προσωπικές μελέτες.
Τα όσα ως τώρα λέω, δε ξέρω αν βασίζονται σε κάποια λιγότερο ή περισσότερο "κοινή" λογική. Σίγουρα όμως πατάνε πάνω σε στοιχεία που, καλώς η κακώς, μπορούμε να έχουμε διαθέσιμα, από τις όποιες "γνωστές" πια πηγές.

Η "άγνοια" για εμένα, είναι δυστυχώς σχεδόν δεδομένη στους περισσότερους που τολμούν να αγγίξουν τέτοια ζητήματα με γνώσεις που έχουν αποκομίσει απλά από εδώ και από εκεί. Το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα και απ' ότι ουσιαστικά λες κι εσύ, και σε εσένα. Άρα προς τί η τόσο προσωπικού χαρακτήρα ερώτηση σου;

Τότε εάν τα λεγόμενα είναι σωστά, οι κάτοικοι του NIBIRU έχουν ξανάρθει στη Γη, (όταν πλησίαζαν οι πλανήτες) οπότε αφού δεν καταστράφηκε τότε ο πλανήτης μας δεν θα πάθει και τώρα τίποτα!!!!

να προσθεσω και γω ενα παραδειγμα,η Αφροδιτη ειναι το πιο φωτεινο ουρανιο σωμα μετα τον Ηλιο και την Σεληνη,λογω της εγγυτητας της προς την Γη αλλα και κυριως λογω του εντονου φαινομενου του θερμοκηπιου που επικρατει στην ατμοσφαιρα της.

Να τονίσω ξανά, πως εγώ "αποκλείω" (Θεέ μου τί λέξη!) την ύπαρξη στο δικό μας ηλιακό σύστημα, ενός 2ου αστεριού δηλαδή κυριολεκτικά ενός 2ου αυτόφωτου και μεγάλων (αστρονομικά) διαστάσεων σώματος όπως π.χ. ο Ήλιος μας.

Να διευκρινίσω δε, πως αν θέλουμε να κυριολεκτούμε, "Ήλιος" είναι η ονομασία του δικού μας αστεριού που "συντηρεί" το λεγόμενο "ηλιακό μας σύστημα". Δηλαδή όπως "Γη" είναι το όνομα του πλανήτη μας.
Δεν είναι Ήλιος κάθε αυτόφωτο σώμα στο σύμπαν αλλά αστέρι. Αν το έχουμε εντοπίσει επιστημονικά, θα του έχουμε αποδώσει μια άλλη δικιά του ονομασία και όχι "Ήλιος" όπως χάριν συντομίας έχουμε συνηθίσει να λέμε.

Να τονίσω ξανά, πως εγώ "αποκλείω" (Θεέ μου τί λέξη!) την ύπαρξη στο δικό μας ηλιακό σύστημα, ενός 2ου αστεριού δηλαδή κυριολεκτικά ενός 2ου αυτόφωτου και μεγάλων (αστρονομικά) διαστάσεων σώματος όπως π.χ. ο Ήλιος μας.

Να διευκρινίσω δε, πως αν θέλουμε να κυριολεκτούμε, "Ήλιος" είναι η ονομασία του δικού μας αστεριού που "συντηρεί" το λεγόμενο "ηλιακό μας σύστημα". Δηλαδή όπως "Γη" είναι το όνομα του πλανήτη μας.
Δεν είναι Ήλιος κάθε αυτόφωτο σώμα στο σύμπαν αλλά αστέρι. Αν το έχουμε εντοπίσει επιστημονικά, θα του έχουμε αποδώσει μια άλλη δικιά του ονομασία και όχι "Ήλιος" όπως χάριν συντομίας έχουμε συνηθίσει να λέμε.

δεν είναι απαραίτητο ένα αστέρι να έχει το μέγεθος και την ένταση του ηλίου ... μάλιστα το δικό μας δεύτερο αστέρι ανήκει στους καφετί νάνους ...

δεν είναι απαραίτητο ένα αστέρι να έχει το μέγεθος και την ένταση του ηλίου ... μάλιστα το δικό μας δεύτερο αστέρι ανήκει στους καφετί νάνους ...

μπορεις να δωσεις καποιο λινκ?(οχι με αστρολογικες προβλεψεις).

μπορεις να δωσεις καποιο λινκ?(οχι με αστρολογικες προβλεψεις).
Εγώ το έκανα αυτό!!!:award:

Εντάξει μωρέ, δεν ήταν ο σκοπός όλα τα υπόλοιπα που είχε το site. Απλά είδα που αναφερόταν με αρκετά κατανοητό τρόπο στο άλλο θέμα και το παρέθεσα αποκλειστικά για αυτό! Το διευκρίνισα άλλωστε!

Εγώ το έκανα αυτό!!!:award:

Εντάξει μωρέ, δεν ήταν ο σκοπός όλα τα υπόλοιπα που είχε το site. Απλά είδα που αναφερόταν με αρκετά κατανοητό τρόπο στο άλλο θέμα και το παρέθεσα αποκλειστικά για αυτό! Το διευκρίνισα άλλωστε!

δεν ηταν μομφη η αναφορα μου,απλα δεν θεωρω σοβαρο το οτιδηποτε περιεχει αστρολογικες προβλεψεις και θα ηθελα οι πληροφοριες να προερχονται οσο το δυνατον απο καποια εγκυρη πηγη,να δω μηπως μου διαφευγει οντως κατι.

Και πάλι απίθανο μου κάνει γιατί οι "καφέ νάνοι" από άποψη μεγέθους είναι το πολύ κατά κάτι μικρότεροι από τον Ήλιο μας και τουλάχιστον 13 φορές μεγαλύτεροι από τον Δία μας. Άρα αν ήταν τόσο κοντά ή ακόμα περισσότερο και μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και μόνο λόγω του μεγέθους του, θα είχε παρατηρηθεί ξεκάθαρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια τώρα. Οι δε επιδράσεις του στο ηλιακό μας σύστημα άρα και σε εμάς, θα ήταν πολύ παραπάνω από βέβαιες και ξεκάθαρες ώστε να τις "εικάζουμε" όπως κάνουμε εδώ.
Ωστόσο εγώ πήρα θέση σχετικά, από την αρχική σου αναφορά για "2ο Ήλιο" που σαφώς είναι διαφορετικό πράγμα από έναν "καφέ νάνο".

δεν ηταν μομφη η αναφορα μου,απλα δεν θεωρω σοβαρο το οτιδηποτε περιεχει αστρολογικες προβλεψεις και θα ηθελα οι πληροφοριες να προερχονται οσο το δυνατον απο καποια εγκυρη πηγη,να δω μηπως μου διαφευγει οντως κατι.
Σωστά το σκέφτεσαι!
Κι εγώ θα περιμένω για κάποιο σχετικό link από όποιον φίλο έχει την ίδια πληροφόρηση για τους ίδιους λόγους.

(άκυρο το πρώτο μέρος, ό,τι θέλω διαβάζω!)

Παρεμπιπτόντως, ποιο είναι το δεύτερο αστέρι βρε παιδιά του συστήματός μας; Και σε τι απόσταση; Πρώτη φορά ακούω ότι ο ήλιος έχει και συνοδό και ότι είναι διπλό σύστημα...

Last edited:
Μήπως αναρωτήθηκε κανείς, ότι η καινούρια μόδα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ έχει εισβάλλει στην ζωή μας και μιλάνε όλοι για όλα περι τούτης??

Μήπως πλησιάζουμε στον ήλιο λόγω ΦΥΣΙΚΗΣ και είναι αναπόφευκτη η καταστροφή του περιβάλλοντος όπως το γνωρίζουμε σήμερα??

Όχι βέβαια ότι δεν επιβαρύνουμε την όλη κατάσταση με τους ρύπους κλπ κλπ!!

Re: Απάντηση: Re: το "Νησί" του βόρειου πόλου

τι εννοεις μ'αυτο?

Λόγω ελλιπτικής τροχιάς των πλανητών γύρω απο τον ήλιο μας(αστέρι), οι πλανήτες ανα τεράστια (για εμάς) χρονικά διαστήματα πλησιάζουν σιγα σιγά τον ήλιο όταν φτάνουν οι τροχιες τους σε κοντινες αποστάσεις με αυτόν.

Είναι και ένας λόγος τις εξαφάνισης του νερού και οποιασδήποτε ατμόσφαιρας απο τον Άρη.

Βρήκα και αυτό...
http://www.usatoday.com/news/science/astro/2001-02-15-orbit.htm

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: το "Νησί" του βόρειου πόλου

Λόγω ελλιπτικής τροχιάς των πλανητών γύρω απο τον ήλιο μας(αστέρι), οι πλανήτες ανα τεράστια (για εμάς) χρονικά διαστήματα πλησιάζουν σιγα σιγά τον ήλιο όταν φτάνουν οι τροχιες τους σε κοντινες αποστάσεις με αυτόν.

Είναι και ένας λόγος τις εξαφάνισης του νερού και οποιασδήποτε ατμόσφαιρας απο τον Άρη.

αν εννοεις το περιηλιο και το αφηλιο,ειναι ενας κυκλος πολυ πιο μικρος απο αυτο που περιγραφεις,αν οχι,τοτε για να γινει κατι πολυ σοβαρο με επιπτωσεις στον πλανητη μας,θα περασουν ''αρκετα'' εκατομμυρια χρονια μεχρι τοτε.