Αν είμουν έστω και ερασιτέχνης αστρονόμος, θα φαινόταν κατευθείαν αφού θα σου απαντούσα με πολύ πιο συγκεκριμένα νούμερα και στοιχεία.είσαι ερασιτέχνης αστρονόμος , ή απλά βασίζεσαι στην κοινή λογική που έχει άγνοια σε αρκετά θέματα ;
με αυτά και με αυτά, να και το Babylon 5 !![]()
Να τονίσω ξανά, πως εγώ "αποκλείω" (Θεέ μου τί λέξη!) την ύπαρξη στο δικό μας ηλιακό σύστημα, ενός 2ου αστεριού δηλαδή κυριολεκτικά ενός 2ου αυτόφωτου και μεγάλων (αστρονομικά) διαστάσεων σώματος όπως π.χ. ο Ήλιος μας.
Να διευκρινίσω δε, πως αν θέλουμε να κυριολεκτούμε, "Ήλιος" είναι η ονομασία του δικού μας αστεριού που "συντηρεί" το λεγόμενο "ηλιακό μας σύστημα". Δηλαδή όπως "Γη" είναι το όνομα του πλανήτη μας.
Δεν είναι Ήλιος κάθε αυτόφωτο σώμα στο σύμπαν αλλά αστέρι. Αν το έχουμε εντοπίσει επιστημονικά, θα του έχουμε αποδώσει μια άλλη δικιά του ονομασία και όχι "Ήλιος" όπως χάριν συντομίας έχουμε συνηθίσει να λέμε.
δεν είναι απαραίτητο ένα αστέρι να έχει το μέγεθος και την ένταση του ηλίου ... μάλιστα το δικό μας δεύτερο αστέρι ανήκει στους καφετί νάνους ...
Εγώ το έκανα αυτό!!!:award:μπορεις να δωσεις καποιο λινκ?(οχι με αστρολογικες προβλεψεις).
μπορεις να δωσεις καποιο λινκ?(οχι με αστρολογικες προβλεψεις).
Εγώ το έκανα αυτό!!!:award:
Εντάξει μωρέ, δεν ήταν ο σκοπός όλα τα υπόλοιπα που είχε το site. Απλά είδα που αναφερόταν με αρκετά κατανοητό τρόπο στο άλλο θέμα και το παρέθεσα αποκλειστικά για αυτό! Το διευκρίνισα άλλωστε!
Και πάλι απίθανο μου κάνει γιατί οι "καφέ νάνοι" από άποψη μεγέθους είναι το πολύ κατά κάτι μικρότεροι από τον Ήλιο μας και τουλάχιστον 13 φορές μεγαλύτεροι από τον Δία μας. Άρα αν ήταν τόσο κοντά ή ακόμα περισσότερο και μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και μόνο λόγω του μεγέθους του, θα είχε παρατηρηθεί ξεκάθαρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια τώρα. Οι δε επιδράσεις του στο ηλιακό μας σύστημα άρα και σε εμάς, θα ήταν πολύ παραπάνω από βέβαιες και ξεκάθαρες ώστε να τις "εικάζουμε" όπως κάνουμε εδώ.δεν είναι απαραίτητο ένα αστέρι να έχει το μέγεθος και την ένταση του ηλίου ... μάλιστα το δικό μας δεύτερο αστέρι ανήκει στους καφετί νάνους ...
Σωστά το σκέφτεσαι!δεν ηταν μομφη η αναφορα μου,απλα δεν θεωρω σοβαρο το οτιδηποτε περιεχει αστρολογικες προβλεψεις και θα ηθελα οι πληροφοριες να προερχονται οσο το δυνατον απο καποια εγκυρη πηγη,να δω μηπως μου διαφευγει οντως κατι.
Μήπως πλησιάζουμε στον ήλιο λόγω ΦΥΣΙΚΗΣ και είναι αναπόφευκτη η καταστροφή του περιβάλλοντος όπως το γνωρίζουμε σήμερα??
τι εννοεις μ'αυτο?
Λόγω ελλιπτικής τροχιάς των πλανητών γύρω απο τον ήλιο μας(αστέρι), οι πλανήτες ανα τεράστια (για εμάς) χρονικά διαστήματα πλησιάζουν σιγα σιγά τον ήλιο όταν φτάνουν οι τροχιες τους σε κοντινες αποστάσεις με αυτόν.
Είναι και ένας λόγος τις εξαφάνισης του νερού και οποιασδήποτε ατμόσφαιρας απο τον Άρη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.